![]() |
Cytat:
a jak skomentujesz za jakiś czas tą decyzję gdyby się okazało, że następca Bednarza zrobi coś lepiej? (zakładając takie same warunki) powiesz: to była dobra decyzja, widać,że następca "łysego" sobie radzi? nie chciałbym odp. w stylu nie zrobi bo się nie da przy takich warunkach nic zrobić ukazanie się artykułu to czyste kurestwo ale czemu się dziwić jeśli sam klub potrafił zwolnić Petrescu na 24H przed meczem stulecia to czego tu oczekiwać. O czym świadczy pojawienie się takich informacji? Że wewnętrzen rozgrywki i walka o wpływy w Wiśle i u Cupiała zaczyna nabierać tempa. PS: nie jestem przeciwko Bednarzowi |
Cytat:
teraz to juz nawet rezerwowych nie mamy, jestes zaslepiony nie wiem czym, nie mamy kadry, nikim nie została zapełniona luka po piłkarzach ktorych mielismy i musimy grac Kowalskim czy graczami ktorych pozycja nie jest ich naturalną |
Cytat:
"może wystarczyło"? czyli sam nie jesteś pewien? :D "trochę"?? tzn ile wg ciebie jest trochę? :D i najważniejsze czy trochę więcej dla Wisły jest to tyle samo co ę trochę dla zawodnika? :D |
Cytat:
Nie chcę oceniać Bednarza, bo nie wiem jakie miał warunki pracy, chociaż inni forumowicze też nie wiedzą, a jakoś im to w ocenianiu nie przeszkadza ... Jeśli Bednarz dostał od Cupiała i RN X kasy i pozwolenie na szukanie zawodników i nikogo za ten X nie załatwił, to znaczy, że jest nieudacznikiem. Jeśli wszystkie jego pomysły były z góry torpedowane trudno mieć do niego o cokolwiek pretensje. Nie wiem jaką miał sobodę działania, a to jest podstawa przy jakimkolwiek ocenianiu jego pracy. Z pustego, to i Bednarz nie naleje ... |
Cytat:
tak samo z Bednarzem, nie wiemy czy dostał kase od Cupiała czy po prostu leciał w kulki na małe bramki, obijał sie i załatwiał jakichs piłkarzy do dupy, albo za drogich (nie wiemy ile miał do dyspozycji kasy) albo za słąbych (bo sam jest słabym dyr. sportowym / skautem). Wiemy tyle ile nam gazety przyniosa i tyle ile sie sami domyslimy, a to moga byc wszystko bajeczki. |
Jeżeli te doniesienia się potwierdzą (choć mamy kolejny dowód na to, że warszawskie pismaki opłacane niemiecką kasą zrobią wszystko, żeby zaszkodzić Wisełce - termin ukazania się tych artykułów oczywiście nieprzypadkowy) to będzie przykład - nie pierwszy niestety - zupełnej chaotyczności działań Cupiała.
Zwalniamy dyrektora sportowego mniej więcej w połowie okienka transferowego. Świetny moment, nie ma co. Nie ma to jak konsekwentne realizowanie przyjętej strategii... Oczywiście wyniki działań Bednarza nie są oszałamiające - boli zwłaszcza brak jakichkolwiek działań celem chociażby próby budowy skautingu w naszym klubie - to jednak twarde wprowadzanie polityki podpisywania kontraktów motywacyjnych zasługuje na uznanie. Przede wszystkim to nie wiadomo jaką swobodą działania dysponował/dysponuje Bednarz. Mielcarski - gość wie w co się pakuje, nie chce mi się wierzyć w jakąkolwiek samodzielność jego czy kogokolwiek innego. Z resztą mam takie wrażenie że najładniej o skautingu i profesjonalnej polityce transferowej to mówi w TV. Jak mu RN nie pozwoli na zatrudnienie kilku-kilkunastu skautów to i tak nic nie zrobi. Pożyjemy, zobaczymy. Teraz trzeba koniecznie przejść ten Beitar bo inaczej wojna domowa w naszym klubie rozgorzeje na dobre i znowu trzeba będzie budować na zgliszczach. |
Cytat:
niestety jest tak że osoby które mówią,że być może zawodnicy chcieli za dużo dopuszczają możliwość, że być może też wina leży po stronie klubu, jednak sporadycznie można zauważyć sytuację w drugą stronę. Większośc zawsze twierdzi, że to klub za mało daje nie dopuszczając że wina mogła leżeć po stronie zawodnika. Cytat:
chyba, że wszystkie osądy są tylko i wynikiem gdybania to ok, tylko trzeba zaznaczyć, że wyroki na podstawie gdybania mogę rozmijać się zupełnie z rzeczywistością a to może oznaczać, że są niesprawiedliwe i powodują złudny obraz rzeczywistości. To, że brakuje teraz rezerw to rzecz oczywista tylko jest pytanie czy tylko wina jest jednej strony? PS: Są ludzie na Wiśle, którzy orientują sie i mają wiedzę, kto ile chciał i za co. |
Cytat:
|
Cytat:
Rada Nadzorcza Wisły odrzuciła ostatnich 20 słownie dwadzieścia propozycji transferowych dyrektora sportowego Wisły Jacka B nie zgadzając się na a) kwotę transferu b) pensje piłkarzy jest to jakiś obraz pracy JB, wyrywkowy bo wyrywkowy ale wskazuje to na to że za bardzo pola manewru i kasy nie miał więc.... |
Cytat:
Oczekujesz wyjścia prezesa (ciekawym kiedy on poleci) czy RN która powie: "Rozstajemy się z Jackiem Bedanrzem w zgodzie jednak pomimo kwot, które właściciel przeznaczył na wzmocnienia (np. Dudki) nie potrafił nalezycie wywiązać się ze swojej pracy" ??? Nigdy tego nie zweryfikujesz bo to może być prawda jak również zagranie pod publikę typu "patrzcie on miał kasę a g...o zrobił" Potem będą oczekiwania od Bednarza żeby powiedziałjak naprawdę było i ile mial kasy to jego odpowiedz widzę tak. "Jestem profesjonalistą . Mimo, że już nie pracuje w Wiśle nie mogę ujawniać takich szczegółów jak kwoty. To tajemnica spółki." Cytat:
Że wewnętrzne rozgrywki i walka o wpływy w Wiśle i u Cupiała zaczyna nabierać tempa.? |
Najgorsze jest to ze my sobie mozemy tylko gdybac i wierzyc badz nie, takim lub innym gazetom.
Nie wiemy ile chcial jeden czy drugi, by pozostac ,kto byl badziej sklony do kompromisu, na jakich kwotach negocjacje sie rozbijaly itp. To samo sie tyczy Bednarza - samo info wydaje sie byc w miare wiarygodne i nieprzypadkowe, natomiast czy to sluszne posuniecie , tego nie wiemy. Jesli mial kase i wolna reke i w zasadzie nie zrobil nic by przed dzisiejszym meczem Skorza mial jakiekolwiek pole manewru, to ok. Jesli jednak jej nie mial badz mial wirtualnie a realnie to wszystko bylo blokowane przez RN, czyli defakto Cupiala , to mamy doczynienia z kolejna paranoja = koles wylatuje bo nie ma magicznych zdolnosci pozyskiwania wartosciowych grajkow za free, z niskim i do tego 'motywacyjnym' kontraktem. Coz, jeszcze tylko brakuje bysmy dzis odpadli i polecial Skorza a znow zrobimy koleczko, jak co rok od lat 4. Cytat:
|
Cytat:
Byłbym o wiele szczęśliwszy, nawet gdyby nie było tych transferów, ale mielibyśmy w zarządzie mądrych ludzi z jakąś wizją, a nie podejrzanych dziadów, którzy (podejrzewam) za komuny z niejednego pieca chleb jedli. A człowiek stoi z boku, patrzy się na to wszystko i aż serce się kraje |
Cytat:
W sumie to rzeczywiście g... wiadomo. Ale podejrzewam, że jeśli poleci Bednarz, to z Neim już definitywnie się pożegnamy, zresztą jak prawdopodobnie z innymi wzmocnieniami. (Uwaga, znowu mam złudne nadzieje, że ktoś je planował). Cytat:
|
Bednarz mimo wszystko zrobił kilka fajnych kroków. Wprowadził kontrakty motywacyjne, ściągnął Łobodzińskiego za "marne" 400 tys €, sprowadził Niedzielana, zyskaliśmy Ćwielonga za długi. Mi się podobało to, że nie ściągał pierwszych lepszych zawodników typu Chiacu, Radovanović, Varga, Barreto, Svitlica i wielu innych. Gdyby miał więcej do powiedzenia, czyli sam decydował o transferach i kontraktach to może by było u nas jeszcze paru innych grajków. Szkoda, że o tym wszystkim dowiadujemy się w okienku transferowym. Natomiast za czasów Mielcarskiego pamiętam, że przyszedł do nas Błaszczykowski, choć Kuby nie chciał Grzegorz, a obecny trener Wagner Liczka. Kogo Mielcarski i za ile do nas sprowadził? Wie ktoś?
|
Cytat:
A jeśli chodzi o p. Bednarza to nie ukrywam ciesze się :) |
Cytat:
'marne' 400 tys euro, czyli ponad 1 mln zlotych -a jak narazie Łobo, to nieudolna podrobka Kosy -ktory wirtuozem tez nie byl. Cwielong - nie sprawdzil sie Niedzielan - to samo Wiec nie wiem czym oni sie tak na prawde roznia od Radovanoviczow i Chiacow. To stan o tych co pisales - na dzis dzien.Oczywiscie moze sie to jeszcze zmienic ale jak narazie dyskredytowanie Mielcara a wywyzszanie Bednarza ,wd mnie jest kompletnie nie na miejscu - bo sprowadzenie jak narazie 1 gracza ktory dopiero rokuje dobrze na przyszlosc -Jirsaka to nie jest jakis wielki powod do dumy. ps. post z gatunku 'no offence' - nic do 'Lysego' nie mam ,z niewielkimi pieniedzmi to trza miec kupe szczescia. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Panom z inteligencja poniżej 100 na ważne stanowiska dziękujemy. Jak był taki kochany czemu nie został scoutem Wisły? Nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki. Mielcarski i te jego orginalne na siłę pomysły. Piłka nożna nie jest tak skomplikowana jak nauka, tu rządzą w miarę proste mechanizmy. Kupujesz dobrych zawodników, zdobywasz mistrza, sponsorów itp. Wg. pana grzesia klasa sportowa się nie liczy. Trzeba kupować żeby sprzedawać, nawet największy szajs się przyda. Tak zapamiętałem dyrektora Mielcarza. Cała ta akcja jest tylko dlatego że BEDNARZ DOGADAŁ JUŻ SZCZEGÓŁY umowy. TERAZ TRZEBA INNYMI SPOSOBAMI DROGI TRANSFER WY.......IĆ, ŻEBY DO NIEGO NIE DOSZŁO. Bo po co wydawać 850 tys? Jestem pewien że Nei zaakceptował warunki Wisły, że CSKA też. NIE MA GO TU BO RN po prostu nie ma zamiaru uwolnić gotówki. A głupio im teraz powiedzieć CSKA że cała zabawa to miała być szopka i że to ktoś inny miał kupić NEIA. To są te same ruchy co za JAROSZA MIELCARSKIEGO i JJ. |
Cytat:
|
Jestem pewien że zmiana Bednarza to po prostu storpedowanie już dogadanego transferu Neia.
Niech nie wciskają. Rada kazała czekać z transferami aż piłkarze stanieją czyli pod koniec okienka. Niestety przyszedł Beitar którego dzisiaj .......niemy i mam nadzieję że poleci PILCH a w jego miejsce do RN wejdzie Bednarz. To potwierdza słowa właściciela Groclinu, że Cupiał już nie planuje żadnych inwestycji w Wisełkę. Drzymała skubany miał rację. Bo uważam i pewnie wielu z was że buble Grzesia Mielcarskiego bardziej obciążyły nasz budżet niż trasfer takiego Nei. |
Cytat:
W tej samej radzie nadzorczej, która jest realizatorem pomysłów właściciela? |
Cytat:
Jak dzisiaj .......niemy Beitar wierzę że Jacek zostanie. Nei to doswiadczony piłkarz, jakiego Mielcarskiemu się nigdy nie udało pozyskać. Jest świetna okazja. Problem w tym że Cupiał nie chce płacić dlatego zatrudnia pana Złotustego, którego nienawidzę!! bo koleś chrzani i podobnie jak JAROSZ jest tanim cinkciarzem. Mielcarski jest dobry ale do felietonów. Nie lubię go. NIGDY NIE MOWI NIC KONKRETNEGO. A zatrudnienia KACZORA nie wybaczę mu nigdy. Mielcarski też jest taki kaczor. WISŁA MA BYĆ PROFESJONALNA a nie zaściankowa!! MIELCARSKI jest tanim cinkciarzem, cykorem i NIGDY nie zaryzykowałby tyle co JACEK żeby sprowadzić dobrych piłkarzy a nie tylko przeciętniaków. JACEK wiedział na co się naraża. Mimo to dobrze wiedział że nie sprowadzi dobrych klasowych piłkarzy na początku okienka. ZA TO GO CENIĘ. Bo wiem że gość nie kupował gówna tylko po to żeby się przychlubić Cupiałowi i grać pozory że się niby wzmacniamy przed ligą mistrzów. Poleci bo zaryzykował. Mielcarski SCHANBIŁEŚ WISŁĘ KACZOREM i zdezerterowałeś w najtrudniejszym momencie. WON OD WISŁY!! |
http://www.weszlo.com/news/740
z przymrużeniem oka. |
na wp.pl
Właściciel „Białej gwiazdy” Bogusław Cupiał nie wytrzymał nerwowo i zwolnił dyrektora sportowego mistrza Polski, Jacka Bednarza. Powodem decyzji szefa Wisły miały być fatalne transfery dokonane przez Bednarza w letniej przerwie między rozgrywkami. |
Cytat:
|
Cytat:
Powiedz mi skąd, z całym szacunkiem dla Łysego, może on wiedzieć jak wygląda i jak się powinno prowadzić profesjonalny klub, skoro całą karierę piłkarską spędził w polskiej lidze (Legia, Pogoń, Ruch Chorzów), gdzie lata jego świetności przypadały na okres największych ligowych przekrętów. W przeciwieństwie do Bednarza, Mielcar troszkę podróżował po Europie, i przez całą swoją karierę piłkarską mógł widzieć jak prężnie działają kluby w lidze greckiej, hiszpańskiej, portugalskiej, szwajcarskiej. Sądzę, że 4 sezony w FC Porto powinny wystarczyć by obeznać się z całym pionem sportowym w klubie. Dlatego za jego czasu urzędowania w Wiśle miała powstać sieć skautów z prawdziwego zdarzenia. Poza tym do tej pory nie mogę uwierzyć jak Bednarz z wykształceniem prawniczym, tak spartolił sprawę Kokoszki.... |
Heh....I znowu karzulea sie nakreca! Cupial "oszczedza"(chcialoby sie powiedziec inaczej ale po co antysemityzm szerzyc???) na transferach, a zwalniaja Jacusia! Z calym szacunkiem do Grzgorza Mielcarksiego to ten dlugo nie zabawi. I tak w kolo MAcieju. A niezatapiualny "Zdzisio"??? To chba kolejny gosc w kolejce :D
|
Jak lubie i szanuje Cupiala to go kompletnie nie rozumiem... hajsu nie wylozyl a pretensje ma ze transferow nie ma.
Przyjdzie nastepny i to samo, bez konkretnych pieniedzy na trans. nawet najlepszy dyr. sportowy na swiecie nic nie zdziala. Jesli to prawda co pisze PS to szkoda.. Bednarz dla mnie osobiscie byl nr1. od wielu lat na tym stanowisku. |
Tak jak pisałem wczesniej, gdybym był Bednarzem bym odszedł (sam), po co byc zwalnianym.
|
Mam telefoniczne info, że Bednarz poleciał a na zastępce szykowany jest Mielcarski . Nieoficjalnie się mówi , że RN nie mogła sie dogadać z Bednarzem a RN ma pełne zaufanie Cupiała i łysy poszedł w odstawke .
|
hmm no cóż, zobaczymy dzisiaj na stadionie czy Bednarz bedzie. Moim zdaniem to plotka i wątpie zeby Boguś zrobił coś takiego na minuty przed meczem...
|
Cytat:
kolejny raz banda dyletantów stawia na swoim, tutaj potrzeba radykalnych zmian, w przeciwnym wypadku zawsze będzie wielkie gówno |
jak na 90minut.pl jest info to raczej nie plotka.
Mielcar.. hmm nie jest zly, lubie go, kumaty, takze w sprawach kibicowskich, ale jesli "polityka" Cupiala bedzie taka jak w przypadku Bednarza to podzieli jego los. |
Tak jak i dla mnie, no ale tak to jest jak się ma tak zarządzany klub :(
|
Cytat:
Juz tu jeden pisla ze ma pewne info od pracownia klubu i od tego sezonu Wisla bedzie grac w adidasie. Jak nie zobacze info na oficjalnej nie uwierze. |
moim zdaniem jest to totalna glupota zwalniać Bednarza w takim momencie jakim jesteśmy. W przypadku awansu potrzebujemy na gwałt obrońcy i napastnika. Nawet gdyby nowy dyrektor dogadal sie w tydzień z zarządem to już i tak nikogo w tym okienku nie ściagnie, a gry na 4 frontach z dwoma (teraz z jednym) stoperami i jednym napastnikiem sobie nie moge wyobrazić. Wiele zależy od dzisiejszego meczu, nie wiem nawet czy nie cała przyszłość klubu, bo jak nie daj boże odpadniemy to nie chce myśleć co sie stanie....
|
Oj ,czyzby Bednarz powiedzial panom w garniturach kilka cierpkich slow a ci poskarzyli sie do bosa?
Swoja droga to funkcja dyr sportowego w naszym klubie wydaje sie byc zbyteczna. |
Podobnie jak niektorzy mam mieszane uczucia choc przewazaja te za zwolnieniem Bednarza.
Po pierwsze wstrzymajcie sie ze spekulacjami kto odpowiada za brak transferow. Nikt z nas poza rewelacjami gazet nie wie tak naprawde jak to DOKLADNIE wyglada od wewnatrz. Oceniac nalezy wyniki, rezultaty i obiektywne fakty, a te sa dla Bednarza katastrofalne. Cupial sie nie zmienil, umie liczyc kase i dla niego liczy sie tylko rezultat, wynik. A ma gdzies wszystkie okolicznosci lagodzace czy nie. A jaki jest rezultat pracy Bednarza w tym okienku transferowym ? Ano taki, ze jego ocena nie moze byc inna niz negatywna. Od pol roku jest wiadome, ze Wisla zagra w europejskich pucharach i nie zostal sprowadzony zaden z pilkarzy na newralgiczne dla druzyny pozycje. Pozostawiono zespol z 2 (!) srodkowych obroncow, nie sprowadzajac chocby taniego pilkarza na pozycje rezerwowego. Cupial nie jest glupi i widzi co sie dzieje. Mysli prosto i impulsywnie i czasem naprawde nie ma sensu doszukiwac sie drugiego dna. Tak jak za Dolhe polecial Heller tak za Kokoszke i totalna mizerie w transferach poleci Bednarz. I sklaniam sie powiedziec - slusznie ! Nie wykonales swojego zadania, niestety musisz odejsc. Tak jest w TeleFonice od lat, tak jest w Wisle od ponad 10 lat i tak bedzie dopoki Cupial bedzie wlascicielem. Stokroc wole Mielcarskiego jako dyrektora sportowego. Jego warunkiem powrotu do Wisly jest mozliwosc zatrudnienia sobie wspolpracownikow, za ktorych on bedzie odpowiedzialny. Juz samo to swiadczy o jego podejsciu. Powiedzmy sobie szczerze jeden czlowiek nie ogarnie calosci polityki sportowej i transferowej klubu, czy to bylby Bednarz czy Mielcarski. Mielcarski widac chce sumiennie podejsc do swoich obowiazkow, Bednarz takich wymagan nie mial i tylko on wie ilu potencjalnych kandydatow nie mogl ogladnac, z iloma nie mogl porozmawiac, bo w tym czasie zalatwial inne sprawy. Fakty sa rowniez korzystne dla G.M. Podobnie jak B., nie dysponowal duza gotowka na transfery, a jednak dzieki swoim kontaktom sprowadzil Clebera i Pauliste. Bednarz takich kontaktow nie ma. |
Cytat:
Kogo Mielcarski sciagnal do Wisly? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl