Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

Gwiaździsty 01.09.2008 18:01

Cytat:

Ale o czym tu w ogóle mowa, miasto jest pół na pół
Toś trochę przesadził :) To "pół na pół" to zazwyczaj sie tak mówi wśród dziennikarzy, żeby stworzyć odpowiednią atmosferę wydarzeniu i nadać mu odpowiednią rangę. Tak po prawdzie jest 30 % do 70 %.

ToTylkoJa 01.09.2008 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 596880)
Ot choćby Mecz Legia - Lechia w PP w zeszłym sezonie (Oj dużo Wisełce poświęciliście czasu, nie zaprzeczaj).... Nie mówię o naszych wspólnych meczach bo to wiadomo:)
A Polonia aż tak się nie produkowała na meczach z nami.

owszem, sporo. A wiesz dlaczego? Bo była tam grupa kibiców Wisły, która jako pierwsza zaczęła obrażać Legię(i tak też pisali kibice Lechii na swoich forach, że to wiślacy zaczeli). Doczytałem się nawet tego, że kibicom Lechii znudziło się jechanie po Legii w tym meczu (a byli zachęcani przez kibiców Wisły). Ile w tym prawdy? Tego nie wiem, nie było mnie wśród was. Musiałbyś wejść na ich forum i popytać(i ja stamtąd właśnie miałem tą informację)
Zauważ, kto na Ł3 zaczyna bluzgi , szczególnie teraz w dobie konfliktu i protestu. Właśnie przyjezdni- dlaczego Legia nie bluzgała na Jagę? Bo ta prowadziła doping tylko dla swojej drużyny, ani słowa o Legii. I bluzgów nie było.
A na innych meczach Legii masz bluzgi na Wisłę? Chyba raczej nie. Nie śpiewa się 'będą filmy' itd

jedTS tak to jest, jak się nic nie wie...głupota głupotę pogania

PoloniaDumaStolicy 01.09.2008 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 596915)
owszem, sporo. A wiesz dlaczego? Bo była tam grupa kibiców Wisły, która jako pierwsza zaczęła obrażać Legię(i tak też pisali kibice Lechii na swoich forach, że to wiślacy zaczeli). Doczytałem się nawet tego, że kibicom Lechii znudziło się jechanie po Legii w tym meczu (a byli zachęcani przez kibiców Wisły). Ile w tym prawdy? Tego nie wiem, nie było mnie wśród was. Musiałbyś wejść na ich forum i popytać(i ja stamtąd właśnie miałem tą informację)
Zauważ, kto na Ł3 zaczyna bluzgi , szczególnie teraz w dobie konfliktu i protestu. Właśnie przyjezdni- dlaczego Legia nie bluzgała na Jagę? Bo ta prowadziła doping tylko dla swojej drużyny, ani słowa o Legii. I bluzgów nie było.
A na innych meczach Legii masz bluzgi na Wisłę? Chyba raczej nie. Nie śpiewa się 'będą filmy' itd

jedTS tak to jest, jak się nic nie wie...głupota głupotę pogania

Na derbach to Wy zaczęliście bluzgi :D

ToTylkoJa 01.09.2008 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 596917)

heh, dla nas to nie były derby:-p

Kijek 01.09.2008 18:23

Cytat:

Derby to My mamy ale na słuzewcu albo w Chicago.

:D

(musialem sory :D)

Zygmunt.Król 01.09.2008 18:28

Cytat:

To wy pierwsi zaczęliście! Nie to wy! A my w autobusie ustaliliśmy, że pierwsi nie zaczynamy wyzwisk!! A my w proteście mieliśmy nie jeść popcornu!

Zaczyna się...:rotfl:

michu-k 01.09.2008 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zygmunt.Król (Post 596929)
To wy pierwsi zaczęliście! Nie to wy! A my w autobusie ustaliliśmy, że pierwsi nie zaczynamy wyzwisk!! A my w proteście mieliśmy nie jeść popcornu!

Zaczyna się...:rotfl:

Szkoda że nie mam moderatora.

7 kotów 01.09.2008 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kijek (Post 596909)
Blagam cie... prosze cie... jestes trzezwy to piszac?

człowieku, a wiesz co to fanatyzm??

Oczywiscie, ze wiem co to fanatyzm.
A nawet gdybym nie wiedzial, to:

Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
W odniesieniu do różnych sytuacji (np. określając kibiców mianem "fanatycznych") określenie "fanatyk" może mieć mniej pejoratywny, lub nawet pozytywny wydźwięk. Używa się wtedy skrócenia "fan". Oznacza ono wtedy zagorzałość, oddanie jakiejś idei, gotowość poświęcenia się dla niej.
Różnica między fanem a fanatykiem jest taka, iż pomimo ogromnego zainteresowania daną sprawą, zachowanie fanatyka pogwałca normy społeczne, a fana - nie.

A zreszta, jak podrosniesz to zrozumiesz :)

Kijek 01.09.2008 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 596947)
Różnica między fanem a fanatykiem jest taka, iż pomimo ogromnego zainteresowania daną sprawą, zachowanie fanatyka pogwałca normy społeczne, a fana - nie.

A zreszta, jak podrosniesz to zrozumiesz :)

bez kitu.
juz u nas na drzewkowym wykorzystalem ostatnio pewien motyw filmowy i tym razem tez go musze wykorzystac. Ty jako ten juz "wyrosniety" pewnie nie wiesz coto za film ale mam nadzieje ze zrozumiesz aluzje i moze zastanowisz sie jakie głupoty piszesz.
http://pl.youtube.com/watch?v=ispimQ...eature=related

i tyle w temacie.
"kupił słownik i jest dziennikarzem" :D
ja juz dawno podrosłem.

i jesli dla ciebie fanatyzm to "łamanie norm społecznych" to :rotfl:

7 kotów 01.09.2008 19:46

Na tym Waszym "drzewkowym" niedawno byl fajny wpis. jakis Fanatyk przez duze eF wyprodukowal kipiacy patosem i meczennictwem post w ktorym rozpisywal sie, jak to podobni Mu Fanatycy przez duze eF zarywaja zycie rodzinne, szkoly, studia itepe ku chwale - oczywiscie - Legii. Pomijam juz fakt, ze skoro dla tego Pana Legia to kibice (Legia To My), to robi to ku swojej chwale - sadzic tak nakazuje logika.
Nie ten wpis byl jednak fajny (zazwyczaj takie wzniosle brednie na temat dla mnie kompletnie bezsensowny czytam z duzym rozbawieniem), a odpowiedz do niego. Krotko i tresciwie: Okej, ale po co ?

Podalem Ci definicje fanatyzmu z wiki.

Ja doskonale rozumiem gosci trzaskajacych po 200 wyjazdow na najwieksze zadupia swiata, ale powtorze - nikt im nie karze dymac tyle kilometrow. Robia to dla siebie dopisujac do tego ideologie. Przynajmniej w znakomitej wiekszosci.

PS. Pardon, nie znam tego filmu. Aluzje zrozumialem. Tzn staram sie zrozumiec.
Pzdr

edit:

Kijek, mam jeszcze jeden cytacik dla Ciebie, z innego forum pilkarskiego:
"(...)Kibice jak zwykle stanęli na wysokości zadania, udowadniając, ze popadli w schizofrenię i żadna terapia im nie pomoże (turlali się tyle kilosów za drużyną, żeby pośpiewać, powrzeszczeć, wypiąć się na zwycięskich piłkarzy i udowodnić sobie, że "Legia to my". Równie dobrze mogli utrwalić w sobie takie przekonanie na Grochowie - taniej i bez wiochy z wypinaniem)."

Zygmunt.Król 01.09.2008 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 596936)
Szkoda że nie mam moderatora.

Jakiż to dobry człowiek, ten Włodzimierz Ilicz. Mógł sięgnąć do kieszeni po rewolwer i...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 596981)
Ja doskonale rozumiem gosci trzaskajacych po 200 wyjazdow na najwieksze zadupia swiata, ale powtorze - nikt im nie karze dymac tyle kilometrow. Robia to dla siebie dopisujac do tego ideologie. Przynajmniej w znakomitej wiekszosci.

A jaką ideologię podał Twój sąsiad z Tamhlacht jadąc - par excellence :) - do Rygi

7 kotów 01.09.2008 20:25

Tu nie potrzeba ideologii. Kazdy kto byl w Rydze, wie ze tamtejsza wodka i kobiety tlumia kazda ideologie.
Gdyby Che byl Lotyszem, Kuba by dzis byla bogata :)

Kijek 01.09.2008 20:48

Cytat:

Na tym Waszym "drzewkowym" niedawno byl fajny wpis. jakis Fanatyk przez duze eF wyprodukowal kipiacy patosem i meczennictwem post w ktorym rozpisywal sie, jak to podobni Mu Fanatycy przez duze eF zarywaja zycie rodzinne, szkoly, studia itepe ku chwale - oczywiscie - Legii. Pomijam juz fakt, ze skoro dla tego Pana Legia to kibice (Legia To My), to robi to ku swojej chwale - sadzic tak nakazuje logika.
Nie ten wpis byl jednak fajny (zazwyczaj takie wzniosle brednie na temat dla mnie kompletnie bezsensowny czytam z duzym rozbawieniem), a odpowiedz do niego. Krotko i tresciwie: Okej, ale po co ?

Tak czytalem tamten wpis, "znam" autora.
Po co? Po to zarywaja te noce, szkoły, studia, prace, zycie prywatne milion innych rzeczy zeby Ci z trybuny naprzeciwko na stadionie dowolnym mogli skakac, krzyczec, klaskac, miauczec, wyc, radowac, sie cieszyc z tego co moga zobaczyc. Po to wlasnie ze to Ci co zarywaja te noce zaczeli robic cos dla czego wielu z innych zaczeło przychodzic na mecze. Powiem wiecej: znam takich ktorzy w pewnym momencie po rozpadzie pewnej grupy w Warszawie stwierdzili ze jesli sie nie narodzi nic nowego to .......a, narodziło sie chodzili dalej. Przez ITI wszystko sie rozpadło (rozpada) i powiedzieli smiało: jak tak bedzie dalej to oni to .......a - czytaj: wbijaja cokolwiek i wszystko co sie da w "piłke nozna" rozumiana jako 22 kołków biegajacych za kawałkiem skóry.
Tylko ze Ci "fanatycy przez duze eF" w Warszawie walcza wlasnie po to tez m.in. zeby jakies kołki w osobach prezesów nie poszli sladem Miklasa i nie zaczynały debilnej walki z czyms co dla wielu ludzi jest zajebiscie bardzo wazne pod pretekstem walki z chuliganami z Wilna - tobie jako temu co tylko wierzy w to co napisze jeden czy drugi osioł w Gazecie Wyborczej nota bene opłacany równiez z konta prezesa Waltera lub usłyszy co powiedza w TVN24 poinformuje nikt oficjalnie za Wilno nie został ukarany. Wiem ze dla ciebie piłka nozna to tylko to zeby fetowac Brożka wiec dla ciebie jaka kolwiek walka to juz pewnie "wykraczanie poza normy społeczne".

Miklas mowi ze kibice Legii chca rzadzic klubem, to ja sie pytam to co jest w takim razie:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibice Gornika Zabrze
Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze wyraża swoje niezadowolenie i daleko idącą dezaprobatę dla postawy drużyny w pierwszych meczach sezonu 2008/2009. Taka postawa nie może być dłużej tolerowana.
Domagamy się szybkiej reakcji zarządu klubu - w przypadku osób odpowiedzialnych za taki stan rzeczy - trenera pierwszego zespołu oraz dyrektora sportowego.

My sympatycy 14-krotnego mistrza Polski nie możemy przyglądać się biernie temu co dzieje się w klubie i to w roku jubileuszowym, to właśnie my w latach kryzysu ratowaliśmy klub i także teraz nie pozwolimy na marnotrawienie efektów naszej pracy.
W myśl nowej jakże niedoskonałej jeszcze jakości pragniemy wyrazić swą dezaprobatę do obecnych cen biletów, niniejszym kierujemy także swą propozycję obniżenia cen biletów na najbliższe mecze w celu ratowania dobrej atmosfery na trybunach i budżetu klubu.

Jeżeli zaś budżet klubu nie przewiduje obniżki cen biletów proponujemy, by różnice pokryli piłkarze, którzy to z swoich obowiązków nie wywiązują się należycie.

Ze sportowym pozdrowieniem
Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze

i jak to sie ma do Naszych prósb i tego jak My "walczymy". U Nas nikt nie chce zeby piłkarze dopłacali do biletów - mimo ze te mamy najdrozsze w lidze. Oczekujemy tylko troche wdziecznosci od nich bo oni tu sa dla hajsu i kariery a my dla idei, milosci, pasji, zajawki - jak zwał tak zwał.

Cytat:

Podalem Ci definicje fanatyzmu z wiki.

Wiem, domyslilem sie stad tez moj link na youtube, m.in.
bez komentarza

7 kotów 01.09.2008 21:38

Ty Kijku jestes jakis idiota, probujac mi wmowic, ze swiatopoglad opieram na rewelacjach gw i tvn24 ?

A tu jest wlasnie dorabianie ideologii:
Tylko ze Ci "fanatycy przez duze eF" w Warszawie walcza wlasnie po to tez m.in. zeby jakies kołki w osobach prezesów nie poszli sladem Miklasa i nie zaczynały debilnej walki z czyms co dla wielu ludzi jest zajebiscie bardzo wazne pod pretekstem walki z chuliganami z Wilna.

Chyba sam wiesz co mam na mysli.
Lub nie wiesz, to odsylam na Wasze "drzewkowe".

Kijek 01.09.2008 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 597065)
Ty Kijku jestes jakis idiota, probujac mi wmowic, ze swiatopoglad opieram na rewelacjach gw i tvn24 ?

Tobie, '7 kotków' nie wmawiam tylko komentuje to co widze.

Cytat:

A tu jest wlasnie dorabianie ideologii:
Tylko ze Ci "fanatycy przez duze eF" w Warszawie walcza wlasnie po to tez m.in. zeby jakies kołki w osobach prezesów nie poszli sladem Miklasa i nie zaczynały debilnej walki z czyms co dla wielu ludzi jest zajebiscie bardzo wazne pod pretekstem walki z chuliganami z Wilna.

tzn gdzie tu masz "dorabianie ideologii"? Tzn ze niby ja "dorabiam ideologie" czy Miklas?

Cytat:

Chyba sam wiesz co mam na mysli.
Lub nie wiesz, to odsylam na Wasze "drzewkowe".

Co jak co, ale 'drzewkowe' nie jest najlepszym żrodlem informacji o konflikcie z klubem.
Tam to mozna poczytac czasem interesujaco o 'pilce noznej' majac tu na mysli sport i szeroko rozumiane pojecie fetowania.

tak troche oddalajac sie od tematu, polecam: http://www.weszlo.com/news/999
Stec na deskach.

7 kotów 01.09.2008 22:58

W taki razie zle dobierasz komentarze do rzeczywistosci. Gw w rekach nie mialem 7 lat, a tvn24 jeszcze na oczy nie widzialem. Chociaz moze ciezko w to uwierzyc.

2 -
Osobiscie uwazam, ze bajdurzenie o miedzynarodowce kibicow Legii jak to chronia ogolnopolski ruch wolnosciowy kibicow mozna wsadzic w rolke papieru toaletowego. Zreszta nie jestem odosobniony w tym osadzie.

3- na drzewkowym pisze masa gosci, ktorzy lazili na Lazienkowska jak wiekszosc z obecnych legijnych guerilleros z miodem w uszach, w pampersy walila.

4 -
Nawet w ocenie bazgrolow Kowalczyka sie roznimy. On nawet nie musnal Steca, co najwyzej usilowal nieudolnie obrazic go. Wyjscia sa teraz dwa: Albo Stec zignoruje barana, albo rozlozy jutro Wojtka na lopatki i to w sposob, jaki Kowalowi sie bedzie dlugo snil.
Steca mozna nie lubic (sam za nim nie przepadam) ale ten facet jest w stanie znokautowac kazdego tekstem pisanym. Kowalczyk nie jest dla niego zadnym przeciwnikiem. I w sumie cale szczescie.

To cale weszlo.com to... szkoda slow.

Kijek 01.09.2008 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 597122)
W taki razie zle dobierasz komentarze do rzeczywistosci. Gw w rekach nie mialem 7 lat, a tvn24 jeszcze na oczy nie widzialem. Chociaz moze ciezko w to uwierzyc.

sprawiasz inne wrazenie

Cytat:

Osobiscie uwazam, ze bajdurzenie o miedzynarodowce kibicow Legii jak to chronia ogolnopolski ruch wolnosciowy kibicow mozna wsadzic w rolke papieru toaletowego. Zreszta nie jestem odosobniony w tym osadzie.

A nie uwaazasz ze nasza porazka z działaczami moze pokazac innym prezesom droge...?
(naszczescie) w takim Poznaniu wiedza jak postepowac z kibicami - mimo wielu rzeczy jakich tam nie popieram - nawet jesli chodzi o kwestie kibicowskie.

Cytat:

na drzewkowym pisze masa gosci, ktorzy lazili na Lazienkowska jak wiekszosc z obecnych legijnych guerilleros z miodem w uszach, w pampersy walila.

wiem, ale to nie zmienia faktu ze aby wyrobic sobie obiektywne zdanie o tym co sie dzieje to jest srednie miejsce.

Cytat:

Nawet w ocenie bazgrolow Kowalczyka sie roznimy. On nawet nie musnal Steca, co najwyzej usilowal nieudolnie obrazic go. Wyjscia sa teraz dwa: Albo Stec zignoruje barana, albo rozlozy jutro Wojtka na lopatki i to w sposob, jaki Kowalowi sie bedzie dlugo snil.
Steca mozna nie lubic (sam za nim nie przepadam) ale ten facet jest w stanie znokautowac kazdego tekstem pisanym. Kowalczyk nie jest dla niego zadnym przeciwnikiem. I w sumie cale szczescie.

Wystarczy ze Pjus (sprawdz jak nie wiesz kto to) zjadł Steca parokrotnie i jakos Stec do dnia dzisiejszego milczy w tym dialogu i nie uwazam zeby to było "ignorowanie barana" bo Pjus do baranów nie nalezy.
Z wieloma rzeczami z Kowalczykiem sie nie zgadzam ale twierdze ze tym tekstem konkretnie "zdissował" kudlatego. ( mam nadzieje ze Świetej Pamieci)

Cytat:

To cale weszlo.com to... szkoda slow.

W tym sie w sumie zgadzamy.

Ps. dawno nie było tutaj tak merytorycznej dyskusji :D

Kuba 01.09.2008 23:10

Cytat:

Steca mozna nie lubic (sam za nim nie przepadam) ale ten facet jest w stanie znokautowac kazdego tekstem pisanym.
.

Znokautować może conajwyzej stylem NIEKTORYCH ale juz sztuka argumentacji i logicznego myślenia, zwlaszcza w tematach w ktorych zaangazowany jest emocjonalnie jest na poziomie Romana.
Zwykly pedał z glowa wysoko uniesiona w gore.
Dlatego zboj mu w..

Pan Jotka 01.09.2008 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kijek (Post 596909)
Ja .......e.
dobrze ze łykasz wszystko co wyborcza napisze albo tylko słuchasz co powiedza w wiadomosciach na tvn24.
mniej pisac wiecej czytac.

Ja tez .......e. Tyle ze wasz klub. Widzialem w TV jak rozwalacie plot w WIlnie i bawicie sie na murawie. Fajnie sie walczylo z choragiewkami? Jakos wtedy nie widzilem zeby ktokolwiek zainterweniowal. Bosman to chodzil jak smrod po gaciach. I pozniej niby co oczekiwalsicie od ITI? Ze was pochwali? Co wyborcza ma do tego zescie sa banda kretynow? Juz zapomniales czy miales za malo latek zeby pamietac jak rozwalaliscie swoj stadionik po meczu PP z GKS Katowice? Ile raqzy podpalaliscie ZYlete? Ja mowie gosciu o moze 15 stu latach ostatnich a Ty .......isz ze winny ITI? Wy poszliscie na calosc i oni poszli. I dla mnie to pocieszajace bo jak dlugo tkwicie w konflikciie tak dlugo jestescie zadnym przeciwnikiem. Sportowo i kibicowsko.
I nie wpsieram waszego protestu bo on juz sie tak rozmyl ze teraz nie wiadomo wogole o co chodzi. Starucha nie wpuszcza na nowo i z tym sie pogoddzcie. Jak najwiecej sie lansowali ludzie od was i pozniej zostali ukroceni prze ITI to tez was dziwi? Uderzyli tam gdzie was mialo zabolec.
Pwolujesz sie na przyklad LEcha. Super,. To powiedz kiedy ostatni raz Lech Poznan niszczyl swoj albo cudzy stadion. Oni nie .......a ze nie mieli na cos wplywu tak jak Stwowarzysznie od was. To co niby--stowarzyszenie ma wplyw na orgaznizacje meczu wyjazdowgo ale na wplyniecie na bande idiotow nie ma? To jak nie ma tzn.ze jest zupelnie niereprezentacyjne i nie powinno byc strona w dialogu. Bo nie reprezentuje wiekszosci kibicow. I powtarzam--sami sobietniecie galaz tkwiac w tym konflikcie. Nie wiadomo ocb, a wy tylko tracici ena fomrie kibicowskiej. I dobrze:D

7 kotów 01.09.2008 23:33

Nie no, Stec to jednak wyzsza polka, pomimo ze pismak sportowy, niz ten cymbal Romanowski.

Kijek, ale jaka droge ma pokazac ?!
U Was poszla reakcja lancuchowa, zacietrzewienie obu stron osiagnelo granice absurdu i niesmaku (zenujaca sprawa z Walterowna), a teraz staracie sie w to wciagac innych.
Sorry, Kijek, ale dla mnie to niepowazne pisanie, ze jak Wy przegracie to nagle pacnie wszystko dookola.
Nie jestescie pepkiem swiata i nie dyktujecie nowych trendow, nie od Was sie zaczyna zycie na innych stadionach i nie na Was sie konczy. Jak znikniecie to beda plakac w Elblagu, Szczcinie i Sosnowcu, ale na Wisle czy Lechu czy Zabrzu czy Widzewie wciaz bedzie glosno i kolorowo.
Podejrzewam, ze jakby od nas jacys harcownicy zdemolowali jerozolime to konsekwencje bylyby podobne. Plus jeszcze wymiar polityczny i antysemicki. :)
Ale na szczescie u nas jest chyba bardziej cywilizowanie.

Wjebaliscie sie po uszy przez wlasna glupote, a robicie z tego rewolucje.

wolfy 01.09.2008 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 597124)
Znokautować może conajwyzej stylem NIEKTORYCH ale juz sztuka argumentacji i logicznego myślenia, zwlaszcza w tematach w ktorych zaangazowany jest emocjonalnie jest na poziomie Romana.
Zwykly pedał z glowa wysoko uniesiona w gore.
Dlatego zboj mu w..

Popieram, popieram.
Człowiek czytając takie opinie jak 7kotów czuje się niedoceniony...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jedTS
Ja tez .......e. Tyle ze wasz klub.

Ty - to się nazywa zboczenie...
:shock:

mr_kwolf 01.09.2008 23:47

Ciekawie się tutaj robi, widze że jak ktoś nie popiera walki kibiców Legii o autonomie kibicowską w Polsce to znaczy że czyta GW i TVN24 :rotfl: Zastanawia mnie tylko jedno, protestujecie już rok a na pytanie czemu protestujecie nie znalazłem jeszcze odpowiedzi. ITI (nie że jestem po ich stronie) potrafi powiedzieć o co im chodzi, jakie mają żądania itd, a jak się ktoś was spyta o co chodzi to dostaje się odpowiedź w stylu "ITI jest złe i w ogóle jak nie wiesz o co chodzi to znaczy że czytasz GW i masz zrobione pranie mózgu przez ITI". Stworzyliście sobie ideologie walki wyzwoleńczej, wmawiacie sobie że walczycie dla całej Polski a to gó*** prawda. Piszesz że wasza porażka pokaże drogę innym prezesom. I bardzo dobrze, jakby grupa kibiców Wisły próbowała podbić stolice innego państwa to też byłbym za tym że wlepić im zakazy stadionowe itd. Nawet kosztem pięknych opraw bo głupote trzeba tępić i nieważne czy ktoś jest Ultrasem i kocha klub czy zwykłym debilem który szuka tylko zadymy.

Wątek Steca, można go nie lubić za poglądy (antyultraska, antywisła itd) ale mówienie że brakuje mu argumentów i logicznego myślenia jest nie na miejscu. Zna się na tym co pisze jak mało kto i myśle że Kowalowi szybko wyjaśni że picie niekorzystnie wpływa na kariere piłkarską :rotfl:

EDIT:
Kijek, przywoływanie Bełchatowa jest nie na miejscu bo dla nas to był jeden z wielu meczy, tym bardziej po zdobyciu mistrzostwa a dla was to była jedna (jeśli nie jedyna) szansa na zaprezentowanie się przed cała Polską. Takie jest moje zdanie.

Kijek, słyszałem że walki podobno ustaja, jakaś misja stabilizacyjna się zaczyna czy cuś takiego w Wilnie:)

7 kotów 01.09.2008 23:48

Ja wiem chlopaki, ze Stec przez swoje antyultrasowskie podejscie jest do dupy, ale ten facet ma leb na karku jak niewielu w jego wieku i na takim stanowisku.

wezcie takiego Borka czy Koltonia i porownajcie ze Stecem. Przeciez to 2 maluchy z zapchanymi gaznikami do ferrari.

Ale powtarzam, tez go nie lubie.

Ide w ****u spac. O szostej mam inspekcje na budowie.
Dobranoc.

Kijek 01.09.2008 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jedTS (Post 597126)
.....

wiesz co, sam tym co napisales pokazales ze nie wiele wiesz i generalnie nie ma co komentowac ale wywolales mnie do tablicy wiec pare "kwiatków" skomentuje

Cytat:

Juz zapomniales czy miales za malo latek zeby pamietac jak rozwalaliscie swoj stadionik po meczu PP z GKS Katowice? Ile raqzy podpalaliscie ZYlete?

wiedzialem ze argument w którym probujesz nie wiem co udowodnic mi, jakis tam prywatny bedziesz chciał przytoczyc. Powiem ci - pamietam doskonale, za mało "latek" nie mialem.

Cytat:

tak dlugo jestescie zadnym przeciwnikiem. Sportowo i kibicowsko.

wiesz co, finał Pucharu Polski pokazał kibicowsko jakim jestesmy dla Was przeciwnikiem. Mówie o frekwencji, oprawie, okolicznosciach. Gdybym był toba i probował zastosowac twoje argumenty to bym napisał cos w stylu: "byłes czy za daleko miałes do Bełchatowa?" Wiec przestan pieprzyc głupoty ze jestesmy kibicowsko zadnym przeciwnikiem bo jak nie pamietasz to zajrzyj do tematu i finale PP płacze i zale ze My potrafimy a Wy nie. Bo to jest argument zaden-podkreslam rozmawiamy o kibicowaniu wiec tylko nie pisz mi argumentu o rzucaniu rac itp. No chyba ze uwazasz ze pokazaliscie sie w Bełchatowie kibicowsko super.

Cytat:

I nie wpsieram waszego protestu bo on juz sie tak rozmyl ze teraz nie wiadomo wogole o co chodzi.

5, 10, 15, 20 stron wczesniej masz o co w nim chodzi.
Cytat:

Pwolujesz sie na przyklad LEcha. Super,. To powiedz kiedy ostatni raz Lech Poznan niszczyl swoj albo cudzy stadion.

A umiesz czytac tekst pisany? Zauwazyles w jakim kontekscie dałem przykład Lecha?

Cytat:

Oni nie .......a ze nie mieli na cos wplywu tak jak Stwowarzysznie od was. To co niby--stowarzyszenie ma wplyw na orgaznizacje meczu wyjazdowgo ale na wplyniecie na bande idiotow nie ma?

No widzisz i sam pokazales ze nic nie wiesz.
Niech ci bedzie pokaze Ci twoja nie wiedze: Stowarzyszenie nie było organizatorem wyjazdu do Wilna- bos sie tego Wilna przyczepił. Co wiecej do dnia dzisiejszego kibice Legii stamtad wracaja... z wakacji :D walki trwaja ;)

__________________________________________________ __________

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 597135)
Ciekawie się tutaj robi, widze że jak ktoś nie popiera walki kibiców Legii o autonomie kibicowską w Polsce to znaczy że czyta GW i TVN24 :rotfl:

A gdzie ja tak napisalem??

Cytat:

Zastanawia mnie tylko jedno, protestujecie już rok a na pytanie czemu protestujecie nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.

Wielu z "nas" juz tu odpowiadało. Po raz kolejny chyba nie ma sensu.

Cytat:

ITI (nie że jestem po ich stronie) potrafi powiedzieć o co im chodzi, jakie mają żądania itd, a jak się ktoś was spyta o co chodzi to dostaje się odpowiedź w stylu "ITI jest złe i w ogóle jak nie wiesz o co chodzi to znaczy że czytasz GW i masz zrobione pranie mózgu przez ITI".

Postanowiłem ze znajde to specjalnie dla ciebie:
http://www.sklw.pl/index.php?option=...=285&Itemid=43
i w tym momencie powinienem przestac pisac dalej ale... :D

Cytat:

Wisły próbowała podbić stolice innego państwa to też byłbym za tym że wlepić im zakazy stadionowe itd.

To ciekawe ze do dnia dzisiejszego za Wilno nikt nie został skazany zakazem sadowym.

Cytat:

Nawet kosztem pięknych opraw bo głupote trzeba tępić i nieważne czy ktoś jest Ultrasem

czyli jak ktos jest "ultrasem" i był w Wilnie np na murawie - nie ma dowodow na jakikolwiek jego udział w awanturze to zakaz sie nalezy? (ciekaw jestem co odpowiesz)

Cytat:

Kijek, przywoływanie Bełchatowa jest nie na miejscu bo dla nas to był jeden z wielu meczy, tym bardziej po zdobyciu mistrzostwa a dla was to była jedna (jeśli nie jedyna) szansa na zaprezentowanie się przed cała Polską. Takie jest moje zdanie.

:D
Cytat:

Kijek, słyszałem że walki podobno ustaja, jakaś misja stabilizacyjna się zaczyna czy cuś takiego w Wilnie:)

Ci, najbardziej zatwardziali do dzis walcza. W dobrej sprawie.

__________________________________________________ ____

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 597137)
Ja wiem chlopaki, ze Stec przez swoje antyultrasowskie podejscie jest do dupy, ale ten facet ma leb na karku jak niewielu w jego wieku i na takim stanowisku.

Chyba zartujesz?????

Cytat:

wezcie takiego Borka czy Koltonia i porownajcie ze Stecem. Przeciez to 2 maluchy z zapchanymi gaznikami do ferrari.

Ale oni przynamniej nie wypowiadaja się w temaccie o ktorym nie maja pojecia. A Stec za Waltera hajs napisze cokolwiek zeby zarobic.

wolfy 01.09.2008 23:56

Cytat:

Raz - że Kowalczyk napisał prawdę, może nie było to stylistycznie arcydzieło, ale...

Dwa - zawsze można znaleźć tło, na którym się korzystnie wypada, a Borek i Kołtoń to tutaj przypadki niemal uniwersalne. Najtragiczniejsze, że na tle obecnej ekipy "Przeglądu Sportowego" to i tak obaj wychodzą na wybitnych intelektualistów(czyż może być lepszy dowód dla mojej tezy?). Ja wiem, ze dziennikarz sportowy nie będący półanalfabetą robi wrażenie(szczególnie u nas:> ), ale bez przesady.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf
Zna się na tym co pisze jak mało kto i myśle że Kowalowi szybko wyjaśni że picie niekorzystnie wpływa na kariere piłkarską :rotfl:

Widzisz, problem w tym, że Kowal temu nie zaprzecza. On stwierdził tylko fakt - piłkarze piją i imprezują. Wątpię, czy Stec będzie w stanie to podważyć, co najwyżej odczyta z tekstu Kowala to, co mu będzie pasowało.

Żeby nie było, że sam nabijam - mam nadzieję, że Cracovia spadnie(ja wiem, że to ni w pięć, ni dziewięć, ale muszę dawać dobry przykład).

1q2 02.09.2008 00:09

Ja akurat w kwestii Steca popieram 7 kotow - lubic go nie lubie ale to tak zupelnie inny poziom jak i typ czlowieka w porownaniu do zelmena ,koltonia itp.

A co do picia to prawda jest taka ze pic trza umic:>.Jasne ze zawodnik moze dac w palnik, tyle ja Benhalera rozumiem - co innego jak konczysz mecz, idziesz do domu( i jak masz sile) to na balety, a co innego jak jestes na kadrze.

Jeszcze w kwestii Legii - panowie z Wawy, siedzicie w temacie wiec jak sie zapatrujecie na przyszlosc , ile to sie bedzie ciagnelo jeszcze? ,bo jak Was rozumiem, to brak mi tego Waszego '.......niecia' na trybunie i przy takim pikniku jak jest teraz to osobie postronnej sie w ogole meczu nie chce ogladac.
A tak jak patrze z boku , to ten konflikt wyglada na nie do zakonczenia(jedyna realna opcja to odejscie iti no ale na to sie nie zanosi)

mr_kwolf 02.09.2008 00:13

1. Próbujesz wmówić 7 kotów że opiera swoje patrzenie na ten konflikt z GW i TVN24. Chyba że chodzi o coś innego ale ja to tak odbieram.
2. No i właśnie potwierdzasz to co mówie. Odpowiadacie własnie obchodząc na około. Dostaje odpowiedzi w stylu "tyle razy było mówione", "sam sobie znajdź", "jak nie wiesz to może i lepiej'. Chciałbym dostać jasno powiedziane jak mówi ITI że chcą spokoju na Żylecie nawet kosztem wiernych, fanatycznych kibiców i dopingu. Przynamniej wiadomo o co chodzi.
3. Ten link co mi wysłałeś to jakieś pieprzenie a nie konkrety. Szkalowanie kibiców Legii :rotfl: nie rozśmieszaj mnie. Dla mnie to brzmi jak riposta dla riposty a nie konkretne postulaty.
Cytat:

Niepokoją nas stwierdzenia jednego z działaczy mówiące o tym, że kibice Legii mają "prawo siedzieć w ciszy".
no faktycznie macie argument do protestu
Jedyne sensowne co tam pisze to o wyjazdach, ale za Wilno i Bełchatów nie ma się co dziwić że nie chcą żebyście jeździli
4. To dowodzi nieudolności polskiego prawa a nie tego że prawda jest po waszej stronie
5. Oczywiście, że tak, jak dobrze pamiętam to w 2007 zabronione było wchodzenie na murawe stadionu szczególnie podczas rozgrywania meczu. Ponadto jak dobrze pamiętam to nie wszyscy brali udział w bitwie o Wilno więc chyba dało się zostać na trybunach?

Kijek 02.09.2008 00:21

Rece mi opadaja ale jeszcze walcze, niczym nasi w Wilnie :D
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 597147)
5. Oczywiście, że tak, jak dobrze pamiętam to w 2007 zabronione było wchodzenie na murawe stadionu szczególnie podczas rozgrywania meczu. Ponadto jak dobrze pamiętam to nie wszyscy brali udział w bitwie o Wilno więc chyba dało się zostać na trybunach?

Znam 5 - 10 osob które byly w Wilnie i nie chcac brac udziału w zdobywaniu tego pieknego miasta chchiały wyjsc ze stadionu, zgadnij jaka droga? Odpowiedz: przez murawe.

Nie wielkie ma to znaczenie, moze nawet zadne ale warto było o tym wspomniec.

Jesli link do argumentów SKLW - konkretnie wypunktówanych to za mało to polecam:
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=3021

w mniejszym stopniu:
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=6527&page=11

i tutaj tez coś znajdziesz:
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=5277

Pan Jotka 02.09.2008 00:28

a DAJCIE SPOKOJ! Zem siewWIlna przyczepil...Ty warszawski rozmywaczu..A od kiedy wasz konflikt trwa? Wiec co cie dziwi ze pisze o WIlnie ? To byla przyczyna tego wszystkiego. Stwoarzysznie nie organizowalo?? To moz eniech zacznie i wtedy bedzie porzadek na wyjazdach. Jestescie przeciwnikiem hehhee. Zwlaszcza wyjaxd do Wodzislawia to pokazal. Byla cudowna "forma wyjazdowa". Spieliscie sie na jeden meczi wielkie halo. Poza tym przypominam ze na Belchatowie pobiegl przypal do was i jakso nie widzialem zeby kogos zlal z ato widzialem ze wyplapal strzaly od naszych. I co niby? Ze taki wyczyn udowodnil ze jestescie kibicowsko mocni? Chyba kpisz sobie. Zarzucasz mi ze czerpie wiedze z TVNu?? Misiu...JA w USA mieszkam od 3ech lat wiec chyba nie tedy droga. A ze ni ebylem w Belchatowie to zaluje. Bo moze i mnei by pokazali w TV jak harcuje przy plocie:D
Mieszkalem w Wawie z 7 lat i wiem jacy kretynie chodza na LEgie. I taki Kowalczyk jest dla ciebie wzorem>? Ta lachudra przepila kariere. Szkoly skonczyl z kilka klas., I pluje np, na BEenhakera, a powinien sobie przypomniec ten "GeniuszBrodna"jak zbawial repre Polski. Popadles w zacietrzewienie i tyle Kijek.

spidey 02.09.2008 13:36

A czy ciebie zasady polskiej pisowni nie dotyczą?
Może macie tylko jedną hebrajską klawiaturę w tych Stanach?!

P.S. Áudi, vide, tace si vis vívere in pace

PoloniaDumaStolicy 02.09.2008 13:47

W sumie, to niektórzy mają rację, Legia sama już nie wie czemu protestuje... Ale nam to na rękę, oby jak najdłużej to trwało :)

szprotson 02.09.2008 13:50

Legia protestuje bo jest źle....

A w Polsce zawsze jest źle;] My też moglibyśmy protestować, ale po co?

ToTylkoJa 02.09.2008 14:10

Jedno pytanie (tylko jedno do Wiślaków)

Teoretyczna sytuacja-
Wisłą robi burdel np w Jerozolimie, wbiegacie na murawę.
Zarząd Wisły wkracza do akcji i mówi, że osoby za to odpowiedzialne poniosą za to konsekwencje.
Kibice Wisły (Ci normalni, co nie robili burdelu) zapewne będą zadowoleni z zapowiedzi zarządu, bo bydło trzeba wypieprzyć ze stadionu.
Zarząd Wisły bierze się za czyszczenie środowiska kibiców Wisły.
W pierwszej kolejności zakazy stadionowe otrzymują niektórzy członkowie ULTRA WISŁA i G. ( bo 1, 5 roku temu odpalił race na meczu z Legią, na którą miał pozwolenie). Zarządu to nie obchodzi, że oni nie uczestniczyli w tym burdelu, ale jak czyścić, to wszystkich którzy nie pasują właścicielom. A, że sytuacja SPRZED 1,5 ROKU(!) daje możliwość dania zakazu stadionowego, to zarząd z tego korzysta.
PODKREŚLAM- Staruch ma zakaz STADIONOWY NIE ZA BURDEL W WILNIE, ALE ZA ODPALENIE RACY NA MECZU LEGIA-WISŁA jakieś 2,5 roku temu.
(a żeby było śmieszniej, to coraz więcej osób którym ITI dało zakaz stadionowy, zostaje uniewinnianych przez sądy i mogą uczestniczyć w meczach:))

i teraz pytanie-
co w takiej sytuacji zrobią kibice Wisły?
a) powiedzą nic się nie stało, G. dostał zakaz za race sprzed 1,5 roku(na którą miał zgodę klubu(!)), mówi się trudno
b)są solidarni i podejmują walkę
c) inna odpowiedz

Proszę o prostą odpowiedz.
(niech każdy klub w miejsce NS i S wstawi sobie swojego gniazdowego i odpowie na to pytanie)

PS PoloniaDumaStolicy- owszem wiemy. My to nie wy, że damy sobie w kaszę dmuchać. I byśmy nie dali zrobić z Legii to co wy daliście z Polonii (chyba wiesz o czym mowa) :)

spidey 02.09.2008 14:52

ToTylkoJa-----------> Nie trudź się, oni tego nie zrozumieją.
Musieli by być na naszym miejscu by to pojąć. W dupach się przewraca od tego dobrobytu....

7 kotów 02.09.2008 15:04

:))))))))))))))))
No to rosnie druga sila uciskanych i gnebionych w ekstraklasie!

Proponowalbym wyslac z Lazienkowskiej kilka dusz na szkolenie odbywajace sie przy Kaluzy.
Walka z okupantem, walka z komuna, ukrzyzowany Staruch, w tle Powstanie Warszawskie, Marszalek Pilsudski na plocie, zapalicie gromnice, odspiewacie Rote.... silny ladunek emocjonalny!

Zajebiscie Wam zazdroszcze Waszego miejsca. Szacun Powstancy!

Zapomnialem spytac,
Wy jestscie jakis oddzial powstancow internetowych, czy dzialacie tez "na powierzchni" ?

Musisz pekac z dumy, jak np. Twoja Szanowna Narzeczona przedstawia Cie rodzinie:
- To moj fiancee, Meczennik Spidey. Z zawodu Meczennik Lazienkowski!

Powinienes wypychac policzki jabluszkami. Wtedy sie wyglada glupiej.

GemHZR 02.09.2008 15:14

Taką ironię to se możesz wsadzić.

Oczywiście poinformowany kibic Polonii najlepiej wie czy kibice Legii jeszcze pamiętają w jakiej sprawie protestują :D

ToTylkoJa 02.09.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 597387)
...

to jest Twoja odpowiedz na moje pytanie?

PS współczuje Ultrasom i G. Jeśli spotka was to samo co naszych NS i S to nie będziecie mieć wsparcia:) I po co się tak poświęcacie?

michu-k 02.09.2008 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 597397)
to jest Twoja odpowiedz na moje pytanie?

PS współczuje Ultrasom i G. Jeśli spotka was to samo co naszych NS i S to nie będziecie mieć wsparcia:) I po co się tak poświęcacie?

My nie jesteśmy takimi idiotami, żeby jechać za granicę i robić rozróby, bo od tego się wszystko zaczęło. Sami sobie zajebaliście sprawę, nie możecie mieć do nikogo pretensji, tym bardziej do nas, tych obiektywnych i oceniających z zewnątrz. Uciemiężeni męczennicy. Jesteście bardzo ekspresywni, emanujecie wręcz siłą słów (nasze forum) i mięśni (Wilno, Bełchatów) :) Gratuluję honoru, rycerzami byście byli dobrymi :-) "Bóg, Honor, anty ITI".

Dla tych co tęsknią, a może i Wam, (L), się coś nawróci do głów

Tworzyliście piękne spektakle. Teraz, jak zauważył 7 kotów, gracie powstańców. Tylko pamiętajcie, Polska pod zaborami było 123 lata. Legii przez podobny okres może już nie być. Tego chcecie?

ToTylkoJa 02.09.2008 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 597399)
My nie jesteśmy takimi idiotami, żeby jechać za granicę i robić rozróby, bo od tego się wszystko zaczęło. Sami sobie zajebaliście sprawę, nie możecie mieć do nikogo pretensji.

Tak. Ultrasi zrobili sobie sami taką sytuację:) Ty nadal chyba nie rozumiesz. Walić tych debili, co wyskoczyli na murawę i robili burdel. Ja na miejscu Litwinów, to bym ich tam z ostrej amunicji pociągnął. Należało się im. Ale co do jasnej cholery mają do tego ULTRASI?

Ja zabiję człowieka, ale przy okazji i Ciebie wsadzą. Idziesz na to?

PS my za to nie latamy z nożami po mieście, bo nie jesteśmy aż takimi idiotami

PS2 dobra, lepiej skończyć ten temat. Kto czegoś takiego nie zazna na własnej skórze, ten tego nie zrozumie. To tak samo jak z wojnami. Co innego oglądać relacje w tv a co innego samemu na tej wojnie być i walczyć o swoje.

Pablooo 02.09.2008 15:21

Wiecie co, ekipo warszawska? Wszystko fajnie, kumam podstawy konfliktu z ITI i załóżmy że popieram. Ale przy obecnej sytuacji, to nigdy nie wrócicie do normalności, a widzę że wam jest niektórym dobrze, jak jest. Życie na zakazie, konflikt etc.. Niby żal dupę ściska, że nie ma dopingu, fajnych opraw, ale tak naprawdę jest tak jak jest i jest fajnie, bo zawsze to z kimś walka i coś się dzieje.

Do czego zmierzam? Nie widać końca tego gówna, w które się wplątaliście. A czemu? Także przez was samych. Jak się wydaje, że powoli się coś poprawia, to wyskoczą Teddy Boys (vide Bełchatów) i po ptokach. I z kim tu rozmawiać? Sytuacji z Zabrza też się uniknąć nie dało? Bo urażona duma.

Nie jesteście w stanie pójść na żadne ustępstwa i dopóki tak duże wpływy Tedki mają u Was, to będzie gówno. Wielkie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl