![]() |
|
U mnie prawie to samo co w Skawinie w końcu okolice :D trochę polało grad posypał i tyle żadnych szkód.Samochody pochowane.Chodź jednemu sąsiadowi bym nawet życzył:-p
P.S wklejcie jakieś foty z NH co tam się działo. |
ja musiałem ściągać grilla z żywopłotu :/
|
miałem przyjemność wracać w trakcie tego "kataklizmu" i opiszę co moje gały widziały :D
obok boiska Grzegórzeckiego połamane dwa drzewa jedno z nich spadło na linie tramwajowe zatrzymując cały ruch. nieciekawie jest również przy kleparzu ogromne korki :O a most przy kleparzu omijać szerokim łukiem,na pasie w stronę kleparza jadąc woda zakrywa pół samochodu ludzie jeżdżą po chodnikach..istny sajgon! |
W Skotnikach nawet spokojnie bylo. Z dwa razy wiatr sie mocniejszy zerwal i popadalo troszeczke a tak to spokoj:) Tylko zeby popadalo bo straszna susza jest....
|
ja akurat jechałem autem, to myślałem, że mi dziury zrobi w dachu i musiałem się schować pod czyś. Fakt faktem, że w życiu czegoś takiego nie widziałem ...
|
@M89
Czy to zdjęcie przedostatnie, co jest tęcza i bloki z wielkiej płyty to jest robione na Oświecenia?? Bo wydaje się, ze osiedle na górce i bloki podobne do tych z tamtąd |
W nh dramat - napierdalało gradem przez 7 minut, dotego deszcz i wiatr...
W każdym aucie alarmy powłanczane, cos gorszego widziałem tylko w tamte wakacje przed Coke live mussic... |
heh, ja akurat czekałem na egzamin (ekonomiczna), gdy pociemniało, powiało... i się zaczęło. Nie dość że grad, który zostawił ślady wgniecienia w autach, to jeszcze tak walnął piorun blisko, że wszyscy podskoczyli.
|
|
Cytat:
A dziś... hmm... no jebało gradzikiem i to ostro.. :P I ta ściana deszczu... Ojciec mi mówił, że w Plusie na 2PL sufit się ujebał.. :rotfl: :-/ |
Chwilowo podczas jazdy samochodem szyby były poważnie zagrożone wybiciem przez latające gałęzie, ale na szczęście samochód cały ;)
Ale co wiało przez moment w okolicach Woli i Kurdwanowa to szok :shock: http://wiadomosci.onet.pl/100145,21,0,pokaz.html |
Cytat:
|
no cóż musiałem sie ewakuować z ogródka na rynku bo tak zaczęło napierniczać ,pod plastykowym dachem również miło nie było ,dopiero w środku lokalu można było dokończyć piwo ,fart że mnie nie złapało w samym rynku ;)
na Królewskiej parę jezior sie porobiło |
http://wiadomosci.onet.pl/1775029,11,item.html
Cytat:
|
Gradem porządnie rąbnęło,nie liczyłem na taką burze dzisiaj,bo w prognozach nic szczególnego nie mówili,co najwyżej o możliwości małego deszczyku :evil:
W pewnym momencie myślałem,że zaczną okna pękać,bo nawalało ostro,do tego ten szum przy zamkniętych oknach. :shock: Takiego gradu moje oczy nie widziały i mam nadzieje,że szybko nie zobaczą. |
Akurat byłem w Galerii Krakowskiej. Padło całe zasilanie w Saturnie nie było przez chwile światła. Przestały działać schody, a ludzie stali przy drzwiach i oglądali jak pada grad. Najlepszy był przeciekający dach w Galerii, robiły się niewielkie kałuże w kilku miejscach.
|
A ja w tym momencie stałem na placu Imbramowskim i nie udało się schować dobrze i oberwałem pare razy po głowie i nogach : D widok truskawkek z lodem, a raczej lodu z truskawkami robił wrażenie: D
|
W SUCHEJ BESKIDZKIEJ LAŁO OSTRO , gradu nie było, ale wiało że masakra.
|
Wracałem akurat z pracy. Nie dało się przejechać ul.Pilotów w kierunku ronda Młyńskiego. Zrobiło się jezioro pod wiaduktem przed KrakChemią. Samochody zawracały. Jak zawsze wracam z pracy autem ok. 20 minut, tak dzisiaj wracałem 80 minut (musiałem zawrócić i jechać al. 29-go Listopada). Byłem przed chwilą w Almie i ul.Pilotów dalej nie przejezdna.
Pozdrawiam wszystkie służby porządkowe tego miasta !! PS. Zamienię samochód na rower !! |
Ja sobie wracam z czyżyn autem stoję na pętli Sawickiego i najpierw jedna kropleka ale taka konkretna w szybę zaraz następne myślę sobie powali żabami będzie chłodniej ujechałem pod Opla i jak sie nagle biało zrobiło przed autem to może na 3 metry widziałem wszyscy zwolnili do 20 a potem zaczęło walić tym gradem to postąpiłem jak wszyscy zjechałem z drogi stanąłem pod poli-budą tak mi waliło po aucie że siadłem jak najdalej po przedłużeniu kierunku z którego padało i modliłem żeby szyby wytrzymały :D ale nawet ryski nie ma tylko potem jeszcze wyjeżdżam na Jana Pawła a tu nie ma drogi tylko rzeka na wysokość krawężnika :)
|
Mnie złapało na plantach, na szczęście schowałem się pod altanę.
W aucie maska do wymiany, dach do lakiernika. Po tej masakrze przechodziłem w okolicach Nowego Kleparza, auta topiły się w wodzie na około 1/3 felgi:) |
na pradniku bialym masakra.... walilo lalo, dach mi troche przeciekl, jedno zaraz auto zdarzylem schowac drugie kocem troche okryc, ale dokladnie jeszcze nie sprawdzalem... ale szyby myslalem ze w domu mi rozwali bo mam dach puchyly.. szok..
|
W Płaszowie mocno wiało, z 10 minut lało, troche pogrzmiało, troche gradu spadło ale nic wielkiego się nie stało. Rymło sie :rotfl:
Cytat:
|
|
Tu jest mnóstwo zdjęć http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._zdjecia_.html
U mnie grad wielkości orzechów laskowych ... |
Jechałąm autobusem spod Galerii w stronę KSW. Jazda była jak z hororu. Prawie żadnej widoczności i walący po szybach i po dachu grad. Na Al. Pokoju, przy F.Nullo stało autko z drzewem na dachu.Jak wysiadałam , było juz po burzy.
|
Jak patrze na te zdjęcia to w rejonie Płaszowa/Woli D./Kurdwanowa nic sie nie stało...
|
chyba w nocy będzie podobnnie... :)
|
http://i29.tinypic.com/9jd6ad.jpg takiego deszczu i gradobicia jak dzisiaj to jeszcze nigdy nei widziale :) normalnie swiata nie bylo widac...
|
patrzę na zdjęcia na gazeta.pl i widzę, że Rondo Kocmyrzowskie utonęło... czy ono przypadkiem nie tak dawno było przebudowywane? jeżeli tak to ładnie zjebano sprawę, kanalizacja na poziomie...
|
http://bi.gazeta.pl/im/6/5346/z5346356X.jpg
DObra reklama :-) .... " nie straszne nam powodzie - wszędzie dojedziemy" |
prawde mówiąc nigdzie by sie prawie nic nie stało. ale podczas silnego wiatru pełno liści pospadało z drzew i jak zaczołe padać zatkały wszystkie kanały . i dlatego takie powodzie np. pod mostem na pilotów. byłem tam dzisiaj i widziałęm jak strażacy wyciągali z kanałów sterty liści :/
|
Cytat:
Nie o to chodzi...mieszkałem tam łącznie jakies 6 lat i bloki mi sie wydaly podobne po prostu:P:D Ale mimo wszystko, nie lubię chodzić tamtędy wieczorami:-/ |
Cytat:
Cytat:
|
O ile dobrze pamiętam, w tamtym roku była podobna burza, tyle,że wiatr był jeszcze mocniejszy lecz nie było gradu.
|
Raz mnie tam napadli jak szedłem na mecz...mialem zlamany nos i peknieta szczękę, ale na szczęcie udalo sie obronic barwy...tylko najlepsze jest to, ze oni od kogos dostali cynk ze ide na mecz:/
@Pablo Przeciez w tym roku tez byla taka wichura i ulewa - jak gralismy z Widzewem....to sie zwalo orkan Emma czy jakos tak..:D |
Rafalek przypomnij sobie sierpień tamtego roku coke live mussic. Pamiętam że wtedy na osiedlu światła wyjebało. To było znacznie gorsze od tego co dzisiaj sie działo chociaż nie było gradu :)
|
Nie wiem co się dzialo na coke live music, bo w hucie niemieszkam juz 1.5 roku:P Ale jak mówice ze to ylo cos gorszego do tego, to ja nie moge sobie tego wyobrazic...
|
tak pilismy po pamietnym marcowym wietrznym dniu na jednej z wielickich klatek to szyby na klatce poszly od 2 do 4 pietra ... ale to co ujzalem dzisiaj nie przebije niczego :O
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl