![]() |
komu nie mówi, temu nie mówi. ;)
w każdym razie, wszystkie zespoły większego doświadczenia z LM nie mają i ich obecność w tych rozgrywkach jest niemałym zaskoczeniem. |
Scholes :rotfl:
Nie myślałem, że to napiszę, ale jak Zenit nie dojdzie dalej niż 1/4 finału LM, to będę zdziwiony. Grają jak z nut. |
Patrzcie na Dudka jaki żartowniś http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=19941 :D
Choć oglądając filmik z tego zdarzenia trochę mi szkoda było Savioli, bo choć pół ławki pękało ze śmiechu to wyraźnie widać że jemu samemu zrobiło się mocno przykro. |
To co dzisiaj zagrało Borysow to mega niespodzianka. Dość powiedzieć, że prowadzili 2-0 a przy stanie remisowym mieli dwie sytuacje stu procentowe. Inna sprawa,że pewnie jakby mocniej zaatakowało Borysow to nadziali by sie na kontrę Juve. Mimo dobrego rezulatatu Borysov niesmak pozostawiło Juve. Zlekceważyło rywala.
Z lepszych meczów to jeszcze Zenith nie dał rady Realowi. Co ciekawe w drugiej połowie Rosjanie cisnęli jak nieprzymieżając w Gruzji a tu na drodze stał zawsze Casilia. Choć jak podkreślił Gullit komentujący ten mecz, Real widać było,że kontrolował spotkanie. Niby Zenith był bliski wyrównania ale jakby strzelili to Real zaraz by ich pokarał. No i jeszcze Allborg. Na luźie przyjemnie MU wygrał,ale trzeba przyznać że Duńczycy pikę na pelnej szybkości umieją wymienić. Mają pojęcie o grze. Czy oni razem z Bate to przypadkowe ekipy w LM? nie wyglądająna takie. Oni umieją coś tam grać. |
Taką mam jedną prośbę. Nie Zenith, tylko Zenit, nie Borysov, tylko Borysów, nie Red Star, tylko Crvena Zvezda, nie FBK Kaunas tylko FBK Kowno. Nie trzeba wszystkiego bezmyślnie małpować po brytolach, nie przekręcajmy nazw klubów na angielską modłę, a tym bardziej nie przekręcajmy nazw miast. To tak ogólnie.
@Marszałek- to jest Aalborg, a nie Allborg. W kwestii bardziej merytorycznej. Aalborg wcale nie grał dobrze, Manchester grał z nimi na sporym luzie, a jednocześnie było widać, że angole są bez formy, bo im strasznie piłka odskakiwała, a to się na tym poziomie nie ma prawa zdarzać. Duńczycy mieli niewiele do powiedzenia, nie stwarzali sobie w ogóle sytuacji, może na skrócie wyglądało to nieźle, ale obraz meczu był zupełnie inny. Przez pierwszy kwadrans Aalborg nie mógł wyjść z własnej połowy. Do tego Manchester strzelił jeszcze dwie bramki, z których przynajmniej jedna powinna zostać uznana. Na duży plus wyróżniłby bramkarza gospodarzy, widać, że chłop zna się na swoim fachu, ma dobry refleks, kilka razy wyratował swój zespół, zawsze stał do końca na nogach. Ale w tym meczu bardziej moją uwagę przykuł Rafael z Manchesteru. Chłopak ma wielki potencjał i śmiem twierdzić, że już w tej chwili ma większe umiejętności niż dowolny polski piłkarz, a ma tylko 18 lat. Do tego Rafael ma brata bliźniaka Fabio, który gra na drugiej flance. Dzisiaj nie mógł zagrać, bo jest kontuzjowany. Zobaczycie, że już niedługo to będą wielkie gwiazdy światowego futbolu. Z tym Zenitem to mogło by być różnie. Rosjanie mieli tyle sytuacji, że trudno mówić o Realu kontrolującym przebieg spotkania. Królewscy, byli spokojni, nie dawali ponieść się emocjom, ale prawda jest taka, że w drugiej połowie sam Pogrebniak mógł i powinien wcisnąć trójkę i trudno powiedzieć, czy Real próbując wyjść na prowadzenie nie straciłby kolejnych bramek. Ruscy wchodzili w Hiszpańską obronę jak w masło, to samo z MU, gdyby nie to, że są diablo nieskuteczni, to byliby faworytami do wygrania ligi mistrzów. Borysow to duża niespodzianka, natomiast zupełnie nie zaskoczył mnie wynik Porto, które gra żałośnie i jedyne co mogło ich uratować przed pogromem to nieskuteczność, która czasem przydaża się Kanonierom w LM. |
Z Porto to jest taki drugi Celtic - u siebie graja przyzwoicie ale jak juz dochodzi do wyjazdu to jest tragedia.
Nie wiem w czym tkwi ich problem bo Celtic to po prostu druzyna drewniakow(jak na standardy LM) a oni maja potencjal. |
tak oglądam ten Liverpool i tamosfera tam jak na Szombierkach Bytom, gdzieniegdzie jak akcja idzie a tak to sluchac pojedyncze glosy...
|
Famagusta w 15 min wygrywa z Panatinaikosem 2:0 :o
|
Live- Psv już 2-0 ale można się tego było spodziewać. Nie wiem kto wybierał mecz do transmisji w tej kolejce- są inne ciekawsze mecze i piłkarsko i kibicowsko..
BTW Iwański pewnie komentuje w koszulce "The Reds"? |
|
Szahtar z Barca 1:0 prowadzi :) a sedziuje prekretas Webb :foch:
|
PSV jest tak slabe ze Wisla spokojnie mogla by z nimi grac .Ja tam kibicuje Atletico Madrid ,pojechali 3-0 PSV na wyjezdzie ,teraz prowadza z OM.Sergio Aguero to jest niezly kozak
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Natomiast Kolejorz (CFR) z Klużu (mistrz Rumunii) zremisował bezbramkowo z Chelsea. Obydiwe druzyny grały wyrachowany futbol i mialy kilka niezłych okazji do zdobycia bramki. Mistrz Rumunii ma w swym składzie kilku naprawde świetnych graczy i stosuje bardzo zdyscyplinowany futbol.
Aż trafia człowieka, że w Rumunii można... |
Cytat:
|
Orientujecie się może, czy mając odbiornik Cyfry+ można złapać jakiś kanał transmitujący LM?
|
No to Manchester prowadzi 1:0 po golu Berbatova ze spalonego.:shock:
a Saganowski strzelił dla Aalborga |
Zenit - Bate Borysów 1:1...
:shock: Nie zdziwie sie jak wyjdą z grupy kosztem Juventusu czy Realu... |
Cytat:
Zenit - Bate 1:1 (koniec) Do przerwy : Bayern 2 - 0 Fiorentina FC Porto 0 - 1 Din. Kiev Fenerbahce 1 - 3 Arsenal Juventus 1 - 0 Real Madrid Manchester Utd 1 - 0 Celtic Steaua Bucharest 3 - 2 Lyon Villarreal 2 - 2 Aalborg Dziwne,że Real całyczas przy piłce a nie mogą bramki strzelić. No i wykrakałem bramkę dla Juve :/ |
Real gra a Juve strzela...Poki co najciekawiej w Bukareszcie...Oj ucieka nam Europa ucieka...
|
Co płaczecie nad Realem? Maksimum szczęścia wykorzystali w meczu z Zenitem...
Mnie zadziwia Steaua i bądź co bądź Bate... |
Nikt nie placze! Obiektywne stwierdzenie.
|
Cytat:
|
Fenerbache - Arsenal 2:5
Dzieciaki Wengera znowu pokazaly ze stac ich na wiele! |
Zespoły dzisiaj grały bez obrony.
Ciekawe wyniki. 6-3, 2-5, 2-5, 3-0, 3-0. Emocji napewno sporo musialo byc. Wielki + dla Bate i za porazke Realu :D Zobaczymy co jutro. |
Dość zaskakujące wyniki dzisiaj. Pogrążona w kryzysie Roma rozbija Chelsea, Inter tylko remisuje na cyprze, Basel urywa punkty Barcelonie i to na Camp Nou, a Panathinaikos ogrywa Werder 3-0.
Oglądałem mecz Liverpool-Atletico i swoją drogą stwierdzam że sędziowanie było na poziomie naszej Ekstraklasy, a to co zrobił w 94 minucie to jest zwykły skandal. Wydrukować takiego karnego w tego typu rozgrywkach mógłby pozazdrościć nawet Webb. Z kolej żadnego z dwóch zagrań ręką przez graczy Liverpoolu sędzia nie widział, przy czym ta druga to ewidentny karny. Najlepsze że angole komętujący ten mecz sami stwierdzili że Gerard nie był faulowany, no i to przedłużenie - dodatkowe 7 minut w sytuacji gdy były dokonywane jedynie zmiany. A sądziłem że tylko u nas jest takie bagno. |
Roma sie przebudzila w koncu. Wielkie brawa dla Anorthosisu. Wydaje mi sie chyba nie doznali porazki jeszcze w fazie grupowej :O Dla mnie to najwieksza niespodzianka tej edycji. Na drugim miejscu jak do tej pory BATE. Oby emocji nie brakowalo az do maja 2009:D
|
JedTS jak nie doznał porażki Anorthosis, jak 2 tygodnie temu na San Siro przegrali 1-0...
|
Apropo Liveroolu to już nie pierwsza sytuacja kiedy sędziowie im pomagają, że chociaż przypomnę poprzednią kolejkę i 2 spalone Atletico, których nie było (jeden gdzie napastnik był 2 metry przed liną obrony) czy bramka z półfinału z Chelsea, której nie było. A co do sedziów, to narzekamy na naszych, ale to co odwalają niektórzy w LM przechodzi ludzkie pojęcie.
|
Nooo to Real poplynął 2 do tyłu z Juve co mnie niezmiernie cieszy.:D
Jakby na to nie patrzeć to dużą rolę odegrali weterani Nedved i Alex Del Piero, Real dzisiaj tylko próbował... Po tym meczu mam wrażenie że stary wyga Del Piero będzie grał po czterdziestce w gałe z taką samą formą jak 10 lat wcześniej.:D |
Taka offowa dygresja dotycząca LM. W studiu TVP ,Szaranowski ktory jest tam od zawsze na eksperta zaprasza Engela z PZPN. To ,juz ku*wa nie mozna zaprosic kogos innego ,tylko robic PR tym baranom z PZPN? W sumie to jeden i ten sam beton z PRL.
Szpakowski komentator takze od zawsze ,stwierdzil tez wczoraj ze Del Piero strzelil gola w 17 minucie odczekal godzine i strzelil drugiego w 67 minucie... |
Nie ma tematu o Puchare UEFA więc pozwole sobie wrzucić tutaj.
Wolfsburg prowadzi z Heerenveen 5:1, jest i polski akcent. Cytat:
|
Do przerwy Inter remisuje z Manchesterem 0:0, Arsenal prowadzi z AS Roma 1:0, Atletico Madryt prowadzi z FC Porto 2:1, A Lyon prowadzi z Barceloną 1:0.
Wg mnie, jak na razie największym zaskoczeniem jest prowadzenie Lyonu. |
No tak Lyon prowadzi , ale ja się nawet cieszę. Nie przepadam za Barcą.....Oglądam mecz Manchesteru z Interem i tylko dzięki Cesarowi jest 0:0 . ManU chyba z 5 dobrych sytuacji , Inter żadnej. Obrońcy Włochów zagubieni. Ronaldo ich jezdzi jak chce. Ja Murinho nic nie zmieni to się to zle dla Interu skończy....
|
Dla mnie niekoniecznie. Barca gra piach od trzech kolejek w Primierze.
szkoda Romy, ale na tym przykładzie idealnie widać, że dobry trener i piłkarze to nie wszystko. Zarząd w Rzymie daje dupy aż miło, a Lazio ucieka. |
Arsenal 1-0 Roma
Lyon 1-1 Barcelona Atletico Madryt 2-2 FC Porto Inter 0-0 Man U Ciekawe wyniki, rewanże zapowiadają się pasjonująco. Barcelona u siebie pewnie upora się z Lyonem, a Man U z Interem, który grał dziś kiepsko. Najciekawiej zapowiada się chyba mecz Arsenalu z Romą. |
W grze o final sa 4 druzyny:Barcelona,MAnchestes,Liverpool i Chealsy
|
Cytat:
Barcelona faktycznie jest raczej faworytem, choć ostatnio zawodzi, no ale przecież nie można wygrywać bez liku. ;) Na Old Trafford oczywiście będzie mega-ciekawie, oby najciekawiej :) Manchester - obrońca tytułu, Inter zespół wiecznie przegrany. Mam nadzieję, że i tym razem Inter polegnie... Fantastycznie zapowiada się też batalia na Estadio do Dragao :D W Madrycie padły aż 4 gole, rewanż powinien być świetny. No a jutro Real - Liverpool, oby The Reds wydymali "Hałaktikos" :P |
Powiem Wam że Inter przejdzie Manchester. Strzelą babola i pewnie wpadnie jakiś remis 1-1 tak jak ma to w stylu Mourinho:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl