Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie jadacie ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2954)

JeremyJones 11.10.2008 03:49

polecam sniadanie w Jeffise w GK ,9 zl a wypas ze az dziasla szczypia,pOLECAM!!!!!!

nowy_piotrek 11.10.2008 12:00

Gdzie zamiawiacie pizze? Chodzi mi zeby byla tania (najlepiej promocja druga gratis, albo znizka) i ofc dobra :D

Ostatnio zamawialem w Bannolli, calkiem niezla i do tego tania.

siara 11.10.2008 12:05

moim zdaniem najlepsza pizza - Rewolucja

nowy_piotrek 11.10.2008 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 614590)
moim zdaniem najlepsza pizza - Rewolucja

cenowo tez niezle wyglada, szkoda ze to nie moja okolica (Pradnik), a dowozki w te rejony z tego co widze nie prowadza.

Takze czekam na opinnie innych :D

WiślakNH 11.10.2008 12:19

Ja zdecydowanie polecam Boom,50 cm za 20 parę złotych z dużą ilością składników i według mnie jedna z lepszych. (ja zamawiam na ogół Diablo)

PIATEK, SOBOTA NIEDZIELA - Zamów dowolną Pizzę, a drugą mniejszą i tańszą otrzymasz za 50 % ceny

Do polecenia jeszcze dodam 'Aroma' nie zamawiałem tam już jakiś czas ale pizza na prawdę dobra,i cena rozsądna,ewentualnie jak ktoś lubi mega ostrą to polecam 'Da Grasso' - Mafioso z tym,że wczoraj ją zamówiłem i czekałem półtorej godziny na dostawe :|

Szofer 11.10.2008 12:31

oczywiście ze DRACULA!

Jakuza 11.10.2008 17:47

Najlepsze zapiekanki są na placu Nowym, w tym okrąglaku na środku :P - Bar "Na Maxa" :D
Poza tym w barze Królewskim na Królewskiej :P są bardzo dobre zapiekanki :)

Prezydentowa 11.10.2008 18:50

Z pizzy to tylko DOMINIUM i tylko pizza LONDON. Zawsze zamawiam tę samą, zawsze z sosem czosnkowym i zawsze jest przepyszna! :D

Jay-Z 11.10.2008 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adek (Post 348383)
Polecam pizza pepes!ul.Księcia Jóózefa

polecam jesli chcecie napchac kieszeń kibicowi Cracovii

piotrek*krk 12.10.2008 00:00

napewno zapiekanki pod hala Korony [pod filarkami], hot dogi z baru alabama przy rondzie matecznym oraz tosty w sport barze [choc w nim czesto duzo ludzi bierze zupe chilli - niestety sam nie probowalem ;)]

Bocian79 12.10.2008 08:53

W Sport barze w starym miejscu przy pl. Biskupim to były kiedyś najlepsze kiełbaski w mieście. Te koło hali mogły się schować. W nowym miejscu przy Rakowickiej już niestety nie podają.

R33 12.10.2008 10:59

Gdzie mozna zjeść dobry Kebab w okolicah Rynku? Widze, ze polecacie na ul. Grodzkiej tam gdzie Turki robia, ale mi tam jakoś kebab nie przypadł do gustu...(ten lokal nazywał sie chyba ,,Mumi" czy jakoś tak)

Jakuza 13.10.2008 00:20

Na Sławkowskiej, są moim zdaniem najlepsze Kebaby zresztą też robione przez turków ;)

uher 13.10.2008 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 614893)
Gdzie mozna zjeść dobry Kebab w okolicah Rynku? Widze, ze polecacie na ul. Grodzkiej tam gdzie Turki robia, ale mi tam jakoś kebab nie przypadł do gustu...(ten lokal nazywał sie chyba ,,Mumi" czy jakoś tak)

Na floriańskiej u turasów, mają taką zieloną wykładzinę przed okienkiem, idąc w stronę bramy floriańskiej - po lewej jest.

Ja_Kibic 13.10.2008 09:56

restauracja Polakowski na( lub przy, a napewno na tej ulicy co klub,pub srodziemie) placu wszystkich swietych.

polecam: pierogi(chyba 7zł) i zurek.

narazie wiecej tam nie jadlem, ale kolega tam czesto bywa i sobie zachwala.

DysoN 13.10.2008 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ja_Kibic (Post 615168)
restauracja Polakowski .....

Maja tez knajpe na Kazimierzu, przy ulicy Midowej. Calkiem niedrogo i bardzo smacznie. Polecam w szczegolnosci wypady na lunch i temu podobne.

dżeja 13.10.2008 12:10

Jeśli chodzi o pizze to polecam "Capri" (Prądnik Biały Zachód). Taka blaszana buda, panowie wyglądają jakby właśnie wyroki skończyli odsiadywać, ale pizza niczym porządna włoska!! No i w nawet przyzwoitych cenach. Telefon podam jak ulotkę znajdę w czeluściach remontu;)

Żarcie na szybko to bezkonkurencyjna jest sieć barów Max (zwane też Małą G) o których parę osób już wspominało. Maxem dwie osoby dają radę się najeść;) Jest tanio, szybko, nawet smacznie i okropnie brudno:P ale coś za coś;)

O "Zapiecku" już ktoś wspominał, ale nic nie słyszałem o falafelach z Floriańskiej - niebo w gębie!

No i jeszcze takie dwie sieci - Lanczowisko (żarcie na wagę, całkiem zresztą niezłe) i Miła, czyli taki bar mleczny. Ostatnio niestety podrożał, ale żarcie ciągle bardzo smaczne:)

Dive Pirate 13.10.2008 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 614893)

Zwykły nie ale w cieście jest miazga, prawie samo mięcho :D - tylko cena najwyższa.

JacobusTSW 13.10.2008 13:51

kebab

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 615188)
Zwykły nie ale w cieście jest miazga, prawie samo mięcho :D - tylko cena najwyższa.

Ceny najwyższe to są na Grodzkiej ale w lokalu "Pod osłoną nieba". Może najdroższe ale najlepsze, no chyba, że zdarzy się marna obsługa "praktykująca", to wtedy trzeba uważać. A ten "Mumi" nazywa się "Mudi" :-D. Tam serwują dobry kebab z baraniny. Odradzam Kebaby na szewskiej bo to jeden wielki dramat. Na Grodzkiej serwują jeszcze w knajpie greckiej kebab, wg mnie nie ma to nic wspólnego z tym daniem, (kebab z oliwkami:-/) no ale rzecz gustu.

matiiinh 13.10.2008 15:32

A ja polecam Pizze Rosse na Salwatorze :) Tylko uważajcie przy zamawianiu pizzy :) Weźcie pod uwagę jej wielkość :) Największa naprawdę jest bardzo duża :)

M@kiti 24.10.2008 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Precel z makiem (Post 614442)
jeżeli chodzi o kebaby to nigdy więcej nie tkne sie tego z Marhaby w GK... Duzo sosu dyzo ogóra duzo sałatki mięsa mało na dodatek hujowe. Najlepsze kebaby na grockiej (Za torami idąc od rynku) i na Dominikańskiej (Idąc od rynku grocką w prawo za wejściem do śródziemia). Tak jak ktoś pisał wcześniej buda na Jagielońskim pierwsza klasa :) w szczególności zapiekanki. jeżeli chodzi o hotdogi to jadam głównie z leszczyńksą i tutaj bezapelacyjnie buda po drugiej stronie sklepu Wanda. :) Nie ma lepszych hotdogów z leszczyńską w całym krakowie :) kto jadl ten wie :P
Pizza to Cyklop na mikołajskiej. W szczególności cztery sery :)
No i na koniec ulubione żarcie chińskie :) Chyba najlepsza knajpka na długiej i na Lubiczu.

Edit: No i oczywiście zapomniałem o frytkach! :D KLEPARZ! zdecydowanie. Sprzedawane są na wage, z tego co pamiętam to taniochy nie ma, ale warto bo to jest poprostu odjazd :)

chuja sie znasz :foch:

Dobrze , że Ty sie znasz :]

Aro1234 24.10.2008 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowy_piotrek (Post 614586)
Gdzie zamiawiacie pizze? Chodzi mi zeby byla tania (najlepiej promocja druga gratis, albo znizka) i ofc dobra :D

Ostatnio zamawialem w Bannolli, calkiem niezla i do tego tania.

Ja polecam w Nowej Hucie pizzerię A'Roma .. ;) Mieści się na 2.pułku Lotniczego :)
Bardzo dobra, dużo składników i przystępne ceny. Rozmiarowo też wielka :D taka 45-centymetrowa to nie do przejedzenia w 3-4 osoby :P

Fuss 24.10.2008 15:14

taka 45-centymetrowa to nie do przejedzenia w 3-4 osoby :P[/quote]

to Ty chyba nie znasz moich mozliwości ja 45cm solo pochłaniam:D

kewes 24.10.2008 15:47

Cytat:

A polecicie jakiś bar albo knajpe z ciepłym jedzeniem koło AP
Koło AP to tak:
1)Jeden przystanek w strone rynku (Biprostal) między kantorami jest bar mleczny, i pizzeria w barze mlecznym tanio i swojsko, w pizzeri ciut drożej i niedobra pizza, ale obiadki już OK
2)Na miasteczku studenckim AGH [10minut drogi max na nogach]
W najwyższym akademiku koło klubu studio są dobre obiady, i w lewiatanie spoko zapiekanki.

Arkas 24.10.2008 16:44

Macie sprawdzone miejsca gdzie można zjeśc jakieś dania z krewetkami??

Aro1234 24.10.2008 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuss (Post 618960)
to Ty chyba nie znasz moich mozliwości ja 45cm solo pochłaniam:D

Na grubym cieście? ;>

medyk 24.10.2008 20:58

Pizza - Dominium, Rewolucja
Kabab - hmm wszedzie tego pełno na Szewskiej jest taki mały lokal na doslownie 3-4 stoliki kebab przedni tylko cena wysoka.. pozatym na Grodzkiej dobry był chyba w Pronto tak sie to nazywało dawno tam nie byłem wiec nie wiem jak teraz

WiślakNH 24.10.2008 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 619003)
Macie sprawdzone miejsca gdzie można zjeśc jakieś dania z krewetkami??

Mc'donaldś :D

WiślakNH 24.10.2008 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 618935)
Ja polecam w Nowej Hucie pizzerię A'Roma .. ;) Mieści się na 2.pułku Lotniczego :)
Bardzo dobra, dużo składników i przystępne ceny. Rozmiarowo też wielka :D taka 45-centymetrowa to nie do przejedzenia w 3-4 osoby :P

Zgadzam sie A'Roma jest bardzo dobra.
45-centymetrowa na 3-4 osoby :shock: to chyba na rozgrzewkę.

Arkas 24.10.2008 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 619123)
Mc'donaldś :D

Człowieku broń Cię Panie Boże !!
Raz tam je spróbowałem i do końca dnia miałem niesmak... Błe...
Więc jakby ktoś znał jakieś inne miejsce to byłbym wdzięczny :)

darotsok73 24.10.2008 21:32

Tele-Pizza na Getta! Całkiem zjadliwa i druga taka sama gratis!
Poza Krakowem wypasiona jest "knysza" w Skawinie na Korabnickiej, no i słynne zapiekanki przy dworcu.naprawdę wypas.

A.S.N.S 24.10.2008 21:40

Kebaba w Skawinie polecam ;]

Karolus 24.10.2008 22:37

Polecam kebab na plantach (wychodząc z Szewskiej skręcasz w prawo). Mają naprawdę dobre żarcie i nie żałują Ci go

kot_dżinks 25.10.2008 11:01

Polecam karczmę pod wielką solą w Wieliczce. Bardzo smacznie i niedrogo.

http://www.kkt.pl/karczma/

nce 25.10.2008 11:21

Lanczowisko (Szpitalna i Karmelicka): tanio i smacznie.

I tyle w temacie :)

Mlody Wislak 25.10.2008 11:22

zapiekanki to na polibudzie najlepsze są :)) cenowo 5-6 zł ale wypas.
Burrito to polecam z Burrito Buffet cena za duze 11-15 zł ale miód w ustach ... Na rogu Warszawskiej i Szlaku

lodecki 25.10.2008 12:02

a ja lubie Schabowego z ziemniakami i kapusta w Barze mlecznym obok "Wandy" ;)

płaski TS 25.10.2008 13:20

Polecam BEnka na czystej-szczególnie studentom. Njalepsze zapiekanki w Krakowie!!!

płaski TS 25.10.2008 13:23

Szukam miejsca , w okolicach Krupniczej gdzie można zjeśc duze i niedrogie porcje,. Zwracam uwage na słowo duze ( 6-8 pierogów toza mało :D )..

M.C (nowy kleparz) 26.10.2008 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot_dżinks (Post 619232)
Polecam karczmę pod wielką solą w Wieliczce. Bardzo smacznie i niedrogo.

http://www.kkt.pl/karczma/

A jak już tam będziecie,koniecznie spróbójcie "kotleta karczmarza"...Tak wielkiego kotlecika jeszcze w życiu nie jadłem...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl