Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Krakowskie kluby w niższych ligach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4691)

noonelikeus 20.09.2008 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kyno (Post 605790)
O co chodzi ?

pewnie zaprzyjazniony klub z regionu Małopolski

I liga: Stal 0-0 Kmita

maTyS. 20.09.2008 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Małopolska NH (Post 605252)
http://www.rksgarbarnia.pl/trogloszenie.gif

jesli dzieciak nie dostal sie do szkolki Wisly sprobuj tu

nigdy w życiu odradzam grę w garbarni.grałem tam pół roku i zrezygnowałem..totalne bagno zero organizacji,a uważają się za nie wiem co ! uwierzcie mi wiem co mowię jestem seniorem i trochę w piłkę już kopię.

Stone Island 24.09.2008 09:47

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357..._dzieciom.html

SZAJBA 24.09.2008 13:41

Już w sobotę o godzinie 15 mecz : Bronowianka Kraków - RABA DOBCZYCE

Stone Island 26.09.2008 10:24

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._kapitana.html

arek baran nie zagra juz w rundzie jesiennej..

Gucio25 04.10.2008 19:12

Glinik/Karpatia Gorlice - Hutnik Kraków 3:1 (2:1)
Widzów: 800.

Gorliczanie ogrywają dotychczasowego lidera III ligi, Hutnika. :)

Przemo12 12.11.2008 07:15

Widze, ze Hutnik daje sobie jakos rade. Jest na drugim miejscu z jednakowa iloscia punktow.

Kilka wzmocnien w zimie i pewnie wroci do II ligi !!! Powodzenia

hoolifan 16.12.2008 10:44

dodalem ankietke
zapraszam do glosowania

http://www.futbol.org.pl/news,18038.html

Cytat:

Krakowianie w kadrze U-17

Polski Związek Piłki Nożnej zaprezentował kadrę zawodników powołanych na konsultację szkoleniową reprezentacji Polski U-17 (rocznik 1992) w dniach 15-20 grudnia w Krakowie. Wśród wybrańców znalazło się trzech przedstawicieli Małopolski: Leszczak i Chrapek z Wisły Kraków oraz Sobierajski z Hutnika Kraków.
w sumie licze na awans Hutnika do 2. ligi.

Małopolska NH 16.12.2008 11:06

Z tego co mi wiadomo, naszym odwiecznym rywalem sportowym (kibicowskim) byl klub zza Błon. Wszystkie pozostałe kluby sa raczej neutralne a niektore nawet przyjazne srodowisku WISLACKIEMU.

firstborn 16.12.2008 12:56

chyba ostatnie wydarzenia potwiedzaja, ze Hutnik, to nie jest jednak klub neutralny i mimo tego, ze dawniej jakies sympatie byly, to teraz jest to nasza druga kosa w krakowie

AYALA 16.12.2008 12:56

ostatnim rodowitym Krakowianinem jaki był królem strzelców w naszej ekstraklasie był Mirosław Waligóra z Hutnika w sezonie 1991-92

kiju.ts 16.12.2008 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez firstborn (Post 643263)
chyba ostatnie wydarzenia potwiedzaja, ze Hutnik, to nie jest jednak klub neutralny i mimo tego, ze dawniej jakies sympatie byly, to teraz jest to nasza druga kosa w krakowie

ja po czesci rozumiem ich ostrozne podejscie do tematu i nie ma to nic wspolnego czy my ze WISLA i ze nienawisc do Kibicow. Tu chodzi o materialne podejscie do tematu. Hutnicy nie chca miec tekturowej szopki - maniany zbudowanej za marne pieniadze, prowizorki stadionu, ktory bedzie mial zywotnosc 1 rok a potem niech sie zawali, gdzie dwa najwiekszy kluby w miescie (Polsce) licytuja sie za plecami Hutnika, niejako decydujac o jego losie... Trzeba tez miec swoj honor. Tak zeby wilk syty i owca cala.

a epizod sprzed kas hutnika przed meczem z Unia, to przeciez nie byl nasz akt przyjazni czy jak?! Moze to my sami prosimy sie by miec kose z HKS - dla mnie glupota. Kiedy Hutnik byl wielki i moim marzeniem jest miec 3-4 druzyny z Krakowa w ekstraklasie.

Tylko_Wisła! 16.12.2008 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 643285)
Ja też odradzam grę w Garbarnii. Mój kolega głupi chcę tam pójść i pewnie na dobre mu to nie wyjdzie...

Panowie nie przesadzajcie z tą Garbarnią.A biorąc pod uwage , że aby sie dostać do Wisły to trzeba być bardzo dobrym. To Garbarnia jest dobrym klubem bo tam wystrczy być dobrym.
Bez napiniki ;)

WSB 16.12.2008 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kiju.ts (Post 643267)

a epizod sprzed kas hutnika przed meczem z Unia, to przeciez nie byl nasz akt przyjazni czy jak?! Moze to my sami prosimy sie by miec kose z HKS - dla mnie glupota. Kiedy Hutnik byl wielki i moim marzeniem jest miec 3-4 druzyny z Krakowa w ekstraklasie.

Przeciez kosa jest i to od dawna.

kiju.ts 16.12.2008 19:27

A jednak wielu jest kibicow Wisly sympatyzujacych z Hutnikiem. I chwala Bogu. Na bok smieszne kosy i inne toporki.

Mam wrazenie ze dyskusja schodzi na niepewny grunt, jako ze to temat czysto sportowy.

Czytalem dzis o KS Kabel...
Cytat:

Kabel Kraków - klub sportowy założony w 1928 r. Przez lata siedziba klubu mieściła się przy ul. Wielickiej w Płaszowie tuż obok Krakowskiej Fabryki Kabli. Po zmianach ustrojowych klub przekazał tereny na których znajduje się stadion KFK. To okazało się gwoździem do trumny klubu, gdyż po 2000 roku KFK została przejęta przez Tele-Fonikę, której właściciel doprowadził do likwidacji KS Kabel poprzez eksmisję, a tereny z boiskami i stadionem sprzedał MKS Cracovii.
tego faktu z historii sportu w naszym miescie nie znalem.

noonelikeus 16.12.2008 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kiju.ts (Post 643392)

Reymonta tez idzie pod mlotek - zacznij sie przyzwyczajac... :-/

maTyS. 16.12.2008 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 643288)
Panowie nie przesadzajcie z tą Garbarnią.A biorąc pod uwage , że aby sie dostać do Wisły to trzeba być bardzo dobrym. To Garbarnia jest dobrym klubem bo tam wystrczy być dobrym.
Bez napiniki ;)

stary wiem co mówię widać,że jesteś młody i jeszcze mało wiesz o życiu piłkarskim zwłaszcza w Krakowie,nie mówiąc już o Polsce.grałem w Garbarni chwile i nigdy w życiu nie wróciłbym tam,to jest tylko moje zdanie.

Krissu 16.12.2008 21:53

Cytat:

Myśmy się chyba wymienili.
Oni TF dali tereny niedaleko naszego stadionu a TF im dała Kabel.
Teraz oni tam mają boiska treningowe i siedzibę klubu, sklep z pamiątkami etc.

TKNW 16.12.2008 21:59

Cytat:

A jednak wielu jest kibicow Wisly sympatyzujacych z Hutnikiem. I chwala Bogu. Na bok smieszne kosy i inne toporki.

Mam wrazenie ze dyskusja schodzi na niepewny grunt, jako ze to temat czysto sportowy.

oj pamiętam czasy jak drużyna juniorów Kabla walczyła w mistrzostwach Polski - chyba nawet Giza tam grał wtedy.

jak sie wchodziło do holu to cała ściana była obwieszona proporczykami. Jako małemu brzdącowi najbardziej utkwiły w pamięci proporce West Ham United i Wisły z data 1978 ..

noonelikeus 16.12.2008 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TKNW (Post 643444)
oj pamiętam czasy jak drużyna juniorów Kabla walczyła w mistrzostwach Polski - chyba nawet Giza tam grał wtedy.

jak sie wchodziło do holu to cała ściana była obwieszona proporczykami. Jako małemu brzdącowi najbardziej utkwiły w pamięci proporce West Ham United i Wisły z data 1978 ..

piekna historia.. i to wszystko przepadlo za tych marnych kilka groszy...

Arkas 16.12.2008 22:31

Czemu w tej ankiecie nie ma Pogonii Skotniki co?? No pytam sie??:P
A tak do tematu - chciałbym zeby jakis mocny sponsor się zainteresował Garbarnią i może wróciłyby jej stare dobre czasy....

TKNW 16.12.2008 23:41

Jesli chodzi o Garbarnię ... z tego co wiem to klub szuka sponsora - nowego właściciela, który przebuduje obiekt tak,że:
- trybuny będą tak jak do tej pory tyle, że w sumie na 5 tysięcy,
- przy trybunie głównej i jednocześnie budynku klubowym będzie zbudowana pełno wymiarowa hala sportowa
- boisko treningowe ze sztuczną murawą. - już nawet poczyniono pierwsze kroki - Ci co czasem tam bywają (na meczach np Unii) to widzieli zapewne nawiezioną ziemię.

Co do ankiety ... Czemu nie ma tak zasłużonego klubu jak KS Podgórze

hoolifan 17.12.2008 07:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas
Czemu w tej ankiecie nie ma Pogonii Skotniki co?? No pytam sie??:P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TKNW (Post 643493)

Co do ankiety ... Czemu nie ma tak zasłużonego klubu jak KS Podgórze

Co do ankiety, staralem sie w miare sprawiedliwie ulokowac stare krakowskie kluby, ktore na obecnym etapie rozgrywek sa na najwyzszych pozycjach. Niestety opcji w ankiecie jest tylko 10, wiec nie dalo sie umiescic Albertusa, Pogoni Skotniki, Podgorza, Grzegorzeckiego, Wandy ani Orla Piaski Wielkie (etc). Przykro mi jesli przypadkiem moglem urazic czyjes poczucie dumy kibica. Jesli admin da taka mozliwosc rozszerzenia opcji ankiety - wrzucimy WSZYSTKIE krakowskie kluby,

Ale czy Pogon Skotniki to tak naprawde KRAKOWSKI KLUB? Tak jak Dziewiarz Cypis Tyniec, Orzel Piaski Wielkie, Mydlniczanka, Tonianka, itp

pasikonik 17.12.2008 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoolifan (Post 643522)
Tak jak Dziewiarz Cypis Tyniec

teraz KS Tyniec (Krakow), graja w klasie B
Tyniec lezy w administracyjnych granicach miasta Krakowa, dzielnica Podgorze.

zim zum 17.12.2008 10:16

Cytat:

Co do ankiety, staralem sie w miare sprawiedliwie ulokowac stare krakowskie kluby, ktore na obecnym etapie rozgrywek sa na najwyzszych pozycjach. Niestety opcji w ankiecie jest tylko 10, wiec nie dalo sie umiescic Albertusa, Pogoni Skotniki, Podgorza, Grzegorzeckiego, Wandy ani Orla Piaski Wielkie (etc). Przykro mi jesli przypadkiem moglem urazic czyjes poczucie dumy kibica. Jesli admin da taka mozliwosc rozszerzenia opcji ankiety - wrzucimy WSZYSTKIE krakowskie kluby,

Ale czy Pogon Skotniki to tak naprawde KRAKOWSKI KLUB? Tak jak Dziewiarz Cypis Tyniec, Orzel Piaski Wielkie, Mydlniczanka, Tonianka, itp

zawsze mozna wpisać do ankiety opcje - inne

a co do Podgórza to pewnie mało kto wie, że kiedyś grali w pierwszej lidze. Teraz tam wszystko sie pomieszało i z Podgórza nie gra tam zbyt duzo osób. Sami obcy :)

pan_premier 17.12.2008 10:20

ja mam kosę, że wszystkimi. Pamietam z czasów juniorów, że największymi drwalami w Krakowie była Clepardia, do tego to boisko.. tam to zawsze czułem sie jak gdzieś daleko pod Krakowem

zim zum 17.12.2008 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 643551)
ja mam kosę, że wszystkimi. Pamietam z czasów juniorów, że największymi drwalami w Krakowie była Clepardia, do tego to boisko.. tam to zawsze czułem sie jak gdzieś daleko pod Krakowem

pamietam mecze juniorów Podgórza z Clepardią swego czasu. Jeden z grajków ówczesnych juniorów Clepardii jest o ile dobrze kojarze fotografem na Wiśle teraz...prawda panie lewy obrońco ? :)

Bóg Trybun (objawion) 17.12.2008 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 643549)
a co do Podgórza to pewnie mało kto wie, że kiedyś grali w pierwszej lidze. Teraz tam wszystko sie pomieszało i z Podgórza nie gra tam zbyt duzo osób. Sami obcy :)

A jak wygląda sytuacja w Strzelcach / Koronie pod tym względem? Wiem tyle, że sztab szkoleniowy jak i zawodnicy zachowują modelowe nastawienie kibicowskie =)

zim zum 17.12.2008 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 643584)
A jak wygląda sytuacja w Strzelcach / Koronie pod tym względem? Wiem tyle, że sztab szkoleniowy jak i zawodnicy zachowują modelowe nastawienie kibicowskie =)

masz absolutną rację :)

P.S. i Strzelcy, bez tej Korony

maTyS. 17.12.2008 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 643551)

o tak drwale to mało powiedziane,boisko to zawsze tam była tragedia klepisko zero trawy,że też takie kluby dopuszczają do 5 ligi,jeszcze jeden argument przemawia za tym,że tego klubu nie darzę sympatią,większość zawodników to pasiaste damy.

kiju.ts 17.12.2008 16:00

ja sam trenowalem w Wieczystej z 12 lat temu - juniorzy starsi. pamietam np wyjazdy w zuku na KS Grzegorzecki.. lawka szerooooka 11 osob w sumie :)

Arkas 17.12.2008 16:28

Cytat:

Owszem krakowski. Skotniki jako poddzielnica do dzielnicy VIII należą do Krakowa jakby ktoś nie wiedział...
A co do klubu występuje w lidze okręgowej i niestety zajmuje ostatnie miejsce... Fakt dziwny bo w tamtym roku mieliśmy duże szanse na awans do 5 ligi i w ostatnim meczu nie podołaliśmy... Ale dadzą rady chłopaki:)
I na zakończenie taka ciekawostka - Pogoń ma kosę ze Skawinką. No tak, nawet na tym poziomie są jakieś waśnie:p

pff 17.12.2008 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 643604)
o tak drwale to mało powiedziane,boisko to zawsze tam była tragedia klepisko zero trawy,że też takie kluby dopuszczają do 5 ligi,jeszcze jeden argument przemawia za tym,że tego klubu nie darzę sympatią,większość zawodników to pasiaste damy.

Dziwisz się? Klub jest między siemaszkami, a xxx-lecia...same pejsy..grałem tam 2 lata..1-2 podst:D

Przemo12 17.12.2008 19:21

apropo's pytalem w Mam pytanie...

Czy Albertus jest objety sponsoringiem Parafii Sw Brata Alberta i rozgrywaja mecze na boisku przy XXX LO?

Old Town 18.12.2008 10:29

a ktos wie co sie stalo z Korona Krakow? ostatnio odwiedzilem stadion na Krzemionkach w Parku Bednarskiego, ulokowany w przepieknej scenerii, idealne miejsce na rozbudowe i ewentualna budowe wiekszego kompleksu.

MAPKA + ZDJECIE

ktos zna historie Korony i stadionu na Krzemionkach?

http://wikimapia.org/p/00/00/53/58/58_big.jpg
http://wikimapia.org/p/00/00/53/60/72_big.jpg
http://wikimapia.org/p/00/00/53/60/74_big.jpg

zim zum 18.12.2008 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Old Town (Post 644097)
a ktos wie co sie stalo z Korona Krakow? ostatnio odwiedzilem stadion na Krzemionkach w Parku Bednarskiego, ulokowany w przepieknej scenerii, idealne miejsce na rozbudowe i ewentualna budowe wiekszego kompleksu.

MAPKA + ZDJECIE

ktos zna historie Korony i stadionu na Krzemionkach?

na tym stadionie grała kiedyś Garbarnia Kraków. Po przenosinach G. na Ludwinów tereny przejął klub sportowy Korona. Oni nie posiadają sekcji piłki nożnej. Tereny leżały odłogiem i odbywał sie na nich WF okolicznych szkół. Kilka lat temu na boisku zaczął grać i trenować Klub Sportowy Strzelcy.

Old Town 18.12.2008 10:47

stadionik w tak pieknej scenerii
az zal ze nic sie z tym pieknym miejscem nie robi
jak tam dojechalem na rowerze to mi szczzena opadla...

a co do KS Strzelcy http://strzelcy.ir.pl/ , to zajmuja obecnie 2. miejsce w klasie C w grupie I - http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,196.html

zim zum 18.12.2008 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Old Town (Post 644102)
stadionik w tak pieknej scenerii
az zal ze nic sie z tym pieknym miejscem nie robi
jak tam dojechalem na rowerze to mi szczzena opadla...

a co do KS Strzelcy http://strzelcy.ir.pl/ , to zajmuja obecnie 2. miejsce w klasie C w grupie I - http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,196.html

będzie coś robione...ale oczywiście jakiś komercyjny inwestor ma przejąć i mają być hotele i niby boiska....czyli ściema

a co do seniorów to - potrzebujemy wzmocnień, na gwałt :D

maTyS. 18.12.2008 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzechu (Post 643780)
Dziwisz się? Klub jest między siemaszkami, a xxx-lecia...same pejsy..grałem tam 2 lata..1-2 podst:D

wiesz troszkę się dziwię bo jest tam również paru Wiślaków,którzy chodzą na mecze i do nich nic nie mają pejsy,a wystarczy,że przyjadą rezerwy Wisły to od razu gonitwa po osiedlu.

Wredny 19.12.2008 17:34

wg mnie traktowanie samych pilkarzy rezerw Wisly w ten sposob i atakowanie samych pilkarzy, grajacych w duchu sportowym to poprostu zenada. przy okazji wspomne, ze szkoda ze wycofano zespol rezerw Wisly II z 3. ligi. Dosc emocjonujace byly spotkania wlasnie z Garbarnia, Hutnikiem i innymi Dalinami :)

Ktos wie gdzie w Krakowie jest zenska sekcja pilki noznej?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl