![]() |
jeśl to prawda to panie Skorża BRAWO!!!!
wreszcie nie bede oglądał mijącego z piłka Baszczyńskiego i słabych skrzydłowych |
mnie sie ten sklad bardzo podoba... ale nie jestem jakos przekonany do Diaza na obronie no chyba ze w trakcie meczu bedzie sie zmieniał z Piotrem miejscami ( pewnie tak bedzie ), Singlar- bardzo ciekawy zawodnik ktory zawsze ma kilka dobrych akcji i w obronie tez pewny... no i Niedzielan - no w dzisiejszym meczu MUSI sie przełamac i nie naduzywac zaufania Skorzy...
mysle ze bedzie dobrze ;) |
Maciek Skorża ! :) Będzie dobrze. Cieszą te zmiany, ale nie spodziewajmy się, że w 1 meczu już to wszystko będzie pieknie działać. Pomimo, że wprowadzeni zawodnicy są/mogą być lepsi piłkarsko, to nie koniecznie jako drużyna będą lepsi. Oczywiście nie mam obaw, że uda się wygrać to spotkanie.
|
WOOOOOOOOOOOW!
Piękna brama! |
Fenomen!!! Tuż przy słupku, mocno ,idealnie :D:D:D
|
No i elegancko się mecz zaczyna. Nie ma to jak strzał Brozia
|
Pi Brozek, Jirsak, Pa Brozek :>
narazie wszystko funkcjonuje piekne, skrzydła, srodek pola, atak, obrona, ładny mecz |
Tylko żeby nikt nie miał do Niedzielana pretensji, Brozio troszkę za mocno mu podał..
ło w mordę, gdyby to wpadło :o |
Dobra gra Wisełki , Niedzielan musi się przełamać
|
Doping luksior ;)
A gra Wisły to palce lizać!! |
Wtorek gra taką kaszanę, że aż żal na to patrzeć :( Piłka mu odskakuje na kilka metrów :/
|
ale bomba z głowy na 2-0.
Przepiękny gol. |
Aż mnie uszy zabolały.
Brawo Diaz! |
No Diaz pieknie!
tak zyczylem sobie gola Marcelo z asysty Jirsaka, ale Diaz tez ładnie;] Wisła gra bardzo dobrze, ten skład jest chyba najlepszy, jedynie Niedzialan > Boguski, i takim sładem mozemy grac ;] |
Nie ma Cantoro, gramy na 2 napastnikow. Efekt widoczny od razu.
Bardzo dobra gra, rowniez Niedzielana, ktory przy wiekszosci pilek robi bardzo dobra robote. Szkoda tylko tych 2 glupich kartek. |
Podsumowując 1 połowę to Ruch został zmiażdzony.
przy niektórych akcjach Wisły miałem wrażenie że Ruch to zbiorowisko 15 latków którzy grają w piłkę na W-Fie. Myśle że to nie Ruch jest słaby, tylko Wisła rozgrywa genialne spotkanie. To jest ta Wisła przed którą ekipy w Polsce srają w pory. Ruch się jak na razie zesrał. Oby dopiero po 2 połowie zmienili pieluchy. Byle teraz utrzymać tą dyspozycję i co ważne nie stracić poprzez głupie akcji z niczego bramek. Ruch będzie próbował z dystansu.. a jak wiadomo Pawełek nie zawsze jest pewny. PS. szkoda że musimy się przenosić na Hutnik, to może troszkę (ba, na pewno) pokrzyżować plany z mistrzostwem. Widać że Wisła zajebiście się czuje w twierdzy przy Reymonta. |
no, no. Żeby tylko nasi się za pewnie nie poczuli i powtórzyli sukcesu z Arką (z prowadzenia 2-0 tylko remis). Raz mi takie uczucie na całe życie wystarczy, parę jobów musi im Skorża wrzucić z linii.
|
Zienczuk i Łobo słabo, pozniej juz gra wygladala cienko, ba, juz jak zszedł Niedzielan cos zaczelo sie dziac zlego.
|
Mecz był nierówny w wykonaniu Wisły. Pierwsza połowa na medal. Małecki, Brożek i Diaz byli wyróżniającymi się graczami.Na osobną uwagę zasługuje Niedzielan bardzo chce, ale mu nie wychodzi. Facet ma jednak serce do gry i jestem spokojny, że forma jaką kiedyś prezentował z Groclinie mu wróci.:) Bardzo ładne bramki. W drugiej połowie na plus zwłaszcza Pawełek za obronę sam na sam. Wisła odpuściła i Ruch zaczął grać w piłkę. No ale skończyło się na krótkich chwilach strachu.:-p Mecz oglądałem na sopcaście i jestem ciekawy kto to komentował? Transmisja z Canal +, a komentatorzy jak Ruch dochodził do piłki to chyba mieli orgazm...:> Najbardziej rozwaliła mnie sytuacja, gdy piłkarz w Ruchu wjechał w Pawełka nogami, a jeden komentator zaczął się głupkowato śmiać, na szczęście drugi zwrócił mu uwagę na niestosowność zachowania...Za chwilę niby faul piłkarza Wisły w środkowej części boiska i komentarze, że faul brutalny. Żal po prostu.
Tyle z wrocławskiej perspektywy i pozdrowienia dla kibiców Białej Gwiazdy.:-D |
Komentowali Rosłoń i Węgrzyn plus Szymek. To Wegrzyn zaczął wtedy rżeć, a to mogłaby być w sumie druga żółta dla Sobczaka.
W sumie niezły mecz - dobra 1, słaba 2 połowa, niezły Mały, Niedzielan nadal marnie moim zdaniem, ale na ŁKS wraca Boguski więc pole manewru dla Skorży się powiększy. No i mamy rozsądną rotację o którą się upominaliśmy. |
Dopuki sie naszym chcialo gralismy znakomicie. Mam nadzieje ze Cantoro dluzej posiedzi na lawie, bo srodek z Jirsakiem i Sobolem funkcjonowal bardzo dobrze :) Fajnie zagral Malecki i Niedzielan, na duzy plus takze Diaz, ten pilkarz moze byc jednym z naszych kluczowych pilkarzy w niedalekiej przyszlosci. Zienczuk i Lobo po przerwie znowu padlina.
|
Bardzo dobra pierwsza polowa i poczatek drugiej. Pozniej gra sie kompletnie posypala.
Szkoda iz Skorza nie zdazyl sie zorientowac, ze Piotr Brozek jest bardzo slaby jako pomocnik. Diaz grajacy na obronie, zrobil w ofensywie trzy razy wiecej od niego i nawet wypracowal mu swietna sytuacje, jednak Piotr ja spartolil. W obronie obylo sie bez wiekszych bledow, pomimo sporych zmian kadrowych. Gra w srodku pola pod nieobecnosc Cantoro, podobala mi sie bardziej anizeli z Mauro w skladzie. Wejscie Lobodzinskiego niestety nie wnioslo niczego dobrego. Ten czlowiek to prawdziwy dramat Wisly. Kazdy jego kontakt z pilka konczyl sie w kiepskim stylu. A to wyjechal z nia na aut, a to podal wprost pod nogi rywala, a to oddal slaby strzal wprost w rece bramkarza. Istny szkodnik. O Niedzielanie tez nie da sie napisac niczego dobrego. Niby sie staral, niby probowal, ale tak naprawde poza beiganiem nie mial nic do zaoferowania. Zaliczal sporo strat, pilka odskakiwala mu na kilka metrow, a do tego dolozyl kilka kompletnie nieudanych podan, ktore nie przystoja pierwszoligowemu pilkarzowi. Skorza niedawno powiedzial, ze Wtorek jest coraz blizszy strzelania gola, ale ja to odbieram jako zarcik i probe slownej amortyzacji brutalnej dla Andrzeja rzeczywistosci. Dobrze, ze juz w nastepnej kolejce wraca Boguski, gdyz jego brak jest widoczny. Z nim w skladzie, z cala pewnoscia bedziemy grozniejsi niz z Niedzielanem. Na pilkarza meczu typuje Diaza. Tyle kilometrow co on, nie przemierza chyba zaden inny zawodnik. Dobitnie udziela sie i w defensywie i w ofensywie, a do tego doklada kolejna swietna bramke. Czego chciec wiecej ? |
Dla mnie na plus:
Brożek,Diaz,Niedzielan Na minus: Łobodziński,Zieńczuk,Małecki(!) |
Na Plus:
Brożek,Diaz,Małecki Na Minus: Łobodziński,Zieńczuk,Niedzielan |
WYBORNE PIERWSZE 45MIN, dawno nie widzialem tak kombinacyjnie grajacej Wisly. Pilka chodzila pomiedzy naszymi tak, ze Ruch nie wiedzial gdzie prawa strona a gdzie lewa. Brawo dla Skorzy za przetasowania w skladzie, ladnie ozywily poczynania Wisly. In plus w koncu Wtorek, ktory zatrybil i z Brozinho kilka akcji mieli naprawde fajnych. W drugiej polowie juz troche wiecej szachow, ale prawda jest taka, ze Ruch w tym meczu zagral cokolwiek dopiero jak zluzowalismy nasz zelazny uscisk. Dwie piekne bramki!!!
|
pierwsza połowa ok, super ta akcja po ktorej Jirsak zamiast sypnąc to podawał. Jirsak slaby ogolnie. Wojtek "znam tylko jeden zwod" Lobodzinski tez mogl lepiej grac. Druga polowa w odczuciu byla jak zjezdzanie po nieheblowanej desce do wody z solą. Mały, wozisz wozisz i na koniec nie podajesz !!! Graj zespolowo do nędzy !!!
|
Pierwsza polowa rozegrana koncertowo. Brawo dla Niedzielana przy bramce Brozka ,swietnie odwrocil uwage obroncow. 4-4-2 lepiej nam sluzy od 4-5-1 .Na przyszlosc Jirsak z Sobolem w srodku ,Cantoro ława.Druga polowa niestety juz fatalna ,ale wynik byl korzystny. Na plus tez Malecki ,szkoda ze nie strzelil dzis gola bo zasluzyl.ŁAPY PRECZ OD MACIEJA SKORŻY !
|
Nie mogłem się nadziwić jak piła elegancko chodziła kiedy na boisku nie było Cantoro. Tomas wykonał kawał dobrej roboty, przede wszystkim, bardzo dobrze grał z pierwszej piłki, zabrakło mu w końcówce sił i miał kilka strat. Mecz był naprawdę dobry, według mnie wynikło to z tego powodu, że na boisku nie było Cantoro, Łobo i Zienia niż ze zmiany systemu. Nareszcie Andrzej Niedzielan pokazał nam się z dobrej strony, Patryk Małelcki również choć czsami podejmował nie najlepsze decyzje, mimo tego udowodnił, że jest o wiele bardziej pożytecznym zawodnikiem niż Łobo. Marcelo za dużo na lagę, trochę nie po brazylijsku ale w drugiej połowie się opanował. Według niektórych zapchaj dziura, piłkarz za czapkę gruszek, Junior Diaz znowu trafił do siatki i był jednym z najlepszych zawodników meczu, w końcówce to on wziął na siebie odpowiedzialność i uspokoił grę. Singlar w obliczu słabej formy Baszcza gra naprawdę solidnie i zasługuję na to aby dać mu szansę w kolejnych meczach. Nasz Paweł jest w takiej formie że nie robi mu różnicy to czy gra na szpicy czy wraca się po piłkę. Trzeba także kogoś zjechać tak więcej Łobo podawał dzisiaj do przeciwnika.
|
Bramki
http://pl.youtube.com/watch?v=WPeSZrqnDjs Interwencja Pawelka http://pl.youtube.com/watch?v=ds4gugINfYw |
Wszystko ładnie pięknie, druga połowa może trochę gorsza, ale wynikało to z tego, że Ruch musiał gonić wynik. Jednego, czego nie rozumiem to wejście Dawida :/, on Wiśle już nic dobrego nie da. Wg. mnie za Jirsaka powinien wejść Barreto, lepszy-młodszy-niesamowite dojście do piłki. Ale i tak ufam Skorzy :)
|
Jak wszyscy tak i ja uważam, że pierwsza połowa niemal koncertowa. Kapitalnie by było gdyby jeszcze trochę szybciej operowano piłką. W drugiej raziły akcje Ruchu, który stosunkowo łatwo dostawał się w nasze pole karne. Jak się okazuje mamy sporo możliwości ustawienia drużyny (o ile ustawienie z Zieńczukiem i Cantoro ktoś traktuje jako w ogóle ustawienie i alternatywę), a dzisiejsza była chyba optymalna z tym, że za Małeckiego grał będzie Boguski.
EDIT: Nie potrafię znaleźć uzasadnienia wpuszczenia na boisko Dawidowskiego... Zieńczuk też całkowita padaka. A przecież na ławce był np. Barreto czy Mączyński. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czym silniejszy przeciwnik, tym Maczynski slabszy i moze to wlasnie Skorza mial na uwadze. Moim zdaniem Maczynski jest mocno przereklamowany. Zapamietalem go z kilku wystepow, gdzie wyraznie odstawal na niekorzysc i od tamtej pory zbytnio za nim nie tesknie. Z drugiej strony stawianie na Dawidowskiego, to rzeczywiscie nic dobrego...:)
|
Baretto nie było na ławce
mecz dobry , choć druga połowa pozstawia wiele do życzenia , nasi zawodnicy gaśli w oczach , na pochawałe zasluguje Małecki , pokazał ze to on powinien grać w pierwszej 11 |
w 2 połowie jakby nieco pary brakowało, dobrze że Zającowi zabrakło zimnej krwi w tej 100 % sytuacji.Obrona z Głową i Baszczem wydaje mi sie pewniejsza mimo że dzisiaj nie straciliśmy gola.
|
Niekoniecznie Boguski muszi grac za Malego. Ja widzialbym Rafala na prawej, a Malego na lewej, bo jest obunozny. Na obrone lewa Diaza, a Pi. Brozek niech dychnie ze 2 mecze, bo ostatnio ma slabsza forme. Ustawienie naszej ofensywy Maly - Jirsak - Sobol - Rafal i atak Brozek - Niedzielan i mysle ze nasza gra wygladala by jeszcze lepiej niz w pierwszej polowie dzisiaj.
|
Przecież Boguski też może grać na lewej stronie. Swój najlepszy mecz w barwach Wisły (z Beitarem) rozegrał właśnie jako lewoskrzydłowy :)
|
Cytat:
|
Głowacki rzeczywiście ostatnio gra słabo i popełnia proste błędy w kryciu, poza tym kilka razy zauważyłem, że po prostu odpuszcza, co np. Cleberowi się nie zdarza. Ale co do Baszcza to się nie zgadzam. On ma najlepszą rundę od dawna, wreszcie jest widoczny w ataku, stara się, walczy i widać, że znowu mu się chce.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl