![]() |
Adriana Ochalika w kwestii formalnej
|
Cytat:
|
Po raz kolejny jestem pod wrażeniem trenera Skorży.
Jego autorytet w drużynie jest niepodważalny, to co zagrali w drugiej połowie po zjebce od Skorży budzi szacunek. |
Cytat:
|
Racja autorytet w drużynie Skorży jest ogromny. Ale popełnił on jednak błąd wczoraj moim zdaniem. Taktyka w I połowie moim zdaniem była zła. Gra jednym napastnikiem nie miała sensu no ale najważniejsze że po przerwie wszystko wróciło do normy.
|
skorża o gwiazdkach spod znaku Białej Gwiazdy:
Cytat:
|
Unikatem to jest Marcelo, zobaczycie że ten zawodnik będzie już niedługo dwa razy lepszy niż Cleber i Głowa.
|
Cytat:
Po pierwsze w Europie gra się inaczej niż w Ameryce Południowej i pewnie upłynie trochę czasu nim Marcelo "załapie" różnicę.Oby stało się to jak najszybciej. |
Cytat:
|
Pierwszy taki pesysmistyczny wywiad Skorży w Wisle. Pierwszy raz mowi o obawach , i co mu nie pasuje.Mam nadzieje ze pan Maciej nie czuje nosem , ze zawodnicy jakich posiada moga nie wystarczyc zeby obronic mistrza
|
Nikt nie zauważył że Skorża powiedział że "nie wyobraża sobie lepszego miejsca do pracy niż Kraków w tym momencie" ale wszyscy narzekacze zaczynają płakać że nie chciał komentować doniesień o swojej dymisji.
Brozek wpadł w oko Guardioli? :) szkoda że to Barcelona, jakby średniak ligi hiszpańskiej to może by chciał go ściągnąc do siebie a tak to nie ten rozmiar kapelusza |
Z tą dymisją to teraz mi różne rzeczy przychodzą do głowy, jakoś nie jestem sobie wstanie wyobrazić takiej sytuacji, że Skorża szantażuję dymisją zarząd/ Cupiała, związku z brakiem transferów, to nie w jego stylu. Mogę sobie teraz gdybać, ale czy nie uważacie że mogło chodzić o Bednarza ? Podobno był na wylocie, wszystką ładnie zbiegło się z dymisją Sochy w Odrze, a tymczasem Bednarz nadal jest w klubie, dokonał transferu Marcelo także jakąś moc sprawczą posiada. Myślę że mogło dojść do sytuacji, w której Skorża stanął w obronie Bednarza.
|
Cytat:
Tak samo znaczy że było coś na rzeczy, jak i w odwrotną stronę. 50-50 |
Z tego co ja wiem to raczej Skorża z Bednarzem sie nie za bardzo lubią. A to ze względu na fakt, iż Pan Maciek nie przepada za Jirsakiem i Ćwielongiem i nie dawał im za wiele szans, a przecież Bednarz firmuje swoim nazwiskiem ten 1 mln E, który został na nich wydany. Podobno były ostre tarcia z tych powodów, a także ze względu na to, że wizja polityki transferowej Skorży nie jest tożsama z tą proponowaną przez Bednarza. Warto zwrócić uwagę na to, że np. transfer Diaza to suwerenna decyzja Skorży i od razu bylo widać, że jest pod szczególną ochroną Skorży, bo ów zawodnik grając na początku jego przygody z Wisłą totalny piach, dostawal kolejne szanse az je wykorzystal.
|
Cytat:
Diaz to suwerenna decyzja Skorży? Znaczy się Skorża go wynalazł na Kostaryce i przeprowadził transfer i nie konsultował się z nikim w szczególności z Bednarzem? Jakoś nie wydaje mi się... Bednarz załatwiał Skorże jak dobrze pamiętam więc nie wydaje mi się żeby się "nie lubieli" Cytat:
"info telefoniczne" Chyba że znasz sytuacja ze źródła to wtedy zwracam honor ale tak to są to tylko twoje domysły i spekulacje które nie muszą i zapewne nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości Na koniec dodam że chyba ze współpracą Skorży z Bednarzem nie jest tak źle o czym świadczy przykład Łobodzińskiego którego bardzo chciał mieć u siebie Skorża i Bednarz go ściągnął do Wisły |
fajny wywiad z trenerem na stronie głównej wislakrakow.com
|
Diaza polecili jacyś menadzerowie i przyjechał na testy. Skorża obejrzał go na żywo i stwierdził, że się przyda. Co do Jirsaka wyrażał obawy i nie był przekonany do tego transferu, co pokazał dając mu mało szans w rundzie jesiennej poprzedniego sezonu. Bednarz zaryzykował i gdyby nie 2 piękne bramki Tomasa na wiosnę, to by za sam ten transfer poleciał ze stołka. Podobno też naciskał Maćka aby ten dawał Czechowi więcej szans co irytowało Skorżę, który nawet gdy pracował w Groclinie, to nie dał się sterować Drzymale.
Edit. Co do tych tarć na linii Bednarz - Skorża czytałem, w którejś z gazet i łącząc to z pewnymi okolicznościami, jakie mialy miejsce wysnułem takie wnioski. Oczywiście można mówić, że to info to kaczka dziennikarska aby zamącić w Wiśle, a moje wywody nie mają pokrycia w rzeczywistości. Ot po prostu taki mój wywód, a chyba po to jest forum aby podzielić się swymi przemyśleniami. |
Przypomnę tylko, że regulamin spółki jest taki, że transfer musi zaakceptować: trener, dyrektor, rada nadzorcza, także mimo wszystko Skorża musiał zgodzić się na transfer Tomasa, a mógł tego nie robić bo bez jego zgody transfer nie mógłby dojść do skutku. Pewnych rzeczy niestety się nie dowiemy możemy się tylko bawić w przypuszczenia. Moje zdanie jest takie, że kiedy Bednarz mógł być na wylocie to Skorża się za nim wstawił.
|
Decyzja Skorży ,taka czy owaka odnosnie transferu nie jest tak wazna,jak to,ze juz teraz najprawdopodobniej moglismy Go stracic ,ze względu na brak transferów.Zapewne był przekonywany i zwabiony obietnica takowych i pokaźnych zima .Jezeli po raz kolejny zostanie oszukany to zrezygnuje i to bedzie najwiekszy cios dzieki naszej polityce transferowo - finansowo - ****....ej.Tylko dzieki Jego wysokiej kulturze osobistej nie jest ujawnione jaki burdel dzieje się z udziałem RN i innych.
|
Skorża i tak jest lepszy od Smudy!
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobry trener i tyle. Mamy najlepsze loty od Henia i na pewno slabszy sklad (co nie znaczy ze zly oczywiscie) a gramy swoje;] fart
|
Cytat:
|
chodzą pogłoski że jeżeli Wisła nie wygra w Zabrzu nastąpi zmiana na posadzie trenera Wisły...znów nerwowo....
|
No chyba Ty takie pogłoski sobie stworzyłeś :rotfl:
|
Cytat:
|
Do Cupiała jedna rada/apel/prośba/żądanie:
Ręce precz od Skorży Lepszego fachowca na to stanowisko się nie znajdzie. Zamiast więc szukać winnego tam, gdzie go nie ma - należy myśleć o wzmocnieniach. Bo obecny skład pozwala na walkę o puchary i ew. szczęśliwe mistrzostwo. Ale na PUEFA, a co dopiero na LM to stanowczo za mało. Nie może być tak, że gdy zawodnicy podstawowego składu są wyraźnie pod formą (Zieniu, Głowa, Cantoro, Łobodziński) - to i tak muszą grać, bo zmiennicy nawet w szczytowej formie są o klasę gorsi. Nie ma konkurencji i podnoszenia umiejętności poszczególnych graczy. Podsumowując: z g.wna bicza się nie ukręci. |
Cytat:
|
Jeśli ktoś jest winny porażki z Tottenhamem to na pewno nie trener Skorża. Zwolnienie trenera to byłaby najgorsza rzecz jaką zarząd mógłby zrobić. Lepszego trenera od niego nie znajdziemy, bo za taką kasę za jaką on pracuje, ba nawet za 10 razy więcej nikt równie dobry z zagranicy nie przyjdzie do Wisły a w Polsce lepszego trenera nie ma na razie. Nie wierzę, żeby zarząd nawet dopuszczał taką możliwość, chyba aż tak głupi to oni nie są.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlaczego karać trenera ? Właściciel nie inwestując we wzmocnienie drużyny powinien wziąć ewentualne porażki na siebie. Nie daje kasy niech nie wymaga i tyle.
A Skorża i tak zrobił z tym składem co się dało. Może zbytnio zaufał w umiejętności niektórych piłkarzy, ale skoro przez większość sezonu grają dobrze, a nagle w meczu o stawke siada im psycha i zawalają... Nie jest łatwo przewidzieć takich okoliczności. Szczególnie, że po porażce na wyjeździe z Beitarem podniesli sie i wygrali zdecydowanie |
wojtasik ...prosze Cię, prosze Cię....
Ogarnij się chłopczyku. MACIEJ! SKORŻA! ...najlepszy trener jakiego miała/ma WISŁA! |
Koniec bezsensownej dyskusji o zmianie trenera – to nawet nie są ploty tylko pisanie bzdur żeby zaistnieć na forum.
a z innej beczki gdzie są Ci wszyscy, którzy zarzucali, że Skorża ma żelazny skład, którego nie rusza bez względu na wszystko. Patrzcie gdzie mecz z TT zaczynali Zieniu i Łobo i jak Cantoro wyleciał. |
Maciej Skorża bezapelacyjnie do samego końca.
|
Cytat:
Mysle ze narazie posada zagrozona nie jest, chociaz znajac juz troche Cupiala , to pewnie niezle sie w****il, tym co zobaczyl w czwartek popoludniu a to juz pierwszy krok do kolejnej czystki |
wydaje mi sie, ze zimowe okienko transferowe mozna potraktowac jako swojego rodzaju votum zaufania cupiała dla skorzy. jesli beda wzmocnienia, to znaczy, ze cupial dostrzegl to, ze pan maciej jest znakomitym fachowcem. to co zrobil tym skladem zasluguje na spore uznanie, a co dopiero, gdybysmy mieli takich zawodnikow, o jakich prosil nasz trener.
jesli wzmocnieni nie bedzie, to znaczy, ze pan cupial jest malo obeznany w footbolu i w zasadzie nie za bardzo mu chyba zalezy na sukcesach. mam nadzieje, ze skorza dostanie to co chce, a w podziekowaniu za rok wprowadzi wisle do ligi mistrzow |
juz byly takie przypadki gdzie 1 mecz przekreslal trenera czy tez danego grajka w oczach Cupiala.
Tak jak pisalem powyzej ,ja sobie moge wyobrazic reakcje Cupiala po TT i wygladala pewnie ona mniej wiecej tak: '****a, co to w ogole bylo , ponad rok pracy a oni w najwazniejszym meczu graja jak ostatnie.....' Tak wiec boje sie by ten mecz nie byl kolejnym pretekstem do tego, by nie dawac ani zlotowki na transfery a jasne jest ze z TT nie grali jak przyslowiowe cioty, tylko zagrali tak ja potrafia i bez sporych zman w skladzie tego nikt nie zmieni. |
Skorża z tej drużyny wycisnął naprawde maksa. Tym potencjałem ludzkim po prostu cięzko grac lepiej. DZiennikarze pierdzielą że dało się przez 90 minut zagrac tak jak przez ostatnie 15. Sami powinni wejsc na boisko i spróbowac pokonac TT. Ja się za te dwa mecze Wisły nie wstydzę. Odpadlismy w dwumeczu w którym nie bylismy napewno słabsi od jednej z najbogatszych drużyn w Anglii. Faktem jest ze byly momenty gdzie TT miało przewagę, ale w dobrych sytuacjach w obydwu meczach napewno był remis.
Jak Skorżę zwolnią, to ja pierdzielę taki zarząd. Gośc wycisnął z drużyny co się dało. Boguski, Łobodzinski czy Zienczuk to nigdy nie będą skrzydłowi klasy Błaszcza, Ucze czy nawet Kosy. Po prostu nie mają takich możliwości. Owszem w naszej lidze potrafią błyszczec, ale w porównaniu z Europą brakuje szybkości i przyspieszenia. Drybling też pozostawia wiele do życzenia niestety. Wisla ma dobrą mocną obronę, ale pomoc i atak to jest końcówka drugiej ligi angielskiej. Taka niestety jest prawda. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl