![]() |
Cytat:
To na skrzydłach mamy problem stąd duża rotacja i eksperymenty na tych pozycjach (grali tam już Łobo, Zieniu, Boguś, Diaz, Pietia, Mały, Wtorek... kogoś pominąłem?). Jeżeli w tym elemencie nasi pomocnicy zagrają tak jak wszyscy tego oczekują to o dobry wynik w Warszawie będzie znacznie prościej bo środek całkiem nieźle sobie radzi (Mauro i Sobol w destrukcji, Jirsak/Boguski w ofensywie). A pewien progres widać bo i Łobo ostatnio jakby coraz lepszy i Mały zaczyna grać (rewelacyjna asysta w ostatnim meczu). |
widzial ktos ostatnio mecz Roma-Inter ?? wiecie jaki tam wynik padł ?? 0-4 !!! bo Zlatan walnal brame w 5 minucie i juz bylo po meczu. Analogicznie pisze do meczu z Legia. Moze byc 4-0 dla nas, ale mozemy tez dostac 0-4, byleby nie stracic szybko pbramki, ba.. zeby wogole nie stracic bo nasi to gonic wyniku nie umieją za bardzo. bede zadowolony z remisu.
|
Cytat:
Roma nie przypomina zupelnie druzyny z ostatnich dwoch sezonow.Wiec mecz Romy i Interu to moim zdaniem zle porownanie bo Roma nie miala w tym meczu szans i to jest kluczem do wyniku 4-0 dla Interu a nie to ze szybko strzelili gola |
Wisła przegrywa z Legią tylko wtedy kiedy losy mistrzostwa są już przesądzone ;). Teraz jeszcze tak nie jest więc obstawiam jednobramkowe zwycięstwo Wiślaków.
|
FraMat
No nie tak. Ja nie sugeruje teorii spiskowej, tylko stwierdzam suche fakty, a to jest zasadnicza różnica. Nie ma znaczenia z jakich prawdziwych przyczyn, wypełnia się stary schemat , grożący kolejną destabilizacją w klubie, której powinniśmy unikać jak ognia., gdyż najbardziej Wiśle potrzebna jest stabilizacja i polityka " krok po kroku" do poziomu europejskiego. Przyczyn tych nigdy nie poznamy i krążenie w ich poszukiwaniu, doprowadzić tylko może do kompletnej abstrakcji. Zazwyczaj nigdy nie ma jednej przyczyny a szatnia rzadko kiedy jest jednomyślna, co najwyżej nieliczni mogą zachowywać się nie fair, co i tak rozkłada wtedy resztę zespołu. Ja tylko przedstawiam fakty, świadczące o schemacie sprzed lat, który dla Cupiała zawsze był motywem do zmian, zazwyczaj zbyt pochopnych lub nazbyt częstych i uzmysławiam wszystkim, że bez znaczenia na prawdziwe przyczyny tego schematu, efekt końcowy jest z historii znany wszystkim a piłkarzom, chyba najbardziej, więc myślę, że powinni mieć świadomość tego, co się dzieje i o co mają zawalczyć z Legią. Podobnie z niesamowitą szczerością piszę o innych sprawach, takich jak, baczenie na przyszłe transfery aby unikać nadmiernych błędów transferowych , co dotyczy się Skorży z Bednarzem, czy w przypadku zaniechań RN WK w tej samej sprawie i innych sprawach, co wielokrotnie bardziej mści się od lat na Wiśle. Brak jest koordynacji i współpracy nad Wisłą ze strony wszystkich. Trener rokujący, nie ma wsparcia transferowego z klubu i świadomie pozbawiony wpływu na nie, marnuje swoją i Wisły szansę na sukces europejski i musi odchodzić bez sensu, gdyż wina nie leży wyłącznie po jednej stronie, lecz jest rozłożona na wszystkich. Bierze się to właśnie z braku wspólnego frontu działań i to działań planowych i profesjonalnych, w trybie " krok po kroku" a nie "wszystko albo nic". Naprawdę da się wypracować i systematycznie realizować, taki plan strategiczny rozwoju klubu na lata, w bezpiecznej formie dla właściciela. A właśnie jego brak i brak wspólnoty działań, odczuwalny jest także przez piłkarzy i stąd ich brak wiary w sukces ostateczny, co owocuje różnymi ich zachowaniami, naturalnymi zresztą, jak np. w przypadku braku konkurencji na ich miejsce w składzie wyjściowym drużyny. Baza szkoleniowa i pustka w rezerwach Wisły, czy podstawowe braki w kadrze zespołu, takie jak piłkarze techniczni i potrafiący kopać piłkę mocno i trafnie, dopełniają obrazu amatorszczyzny uprawianej metodą chybił-trafił, a może się uda dzisiaj tylko. Kolejny przykład z Kokoszką, gdzie wina nie była raczej po stronie Bednarza i Skorży, podobnie jak sprawa umowy o transmisje ze Sport5 itd. itp. Za dużo by znowu pisać aby wyjaśnić, że ja nie tworzę teorii czy czarnych scenariuszy ale jednakowo sprawiedliwie oceniam rzeczywistość, taką jaka ona jest, bez względu kogo dotyczy a na jej podstawie ostrzegam przed konsekwencjami w przyszłości. Liczy się dla mnie Wisła i nic więcej. Trzeba pokonać Legię, jak się chciało pokonać kluby europejskie w drodze do kasy. Zakończyć mit Odry pechowej i wiosną oddać co się należy Pasom i Leszkom . Tylko i aż tyle. No i miejmy świadomość, że bez wzmocnień Skorża z Bednarzem nie dadzą rady wymogom Cupiała. |
Małecki pewnie w 1 składzie nie wyjdzie. Skorża wie co robi, bo pewnie Mały nie zagrałby całego meczu jak te kilkanaście minut. Step by step. Jirsak powinien już wrócić, więc będzie dobrze. Oby chłopaki pokazali co potrafią, zmobilizowali się. My nie możemy się bać nikogo tylko zawsze walczyć o zwycięstwo.
|
KOT ja nie wiem skąd biorą się w głowie takie urojenia....
Zastanawiam się skąd gość, który zna WISŁE TYLKO z internetu (ewentualne TV) może takie rzeczy wypisywać. Jakbyśmy żyli w średniowieczu a WISŁA byłaby jakąś instytucją kościoła to dawno zostałbyś spalony na stosie. Świeża krew:] dostaliśmy Marcelo i Diaza młodych z perspektywami coraz lepeij grającymi, oni są systematycznie wprowadzani do zespołu za starszych kolegów. Wniskuję, że trzeba pozbyć się kilku starych graczy , którzy niby "rządzą"?? Dlaczego nigdy nie napiszes zkonkretów tylko zasłaniasz się literackim pisaniem?? Poidaj konkrety o kogo chodzi?? Baszczu Głowa Sobol?? Podaj po prostu nazwiska kogo wyrzuciłbyś, a nei zasłaniaj się teoriami i długimi wywodami... |
Obawiam się że niestety macie rację pisząc o tym, że może być to decydujący mecz dla Skorży. Porażka może oznaczać początek kolejnego większego chaosu w klubie.
Z drugiej strony ewentualne zwycięstwo w niedzielę a potem w środę w pucharze z Kasprem (najlepiej wysoko) może znacząco poprawić humor B.C. Biorąc pod uwagę formę naszych to każdy inny wynik niż porażka byłby sukcesem. |
Kot
"Miałczysz" już od kilku lat przewidując katastrofę i spiskową teorię. |
Cytat:
|
Panowie i Panie to jest temat Wisła - Legia i proszę koniec rozmywania - są tamaty Nibylandia ....., Nasi piłkarze ...., Polityka transferow..... - a wy jak się przyczepiliście tego tematu to piszecie o wszystkim a na końcu posta dwa słowa o czekającym nas sptkaniu
|
Ciężko gra się Wiśle w Warszawie z Legią, ale jestem optymistą. Wygramy 2:1 lub 1:0:)
|
Moze zaspiewamy ta piosenke?
http://www.youtube.com/watch?v=ChxzQ9pWntY |
Z wypowiedzi Boguskiego wynika, że Sędzia widział zdarzenie i nakazał Rafałowi przeprosić się z Michniewiczem, co Rafał uczynił. Jak dla mnie była to forma reakcji sędziego, równoznaczna z karą, jaką był nakaz przeprosin. Sędzia nie sięgnął po inne kary, gdyż tak ocenił wagę zdarzenia na boisku. Zapewne powinna się znaleź w protokole pomeczowym informacja na ten temat. Czyli nie jest tak, że zdarzenie odbyło się poza kontrolą sędziego i nie było jego reakcji oraz kary. Dla mnie zamyka to wszelkie dalsze dochodzenie w tej sprawie. Jeśli jednak PZPN, zmieni ocenę i karę sędziego, to będzie to jawne nadużycie przepisów i świadczyć jedynie może o nienormalnym trybie potraktowania Rafała i Wisły przed meczem z Legią.
Ps. Przepraszam KOMINKA za wcześniejszy OFFtop. kristos i lucekj uzyskają moją odpowiedź w Nibylandii. Miałem prywatnie ale jednak zapraszam na ciąg dalszy dyskusji publicznie :-) |
Jak się nasi Piłkarze postarają to będzie lux:P liczę na Pawła! strzeli w niedziele nie jedną bramkę
|
Po traumatycznym meczu z Lechem, Wisła musi się zrehabilitować i wygrać z Legią co najmniej 3 bramkami. Innego wyjścia nie widzę. Dlaczego Lech mógł wygrać w Krakowie tyloma bramkami,....? Liczę że tym razem w Warszawie to my zaaplikujemy z 5 brameczek ;)
|
No właśnie, dlaczego, skoro Ruch jest słabszy od nas, a który Lecha pokonał, który pokonał nas, a przecież wygraliśmy z Barceloną więc powinniśmy z Lechem wygrać.
Powiem Ci dlaczego, bo taka jest piłka nożna.. |
Zapowiada się ciężki mecz. Styl gry naszej drużyny w ostatnim miesiącu znacznie się pogorszył. Schematyczna gra forsowanymi z uporem maniaka Cantoro i Lobem nie nastraja pozytywnie. To co że Legia Urbana jest wg. mnie najsłabszą Legią od lat.....my się ich boimy i nie bez przyczyny. Mam cichą nadzieję że Naszemu Trenerowi włączy sie instynkt samozachowawczy i nie zacznie znowu meczu z ww. wspomnianymi Panami w pierwszej 11. Wystawianie Cantoro i Łoba w pierwszym składzie to piłowanie gałęzi na której siedzi Maciej Skorża. Mam do Niego olbrzymi szacunek i cenie go jako fachowca. Jeśli jednak będzie nadal czekał na przebudzenie obu tych Panów to faktycznie Cupiał może się wkurzyć a szkoda by było stracić takiego Trenera.
Pozdrawiam |
I tak wszyscy dobrze wiemy że Cantoro i Łobo wybiegną w pierwszym składzie:/ Mecze takie jak z Legią zawsze stoją na wysokim poziomie i piłkarze inaczej się do nich przygotowują, motywacja również jest inna:) Ja wierze w zwycięstwo Białej Gwiazdy i spróbuje im pomóc dopingiem...:)
|
Cytat:
|
Cantoro bym jednak zostawił. Jest co raz słabszy to fakt, ale na najwazniejsze mecze potrafi się zmobilizować. Co innego Łobo, ta padaczka nawet z maxymalnym zaangażowaniem pewnego poziomu nie przeskoczy. Małecki jak wychodzi na boisko to cale serce wkłada w grę. Nie muszę dodawać, że juz w tym momencie nie odstaje indywidualnymi umiejętnościami od Wojciecha. Musi więcej dostrzegać lepiej ustawionych partnerów i to wszystko.
|
Z Lechem to byla troche inna historia , podswiadomie nasi juz byli myslami przy Tottenhamie ,do tego 10 minut i bylo posprzatane.
Teraz powinno byc inaczej w tej kwestii , jednak jak przwidywania sie sprawdza i znow wyjda ci, co kompletnie sie nie sprawdzaja to moze rozowo nie byc. Ale wychodze z zalozenia ze sklad to problem trenera. |
Przeczucie oraz doswiadczenie niestety mowi, ze nie ma najmniejszych szans na posadzenie Lobo na lawie i przesuniecie w jego miejsce Maleckiego. Obym sie mylil, bo w takim meczu gdzie stawka jest wieksza niz same ligowe punkty, warto by bylo zagrac w jedenastu juz od pierwszych minut.
|
Cytat:
wislasoccer.com |
czyli wychodzi na to ze zeby zdobyc mistrza, musimy przegrac:)
To jest bardziej taka zaleznosc(3 z 4 ostatnich lat) ze jadac do Wawy, mielismy juz mistrza w kieszeni , badz miala go juz Legia i stad m.innymi takie a nie inne wyniki byly. |
No duże pole manewru ma Skorża. Ja bym to widział tak :
Pawełek - Baszczyński, Cleber, Marcelo, Piotr Brożek - Małecki, Sobolewski, Cantoro, Boguski - Jirsak - Paweł Brożek |
Cytat:
osobiście dałbym Małeckiego na ławke w roli takiego jokera. jakby coś szło nie tak Skorża może go wpuścić i przyspieszyć i podciągnąć grę do przodu :D ale jestem dobrej myśli i wygramy !! |
No i Komisja Ligi zawiesiła Boguskiego na dwa mecze. Z rygorem natychmiastowej wykonalności...
No to Rafał nie wystąpi w Warszawie. A Grzelaka jakoś nikt nie zawiesił - w końcu nie można osłabiać innych drużyn poza naszą Wisełką :evil: źródło: oficjalna |
Po zapoznaniu się z zapisem wideo Komisja Ligi pojęła decyzje o nałożeniu kary dwóch meczów dyskwalifikacji na zawodnika Wisły Kraków Rafała Boguskiego. Podczas meczu 9. kolejki Ekstraklasy Wisła Kraków – Piast Gliwice Rafał Boguski kopnął bez piłki rywala co umknęło uwadze trójki sędziowskiej. Karze nadany został rygor natychmiastowej wykonalności.
http://www.ekstraklasa.org/info/infid/188383 |
jaja, k...a jaja.
Szkoda gadać nawet. |
Wydaję mi się że Skorża zagra takim ustawieniem:
Baszczyński, Głowacki, Cleber, Piotr Brożek Łobo Sobol Cantoro Diaz Boguski Paweł Brożek Jeśli chodzi o mnie to zamiast Łobo postawiłbym na kogoś z dwójki Małecki, Jirsak z tym, że ten drugi schodziłby do środka i zamieniał się z Boguskim. Odnośnie Marcelo dla mnie będzie on świetnym stoperem kwestia załapania ustawień taktycznych bo teraz moim zdaniem jest za dużo improwizacji w jego grze dlatego postawiłbym na Clebera. Jest jeszcze drugie dno tej sprawy bo Marcelo musi grać aby jego menager, który jest prawdopodobnie mengerem innego zawodnika, którego chcemy nie bał się u nas go ulokować. Także nie można tego spaprać. edit: werdykt ekstraklasy jest dla mnie komedią, to jest jakaś ****a warszawska inicjatywa jestem o tym przekonany! Odebrali nam 50 % siły ofensywnej nawet nie wiadomo dlaczego... |
Cytat:
|
No to Jirsak musi zagrać jako cofniety napastnik, nie ma innego wyjscia, chyba ze Wtorek w takim meczu bedzie partnerował Brozkowi i wtedy Jirsak of pomoc ale nie wierze w to.
|
K***a BOGUSKI ZAWIESZONY!
|
Cytat:
no jaja, to sędzia może dostać po mordzie, ale zawodnika w noge kopnąć nie można? Jechane psy warszawskie. |
Zapowietrzyłem się z oburzenia.
|
Ale o co wam chodzi? Boguski go kopnął? Kopnął. Za to należy się kara? Należy. Więc ją dostał. Pretensje do niego za głupotę a nie do Komisji Ligi że działa zgodnie z przepisami.
Śmiejecie się z kibiców Legii że wszedzie szukają spisku ITI przeciwko ich ruchowi kibicowskiemu. Grają role Mesjaszy polskiego ruchu Ultras, a robicie to samo tyle że naszym wrogim i prześladowcom są szmatławce rodem z Warszawy i PZPN |
Widać działania mające na celu pomóc Legi bo inaczej tego nie można zinterpretować. Takich sytuacji w meczu z Piastem było multum i w sumie ta cała komisja mogła całą 11 Wisły zawiesić, no może po za Pawełkiem. Ale mimo tego i tak wygramy, bo nie ma mocnych na nas ;)
|
hehe i niech mi ktoś teraz powie że gdybyśmy nie z Legią grali z kimś innym to czy by go zawiesili ?
Kamson oczywiście że nie, przecież to by go wyeliminowało z gry przeciwko Wiśle.. spoko, oni wiedzą co robią. |
Cytat:
Sytuacja Boguskiego to była przepychanka. Rafał był trzymany i chciał sie uwolnić. Sędzia wszystko widział i Boguskiego oraz tego 'pokrzywdzonego' upomniał. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl