![]() |
chyba za długo na emigracji przebywał ;]
|
Cytat:
|
Ja mam takie pytanie bo to jest ciekawe:
Czy Korona to czasem nie spadła? i czemu nie ma Znicza, który ostatnio był w terminarzu czy on czasem nie był nad Arką? :O A może po prostu nasz zarząd podbija stawkę tym że gramy z Koroną to tłumaczyło by cenę karnetów ;p Polska Ekstraklasa - Zobacz czym jeszcze Cię zaskoczy! |
Cytat:
bo z nią to podobno jak z ufo, ktos je widzial, ale wiekszosc i tak niewierzy ze isteniej. a tu cos od dorotji dla rozluznienia atmosfery:lol: http://www.sports.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=30687 |
Ciekawe co zrobi LEgia jak sprzeda Rogera ,za pare baniek.Walter schowa pieniadze do kieszeni czy kupi nowych zawodnikow.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Michał Listkiewicz, prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej już ponad dziewięć lat szefuje polskiej federacji piłkarskiej i nadal nie ma dosyć. Chociaż kilka miesięcy temu zapowiadał, że zwolni stanowisko, teraz zastanawia się nad pozostaniem. - Nikt się mnie z PZPN nie pozbędzie - zapowiada Listkiewicz.
- Usłyszałem zarzuty, że rządzę lekką ręką, że nie potrafię uderzyć pięścią w stół - żali się w "Przeglądzie Sportowym" prezes PZPN Michał Listkiewicz. - Dam sobie radę - deklaruje. - Nikt się mnie z PZPN nie pozbędzie. Podczas wizyty Platiniego wielu delegatów UEFA powiedziało mi, że powinienem na jesieni kandydować na prezesa związku - chwali się Listkiewicz. - Szef greckiej federacji miał zrezygnować, a mimo fatalnej gry reprezentacji na Euro 2008 będzie prezesem przez następne lata. Dlaczego ja nie miałbym pozostać? - pyta prezes. Listkiewicz murem za Beenhakkerem Michał Listkiewicz odnosi się także do ostatniego spotkania związku z trenerem reprezentacji Leo Beenhakkerem i "nagonki" na Holendra. - Pojawiają się odważne próby rozliczenia Leo Beenhakkera - zauważa Listkiewicz. - Nie zaprzeczam, pewna formuła się wyczerpała - dodaje. - Holender nadal będzie miał silną pozycję, ale musi przystać na warunki - twierdzi "Listek". Krytykują, a sami nie lepsi - Jedni asystenci selekcjonera odeszli z własnej woli, innym skończył się kontrakt. Trzeba ich zastąpić. Kim? - pyta Listkiewicz. - Na pewno Polakami. Sztab kadry się zmniejszy, Beenhakker będzie miał jednego stałego asystenta i jednego luźnego współpracownika - deklaruje prezes PZPN. Michała Listkiewicza denerwują głosy wzywające do rozprawy z Holendrami skupionymi wokół Beenhakkera. - Jestem zdziwiony atakami byłych selekcjonerów. Wójcik mógł sobie wybrać kogo chciał, tak samo Engel i Janas, który korzystał z pomocy syna - wymienia Listkiewicz, dodając także, że Antoni Piechniczek także miał "swoich" współpracowników. No kur.wa mac |
Ja mysle ze to jest wezel gordyjski.Jako potencjalnych nastepcow Listka wymienia sie innych działaczy PZPN(np.Grzegorz Lato).Jak dla mnie to jest porazka.Z dwojga zlego wole juz Listka,choc i tak przydaloby sie cale to towarzystwo przepedzic...Uwazam ze do EURO nic w tej kwestii sie nie zmieni.
|
W PZPNie pozostanie status quo czy z Listkiewiczem czy z Lato , jeden ch*j...DAlej bedziemy prowincja pilakrska w Europie ,za niedlugo nas wyprzedza jakies Azerbejdzany i Gruzje jesli chodzi o szkolenie pilakrzy itd. Ponadto PZPN ma immunitet w postacie Euro 2012 ,wiec mowiac krotko ,szkoda nerwow....
|
Cytat:
Te je***e leśne dziady z pzpnu.... ich się w życiu nikt nie pozbędzie. Trzeba czekać aż wyginą:-/ |
Cytat:
|
Polonia Ma Licencje!!!!!!!!
|
Polonia Bytom zostaje w Ekstraklasie
http://www.90minut.pl/newspix/polonia_bytom.gif Na wniosek zarządu PZPN Komisja Odwoławcza ds. Licencji rozpatrzyła jeszcze raz wniosek licencyjny Polonii Bytom i wydała pozytywną decyzję dla bytomskiego klubu. Polonia Bytom została ukarana jednocześnie karą 100 tys. zł za nieterminowe złożenie wniosku licencyjnego. Bytomski klub będzie co miesiąc sprawdzany przez organy licencyjne PZPN, czy poprawnie wywiązuje się z zaleceń Komisji. Decyzja ta oznacza, że Znicz Pruszków zagra w I lidze, a nie w Ekstraklasie, Widzew Łódź spada do II zamiast do I ligi, zaś Tur Turek utrzymuje się w I lidze, zamiast spaść do II ligi. |
I bardzo dobrze, że Polonia została. Teraz tylko pytanie co poczynią z Koroną Kielce?
Ah już nie mogę się doczekać tego meczu z Ruchem :D Byle tylko jakieś wzmocnienia zrobili :P |
uff, nie będzie Znicza. tyle dobrze.
Jeszcze Koronę wypier**ić bo i tak nas nie wpuszczają na swój stadion i muzyka gra |
Cytat:
i dobrze że Polonia zagra, należy się im ta Ekstraklasa. |
Cytat:
|
Cytat:
calosc: http://polskatimes.pl/sport/17192,pr...id,t.html.html i oto Polonia jest w ekstraklasie :-/ niech zyje nam Listkiewicz :evil: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Przerażające jest to wszystko ****a.
Serce Europy,prawie 40 mln mieszkanców, , gospodarka galopuje, złotówka umacnia się z miesiąca na miesiąc, kraj z historią piłkarską a tu taka kupa na Miodowej. Czy któryś z warszawskich gości nie poświęci się i nie wejdzie tam z plecakiem wypełnionym trotylem? -najlepiej podczas jakiegoś zebrania. |
Cytat:
Łyżka dziegciu do beczki miodu. Za rok Polonia znowu z założenia złoży sprawozdanie finansowe po terminie? Bo mam wrażenie że w całej tej niesprawiedliwości popełnionej na Polonii, jej działacze dali d..y koncertowo - bo nikogo jeszcze za brak papierków nie zdegradowali. Mam wrażenie że, PZPN-enoza tylko czekała na taki "kwiatek"... |
Cytat:
|
Przyjezdnym warszawiakom zazwyczaj słoma z butów wystaje, a ja nie lubie jak mnie coś uwiera gdy chodzę :(
|
Cytat:
|
Poczytam trochę "speców" z tematu transferowego i być może się zdecyduję.
Kończąc off topic: Dlaczego niektórzy tu uważacie, że Polonia Warszawa zasługuje na 1 ligę?Klubik jakich wiele, a kibice są chyba na równi zakompleksieni w stosunku do Legii jak Icki do nas. Już wole zdecydowanie Polonie Bytom, która wydaje się bardzo zdeterminowana by utrzymać się pierwszej lidze Klub i przede wszystkim miasto sporo zrobiło, by dostosować standardy do 1 ligowego poziomu, dlatego uważam, że należy to docenić.Wole Polonie Bytom, która walczy o swoje- nawet w beznadziejnej sytuacji, (zarówno na boisku jak i poza nim) niż Polonie W-wa, która naśladując swoją zgode z Krakowa, ma pretensje o wszystko byle nie do siebie. |
Ojej, ale ten Widzew biedny. Na swojej stronie płacze, że został oszukany przez PZPN. A w swoim artykule wspominają tylko o jednym piśmie od UEFA, tym w którym stwierdzili, że decyzja jest ostateczna. A o drugim już nie wspominają, chodzi o to, że przyznanie licencji leży wyłącznie w kwestii PZPN i UEFA się do tego nie miesza.
Eh, to żydowskie myślenie :) |
Cytat:
Jedyne chyba co przychodzi mi na myśl, aby uruchomić ta "epokę lodowcową" to cholera sojusz kibicowski ponad podziałami i roz.......enie jesiennego WZD na Miodowej. Może wówczas kuźwa leśnym dziadkom gdyby byli zagrożeni realnym wpier... odechciałoby się "społecznictwa". Wiem, wiem science-fiction, ale cholera pomarzyć sobie można... |
Cytat:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Cytat:
|
[QUOTE=Zygmunt.Król;563609]
Cytat:
|
Cytat:
Odpowiem pytaniem retorycznym: Czy w Krakowie wszystkie media kochają Wisłę? Np.wydawnictwie Axel Springer ("Dziennik") jest (było?) paru gości pracujących kiedyś w "Polonii Ole". Np. goście z dawnej redakcji sportowej radiowej Trójki z Olszańskim na czele byli głosicielami zgody warszawskich klubów and so on, and so no... |
[quote=Ogryzek;563613]
Cytat:
|
Polonia nie zasluguje na ekstraklase.Ten zespolik po prostu jest za slaby.Nie wierze w to ze przez najblizsze 10 lat cokolwiek tam sie zmieni. Oni sie juz nie podniosa...
Analogia do Pasow dosc trafna...Moze nie ma w Warszawie tylu terenow na ktorych mozna dostac w ryja za szalik z L, ale napinacze sa tacy sami. Coz, byla kiedys taka fajna historyjka w GW w ktorej pisano ze prawdziwi "warsiawiacy" ( celowo z malej litery) kibicuja Polonii a nie Legii.Tak samo lubi sie piac o tym ze Cracovia to taki stary i wielki klub. Coz, mniejszosc musi na czyms zbijac interes i jakos skusic "nowych". |
Piast Gliwice będzie grał o nic?
Tutaj rodzi się pytanie. Dlaczego Piast dostał licencję warunkową? Ponoć już miało takich nie być. To jest takie zamiatanie śmieci pod dywan, tylko przeważnie robi się to po to, żeby problemem zajęła się następna ekipa, a niestety w PZPN-ie trwa beton i nic nie zapowiada zmiany. List Widzewa do PZPN Tutaj też jest śmiesznie. Z jednej strony Widzew zachowuje się niehonorowo próbując podkopać Polonię, z drugiej strony mają pełne prawo czuć się oszukani przez PZPN, bo decyzja w sprawie Polonii miała być ostateczna. Dzięki PZPN piłka nożna staje się w Polsce sportem elitarnym, polskim futbolem najbardziej interesują się środowiska prawnicze. |
Cytat:
Nawet Amica jak sie przeniosła do Poznania to spłaciła długi Lecha. |
heh, pamiętam, jak rok temu nie dali licencji Ruchowi. Wtedy kibice Widzewa pisali, że jak tak można itp. Potem Ruch otrzymał licencję i fani RTSu byli szczęśliwi. Ale widać, że jeśli chodzi o ich interes, to już obiektywizm schodzi na drugi plan. A najlepsze jest to, że jak czytam ich komentarze na stronie Widzewa, to ogarnia mnie pusty śmiech. Oni czują się pokrzywdzeni, że PZPN ich zdegradował. Owszem, Zagłębie S i L, Arkę itd słusznie poleciały, ale Widzew? Jak tak można, przecież to tylko 12 ustawionych meczy. W dodatku nic im nie ''dały''.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl