![]() |
Robinho oskarżony o gwałt
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzutem-gwaltu/ |
Van der Sar trzyma się już ok.20 godzin bez straty gola! Dzisiaj pobił kolejny rekord
Van der Sar-Vidic-Ferdinand trójca nie do przejścia,mam nadzieję,że jak najdłużej ;) |
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,62...colariego.html
Wiedziałem, że długo nie popracuje. Wiedziałem, jak tylko został trenerem Chelsea. |
Abramowicz nie wytrzymał nerwowo. No cóż jeżeli tak często Chelsea będzie trenerów zmieniać no to przyszłości dobrej im nie wróże
|
Cytat:
|
!!
dla mnie mocno zaskakująca decyzja Romana. Myślałem, że Big Phil popracuje w Londynie do czerwca, Chelsea wypadnie za czwórkę, a tu taki psikus niemiły ;( |
Ruskie piszą, że Hiddink jest mocno brany pod uwagę przez Chelsea, ale także i Grant. Niemniej co do Holendra, to Rosjanie piszą,że możliwa jest współpraca Hiddinka z Grantem, o ile Rosyjska Federacja Piłki Nożnej na to się zgodzi.
|
Cytat:
|
Cytat:
Villa to na Mistrza idzie :-p przynajmniej mam taką nadzieję..:-) |
Bo ty wszystko powinno być,tak jak było. Scolari trenerem Portugalii,Queiroz asystentem SAF.Jakoś Scolari od początku nie pasował mi do Chelsea. A poza tym to i tak Manchester będzie mistrzem ;)
edit: to dobrze,że tylko po cichu ;P |
Cytat:
Chociaż po cichu liczę na Liverpool :> |
1.Liverpool
2. ManU 3. Aston Villa 4. Arsenal Niech to tak się skończy! ;) |
Ruskie miały rację, ich gazety nie kłamią, znaczy się sportowe:). Hiddink został trenerem Chelsea. Sadzę,że The Blues tym samym aktywnie włączą się w walkę o Majstra. Liverpool raczej pierwszy nie będzie. Za słabych mają piłkarzy, dla mnie są to zwykli rzemieślnicy, brak u nich elementu zaskoczenie, geniuszu. Zawsze grają swoje,nigdy nic ponad to. A taki MU ma takiego Ronadlo. Co by o nim nie mówić, potrafi zagrać nieszablonowo, zaskoczyć obrońców. U The Reeds próżno tego szukać.
|
The Reds cierpią na zasuwanie tą samą jedenastką, pozatym rola Stevie'ego jest tam mityczna, facet jak jest na boisku to drużyna wygląda o wiele lepiej.
MU ma wartościowych piłkarzy i jak zwykle potrafi kupić najlepiej (co nie znaczy najdrożej) na Wyspach. Stary Szkot ma niezłego nosa i nie pamiętam aby zrobił słaby transfer. Oglądałem ostatnio Arsenal jak strasznie się pocił - mam drobną nadzieję że ta ślepa ufność w czarny Francuski Lud w końcu odbije się czkawką. |
Cytat:
|
@ Krissu, byłem pierwszy ; ) w "transferowej"...
mimo wszystko faktem jest, że WHU potrzebują przede wszystkim wybieganego i szybkiego napastnika (Ashton ma nadzieję wykurować się na... letni okres przygotowawczy!), Cole jest mimo wszystko bardziej do przytrzymania piłki w przodzie niż dynamizowania akcji. DiMichele i Tristan to tylko doraźne wypożyczenia, Savio jeszcze półprodukt... Zobaczymy. Na sparring bym się przeszedł :P |
Ashton to niestety taki Grzelak jest. A szkoda, bo strasznie go lubię. Gdyby nie te jego kontuzje...
Myślę, że Brożek spokojnie dałby sobie radę w Londynie :) |
Na pewno jeśli miałby się gdzieś odnaleźć, to właśnie we WHU - dopóki trenuje ich Zola.
Grają bez jakiegoś zabójczego tempa, za to dużo podań, wymiany pozycji, mało walki w powietrzu. W zasadzie cała filozofia gry opiera się na sprycie, technice i inteligentnym przemieszczaniu się po boisku. Paweł marzył o Hiszpanii, ale na UK chyba by się nie pogniewał :) z drugiej strony to tylko przeciek... |
No faktycznie Zola odwala tam kawał dobrej roboty.
Muszę przyznać, że nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia, początek też miał nieszczególny ale jak teraz widzę jak chłopaki grają.. no nie poznaję drużyny :) |
Dziś MU odrabia zaległości z Fulham. Jeśli wygrają, to wydaje mi się, że losy mistrzostwa bedą raczej przesądzone...I mimo, ze MU lubię to mam cichą nadzieje że Fulham zrobi niespodzianke, bo w tym sezonie akurat chciałbym zobaczyć mistrzostwo The Redds.
|
Czyje, przepraszam mistrzostwo?
Liverpoolu, który bez Gerarda nie potrafi rozegrać składnej akcji, a gdyby zabrakło Torresa na dodatek, mogli by zacząć martwić się o Ligę Mistrzów. Ten sezon jest w PL wyjątkowo mierny. Chelsea i Arsenal prezentują żenująco niski poziom, jak na ich piłkarzy, i ich możliwości, od czasu do czasu przerywane jakimś wyskokiem. Redshite jak już napisałem opiera swoją grę na dwóch zawodnikach i defensywie, która z meczu na mecz jest coraz bardziej dziurawa ( jakieś skojarzenia z Wisłą? ). Manchester podobnie, tyle, że dla odmiany oni mają bramkarza oraz zmienników. N'cast i Spurs cieniują jak zwykle. To nie Villa jest wysoko, tylko Londyn jest nisko. W PL są tylko trzy kluby ( z czołówki "przedsezonowej" za którą uznaję Manchester Utd., City, N'ast, Liver', Spurs, Villa, Everton, Chelsea i Arsenal) , które robią to, czego się po nich spodziewano Villa właśnie, Everton i dotychczasowy lider, który raczej na czubie już zostanie czyli Manchester. Jestem niezwykle zadowolony z postawy Wilków, z Championship, W R E S Z C I E spełniają oczekiwania, bo od dobrych 4, 5 lat są jednymi z głównych kandydatów do awansu a ciągle nie wychodzi :) w zeszłym roku było blisko z tego co pamiętam ale niestety nie wyszło. Mam nadzieję, że zobaczę wreszcie porządne derby West Midlands w PL :D |
Liverpoolu.
Miałem na nie nadzieję zwłaszcza w kontekście słabej gry Arsenalu i Chelsea i słabego poczatku MU. Jednak Liv na własne życzenie mało, ze oddali prowadzenie to jeszcze od dzisiaj bedą mieć zapewne 5 pkt w straty. |
Cytat:
Ten sezon na pewno nie jest tak wyrównany jak poprzedni i walka o mistrzostwo nie będzie trwała do ostatniej kolejki. Liverpool zaczął dość mocno,ale na pełnym gazie nie da się grać cały czas. Tak jak napisał vote-for-mikey Manchester ma bramkarza,ale moim zdaniem ma też dwóch świetnych obrońców.Bo na grę Ferdinanda i Vidica aż chce się patrzeć i stąd też rekord VDS ;) |
No i chyba pozamiatane.
A szkoda, liczyłem na mistrzostwo dla Liverpoolu. :( |
Z nieskrywaną satysfakcją obserwuję formę Liverpoolu :)
Szkoda tyle tylko, że Liverpool to taka Wyspiarska Wisła. Wypadło im dwóch piłkarzy i gra leży. Akurat tych dwóch których u nas nie ma od dawien dawna :D Z nieskrywanym niepokojem obserwuję jak podczas kolejnych spotkań Everton traci zawodników, skład się coraz bardziej wykrusza ale... wrócił Saha, a wracając zapakował bardzo ładną brameczkę. Mam do was także pytanie, które miejsca w PL awansują do European League? Miejsce z Carling Cup przechodzi na ligę czy Spurs? |
Liverpool z tym składem jakim dysponuje osiąga rewelacyjne wyniki. Oni naprawdę nie maja takiego potencjału żeby tak skutecznie grać we wszystkich rozgrywkach.
|
Cytat:
|
Do przerwy ManU przegrywa z Liverpoolem, Dwa karne pewnie wykorzystane przez Ronaldo i Gerrarda, oraz frajersko stracona bramka po błędzie Vidica i Liverpool prowadzi na Old Trafford 2:1
|
Pamiętacie jak Brożek ograł Stolarczyka w tamtym sezonie?
Vidić to dla mnie najlepszy obrońca na świecie, ale to co zrobił z nim Torres.. :) Liczę jeszcze na jakieś bramki dla Poolu :) |
Bo to dzisiaj chyba ewidentnie nie jest dzień Nemanji, jeszcze ta czerwień
Wogle obrona się jakoś nie klei,ale co tam Liverpool jednym meczem ligi nie wygra :) |
Czwóreczka...
:) |
mozemy teraz zaobserwowac ''wiernych'' kibiców Manu;D co drugie miejsce wolne:)
|
Ale jaja.
A pomyśleć że byłem skłonny postawić na MU, czego nie zrobiłem na szczęście. Błąd Vidic'a po którym Torres zdobył bramkę troche sprokurował ten wynik ;) Zresztą to nie był udany mecz całej obrony MU. |
Cytat:
|
Cytat:
|
To, co się przed chwilą stało to nic innego jak klęska, pogrom, nokaut...nie wiem co jeszcze...a mogło być wyżej - Gerrard 200% sytuacja 5 metrów nad bramką..brawo Liverpool, mimo wszystko brawo Manchester bo obie drużyny stworzyły widowisko, jakiego już dawno nie widziałem.
|
Jestem fanem MU, ale dziś Liverpool pokazał wielką klasę. Zagrali kapitalnie taktycznie w defensywie, do tego fenomenalna skuteczność. Manchester prowadził grę, a Liverpool strzelał po indywidualnych błędach w defensywie. W głównej mierze na porażce MU zaważyła jednak fatalna postawa Vidicia. Ale należało się tego spodziewać, że po tylu wyśmienitych spotkaniach przyjdzie w końcu jakiś klops. Szkoda, że akurat z Liverpoolem. No ale jak ktoś wyżej wspomniał, jednym meczem Mistrzostwa Anglii się nie zdobywa, a MU ma 4 pkt nadwyżki + mecz zaległy. Będzie dobrze :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Fulham 2:0 MU
Tottenham 1:0 Chelsea Liverpool ma niesamowitą szansę na odrobienie części strat. Więc.. Walk on! Walk on! :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl