Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

South 04.07.2008 23:28

chyba za długo na emigracji przebywał ;]

mcovalski 05.07.2008 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 562455)
:lol::lol:..................
tyś widzial ostatnio tarnovie w Tarnowie?:rotfl:

Tak wczoraj.

Kurt 05.07.2008 12:14

Ja mam takie pytanie bo to jest ciekawe:

Czy Korona to czasem nie spadła? i czemu nie ma Znicza, który ostatnio był w terminarzu czy on czasem nie był nad Arką? :O

A może po prostu nasz zarząd podbija stawkę tym że gramy z Koroną to tłumaczyło by cenę karnetów ;p

Polska Ekstraklasa - Zobacz czym jeszcze Cię zaskoczy!

Kamil 05.07.2008 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 562523)
Tak wczoraj.

heh to muszę ci pogratulowa :) zobaczyc Tarnovie w Tarnowie w barwach to zaszczyt musi byc:-D
bo z nią to podobno jak z ufo, ktos je widzial, ale wiekszosc i tak niewierzy ze isteniej.

a tu cos od dorotji dla rozluznienia atmosfery:lol:
http://www.sports.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=30687

K_2 05.07.2008 13:01

Ciekawe co zrobi LEgia jak sprzeda Rogera ,za pare baniek.Walter schowa pieniadze do kieszeni czy kupi nowych zawodnikow.

ToTylkoJa 05.07.2008 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 562609)
Ciekawe co zrobi LEgia jak sprzeda Rogera ,za pare baniek.Walter schowa pieniadze do kieszeni czy kupi nowych zawodnikow.

Legia nawet bez sprzedaży Rogera wydała już w tym okienku 1,95 mln euro

K_2 05.07.2008 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 562613)

No napewno licza ze ten transfer im pokryje to i jeszcze zostanie

Coolpick 06.07.2008 23:01

Michał Listkiewicz, prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej już ponad dziewięć lat szefuje polskiej federacji piłkarskiej i nadal nie ma dosyć. Chociaż kilka miesięcy temu zapowiadał, że zwolni stanowisko, teraz zastanawia się nad pozostaniem. - Nikt się mnie z PZPN nie pozbędzie - zapowiada Listkiewicz.

- Usłyszałem zarzuty, że rządzę lekką ręką, że nie potrafię uderzyć pięścią w stół - żali się w "Przeglądzie Sportowym" prezes PZPN Michał Listkiewicz. - Dam sobie radę - deklaruje. - Nikt się mnie z PZPN nie pozbędzie. Podczas wizyty Platiniego wielu delegatów UEFA powiedziało mi, że powinienem na jesieni kandydować na prezesa związku - chwali się Listkiewicz.

- Szef greckiej federacji miał zrezygnować, a mimo fatalnej gry reprezentacji na Euro 2008 będzie prezesem przez następne lata. Dlaczego ja nie miałbym pozostać? - pyta prezes.

Listkiewicz murem za Beenhakkerem

Michał Listkiewicz odnosi się także do ostatniego spotkania związku z trenerem reprezentacji Leo Beenhakkerem i "nagonki" na Holendra. - Pojawiają się odważne próby rozliczenia Leo Beenhakkera - zauważa Listkiewicz. - Nie zaprzeczam, pewna formuła się wyczerpała - dodaje.

- Holender nadal będzie miał silną pozycję, ale musi przystać na warunki - twierdzi "Listek".

Krytykują, a sami nie lepsi

- Jedni asystenci selekcjonera odeszli z własnej woli, innym skończył się kontrakt. Trzeba ich zastąpić. Kim? - pyta Listkiewicz. - Na pewno Polakami. Sztab kadry się zmniejszy, Beenhakker będzie miał jednego stałego asystenta i jednego luźnego współpracownika - deklaruje prezes PZPN.

Michała Listkiewicza denerwują głosy wzywające do rozprawy z Holendrami skupionymi wokół Beenhakkera. - Jestem zdziwiony atakami byłych selekcjonerów. Wójcik mógł sobie wybrać kogo chciał, tak samo Engel i Janas, który korzystał z pomocy syna - wymienia Listkiewicz, dodając także, że Antoni Piechniczek także miał "swoich" współpracowników.

No kur.wa mac

Yaro1984 07.07.2008 08:35

Ja mysle ze to jest wezel gordyjski.Jako potencjalnych nastepcow Listka wymienia sie innych działaczy PZPN(np.Grzegorz Lato).Jak dla mnie to jest porazka.Z dwojga zlego wole juz Listka,choc i tak przydaloby sie cale to towarzystwo przepedzic...Uwazam ze do EURO nic w tej kwestii sie nie zmieni.

K_2 07.07.2008 08:44

W PZPNie pozostanie status quo czy z Listkiewiczem czy z Lato , jeden ch*j...DAlej bedziemy prowincja pilakrska w Europie ,za niedlugo nas wyprzedza jakies Azerbejdzany i Gruzje jesli chodzi o szkolenie pilakrzy itd. Ponadto PZPN ma immunitet w postacie Euro 2012 ,wiec mowiac krotko ,szkoda nerwow....

Kamson 07.07.2008 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 562613)

Za te 1,95mln kupiliście chyba z 7 grajków. Widać, że idziecie na ilość a nie jakość... :-p

Te je***e leśne dziady z pzpnu.... ich się w życiu nikt nie pozbędzie. Trzeba czekać aż wyginą:-/

ToTylkoJa 07.07.2008 15:54

Cytat:

Bogusław Kaczmarek nie jest już trenerem Arki Gdynia! Popularny "Bobo" kontrakt z gdyńskim klubem podpisał przed dwoma dniami, a dzisiaj zrezygnował z pełnionej przez siebie posady. Wszystko przez artykuł, który pojawił się w poniedziałkowym wydaniu Dziennik Bałtyckiego, w którym fani Arki domagali się od Ryszarda Krauze zwolnienia zatrudnionego szkoleniowca.

Oficjalne stanowisko klubu nie jest znane. Internetowy portal Arki informuje jedynie, że w związku z zaistniałą sytuacją zarząd prowadzi rozmowy z kolejnymi kandydatami. Kaczmarek był szkoleniowcem zespołu z Pomorza niespełna 48 godzin. Były asystent selekcjonera reprezentacji Polski w sobotę złożył podpis pod umową, która miała być ważna przez rok z opcją przedłużenia na kolejne lata.

Kibice już od dawna byli przeciwni zatrudnieniu Kaczmarka. Osoba 58-szkoleniowca kojarzyła im się bowiem ze znienawidzoną Lechią Gdańsk, w której grał jako piłkarz, a także pracował jako trener. Głównym argumentem fanów morskiego klubu był jednak fakt, że osoba Kaczmarka mogła wkrótce ponownie spuścić Arkę do drugiej ligi. A wszystko przez jego przeszłość, która dla kibiców niekoniecznie była czysta i klarowna. "...trudno zaprzeczyć, że jest tych wątpliwości wiele. Jedną z nich jest próba zatrudnienia trenera, o którym kibice Arki nie mają dobrego zdania. A i jego przeszłość, nie jest do końca wyjaśniona. A nie chcemy żeby Arka po raz kolejny znalazła się na czołówkach gazet (i to nie w kontekście sukcesów sportowych)..." - napisali fani w liście do właściciela klubu, Ryszarda Krauze.

Taka reakcja kibiców spowodowała, że Kaczmarek postanowił zrezygnować z pracy, którą podjął zaledwie dwa dni temu. Jak sam twierdzi - jego decyzja miała na celu dobro klubu. Warto przypomnieć, że w minionym tygodniu "Bobo" został również pozbawiony funkcji asystenta Leo Beenhakkera, którą pełnił przez ostatnie kilka miesięcy.

Kaczmarek swoją karierę szkoleniową rozpoczynał w Lechii Gdańsk, gdzie najpierw pracował z juniorami, a potem przejął opiekę nad zespołem seniorów (1989-1992). Później prowadził takie zespoły jak Stomil Olsztyn (z tym klubem awansował do ekstraklasy), Sokół Tychy, GKS Bełchatów, Petrochemia Płock, GKS Katowice. W 2001 roku przejął Groclin Dyskobolię Grodzisk Wlkp., z którym dwa lata później odniósł swój największy sukces w postaci wicemistrzostwa Polski, ale nie było mu dane poprowadzić tego zespołu w europejskich pucharach. Później objął jeszcze stery w Górniku Łęczna, aby w 2006 roku zostać współpracownikiem Leo Beenhakkera w kadrze narodowej.

:lol::rotfl:

Szczurek_PB 07.07.2008 17:33

Polonia Ma Licencje!!!!!!!!

Konrad. 07.07.2008 17:48

Polonia Bytom zostaje w Ekstraklasie
http://www.90minut.pl/newspix/polonia_bytom.gif
Na wniosek zarządu PZPN Komisja Odwoławcza ds. Licencji rozpatrzyła jeszcze raz wniosek licencyjny Polonii Bytom i wydała pozytywną decyzję dla bytomskiego klubu. Polonia Bytom została ukarana jednocześnie karą 100 tys. zł za nieterminowe złożenie wniosku licencyjnego.
Bytomski klub będzie co miesiąc sprawdzany przez organy licencyjne PZPN, czy poprawnie wywiązuje się z zaleceń Komisji.

Decyzja ta oznacza, że Znicz Pruszków zagra w I lidze, a nie w Ekstraklasie, Widzew Łódź spada do II zamiast do I ligi, zaś Tur Turek utrzymuje się w I lidze, zamiast spaść do II ligi.

Aro1234 07.07.2008 17:59

I bardzo dobrze, że Polonia została. Teraz tylko pytanie co poczynią z Koroną Kielce?
Ah już nie mogę się doczekać tego meczu z Ruchem :D Byle tylko jakieś wzmocnienia zrobili :P

quick 07.07.2008 18:01

uff, nie będzie Znicza. tyle dobrze.

Jeszcze Koronę wypier**ić bo i tak nas nie wpuszczają na swój stadion i muzyka gra

Gucio25 07.07.2008 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez quick (Post 563488)
uff, nie będzie Znicza. tyle dobrze.

Jeszcze Koronę wypier**ić bo i tak nas nie wpuszczają na swój stadion i muzyka gra

"wy.......ą" Koronę - wejdzie Znicz.

i dobrze że Polonia zagra, należy się im ta Ekstraklasa.

Kijek 07.07.2008 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 563529)

slucham????????????????????

Coglin 07.07.2008 18:51

Cytat:

W PZPN znowu kręcą! Polonia Bytom, która od kilkunastu tygodni walczy o otrzymanie licencji na grę w ekstraklasie, może wreszcie dopiąć swego.
Jak? Z naszych informacji wynika, że działacze PZPN ze Śląska zaproponowali obecnemu prezesowi związku Michałowi Listkiewiczowi poparcie jego kandydatury we wrześniowych wyborach. W zamian za to zarząd związku ma przywrócić klub do ekstraklasy."
2008-07-07 08:37:37
calosc: http://polskatimes.pl/sport/17192,pr...id,t.html.html

i oto Polonia jest w ekstraklasie :-/

niech zyje nam Listkiewicz :evil:

Konrad. 07.07.2008 18:54

Cytat:

co wy tacy nie aktualni... przeciez korona wyleciala, a zamiast niej gra arka gdynia

Szczurek_PB 07.07.2008 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 563539)
2008-07-07 08:37:37
calosc: http://polskatimes.pl/sport/17192,pr...id,t.html.html

i oto Polonia jest w ekstraklasie :-/

niech zyje nam Listkiewicz :evil:

A to bardzo ciekawe. Bo tak sie składa, że Listkiewicz głosował aby nie rozpatrywać ponownie wniosku Polonii.

Gucio25 07.07.2008 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kijek (Post 563534)
slucham????????????????????

a co, może się bardziej należy Zniczowi, Polonii, czy Arce? chore to jest i tyle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 563544)
co wy tacy nie aktualni... przeciez korona wyleciala, a zamiast niej gra arka gdynia

a jednak, Korona się odwołała do Związku Trybunału, więc pewności nie ma.

Konrad. 07.07.2008 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 563563)
a jednak, Korona się odwołała do Związku Trybunału, więc pewności nie ma.

decyzja caly czas jest aktualna. jak na razie zadnemu klubowi ukaranemu za korupcje,odwolania nic nie daly. w jednym wypadku nawet dostal ktos wieksza kare niz za pierwszym razem. takze o korone jestem spokojny.

Pablo84 07.07.2008 19:33

Przerażające jest to wszystko ****a.

Serce Europy,prawie 40 mln mieszkanców, , gospodarka galopuje, złotówka umacnia się z miesiąca na miesiąc, kraj z historią piłkarską a tu taka kupa na Miodowej.

Czy któryś z warszawskich gości nie poświęci się i nie wejdzie tam z plecakiem wypełnionym trotylem? -najlepiej podczas jakiegoś zebrania.

Zygmunt.Król 07.07.2008 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczurek_PB (Post 563469)
Polonia Ma Licencje!!!!!!!!

Łyżka dziegciu do beczki miodu. Za rok Polonia znowu z założenia złoży sprawozdanie finansowe po terminie? Bo mam wrażenie że w całej tej niesprawiedliwości popełnionej na Polonii, jej działacze dali d..y koncertowo - bo nikogo jeszcze za brak papierków nie zdegradowali.

Mam wrażenie że, PZPN-enoza tylko czekała na taki "kwiatek"...

Zygmunt.Król 07.07.2008 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 563575)

Czy któryś z warszawskich gości nie poświęci się i nie wejdzie tam z plecakiem wypełnionym trotylem? -najlepiej podczas jakiegoś zebrania.

Pablo, możemy Ci zrobić stołeczną charakteryzację, passare? :D

Pablo84 07.07.2008 19:44

Przyjezdnym warszawiakom zazwyczaj słoma z butów wystaje, a ja nie lubie jak mnie coś uwiera gdy chodzę :(

Zygmunt.Król 07.07.2008 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 563587)
Przyjezdnym warszawiakom zazwyczaj słoma z butów wystaje, a ja nie lubie jak mnie coś uwiera gdy chodzę :(

No to wjedziesz na wózku, będziesz udawał zasłużonego działacza -a i więcej trotylu się załaduje:D

Pablo84 07.07.2008 19:51

Poczytam trochę "speców" z tematu transferowego i być może się zdecyduję.

Kończąc off topic:

Dlaczego niektórzy tu uważacie, że Polonia Warszawa zasługuje na 1 ligę?Klubik jakich wiele, a kibice są chyba na równi zakompleksieni w stosunku do Legii jak Icki do nas.

Już wole zdecydowanie Polonie Bytom, która wydaje się bardzo zdeterminowana by utrzymać się pierwszej lidze
Klub i przede wszystkim miasto sporo zrobiło, by dostosować standardy do 1 ligowego poziomu, dlatego uważam, że należy to docenić.Wole Polonie Bytom, która walczy o swoje- nawet w beznadziejnej sytuacji, (zarówno na boisku jak i poza nim) niż Polonie W-wa, która naśladując swoją zgode z Krakowa, ma pretensje o wszystko byle nie do siebie.

Szczurek_PB 07.07.2008 19:58

Ojej, ale ten Widzew biedny. Na swojej stronie płacze, że został oszukany przez PZPN. A w swoim artykule wspominają tylko o jednym piśmie od UEFA, tym w którym stwierdzili, że decyzja jest ostateczna. A o drugim już nie wspominają, chodzi o to, że przyznanie licencji leży wyłącznie w kwestii PZPN i UEFA się do tego nie miesza.

Eh, to żydowskie myślenie :)

JEDREK76 07.07.2008 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 563575)
Przerażające jest to wszystko ****a.

Serce Europy,prawie 40 mln mieszkanców, , gospodarka galopuje, złotówka umacnia się z miesiąca na miesiąc, kraj z historią piłkarską a tu taka kupa na Miodowej.

Pablo korupcja była (i jeszcze chyba jest) tolerowana w Naszym Kraju od zamierzchłych czasów socjalizmu. W PZPN-ie jako w pozostałości z czasów prekambryjskich pozostały jeszcze dinozaury minionej epoki (o czym już niejednokrotnie tutaj nie tylko ja wspominałem - PZPN= komunistyczno+ esbecka zamrażarka), które dopóki nie przyjdzie epoka lodowcowa i ich nie wymiecie, będą wciąż kręcić swoje machloje i wciągać w to bagno młody narybek działaczy i sędziów.

Jedyne chyba co przychodzi mi na myśl, aby uruchomić ta "epokę lodowcową" to cholera sojusz kibicowski ponad podziałami i roz.......enie jesiennego WZD na Miodowej. Może wówczas kuźwa leśnym dziadkom gdyby byli zagrożeni realnym wpier... odechciałoby się "społecznictwa".

Wiem, wiem science-fiction, ale cholera pomarzyć sobie można...

Zygmunt.Król 07.07.2008 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 563591)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Cytat:

Kończąc off topic:

Dlaczego niektórzy tu uważacie, że Polonia Warszawa zasługuje na 1 ligę?Klubik jakich wiele, a kibice są chyba na równi zakompleksieni w stosunku do Legii jak Icki do nas.

Na papierze potencjał mają (mieli?) na środek ekstraklasy. Wojciechowski ma chyba większą kasę od Filipiaka. Analogia z Cracovią bardzo trafna - szum medialny nakręcają media mniej lub bardziej sympatyzujące z klubem.

Ogryzek 07.07.2008 20:06

[QUOTE=Zygmunt.Król;563609]
Cytat:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Kończąc off topic:

Na papierze potencjał mają (mieli?) na środek ekstraklasy. Wojciechowski ma chyba większą kasę od Filipiaka. Analogia z Cracovią bardzo trafna - szum medialny nakręcają media mniej lub bardziej sympatyzujące z klubem.

Ja myślałem że media w Warszawie to kochają Legie a nie Polonie? Czyżby sie cos zmieniło?

Zygmunt.Król 07.07.2008 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 563613)

Ja myślałem że media w Warszawie to kochają Legie a nie Polonie? Czyżby sie cos zmieniło?

Odpowiem pytaniem retorycznym: Czy w Krakowie wszystkie media kochają Wisłę?

Np.wydawnictwie Axel Springer ("Dziennik") jest (było?) paru gości pracujących kiedyś w "Polonii Ole".

Np. goście z dawnej redakcji sportowej radiowej Trójki z Olszańskim na czele byli głosicielami zgody warszawskich klubów

and so on, and so no...

ToTylkoJa 07.07.2008 20:19

[quote=Ogryzek;563613]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zygmunt.Król (Post 563609)

Ogryzek, szczególnie Gazeta Wyborcza kocha Legię. Nie ma tygodnia bez jakiegoś felietonu, który ma na celu 'dołożenia'' Wojskowyym. A SE i Fuckt to piszą wszystko, co dobrze się sprzeda. I dla nich nie ma to znaczenia, czy w jakimś artykule Legia będzie wychwalona lub wyśmiana- liczy się nakład i sprzedaż. Mnie śmieszą trochę już teksty w stylu, że warszawskie pismaki czepiają się tylko Wisły, a Legia to dla nich świętość. Widać, te osoby które tak piszą, nie czytają 'warszawskich' gazet. Teraz coraz częściej ŻW naśladuje GW w swoich wypocinach. A o Polonii po co pisać? To mało medialny klub, ma mniej kibiców=mniejsze zyski. Lepiej pochwalić lub dowalić Legii

kreseq 07.07.2008 20:50

Polonia nie zasluguje na ekstraklase.Ten zespolik po prostu jest za slaby.Nie wierze w to ze przez najblizsze 10 lat cokolwiek tam sie zmieni. Oni sie juz nie podniosa...
Analogia do Pasow dosc trafna...Moze nie ma w Warszawie tylu terenow na ktorych mozna dostac w ryja za szalik z L, ale napinacze sa tacy sami. Coz, byla kiedys taka fajna historyjka w GW w ktorej pisano ze prawdziwi "warsiawiacy" ( celowo z malej litery) kibicuja Polonii a nie Legii.Tak samo lubi sie piac o tym ze Cracovia to taki stary i wielki klub. Coz, mniejszosc musi na czyms zbijac interes i jakos skusic "nowych".

Uran235 07.07.2008 20:53

Piast Gliwice będzie grał o nic?
Tutaj rodzi się pytanie. Dlaczego Piast dostał licencję warunkową? Ponoć już miało takich nie być. To jest takie zamiatanie śmieci pod dywan, tylko przeważnie robi się to po to, żeby problemem zajęła się następna ekipa, a niestety w PZPN-ie trwa beton i nic nie zapowiada zmiany.

List Widzewa do PZPN
Tutaj też jest śmiesznie. Z jednej strony Widzew zachowuje się niehonorowo próbując podkopać Polonię, z drugiej strony mają pełne prawo czuć się oszukani przez PZPN, bo decyzja w sprawie Polonii miała być ostateczna.

Dzięki PZPN piłka nożna staje się w Polsce sportem elitarnym, polskim futbolem najbardziej interesują się środowiska prawnicze.

12345q 07.07.2008 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 563637)
Tutaj też jest śmiesznie. Z jednej strony Widzew zachowuje się niehonorowo próbując podkopać Polonię, z drugiej strony mają pełne prawo czuć się oszukani przez PZPN, bo decyzja w sprawie Polonii miała być ostateczna.

Po mojemu to Widzew nie ma praw do niczego.... a 3 liga to najmniejsza kara jaka ich spotkała
Nawet Amica jak sie przeniosła do Poznania to spłaciła długi Lecha.

ToTylkoJa 07.07.2008 21:20

heh, pamiętam, jak rok temu nie dali licencji Ruchowi. Wtedy kibice Widzewa pisali, że jak tak można itp. Potem Ruch otrzymał licencję i fani RTSu byli szczęśliwi. Ale widać, że jeśli chodzi o ich interes, to już obiektywizm schodzi na drugi plan. A najlepsze jest to, że jak czytam ich komentarze na stronie Widzewa, to ogarnia mnie pusty śmiech. Oni czują się pokrzywdzeni, że PZPN ich zdegradował. Owszem, Zagłębie S i L, Arkę itd słusznie poleciały, ale Widzew? Jak tak można, przecież to tylko 12 ustawionych meczy. W dodatku nic im nie ''dały''.

As 07.07.2008 21:23

Cytat:

A czy on tego nie napisal o Polonii Bytom??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl