![]() |
WzT , genialnie to wszystko rozszyfrowałeś i zdemaskowałeś. Brawo i dzięki za zrozumienie.
Rozumiem że znasz jakieś skuteczniejsze organizacje pozarządowe lub zbiórki na rzecz ratowania życia i zdrowia noworodków! Ja (skromny i naiwny laik) szczerze mówiąc nie znam. Pisałem wcześniej że osoba Owsiaka dla mnie jest tu mniej istotna, umiał to rozkrecić i to jest POZYTYW. Póki co kwestowanie jest skuteczne i efektywne. Pieniądze wydają i rozliczają ludzie kompetentni i uprawnieni. Rozumiem że działasz jako wolontariusz, wrzucasz do różnych puszek i nie chodzisz obklejony naklejkami tak jak ci z tej"SEKTY". Gratuluję. |
Cytat:
Owszem może kompetentni i uprawnieni ale zapewne z tej samej sekty. Cytat:
|
Pieniądze rozliczają ekonomiści i księgowi z najwiekszych banków, sprzęt wybieraja ,organizują przetargi i zamawiają najlepsi lekarze (także z za granicy) ,nazwiska są powszechnie szanowane, znane i dostępne w mediach.
Pomagasz ? ..Tego nie wiem, wiem na pewno że nazywając " SEKTĄ" miliony Polaków -Obrażasz. I jakoś nie doczytałem w Twoim poście nazwy jakiejkolwiek fundacji równie efektywnie zbierającej fundusze na ratowanie życia noworodków!? |
Cytat:
Co do nas Polaków stwierdziłem że jesteśmy naiwni. Cytat:
Ale tak samo ty nie będziesz w stanie mi przytoczyć jak WOŚP pomógł bezdomnym i głodnym ? Jest wiele organizacji które BEZINTERESOWNIE pomagają ludziom w różnych dziedzinach życia. Ale co ważne nie czerpią z tego aż takich zysków. |
WzT , Nie obraź się , ale z twoich postów wnioskuję że nie masz bladego pojęcia o czym z takim zacięciem polemizujesz.
Łatwo jest wszystko i wszystkich "zjechać po całości " To typowo polskie, niestety . Wejdź sobie na stronki WoŚP i troszkę sobie poczytaj, dowiesz się czym się zajmuje i po co powstała , nie bój się, to nie boli . Przypominam Ci że udział w zbiórce funduszy NAPRAWDĘ jest dobrowolny. Podpinanie równie wielkiego problemu bezdomności i biedy pod fundacje ratującą zdrowie i życie dzieci(powtarzam Ci to do znudzenia) troszkę Cię kompromituje. I rozmywa temat.(bez napinki). |
Po paru szpitalach wystarczy się przejechać u mnie w miejskim jest sporo sprzętu WOSP .
Prawda jest taka że sceptycy są tak ustosunkowani do większości akcji , lubią tylko pie.... o życzliwości którą rzadko mają czy moralności ,przez internet nie ,przez firmy nie i tu mi sie brzydkie słowa cisnął .... |
Cytat:
Ja nie wątpię że duża część tych pieniędzy ratuje życie bo tak jest. Ale niestety zawsze będę postrzegał tą akcje jako zarobek na kolejny rok przede wszystkim dla Owsiaka i mam prawo do takiego zdania mimo że to dla ciebie kompromitujące. |
Cytat:
Jeśli masz dowody to sam to zgłoszę ,nawet życzliwi by tego nie przełknęli . |
Jeśl "wielkie dobro" jakim jest ratowanie i leczenie dzieci ma się odbywać kosztem "małego zła" czyli zysku jakichś cwaniaczków, lanserów, złodziejaszków puszkowych czy innych kombinatorów , to ja i tak się pod tym podpisuję.
WzT, Masz prawo do swojego zdania i szanuję to. |
Wie ktoś może ile kasy zgarnie Ruch Chorzów od WOŚP za to że serduszko widnieje na ich koszulkach ??
Bo coś nie chce mi się wierzyć że 14-krotny mistrz Polski (Jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce) dał za free miejsce z przodu. Oczywiście jestem wielkim fanem WOŚP :) Zawsze wrzucam Rok temu byłem nawet wolontariuszem :D hehe |
Barcelona też ma Unicefu , charytatywne to raczej a i dla Ruchu większa reklama
|
WzT: weź chłopie choć z 5 minut poświęć na poczytanie sobie sprawozdań finansowych WOŚP, bo żal patrzeć na bzdury które piszesz.
|
A nie zastanowiło was, że zawsze zaraz po WOŚPie słuch o Owsiaku na kilka tygodni/miesięcy ginie? Ciekawe, gdzie się szlaja wówczas...? Zapewne na Karaibach sprzęt dla dzieciaków załatwia? ;]
|
Cytat:
Sprawdziłeś to czy insynuujesz ? |
Też bym nie miał czego oglądać...
Jesli nie Karaiby to może za pieniądze "serduszkomaniaków" Woodstocka organizuje? ;] Większość w tym temacie tylko i wyłącznie INSYNUUJE... czyż nie? ;] |
To zamiast snuć rozważania w trybie oznajmiającym sprawdź ich sprawozdania finansowe i ogólnie zainteresuj się tym tematem .
|
Cytat:
|
Cytat:
Owsiak ma własną firmę zajmującą sie produkcją telewizyjnych programów, oraz wykonuje witraże. Może i zawyży koszt produkcji programu przygotowanego dla WOŚP, ale nie dajmy się zwariować... jest to raz w roku. Za OTV płaci mu dusigrosz Walter. Od rana przeglądam ten temat i jestem coraz bardziej nim zbulwersowany, WzT w celu udowodnienia bezsensowności rzucania do puszki jakiejkolwiek kwoty obala sens istnienia cywilizacji człowieka, gdyż co było powodem tworzenia się pierwszych osiedli ludzkości? To że paru kowalskich czuło się bezpieczniej razem, i może uznawali to za głupie zachowanie, taka była prawda. Broń Boże, nie jestem lewakiem, wkurza mnie "rubta co chceta", ale mam pytanie: Czy wy, skrajni prawicowcy dostajecie jakiś biuletyn dwanaście razy w roku pt. "Co mnie w****ia w tym miesiącu" i zadanko domowe "znajdź na forum onetu 5 argumentów potwierdzających twoją tezę"? Zygam niektórymi z was, i życzę wam abyście za parę lat, kiedu już będziecie starsi, wasze dzieci (jeźeli takowe będziecie już mieli) urodzą się zdrowe i nie będą potrzebowały inkubatora z logiem WOŚP lub innej "szemranej" organizacjii charytatywnej. |
Cytat:
|
Cytat:
Ma ktoś moze link do tego wywiadu? |
Cytat:
Poza tym Odnosiłem sie do "kolegi" który wspominał o jakich 70 procentach dla Owsiaków z tej akcji wosp. Zresztą ja im nie zazdroszczę nie wiem jak ty ? A i też chętnie bym o tym przeczytał albo zobaczył ,bo słyszeć to nie takie rzeczy słyszałem |
Cytat:
Koszty administracyjne nie są pokrywane ze zbiórek z finałów. Nie ma czegoś takiego jak "członek Fundacji" - są tylko pracownicy. Pozatym wszystko jest jawne - 2minuty 20 sekund (ze stoperem) zajeło mi wyguglowanie tych wiadomości... PS: Nie powinny się jakieś ostrzeżenia posypać za wypisywane pod adresem WOŚP obelgi np." Aro1234"? |
Cytat:
|
Jezu..... , jak tu czytam niektóre kretynizmy to krew mnie zalewa, ale z drugiej strony GŁUPOTA i BEZMYŚLNOŚC nie boli i nie jest śmiertelną chorobą.
Krytykanci , odpuśćcie sobie posty w tym temacie , bo wstyd sobie a zwłaszcza Wisełce przynosicie. Kompletnie nie wiecie co piszecie i do jakiego stopnia jesteście w błędzie. Orzeu, a pomyślałeś że ta "działalnośc fundacji " to produkcja puszek, banery reklamowe, koszty mediów,energii, łączności , transportu i Bóg wie jeszcze czego.? Naprawdę, nie rozumiem Was, i jestem zszokowany ignorancją. Każdy, średnio rozwinięty intelektualnie dobrze wie że Owsiak jest dziennikarzem radiowym i telewizyjnym, za to żyje, i nie martwcie się, nie takie caritasy,episkopaty i LPR-y chciały dobrać się do WOŚP i NIC nie znalazły. Przykre że niektórzy ludzie są tak mali, że nie są w stanie przyjąc do wiadomości pojęcia "bezinteresowne dobro" .Bez napinki. |
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Orkiestry.html
kto gra w Krakowie oprocz Rynku? Podlaczcie sie do pomyslu, i wystawcie wartosciowe przedmioty na aukcje wosp. Wylicytowana sume poleci dla WOSP. http://aukcje.wosp.org.pl/new_item_cat.php?new=1 |
Niektórzy tutaj nie potrafią się pogodzić z tym że po prostu nie wszyscy muszą kochać Owsiaka.
Każdy z nas powiedział swoje zdanie na ten temat i na tym powinno się skończyć, a fragmenty postów typu: Cytat:
|
Ech, nic nie rozumiesz.
Analogicznie, dla mnie możesz sobie uważać że słońce kręci się wokół ziemi, nie uzasadniaj jednak swoich tez tym że w twoim mniemaniu Kopernik był krypto Trockistą, więc nie można mu ufać. Właśnie oczernianie WOŚP przez ludzi takich jak ty wygląda na Rydzykowską propagandę. Napisalimy na moim ulubionym antylewackim blogu, pewnie tak jest. |
Nie obchodzi mnie osoba Owsiaka, nie ważne czy prowadzi to np. Kaczyński, Senyszyn, Jola Rutowicz czy inny Jacyków (hehe) czy jakiś Kowalski
. Liczy się idea, zaangażowanie, a zwłaszcza bardzo konkretne efekty. |
I tutaj masz racje i Ci ją przyznaje.
Ale nie uwierzę nigdy w to co piszą tutaj niektórzy z taką zaciekłością że Owsiak z tego nie ma nic. Ma i owszem nie wiem czy tak jak pisze Orzeu 5% czy chociażby 1 % ale od takich sum są to i tak olbrzymie pieniądze nawet po odliczeniu kosztów jakie idą na całą akcje. |
Cytat:
Zresztą widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości co do właściwie gospodarowanych pieniędzy przez WOŚP. Co ciekawe, wyrażają je także Administratorzy ;] Sobie też mają dać ostrzeżenia? :-p |
Jestem laikiem w dziedzinie bankowości, rozliczeń , księgowań i finansów ale podejrzewam że organizatorzy rozliczają się JAWNIE z każdej złotówki.
Mogę się mylić, ale na użytek "wstrzemięźliwych i kontestujących" poszukam na necie jakichś informacji na ten temat. |
Cytat:
|
Cytat:
Zbierają przypuśćmy 20 mln zł, więc odlicz sobie 5% ... to chyba wystarczająca kwota, żeby wyjechać na fajne wakacje kilka razy w roku i móc GODNIE ŻYĆ , nieprawdaż? ;] |
Cytat:
Wg mnie ta dyskusja i wzajemne animozje do niczego nie prowadzą. Chwała Owsiakowi, że pomaga, że coś takiego wymyślił. Prawda jest taka, że pieniądze zbierane przez WOŚP sporo ludzi uratowało i uratuje. Inna bajka jest taka, że on, jego rodzina i ludzie związani z całą WOŚP, z jakiejś tam części uzbieranej kasy korzysta. Nikt z nas nie wie i pewnie nigdy się nie dowie jaka to suma. To bardzo proste - chcesz wrzucić do puszki czy w inny sposób dorzucić się do tego - WRZUCASZ. Wg Ciebie jest to oszukaństwo i jesteś przeciwny - NIE WRZUCASZ. Amen |
Cytat:
Wazne ze polskie szpitale maja sprzet lepszy niz szpitale w Ulan Bator czy Kinszasie. I tez niewiele mnie interesuje cala medialna goraczka wokol tego, ani czy Owsiak ma z WOSPu trzysta baniek na reke. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Za dobrych czasów tego forum bany były karą za taką głupotę... Zeby nie było - nie przepadam za Owsiakiem. Ale dzięki jego zbiórkom wiele dzieciaków może teraz śmiejąc się lepić bałwany ze śniegu, jeździć na sankach, nartach, słowem - może żyć normalnie. Więc jeśli jest okazja by choć odrobinę wspomóc taką incjatywę to warto k.urwa ją wspomóc. A jak już kogoś tak strasznie centusiowata dusza boli że złotówki dać nie może, to niech chociaż nie będzie cyniczny. Długo mnie na tym forum nie zobaczycie. Pozdro dla.. ludzi myślących i mających serce. |
Podzielam zdanie "bozara" , rozpierdzielają mnie teksty typu"..wiem na pewno że on (Owsiak) i jego rodzina bujają się za kasę orkiestry, jeżdżą na wczasy itp. Ręce opadają ....
Znalazłem na oficjalnych stronach WOŚP -SZCZEGÓŁOWY! raport finansowy- dokładnie ten sam co Tomek-06. Zapraszam cyników do lektury, a jak przeczytacie ze zrozumieniem (można 2 razy) , to wtedy czekam na merytoryczne zarzuty pod adresem WOŚP, a jeśli ich nie macie to odpuśćcie sobie bo się z deka ośmieszacie. Już to wcześniej pisałem , ale mój pogląd na tą sprawę jest zbieżny z postem "7 kotów". |
2009-01-11 godzina 14:00
Faust ul. Rynek Główny 6 Podczas Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy trwać będzie akcja krwiodawcza zorganizowana przez KHDK PCK „Hutnik Kraków" przy współpracy z Fundacją „Kibicujemy Życiu". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl