Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   WOŚP w Krakowie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3911)

darotsok73 04.01.2009 20:39

WzT , genialnie to wszystko rozszyfrowałeś i zdemaskowałeś. Brawo i dzięki za zrozumienie.

Rozumiem że znasz jakieś skuteczniejsze organizacje pozarządowe lub zbiórki na rzecz ratowania życia i zdrowia noworodków! Ja (skromny i naiwny laik) szczerze mówiąc nie znam.

Pisałem wcześniej że osoba Owsiaka dla mnie jest tu mniej istotna, umiał to rozkrecić i to jest POZYTYW.
Póki co kwestowanie jest skuteczne i efektywne.

Pieniądze wydają i rozliczają ludzie kompetentni i uprawnieni.

Rozumiem że działasz jako wolontariusz, wrzucasz do różnych puszek i nie chodzisz obklejony naklejkami tak jak ci z tej"SEKTY". Gratuluję.

WzT 04.01.2009 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 651831)
Pieniądze wydają i rozliczają ludzie kompetentni i uprawnieni.

Kto ci to powiedział ? W telewizji usłyszałeś ? Czy może ty lub ktoś z twojej rodziny go rozliczał ?
Owszem może kompetentni i uprawnieni ale zapewne z tej samej sekty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 651831)
Rozumiem że działasz jako wolontariusz, wrzucasz do różnych puszek i nie chodzisz obklejony naklejkami tak jak ci z tej"SEKTY". Gratuluję.

Wiesz, to jak ja pomagam zostawiam tylko i wyłącznie dla swojej wiadomości. Nie odczuwam potrzeby aby pucować się tu lub gdzieś indziej że komuś pomogłem.

darotsok73 04.01.2009 21:13

Pieniądze rozliczają ekonomiści i księgowi z najwiekszych banków, sprzęt wybieraja ,organizują przetargi i zamawiają najlepsi lekarze (także z za granicy) ,nazwiska są powszechnie szanowane, znane i dostępne w mediach.

Pomagasz ? ..Tego nie wiem, wiem na pewno że nazywając " SEKTĄ" miliony Polaków -Obrażasz.

I jakoś nie doczytałem w Twoim poście nazwy jakiejkolwiek fundacji równie efektywnie zbierającej fundusze na ratowanie życia noworodków!?

WzT 04.01.2009 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 651850)
Pomagasz ? ..Tego nie wiem, wiem na pewno że nazywając " SEKTĄ" miliony Polaków -Obrażasz.

Sektą nazywam całą organizacje na czele z Owsiakiem. Nie mam na myśli miliony Polaków.
Co do nas Polaków stwierdziłem że jesteśmy naiwni.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 651850)
I jakoś nie doczytałem w Twoim poście nazwy jakiejkolwiek fundacji równie efektywnie zbierającej fundusze na ratowanie życia noworodków!?

Wyciągasz z całokształtu różne ważne dziedziny którymi niewątpliwie jest ratowanie noworodków.
Ale tak samo ty nie będziesz w stanie mi przytoczyć jak WOŚP pomógł bezdomnym i głodnym ?

Jest wiele organizacji które BEZINTERESOWNIE pomagają ludziom w różnych dziedzinach życia. Ale co ważne nie czerpią z tego aż takich zysków.

darotsok73 04.01.2009 22:02

WzT , Nie obraź się , ale z twoich postów wnioskuję że nie masz bladego pojęcia o czym z takim zacięciem polemizujesz.

Łatwo jest wszystko i wszystkich "zjechać po całości " To typowo polskie, niestety
.
Wejdź sobie na stronki WoŚP i troszkę sobie poczytaj, dowiesz się czym się zajmuje i po co powstała , nie bój się, to nie boli .
Przypominam Ci że udział w zbiórce funduszy NAPRAWDĘ jest dobrowolny.

Podpinanie równie wielkiego problemu bezdomności i biedy pod fundacje ratującą zdrowie i życie dzieci(powtarzam Ci to do znudzenia) troszkę Cię kompromituje. I rozmywa temat.(bez napinki).

jachting 04.01.2009 22:05

Po paru szpitalach wystarczy się przejechać u mnie w miejskim jest sporo sprzętu WOSP .
Prawda jest taka że sceptycy są tak ustosunkowani do większości akcji , lubią tylko pie.... o życzliwości którą rzadko mają czy moralności ,przez internet nie ,przez firmy nie i tu mi sie brzydkie słowa cisnął ....

WzT 04.01.2009 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 651878)
WzT , Nie obraź się , ale z twoich postów wnioskuję że nie masz bladego pojęcia o czym z takim zacięciem polemizujesz.

Łatwo jest wszystko i wszystkich "zjechać po całości " To typowo polskie, niestety
.
Wejdź sobie na stronki WoŚP i troszkę sobie poczytaj, dowiesz się czym się zajmuje i po co powstała , nie bój się, to nie boli .
Przypominam Ci że udział w zbiórce funduszy NAPRAWDĘ jest dobrowolny.

Podpinanie równie wielkiego problemu bezdomności i biedy pod fundacje ratującą zdrowie i życie dzieci(powtarzam Ci to do znudzenia) troszkę Cię kompromituje. I rozmywa temat.(bez napinki).

Tak samo zaciekle jak i Ty polemizuje.
Ja nie wątpię że duża część tych pieniędzy ratuje życie bo tak jest. Ale niestety zawsze będę postrzegał tą akcje jako zarobek na kolejny rok przede wszystkim dla Owsiaka i mam prawo do takiego zdania mimo że to dla ciebie kompromitujące.

jachting 04.01.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WzT (Post 651890)
Tak samo zaciekle jak i Ty polemizuje.
Ja nie wątpię że duża część tych pieniędzy ratuje życie bo tak jest. Ale niestety zawsze będę postrzegał tą akcje jako zarobek na kolejny rok przede wszystkim dla Owsiaka i mam prawo do takiego zdania mimo że to dla ciebie kompromitujące.

Myślisz że ktoś w Polsce dałby mu tak zarabiać ? Jak widać niema samych zwolenników ,Ziobro też nim nie jest .
Jeśli masz dowody to sam to zgłoszę ,nawet życzliwi by tego nie przełknęli .

darotsok73 04.01.2009 22:25

Jeśl "wielkie dobro" jakim jest ratowanie i leczenie dzieci ma się odbywać kosztem "małego zła" czyli zysku jakichś cwaniaczków, lanserów, złodziejaszków puszkowych czy innych kombinatorów , to ja i tak się pod tym podpisuję.
WzT,
Masz prawo do swojego zdania i szanuję to.

misiek088 04.01.2009 23:07

Wie ktoś może ile kasy zgarnie Ruch Chorzów od WOŚP za to że serduszko widnieje na ich koszulkach ??
Bo coś nie chce mi się wierzyć że 14-krotny mistrz Polski (Jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce) dał za free miejsce z przodu.

Oczywiście jestem wielkim fanem WOŚP :) Zawsze wrzucam
Rok temu byłem nawet wolontariuszem :D hehe

jachting 05.01.2009 00:02

Barcelona też ma Unicefu , charytatywne to raczej a i dla Ruchu większa reklama

Tomek_06 05.01.2009 00:02

WzT: weź chłopie choć z 5 minut poświęć na poczytanie sobie sprawozdań finansowych WOŚP, bo żal patrzeć na bzdury które piszesz.

Aro1234 05.01.2009 00:26

A nie zastanowiło was, że zawsze zaraz po WOŚPie słuch o Owsiaku na kilka tygodni/miesięcy ginie? Ciekawe, gdzie się szlaja wówczas...? Zapewne na Karaibach sprzęt dla dzieciaków załatwia? ;]

jachting 05.01.2009 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652019)
A nie zastanowiło was, że zawsze zaraz po WOŚPie słuch o Owsiaku na kilka tygodni/miesięcy ginie? Ciekawe, gdzie się szlaja wówczas...? Zapewne na Karaibach sprzęt dla dzieciaków załatwia? ;]

A normalnie to Owsiaka na okrągło oglądasz :) ?
Sprawdziłeś to czy insynuujesz ?

Aro1234 05.01.2009 00:42

Też bym nie miał czego oglądać...

Jesli nie Karaiby to może za pieniądze "serduszkomaniaków" Woodstocka organizuje? ;]

Większość w tym temacie tylko i wyłącznie INSYNUUJE... czyż nie? ;]

jachting 05.01.2009 00:54

To zamiast snuć rozważania w trybie oznajmiającym sprawdź ich sprawozdania finansowe i ogólnie zainteresuj się tym tematem .

orzeu 05.01.2009 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 651893)
Myślisz że ktoś w Polsce dałby mu tak zarabiać ? Jak widać niema samych zwolenników ,Ziobro też nim nie jest .
Jeśli masz dowody to sam to zgłoszę ,nawet życzliwi by tego nie przełknęli .

Sam powiedzial kiedys w wywiadzie chyba z Jagielskim ze 5% z WOŚP idzie na dzialalnosc fundacji. Dznosc fundacji to w 90% "pensje" dla czlonkow. Jerzego Owsiaka oraz zony, Owsiak tego nie ukrywa bynajmniej wiec o co ci chodzi?

MicK 05.01.2009 01:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652024)
Też bym nie miał czego oglądać...

Jesli nie Karaiby to może za pieniądze "serduszkomaniaków" Woodstocka organizuje? ;]

Większość w tym temacie tylko i wyłącznie INSYNUUJE... czyż nie? ;]

To że większość osób w tym temacie robi z siebie idiotów, nie znaczy to że ty masz z siebie robić z uśmiechem na ustach takiego samego.
Owsiak ma własną firmę zajmującą sie produkcją telewizyjnych programów, oraz wykonuje witraże.
Może i zawyży koszt produkcji programu przygotowanego dla WOŚP, ale nie dajmy się zwariować... jest to raz w roku. Za OTV płaci mu dusigrosz Walter.

Od rana przeglądam ten temat i jestem coraz bardziej nim zbulwersowany, WzT w celu udowodnienia bezsensowności rzucania do puszki jakiejkolwiek kwoty obala sens istnienia cywilizacji człowieka, gdyż co było powodem tworzenia się pierwszych osiedli ludzkości? To że paru kowalskich czuło się bezpieczniej razem, i może uznawali to za głupie zachowanie, taka była prawda.

Broń Boże, nie jestem lewakiem, wkurza mnie "rubta co chceta", ale mam pytanie:
Czy wy, skrajni prawicowcy dostajecie jakiś biuletyn dwanaście razy w roku pt. "Co mnie w****ia w tym miesiącu" i zadanko domowe "znajdź na forum onetu 5 argumentów potwierdzających twoją tezę"?

Zygam niektórymi z was, i życzę wam abyście za parę lat, kiedu już będziecie starsi, wasze dzieci (jeźeli takowe będziecie już mieli) urodzą się zdrowe i nie będą potrzebowały inkubatora z logiem WOŚP lub innej "szemranej" organizacjii charytatywnej.

1q2 05.01.2009 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 652037)
Sam powiedzial kiedys w wywiadzie chyba z Jagielskim ze 5% z WOŚP idzie na dzialalnosc fundacji. Dznosc fundacji to w 90% "pensje" dla czlonkow. Jerzego Owsiaka oraz zony, Owsiak tego nie ukrywa bynajmniej wiec o co ci chodzi?

e , chyba Cie zle zrozumialem;)

sergio 05.01.2009 01:08

Cytat:

Ma ktoś moze link do tego wywiadu?

jachting 05.01.2009 01:13

Cytat:

90 procent to na pewno nie pensje to raz , a fundacja zapewne jest niejako połączona z tą akcją .
Poza tym Odnosiłem sie do "kolegi" który wspominał o jakich 70 procentach dla Owsiaków z tej akcji wosp.
Zresztą ja im nie zazdroszczę nie wiem jak ty ?

A i też chętnie bym o tym przeczytał albo zobaczył ,bo słyszeć to nie takie rzeczy słyszałem

Tomek_06 05.01.2009 01:28

Cytat:

http://www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2

Koszty administracyjne nie są pokrywane ze zbiórek z finałów. Nie ma czegoś takiego jak "członek Fundacji" - są tylko pracownicy. Pozatym wszystko jest jawne - 2minuty 20 sekund (ze stoperem) zajeło mi wyguglowanie tych wiadomości...

PS: Nie powinny się jakieś ostrzeżenia posypać za wypisywane pod adresem WOŚP obelgi np." Aro1234"?

1q2 05.01.2009 02:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 652043)
90 procent to na pewno nie pensje to raz ,

Naszemu modowi chodzilo o cos odwrotnego , sam zagotowalem bo choc nie sledze sprawy to 90% na 'dzakuzi i kox' ,brzmialo gorzej niz najgorsza propaganda:)

darotsok73 05.01.2009 10:36

Jezu..... , jak tu czytam niektóre kretynizmy to krew mnie zalewa, ale z drugiej strony GŁUPOTA i BEZMYŚLNOŚC nie boli i nie jest śmiertelną chorobą.

Krytykanci , odpuśćcie sobie posty w tym temacie , bo wstyd sobie a zwłaszcza Wisełce przynosicie.
Kompletnie nie wiecie co piszecie i do jakiego stopnia jesteście w błędzie.

Orzeu, a pomyślałeś że ta "działalnośc fundacji " to produkcja puszek, banery reklamowe, koszty mediów,energii, łączności , transportu i Bóg wie jeszcze czego.?
Naprawdę, nie rozumiem Was, i jestem zszokowany ignorancją.

Każdy, średnio rozwinięty intelektualnie dobrze wie że Owsiak jest dziennikarzem radiowym i telewizyjnym, za to żyje, i nie martwcie się, nie takie caritasy,episkopaty i LPR-y chciały dobrać się do WOŚP i NIC nie znalazły.

Przykre że niektórzy ludzie są tak mali, że nie są w stanie przyjąc do wiadomości pojęcia "bezinteresowne dobro" .Bez napinki.

noonelikeus 05.01.2009 10:49

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Orkiestry.html

kto gra w Krakowie oprocz Rynku?

Podlaczcie sie do pomyslu, i wystawcie wartosciowe przedmioty na aukcje wosp. Wylicytowana sume poleci dla WOSP.
http://aukcje.wosp.org.pl/new_item_cat.php?new=1

WzT 05.01.2009 11:09

Niektórzy tutaj nie potrafią się pogodzić z tym że po prostu nie wszyscy muszą kochać Owsiaka.
Każdy z nas powiedział swoje zdanie na ten temat i na tym powinno się skończyć, a fragmenty postów typu:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MicK (Post 652039)
Zygam niektórymi z was

Są żałosne. A wasza zawziętość i zażartość w Obronie P.Owsiaka przypomina mi analogicznie sytuacje z pewnego radia gdzie pewna grupa obywateli też dała by się pochlastać za pewnego dyrektora.

MicK 05.01.2009 11:23

Ech, nic nie rozumiesz.
Analogicznie, dla mnie możesz sobie uważać że słońce kręci się wokół ziemi, nie uzasadniaj jednak swoich tez tym że w twoim mniemaniu Kopernik był krypto Trockistą, więc nie można mu ufać.

Właśnie oczernianie WOŚP przez ludzi takich jak ty wygląda na Rydzykowską propagandę. Napisalimy na moim ulubionym antylewackim blogu, pewnie tak jest.

darotsok73 05.01.2009 11:37

Nie obchodzi mnie osoba Owsiaka, nie ważne czy prowadzi to np. Kaczyński, Senyszyn, Jola Rutowicz czy inny Jacyków (hehe) czy jakiś Kowalski
.
Liczy się idea, zaangażowanie, a zwłaszcza bardzo konkretne efekty.

WzT 05.01.2009 11:55

I tutaj masz racje i Ci ją przyznaje.
Ale nie uwierzę nigdy w to co piszą tutaj niektórzy z taką zaciekłością że Owsiak z tego nie ma nic.
Ma i owszem nie wiem czy tak jak pisze Orzeu 5% czy chociażby 1 % ale od takich sum są to i tak olbrzymie pieniądze nawet po odliczeniu kosztów jakie idą na całą akcje.

Aro1234 05.01.2009 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomek_06 (Post 652046)
PS: Nie powinny się jakieś ostrzeżenia posypać za wypisywane pod adresem WOŚP obelgi np." Aro1234"?

A czy ja tu komuś ubliżam? :rotfl: Wyrażam swoje zdanie, a podobno wolno mi to czynić, jak każdemu.

Zresztą widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości co do właściwie gospodarowanych pieniędzy przez WOŚP. Co ciekawe, wyrażają je także Administratorzy ;] Sobie też mają dać ostrzeżenia? :-p

darotsok73 05.01.2009 12:22

Jestem laikiem w dziedzinie bankowości, rozliczeń , księgowań i finansów ale podejrzewam że organizatorzy rozliczają się JAWNIE z każdej złotówki.
Mogę się mylić, ale na użytek "wstrzemięźliwych i kontestujących" poszukam na necie jakichś informacji na ten temat.

Tomek_06 05.01.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652108)
A czy ja tu komuś ubliżam? :rotfl: Wyrażam swoje zdanie, a podobno wolno mi to czynić, jak każdemu.

Zresztą widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości co do właściwie gospodarowanych pieniędzy przez WOŚP. Co ciekawe, wyrażają je także Administratorzy ;] Sobie też mają dać ostrzeżenia? :-p

Ale czy twoje zdanie jest poparte jakąkolwiek znajomością tematu czy tak tylko sobie klepiesz w klawiaturę? Bo chyba niestety to drugie. No chyba ,że napiszesz co konkretnie w sprawozdaniach finansowych WOŚP wzbudza twoje wątpliwości - niech ta dyskusja będzie choć trochę merytoryczna.

Aro1234 05.01.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomek_06 (Post 652133)
Ale czy twoje zdanie jest poparte jakąkolwiek znajomością tematu czy tak tylko sobie klepiesz w klawiaturę? Bo chyba niestety to drugie. No chyba ,że napiszesz co konkretnie w sprawozdaniach finansowych WOŚP wzbudza twoje wątpliwości - niech ta dyskusja będzie choć trochę merytoryczna.

Jest poparte choćby tym, co również kiedyś słyszałem jakoby 5% Owsiak brał do własnej kieszeni.
Zbierają przypuśćmy 20 mln zł, więc odlicz sobie 5% ... to chyba wystarczająca kwota, żeby wyjechać na fajne wakacje kilka razy w roku i móc GODNIE ŻYĆ , nieprawdaż? ;]

ja_ka_ 05.01.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 652116)
Jestem laikiem w dziedzinie bankowości, rozliczeń , księgowań i finansów ale podejrzewam że organizatorzy rozliczają się JAWNIE z każdej złotówki.
Mogę się mylić, ale na użytek "wstrzemięźliwych i kontestujących" poszukam na necie jakichś informacji na ten temat.

Jesteś bardzo naiwny jeśli myślisz, że znajdziesz takie informacje na necie.
Wg mnie ta dyskusja i wzajemne animozje do niczego nie prowadzą. Chwała Owsiakowi, że pomaga, że coś takiego wymyślił. Prawda jest taka, że pieniądze zbierane przez WOŚP sporo ludzi uratowało i uratuje. Inna bajka jest taka, że on, jego rodzina i ludzie związani z całą WOŚP, z jakiejś tam części uzbieranej kasy korzysta. Nikt z nas nie wie i pewnie nigdy się nie dowie jaka to suma.
To bardzo proste - chcesz wrzucić do puszki czy w inny sposób dorzucić się do tego - WRZUCASZ. Wg Ciebie jest to oszukaństwo i jesteś przeciwny - NIE WRZUCASZ. Amen

7 kotów 05.01.2009 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 651616)
Rzecz w tym, że jest to jawne faworyzowanie pewnej ideologii - ideologii lewackiej pod płaszczykiem czynienia dobra i ja na to się nie zgadzam. Oto pokazuje się całemu światu - lewak ale jaki wspaniały!

Jak dla mnie to moze byc nawet i ideologia faszystowska, a Owsiak byc zielonym hermafrodyta ze zboczeniem ukierunkowanym na seks z drzewami i krzewami.
Wazne ze polskie szpitale maja sprzet lepszy niz szpitale w Ulan Bator czy Kinszasie.

I tez niewiele mnie interesuje cala medialna goraczka wokol tego, ani czy Owsiak ma z WOSPu trzysta baniek na reke.

Tomek_06 05.01.2009 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652141)
Jest poparte choćby tym, co również kiedyś słyszałem jakoby 5% Owsiak brał do własnej kieszeni.

Cytat:

Jesteś bardzo naiwny jeśli myślisz, że znajdziesz takie informacje na necie.
Przepraszam bardzo ale czy wy macie problemy z czytaniem? Parę postów wyżej wkleiłem linka do sprawozdań finansowych WOŚP. Czy 5 minut czytania to dla Was za dużo żeby nie robić z siebie pośmiewiska tymi kłamstwami i insynuacjami wyssanymi z palca?

pio 05.01.2009 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek088 (Post 651949)
Wie ktoś może ile kasy zgarnie Ruch Chorzów od WOŚP za to że serduszko widnieje na ich koszulkach ??
Bo coś nie chce mi się wierzyć że 14-krotny mistrz Polski (Jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce) dał za free miejsce z przodu.

Ruch nie pobiera żadnej kasy z tego tytułu, a korzyścią w ramach współpracy z WOŚP (poza polepszeniem wizerunku) są defiblyratory
Cytat:

Współpraca zakłada też wsparcie akcji "Bezpieczny stadion". Obiekt Ruchu będzie pierwszym w Polsce na którym znajdą się ratujące życie defiblyratory. Pracownicy fundacji przywiozą je na Cichą i nauczą, jak obsługiwać.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 652009)
Barcelona też ma Unicefu , charytatywne to raczej a i dla Ruchu większa reklama

Żeby uściślić Barcelona wpłaca na konto UNICEFU (przynajmniej) 1,5mln euro

Cytat:

Oprócz umieszczenia logo na koszulkach FC Barcelona zgodziła się przekazywać UNICEF w ciągu następnych pięciu lat przynajmniej 1,5 mln Euro rocznie na wspieranie programów na rzecz dzieci na całym świecie. Pierwsza darowizna zostanie przeznaczona na finansowanie programów w Suazi mających na celu zapobieganie przenoszeniu wirusa HIV z matki na dziecko, leczenie AIDS u dzieci, zapobieganie zakażeniom wirusem HIV wśród nastolatków oraz ochronę i zapewnianie opieki i wsparcia dzieciom narażonym na zagrożenia i osieroconym z powodu HIV/AIDS.
sorry za offtop :P

bozar 05.01.2009 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652141)
Zbierają przypuśćmy 20 mln zł, więc odlicz sobie 5% ... to chyba wystarczająca kwota, żeby wyjechać na fajne wakacje kilka razy w roku i móc GODNIE ŻYĆ , nieprawdaż? ;]

Co to za małostkowość, zawistność jest w tym naszym narodzie że co chwila wyskakują tacy rzekomi moi rodacy jak Ty i rzucają publicznie oskarżeniami w konkretną osobę, nie przedstawiając żadnych dowodów.
Za dobrych czasów tego forum bany były karą za taką głupotę...

Zeby nie było - nie przepadam za Owsiakiem. Ale dzięki jego zbiórkom wiele dzieciaków może teraz śmiejąc się lepić bałwany ze śniegu, jeździć na sankach, nartach, słowem - może żyć normalnie.
Więc jeśli jest okazja by choć odrobinę wspomóc taką incjatywę to warto k.urwa ją wspomóc.
A jak już kogoś tak strasznie centusiowata dusza boli że złotówki dać nie może, to niech chociaż nie będzie cyniczny.
Długo mnie na tym forum nie zobaczycie. Pozdro dla.. ludzi myślących i mających serce.

darotsok73 05.01.2009 16:35

Podzielam zdanie "bozara" , rozpierdzielają mnie teksty typu"..wiem na pewno że on (Owsiak) i jego rodzina bujają się za kasę orkiestry, jeżdżą na wczasy itp. Ręce opadają ....

Znalazłem na oficjalnych stronach WOŚP -SZCZEGÓŁOWY! raport finansowy- dokładnie ten sam co Tomek-06.

Zapraszam cyników do lektury, a jak przeczytacie ze zrozumieniem (można 2 razy) , to wtedy czekam na merytoryczne zarzuty pod adresem WOŚP, a jeśli ich nie macie to odpuśćcie sobie bo się z deka ośmieszacie.

Już to wcześniej pisałem , ale mój pogląd na tą sprawę jest zbieżny z postem "7 kotów".

Wredny 06.01.2009 12:10

2009-01-11 godzina 14:00
Faust
ul. Rynek Główny 6

Podczas Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy trwać będzie akcja krwiodawcza zorganizowana przez KHDK PCK „Hutnik Kraków" przy współpracy z Fundacją „Kibicujemy Życiu".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl