![]() |
1 lipca...
|
Cytat:
Kluby, które wywalczyły awans do piłkarskiej Ligi Mistrzów mogą w niej nie zagrać. A to wszystko z powodu swoich ogromnych długów. Wojnę zadłużonym klubom wypowiada prezydent UEFA Michael Platini. Każda drużyna, która na swoim koncie będzie miała debet, nie zostanie dopuszczona do rozgrywek międzynarodowych. Jednymi z zagrożonych są takie potęgi jak Manchester United czy Real Madryt. Należą one do najbogatszych klubów na świecie, ale mają także olbrzymie długi. - Nie mówię tylko o angielskich klubach, takich jak Chelsea czy Manchester United, które dotarły do finału Ligi Mistrzów, mając ogromne długi. Mówię generalnie o wszystkich - powiedział Platini. Jedną z pierwszych ofiar walki z dłużnikami jest mistrz Bułgarii, drużyna CSKA Sofia. źródło:wp.pl Chyba lepiej dla Wisly, zwolni sie miejsce. A Pan Boguslaw mowil ze klub wobec niego niema dlugow. Tylko jak to wyglada w blasku prawa? |
ja mam takie troche inne pytanie ale zwiazane z pucharami, karnetowcy mają prawo kupić bilet 2-3 dni wczesniej na mecze pucharowe?
|
no to jeszcze jedno pytanie: czy na jakims euro-sporcie czy czyms podobnym bedzie transmitowane losowanie?
|
ciekawy post na 90minut
Cytat:
|
Cytat:
|
Jestem troche w szoku ja widze za jakie pieniazdze sie kupuje do IFK czy Beitaru..
Jestesmy sto lat za murzynami niestety... |
Czy ktoś ma adres stronki, gdzie znajdę dokładny terminarz eliminacji do ligi mistrzów?
|
To ja bym na jutrzejsze losowanie życzył sobie Tibilisi. Koniecznie.
Od tego zaczął sie rudel na Reymonta więc jeśli ma się skończyć to trzeba pozbyć się tej gruzińskiej traumy. Zwłaszcza Baszczu miałby okazję do rehabilitacji ;) |
Jeżeli już się zaczynają to ja życze sobie MTK Budapeszt ;)
|
Cytat:
Poza tym dwa razy cuda się nie zdarzają żeby Wisła znów odpadła z Tbilisi:D |
Cytat:
Wylosujmy ich i zrewanżujmy się. Na minus jednak kibicowsko wygląda wyjazd do Gruzji... Sam myślę i życzę sobie IFK Göteborg lub AS Anórthossis . Szwedzi są jedną z tych najsilniejszych drużyn do wylosowania a kibice tego klubu jak i Cypryjczycy prezentują najlepsze oprawy...( według mnie ) Tak więc zobaczymy kogo los nam podeśle... Według mnie lepiej trafić jeden z mocniejszych zespołów w tej rundzie... niech to będzie taki dobry sprawdzian przed dwumeczem np. Spartakiem Moskwa... bo drużyn takich jak ta np. z Camp Nou nam już chyba wystarczy.:foch: |
Też wolałbym MTK:D
A co do tych transferów to Beitar zrobił większe a IFK jeden ale duży.A silniejszy jest pewno Beitar. Cytat:
--można powalczyć czyli 50/50% na dobre wylosowanie. |
Ricken, mi się wydaje że mamy większe szanse z Olympiakosem i Fenerbahce niż z Atletico Madryt ;)
E: faktycznie :D umknęło mi to :) |
|
a mozeby powtorzyc wynik z Schalke jak za dawnych dobrych lat :)
|
Ja bym raczej powiedział, że nie do przejścia (czy raczej piekielnie trudni do przejścia) są:
Liverpool Barca Arsenal i może Juventus. Z resztą można powalczyć bo to nie są aż tak wielkie firmy i jest szansa, że nasi piłkarze nie przegraliby z nimi już przed wyjściem na boisko jak to było np. w meczach z Realem. |
No to połowa jest nie do przejścia a z połową można powalczyć.Nie jest tak źle jak mogło być.
Nie potrzebujemy dużo szczęścia a wręcz cudu tylko troche;) 50% że wpadniemy na tą gorszą połowę w 3 rundzie no i 50% że na lepszą dla nas. |
Nie rozumiem o czym wy w ogole piszecie.70% tych druzyn to piłkarski inny świat.
Awansować możemy tylko i wyłącznie wtedy, gdy nasi piłkarze wejdą na wyżyny swoich umiejętności + przeciwnik będzie mieć gorszy dzień. Dodam tylko, że przeciwnik musi należeć do najsłabszych drużyn powyższego zestawienia.(czyli moim zdaniem przede wszystkim Basel , pózniej Steaua, Panathinaikos, Anderlecht. Szanse na awans oceniam na 30% |
Witam dzis urzadzilem male losowanie i mam wyniki i chcialbym sobie jutro je sprawdzic :
FC Basel Sheriff Tiraspol FK Partizan Beitar Jerozolima SK Brann FK Modriča Maksima Ålborg Boldspilklub FK Rabotnički AC Sparta Praga IFK Göteborg WISŁA KRAKÓW AS Anórthossis Ammochóstou NK Dinamo FK Ventspils FC Artmedia Petržalka Dinamo Tbilisi Fenerbahçe SK Tampere United SK Rapid Wiedeń Drogheda United FC Dynamo Kijów FBK Kaunas Panathinaikós AÓ NK Domžale Rangers FC MTK-Hungária FC RSC Anderlecht Knattspyrnufélagið Valur oczywiscie druzyny nierostawione beda jescze mialy przeciwnikow w 1 rundzie ale jest to tak statystycznie mocniejszy z pary |
Cytat:
DO BOJU WISEłKA DO BOJU WISEłKA MARSZ MARSZ MARSZ DO BOJU MARSZ ZWYCIęSTWO CZEKA NAS! |
Najpierw przejdźmy drugą rundę, potem myślmy o trzeciej.
Bo taki Beitar czy Goteborg wcale nam nie ustępuje piłkarsko, powiedziałbym nawet, że nie będziemy faworytami jeśli na nich trafimy. Kibicowsko najlepiej chyba trafić na Kaunas oraz Hungarie. W pozostałych przypadkach wyjazdy raczej nieciekawe, bądź też dalekie. |
Czy bedzie gdzies transmisja z losowania?
|
kiedy to losowanie ?
|
Jutro o 12.oo, ale nadal nie wiem czy bedzie transmisja na zywo :P
|
Wcześniej chyba bywało, że na stronie UEFA była "transmisja" tzn. wyświetlano kto trafił na kogo. W tym roku może być podobnie, ale na chwilę obecną nie widzę tam odpowiedniego linka.
|
Wszyscy czekamy na godzinę dwunastą. Wtedy odbędzie się losowanie i będzie wiadomo z kim zagra Wisła. Najbardziej boję się Szwedów. Wyprawa do Izraela też nie jest najlepszym rozwiazaniem. Może mały rewanż z Gruzinami? Nie wiem. Nie jestem wróżką. Na pewno nie można czuć się zbyt pewnie przed druga rundą, bo zbytnia pewność siebie jest nonszalancją.
|
|
FK Modriča (BIH) F91 Dudelange (LUX)
gramy na kogoś z tej dwójki |
Cytat:
|
czyli do tych zespołów na jakie mozemy trafić już w 2 rundzie jest jeszcze silne Dinamo Zagrzeb oraz nieobliczalna Artmedia.
|
Cytat:
|
Cytat:
czyli nieprawdą jest to, co napisałeś. |
na głównej stronie uefa http://www.uefa.com/index.html
jest niebieska zakładka, ze o 12 będzie transmisja live z losowania par LM 13,30 będzie transmisja live z losowania par PUEFA |
Tyle tylko, że nie ma jeszcze okna 'live'
|
jeżeli możemy wylosować zespól z Białorusi to ja poproszę :)
|
Jest już okienko...
|
jest na soccer-live.pl link który odsyła na strone uefy
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia edit: okienko ?? fajna transmisja:D:lol::foch: |
Jest okienko i nie chciałbym Was martwić, ale MOŻEMY trafić na Dinamo Zagrzeb...
|
Cytat:
NIE MOŻEMY TRAFĆ ANI NA DINAMO, ANI NA ARTMEDIE |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl