![]() |
Niestety to prawda. Możemy się pakować. Bo w to, że wysoko wygramy z Chorwacją to chyba nie wierzy nawet największy optymista, ani w to, że Austriacy Niemcom urwą punkty. Cholera, wcześniej przynajmniej po dwóch meczach jechaliśmy do domu - teraz nie zaczęliśmy jeszcze drugiego i już jesteśmy wyautowani.
|
Cytat:
a ktoś myślał inaczej ? Ja liczyłem co najmniej na remis z Niemcami, bo bez tego nie mieliśmy czego szukać w naszej grupie bo jak dla mnie to właśnie Chorwacja a nie Niemcy była najgroźniejsza, no ale się nie udało, szkoda.... ale zawsze są teoretyczne szanse :rotfl: |
To Pedalski przywalił......
|
Cytat:
A Polska mogła przynajmniej zrobic remis z dużymi Adolfami.. bronił jej ktoś? Poza tym nie jest powiedziane że małe Adolfy nie wytna numeru większym :) |
Cytat:
|
Cytat:
Podolski to ich armata, może Ballack i tyle. Sznycle będa grali o honor - jak ew. dostaną od nas baty. To raz. Więc remis niby dlaczego nie jestem możliwy? Po drugie my musimy wówczas stuknąć Chorwacje.. a czy to jest realne to zobaczymy dzisiaj. Bo jak się okaże ze małe Adolfy nas powiozą, to teraz medrkujemy o niczym.. |
Austria zostanie ZDEMOLOWANA. Kto mysli inaczej jest w bledzie. Niemcy Polska ( jesli dzisiaj wygramy ) i Chorwacja maja tyle samo punktow. Powiedzmy sobie szczerze...roznica bramek zrobi swoje i malo dzisiejszy mecz z ziomkami Adolfa ma do gadania. Chorwaci Nas powioza bo maja cos czego my nie mamy - kto ogladal dzisiaj mecz ten widzial.Koniec ropka.
1) Chorwacja 9 2) Niemcy 6 3)Polska 3 4)Austria 0 W ciemno to widac i nic sie nie zmieni. Ja jestem za Polska, ja wierze w Naszych ale bez przegiec. Trafilismy na taki czas i taki mamy sklad. Bierzy dalej ludzi bez formy.... |
kreseq masz niestety racje, wracamy do domu już zanim zaczął się nasz drugi mecz, tego jezscze nie było.
|
Cytat:
Cytat:
A tabela może i tak wyglądać.. 1) Polska 6 2) Chorwacja 6 3)Niemcy 4 4)Austria 1 Cytat:
|
Cytat:
dobrze tak pajacom. Modrić klasa |
Druzyna ktora jest w ME z racji tego ze organizuje impreze i jest gdzies...100 w FIFA ma pojechac podraznionych Niemcow? Przepraszam czy wszyscy sa normalni? Sukces w ME bedzie z racji Austrii ktora gra piach i pokonuje Niemcow ktorzy podraznieni sa gorsi niz tesciowa ? Chorwaci ktorzy dubluja skrzydlowych, wymieniaja sie pozycjami def-mid z szybkoscia swiatla,graja doskonale na pierwszy kontakt maja nie pokonac Polakow ktorzy w ataku maja niepelnosprawnych i na skrzydlach obrony ludzi ktorzy biegaja jak moja 9 letnia siostrzenica?
ROger ma przeglad ktory stara sie doscignac reszte stawki, reszta gra do tylu albo "pilka mnie zabije". Przepraszam czy ja tylko ogladam te cholerne mecze? Ja wiem ze patriotyzm to wazna i cnotliwa cecha ale bez jaj koledzy. Powiezli Nas i dzisiaj, wlasnie TERAZ pakujemy sie bo nie wiem jak wy ale ja i nawet tego meczu z Austria pewny nie jestem. |
ja widzę dobre strony: Polska na poprzednich mundialach grała dobre ostatnie mecze - bo już nie mieli o co grać, więc presji nie bylo. Może tak teraz pokonają wysoko Austrie, przypadkiem Chorwatów... ;)
Ale fakt faktem, Niemcy byli do ogrania... Leo Why? ;) |
Cytat:
Wkurza mnie taka postawa - masz wątpliwości to łaskawie powiedz jakie a nie bądź wszystkowiedzący. Żeby jeszcze jeden przykład Ci podać to pewnie też uważałeś, że nie ma sensu grać rewanżu z Saragossą. Piłka to piłka. A jak wszystko wiesz to leć do bukmachera. |
Teraz wiadomo dlaczego Chorwacja wyeliminowala Anglie w eliminacjach.
Te parówy niemeickie z nami gryzly trawe , a dzis graly jak ostatnie łajzy... Po mojemu nasi juz moga pakowac walizki ,bo nawet jak dzis wygramy ,to Austria da du*y szwabom w ostatnim meczu bo beda grali o nic... |
A co ma do tego Leo, on zrobił swoję, tylko piłkarze nie wykonali pracy jakiej ich uczył..
dla mnie Euro się skończyło. Z Austrią może wygramy, z Chorwatami hehe... |
ale o co chodzi?
po dzisiejszym meczu widac, że obydwie drużyny sa od nas lepsze, a skoro tak, to one awansują, ja tu nie widze wielkiego rozczarowania... wygrajmy z kasztanami to pomartwimy sie co dalej, proste. Żeby sie tlyko nie okazało, ze bramka 'Golańskiego' zadecyduje:D |
Jesteśmy w czarnej d***!
|
Eh wy pesymiści... a ja ślepo wierze, że wyjdziemy z grupy :D
|
Cytat:
Pan Premier okreslil to co powinno sie liczyc :) Zagrac na maxa....nie wazne co bedzie. Nie oddac meczu ani 1 ani 2 bez wzgledu na wszystko. Grunt to pokazac ze Polak potrafi i...wyslac Rogera i Dariusza D. do klubu zagranicznego :D Premier piwko dla Ciebie :) Amen - odezwiemy sie po meczu :D |
Cala nadzieja w Saganowskim:rotfl: :rotfl:
|
Niemcy - Austra 3-0 to jest minilany wynik (zakładając dziś naszą wygraną), nie będą Niemcy ryzykować, że przez jakiś przypadek odpadną bramkami. A Austria raczej nie bedzie mieć nic przeciwko, oni wolą 100x bardziej awans Niemców niż Polaków. To jest dziwny naród, o wiele, wiele gorzej nastawiony do nas niż Niemcy.
Bilans bramek: Niemcy +1 Chorwacja +2 Polska -2 Austria -1 Nawet jak wygramy 2x po jednej bramce to mamy Polska 0 Chorwacja +1 Trzeba ze 3-0 dziś pojechać Austrię |
Cytat:
|
W dupe to wszystko. Już nie mówię, żeby awansowali, ale żeby chociaż sie łudzić można jeszcze było. A tak to już po mistrzostwach. Najbardziej denerwujące jest to ,że Niemcy odpuścili ten mecz kompletnie. Beż pressingu, dopiero po bramce coś zaczęli biegać. Po prostu wiedzą ,że wystarczy wygrać z Austrią i po problemie.
Chociaż się postarajmy w tych ostatnich meczach , żeby z honorem się pożegnać. |
Cytat:
|
Cytat:
Chorwatów ten mecz to niby nic nie kosztował? A raz na jakiś czas może i do nas się uśmiechnie los - hę? :p Cytat:
Wyeliminować jeszcze Ballacka z gry i.. może być różnie. Cytat:
|
Nadmienie jeszcze ze Podolski dostal paralizu i juz nie potrafi sie cieszyc z bramek :(
To straszne....przeciez on ma polskie serce!!! Wilku powiem tak : 1) Niemcy wygrywaja z Austria i...i koniec :) 2) Niemcy wygrywaja z Austria, my rowniez...przeslanki by pokonac swietnie ustawionych Chorwatow sa? Nie ma...przykre. 3) Cokolwiek mam dodawac? Ja nie marudze, ja po prostu widze braki, prawa obrona, potem pomoc i inne duperele ale prawda jest bolesna ze...nie mamy ataku. Brozek to kaleka na takie turnieje, Zahor i Zuraw to jedna bajka tylko ze jeden juz sie skonczyl a drugi nawet sie nie zaczal. Sagan?Przepraszam, dobrze moze isc w lidze ale to wszystko. Nie mam czasu wymieniac geniuszy ligowych ktorzy w reprze mogli jedynie podawac bidony. Gdzie sie to zaczyna? W SZKOLKACH KTORYCH NIE MA I KTORYCH NIE BEDZIE wiec albo bierzemy Rogera i innych ktorych mozemy albo milczymy jak dostajemy baty bo nasze szkolenie jest na poziomie Burkina Faso a ludzie typu Matusiak, Smolarek, Zurawski, Krzynowek to sa dobrzy ale na pici polo po 23. Zahor, Smolarek, Sagan - ****a strach sie bac......myle sie? CHorwaci naucza pokory reszte. Jestesmy od nich kilka lat swietlnych i zobaczycie to niebawem.Daje na ten cel moje nerki i serce.Realizm sie klania. Niemcy nawet po orgii oralno-analnej przejada Austrie jak chca bo musza...tyle. Taka druzyna nie wyjdzie? Nie ma mowy to nie Polska- mierna wierna i tyle. |
Mianowicie dwie sprawy.
Zobaczymy ilu pozostanie zwolenników Leo po meczu z Chorwacją lub po dzisiejszym. Zostawmy już te sensacyjne powołania, i bez tego moim zdaniem " Don Leo " wypada blado na każdej płaszczyźnie w porównaniu chociażby do trenera Szwajcarii ( tak, tak pomimo porażek ) czy chociażby Szwecji ( uwzględniając jakimi zawodnikami dysponują ). Jedziemy do domu i już... nie dlatego że przegraliśmy z Niemcami ale dlatego jaki poziom prezentujemy od ostatnich miesięcy... Leo na bruku ? według mnie bardzo prawdopodobne. Zapomnijcie o matematyce bo jak sam holender mówi futbol to nie matematyka, a ja nie jestem marzycielem. Jedziemy do domu z trzema lub jednym punktem ( oczywiście wywalczonym dzisiaj ) moje typy były / są następujące: Niemcy - Polska 2:0 , Austria - Polska 1:1, Polska - Chorwacja 1:3 i oby się nie sprawdziło ;) |
Cytat:
1.Polska 2.Chorwacja |
Jeszcze się okaże, że łatwiej nam będzie wyprzedzić Niemców w stosunku bramkowym (po ewentualnych 2 naszych zwycięstwach).
W końcu Chorwaci mają +3, a Niemcy +1. Jeżeli chcemy się jeszcze liczyć to musimy dziś wygrać co najmniej 2:0. Myślę, że przed meczem z Austrią na razie nie ma co dalej spekulować. Zobaczymy jak będzie. |
Uklad jest taki niestety, ze Chorwacja nawet po dwoch zwyciestwach nie moze byc pewna awansu. I dlatego z Polska nie odpusci. A jak potrafia grac kiedy sa zmobilizowani - mozna bylo zobaczyc dzisiaj.
Najbardziej realny scenariusz, ktory bylby dla Polski korzystny, to wysokie zwyciestwo z Austria i pozniej walka o chocby minimalna wygrana z Chorwatami. Inna sprawa, ze nie rozumiem dlaczego wszyscy dopisali juz Polsce 3 pkt za dzisiejszy mecz. To wcale latwie spotkanie nie bedzie. Wystarczy sobie przypomniec, ze Chorwaci nie istnieli w 2 polowie meczu z Austriakami. |
Cytat:
|
A właśnie, Podolski ma chorwackie korzenie, nie cieszył się po bramce :D
|
Sznycle są tak słabe, że nawet jakby się Podolski z Ballackiem zalali w trupa to i tak ich powiozą. Zresztą pamiętajmy, że to mecz braterstwa, więc Austriacy nie będą chcieli zrobić niemieckim "przyjaciołom" krzywdy i się dogadają jak na MŚ '82. Niemcy nie są w ciemię bite. :>
|
Info "z czuba"
Cytat:
|
Ja tylko chciałbym nadmienić, że na mudialu 2002 w naszej grupie padły m.in. takie wyniki: USA-Portugalia 3:2 oraz Portugalia-Polska 4:0. Ale to nie przeszkodziło nam w tym, żeby ograć jankesów 3:1 w ostatnim meczu. Dlaczegóż więc nie miałoby być podobnie w meczu z Helwetami? (Zachowując wszelkie proporcje między tamtymi a obecnymi rywalami grupowymi)
|
Cytat:
Trzeba wygrac najpierw z Austria ,a pozniej bedziemy liczyc na cud |
To w takim wypadku Niemcy nie nabiją sobie bilansu na Austrii.
Czyli bilans pomiędzy zainteresowanymi drużynami: Niemcy +1 Polska -2 - bez jednego meczu Chorwacja +1 - bez jednego meczu. Musimy wygrać dzisiaj obojętnie ile i potem minimum dwoma bramkami z Chorwacją |
Najbardziej zal mi w tym wszystkim Beenhakkera, Hoeka i reszte pracujacych z kadra Holendrow. Nie zal mi ani troche pilkarzy czy kibicow.
Leo powinien zostac nawet gdyby dwa pozostale mecze zostaly przegrane. On i tak wycisnal z tych chlopakow co sie dalo. Niestety taki jest poziom polskiej pilki i chocby przyszedl tu Mourinho to wiele lepszych wynikow od Holendra nie osiagnie. Po prostu mamy slabych pilkarzy, ktorzy siedza na lawce w przecietnych klubach europejskich.. Reprezentacja i tak gra ponad ich poziom w tej chwili. Lepszego trenera sie nie znajdzie. Lata zaniedban w szkoleniu mlodziezy, brak systemu, infrastruktury stawiaja polska pilka w takim a nie innym miejscu. Moze gdyby Beenhakker moglby pracowac tu z 10-15 lat, zoorganizowac caly system pilki noznej w Polsce, bo tu trzeba budowac od podstaw, to wtedy mielibysmy szanse na sukcesy w pilce noznej. Inaczej nic sie nie wyczaruje, bo nie ma materialu. I powtarzam on i tak z nich wycisnal wiecej niz sie dalo... Ze slabych pilkarzy, ktorzy nie znajduja uznaznia w bardzo przecietnych zagranicznych klubach. |
Cytat:
Pozatym dzis wcale sie nei zdziwe jak zremisujemy albo nawet wtopimy |
Cytat:
Pierwsza sprawa wygrywamy dzisiaj, następnie niemcy przegrywaja lub remisują z austrią. W takim przypadku musimy zremisować z chorwatami bądź ich ograć bo przy takiej samej liczbie punktów decyduje bezpośrednie spotkanie. To jest oczywiście wariant bardzo optymistyczny, bo według mnie niemcy ograją austryjaków, a wtedy musielibyśmy wygrać z chorwatami 2-0. Każdy zespół miałby po 6 pkt ale liczyły by sie tylko wyniki pomiędzy zainteresowanymi. Niemcy 2-0 z Polską i 1-2 z Chorwacją, Chorwacja 2-1 i 0-2, Polska 0-2 i 2-0 - bilans goli Niemcy 3-2, Polska 2-2, Chorwacja 2-3. Ile osób wierzy w tak szczęśliwy zbieg okoliczności? To co się dzisiaj wydarzyło stawia nas nie pod ścianą, ale pod chińskim murem. Szczerze mówiąc to nie wiem z czego cieszyli się komentatorzy - jesteśmy w arcytrudnej sytuacji. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl