Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 kolejka] Wisla Krakow - GKS Belchatow 22.08.08r 20.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4739)

Maćko 22.08.2008 11:18

Diaz to gość, który w przeciągu 3. dni może rozegrać 2 mecze na 2. innych kontynentach, podobnie jak Cleber(mimo wieku) zresztą. Mają niesamowitą "odnawialność", więc coś mi podpowiada, że zobaczymy Juniora w meczu z GKS.

DysoN 22.08.2008 11:30

Sam jestem ciekaw jak nasza obrona bedzie dzisiaj wygladac. A co tam ze wzmocnieniami panie Bendarz? Podobno zielone swiatlo jest (po raz ktory juz?) a tu dalej nic.

Eweneme 22.08.2008 13:30

[*] Baszczu jesteśmy z Tobą... Apel do wszystkich kibiców żeby na minucie ciszy tą cisze naprawde zachowali chociaż martwie się bardziej co z kibicami z Bełchatowa...

Uran235 22.08.2008 13:49

Ja bym dzisiaj na Diaza nie liczył. On chyba dopiero dzisiaj dotarł do Krakowa, tu nie chodzi o zwykłe zmęczenie meczowe, czy o zmęczenie zwykłą podróżą samolotem. To jednak był przelot przez ocean i to z co najmniej jedną przesiadką. Do tego pamiętam słowa Lenczyka, który mówił, że Costly po każdym powrocie z kadry nie pamięta nic z tego co nauczył się w Europie. Jestem w 90% przekonany, że z Diazem jest tak samo. Tam się gra zupełnie inaczej i wystawienie dzisiaj Diaza to duże ryzyko.
Na Sobolewskiego i Głowackiego też bym dzisiaj nie liczył, bo w podstawowym składzie raczej nie wyjdą, a wprowadzanie ich z ławki to tylko niepotrzebne szafowanie ich zdrowiem.
Ja liczę dzisiaj na Kowalskiego, bo kiedy ma zagrać jak nie dzisiaj? W GKS-ie nie ma Garguły, Ujka i prawdopodobnie Costly'ego. Dziedzic to pół napastnika. Na tą chwilę groźniejszy atak wystawić może chyba nawet ŁKS, więc jeszcze raz się pytam, jak nie dzisiaj to kiedy?
Ewentualnie może nas wszystkich jeszcze Skorża zajechać Singlarem na środku i Szabatem na prawej obronie. Z rozwiązań dramatycznych jest jeszcze Piotrek Brożek na prawej, Zieńczuk na lewej obronie i Małecki/ Boguski/ Niedzielan na lewej pomocy.

prezes85 22.08.2008 13:56

W lidze mielismy grać 442. Kiedy Skorża wystawi Niedzielana w parze z Brożkiem?
Mój skład:
------------------Pa. Brożek--Niedzielan
----Zieńczuk------------Boguski----------------Łobodziński
--------------------------Cantoro
---Pi. Brożek---Głowacki--Cleber---Singlar
--------------------------Pawełek

Daniel Alves 22.08.2008 14:09

Już tak zrobił kiedyś na pierwsze 45 minut i była totalna porażka. Z Polonią?

madenn 22.08.2008 15:39

w tym roku świetności zamiast Strąka grał Cantoro tak na marginesie

zastanawiam się jak bedzie wyglądała obrona....
sa tylko Singlar, Cleber , Piotr Brozek
niewiadomo co z Głowackim

Daniel Alves 22.08.2008 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 589945)
w tym roku świetności zamiast Strąka grał Cantoro tak na marginesie

zastanawiam się jak bedzie wyglądała obrona....
sa tylko Singlar, Cleber , Piotr Brozek

moim zdaniem zagra Diaz

sayek89 22.08.2008 15:44

Myślę że Głowacki zagra do jakiejś 67 min a potem zmieni go Diaz. Nie ma co panikować na prawej obronie Singlar poradzi sobie.

Daniel Alves 22.08.2008 15:46

Ciekawe kiedy Berreto wejdzie do kadry meczowej

chudy2001 22.08.2008 16:00

Tez tak mysle, dac Niedzielanowi 90 minut z Brozkiem W ATAKU. Jirsak w srodku, Boguski na prawo. W drugiej wchodzi Łobo, badz zamiana stron,schodzi Zienczuk i Bogus na lewa. No i kurde chcialbym Barreto zobaczyc przez wiekszosc meczu ...

nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze znowu zagramy 4-5-1, tyle ze Boguski bedzie jako niby ten drugi napastnik ale fałszywy

Uran235 22.08.2008 18:23

No i tak jak przewidywałem, Kowalski od początku na stoperze, bardzo dzisiaj na niego liczę.

chudy2001 22.08.2008 18:25

Kowalski > fajnie, ale nie ma Jirsaka i Niedzielana :-/

sayek89 22.08.2008 18:27

Kowalski hm bardzo fajnie że Skorża da mu szanse. Na pewno bardziej ją wykorzysta niż Pan Kokoszka.

w0lno. 22.08.2008 18:28

Mariusz Pawełek - Peter Singlar, Mateusz Kowalski, Guedes de Lima Cleber, Piotr Brożek - Wojciech Łobodziński, Radosław Sobolewski, Mauro Cantoro, Marek Zieńczuk - Rafał Boguski, Paweł Brożek

Ciekawe jak sprawdzi się dzisiaj nasza obrona. Debiut Kowalskiego. Mam nadzieję, że się nie spali i pokarze się z dobrej strony.
Szkoda, że nie ma Niedzielana. Warto ryzykować wystawiając w 1 składzie Sobola?

Wredny 22.08.2008 19:00

będzie dobrze
trzymam kciuki za naszych

obstawiam 3-1 i 2 brameczki Pawła.

LooNatyk 22.08.2008 19:18

Co do skladu, to mnie ciagle trapi dlaczego gramy dwoma def. pomocnikami i to jeszcze tymi najmniej kreatywnymi. Wiem, ze Sobol i Cantoro sa strasznie doswiadczeni, ale oni sa mistrzami w destrukcji, a nie w tworzeniu.

Jirsak moze nie jest jakis super hiper, ale na pewno wnosi wiecej do gry ofensywnej. A jak gramy u siebie, to chyba trzeba grac ofensywnie.

Wredny 22.08.2008 19:26

Leo przyjechal na Wisłę dla Pawła...
I jak narazie chyba dobre wrażenie, Brożek gra swoje.

K_2 22.08.2008 19:27

Ale kalectwo,Belchatow narazie lepiej wyglada. Lawka rezerwowych Wisly..dramat

SpoXsteR 22.08.2008 19:27

I znów Boguski! :|

Ileż można ? , zaczyna mnie to w****iać!

jak na razie dominujemy, ale jak niektórzy nie poprawią skuteczności to ciemno to widzę.

Nehiar 22.08.2008 19:32

Jak widać wprowadzenie Sobola było błędem. Naprawdę nie rozumiem Skorży obstaje przy tym swoim środku nawet jeśli Sobolewski jest kontuzjowany ...

w0lno. 22.08.2008 19:32

Mówiłem, że nie warto było wystawiać Sobola. Miejmy nadzieję, że to nic poważnego.

Ps. Doping dziś jest świetny, czy tylko mi się tak wydaje?

BROZIO JEST FENOMENALNY!!

Daniel Alves 22.08.2008 19:34

4 bramka Brożka!!

marcinarsenal 22.08.2008 19:35

BRAWO BRAWO BRAWO!!!

Świetne wejście Jirsaka i jak Pawel dostal ta pilke to wiedzialem ze strzeli

SpoXsteR 22.08.2008 19:37

Paweł, respect człowieku!

Odejdz, ale nie w zimię tylko po sezonie, pomóz nam wywalczyć majstra, jeśli odejdziesz zimą wszystko się skończy - nie mamy napastników formatu jak Ty!

w0lno. jest świetny, mniej przypadkowych osób na stadionie i od razu lepiej.

ilośc nad jakością!

Żuczek 22.08.2008 19:38

GOL!!! Znowu Brożek! Ja już z tym chłopakiem wytrzymać nie mogę :lol:

Daniel Alves 22.08.2008 19:48

Wspaniała atmosfera jak na mecz ligowy brawo!! Jak na mecz w eu,pucharach.
Singlar jak na ligę jest ok. W obronie za dużo nie puszcza ale Bełchatów gra bez lewego obrońcy.

K_2 22.08.2008 19:54

Brozinho musial spaprac 2 setki jak zwykle :-/ Byloby 3-0 i po meczu a takto widac ze Gks sie nie podda latwo .Lobodzinski beznadziejny ,ale kto wejdzie Dawidowski ? Jirsak kapitalne podania.

prezes85 22.08.2008 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 590050)
Brozinho musial spaprac 2 setki jak zwykle :-/ Byloby 3-0 i po meczu a takto widac ze Gks sie nie podda latwo .Lobodzinski beznadziejny ,ale kto wejdzie Dawidowski ? Jirsak kapitalne podania.

Niedzielan. Boguski na prawą pomoc za Łobodzińskiego. A Niedzielan do pomocy Brożkowi.

Daniel Alves 22.08.2008 19:56

Tak kapitalne podania ale i tak potrzebny nam jest ofensywny pomocnik a la Boguski. Jirsak jest idealny do grania jako zastępca Sobola lub Cantoro, a może poprostu za. Potrzebne nam wzmocnienia nawet do rywalizacji skurczybyki!!

chudy2001 22.08.2008 19:57

Jirsak szacuneczek :D
Dawidowski za Łobo :P

Munchhausen 22.08.2008 19:57

1) Brawo Brożek! Kiedyś go krytykowałem, ale od tego czasu strasznie się rozwinął. Czekam na powołanie go do reprezentacji (najlepiej, jakby grał w ataku z Jeleniem, ale Leo Ebiego na ławkę nie posadzi). Niestety nasz selekcjoner pewnie myśli coś w stylu "strzelił gola-farfocla i zmarnował dwie setki" :/
2) Pawełkowi znów odbiła się piłka! To już jest irytujące, aż się dziwie, że nikt z przeciwników na to nie czeka w polu karnym.
3) Łobodziński - podobnie jak łyżka z Matrixa - nie istnieje. Ja tam tęsknię za Kosą.
4) Wystawienie Sobola było kosztownym błędem, szkoda, że mój ulubieniec Jirsak ostatnio wchodzi w takich okolicznościach.

Ciastek1 22.08.2008 20:04

podania Jirsaka stadiony świata , powtarza sie sytuacja z Warszawy , Jirsak wchodzi zaczynamy grać , gdy na boisku jest dwoch def pomocników to gramy głownie długa piłe do Brożka co mnie cholernie irytuje , no i Cantoro znowu te swoje kółeczka ehhh w lidze niech gra szybciej , kołeczka to niech robi sobie z Barceloną bo Cantoro sprawdza się z mocnym przeciwnikiem kiedy trzeba przytrzymac piłke i uspokoić grę ale w lidze Wisła ma atakować!!

Crusi 22.08.2008 20:08

Akurat Mauro dzisiaj gra dobrze. Wogole Mauro zawsze dobrze wypadal jak mial obok siebie bardziej ofensywnego pomocnika. Co do Jirsaka to juz nawet Szymek mowil, ze jak wchodzi Jirsak to zaczynamy grac po ziemi bo poprostu on wychodzi do pilek. Niestety widac ze Skorza jest niereformowalny i jak tylko ma mozliwosc to zawsze wystawia Sobola i Cantoro, a szkoda.

Daniel Alves 22.08.2008 20:10

Dzisiejszy mecz marzenie żeby takie zawsze były w lidze.

Eustachy 22.08.2008 20:10

Skorza to swietny czlowiek i super trener, ale jednej rzeczy w jego wykonaniu nie jestem w stanie zrozumiec.
Najpierw za jego namowa zostaly wywalone w bloto pieniadze na transfer Lobodzinskiego, ale to nic. Gorsze jest to, ze teraz na sile wystawia tego czlowieka do pierwszego skladu, czego efektem jest to, ze niemal za kazdym razem gramy w dziesieciu :/
Parafrazujac pewne znane powiedzenie -> SKORZA WHY ????

Ps. humor poprawil mi rzecz jasna kolejny gol Brozka i megabura jaka zafundowal Cleber naszemu niby prawoskrzydlowemu

edycja: piekna akcja Boguskiego i juz dwa zero. dziekujemy :)

Daniel Alves 22.08.2008 20:11

hehehhehhehehheheheh BRAWo!!!! Pietrasiak pewniak był pokazywany przed sekundą:)

Apropo Łododzińskiego potrafi grać, ale niech walczy tak jak pozostałych 10!!!

thomasson 22.08.2008 20:11

Pietrasiak!!! i 2-0 :)

SpoXsteR 22.08.2008 20:14

Spokojnie!
nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku!
jak zimą odejdzie Brożek już może nie być tak wesoło......... hehe.

Daniel Alves 22.08.2008 20:15

Łobocziński biegaj nie jak ciota tylko jak reszta bo cię z WIsly wyje...biemy!!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl