![]() |
Cytat:
Cytat:
ok, kończmy już z tym jak coś dalej to na Priv Wrócimy do tego tematu jak będzie do nas wracał:D |
jak nie wiecie to nie piszcie najpierw spytajcie a potem mocne słowa
Kuba jak mało kto zżył sie ze środowiskiem kibiców , jest członkiem stowarzyszenia , utrzymuje serdeczne kontakty i stałą łączność telefoniczną z niektórymi kibicami to chyba go odróżnia od tzw. zwykłego pracownika który przychodzi odbębnić kontrakt (nawet jesli ma swietne wyniki) po czym zmienia firme na lepiej płatną nie sądzisz ? |
W sobotę przeczytałe m wywiad z Jackiem Bąkiem. Reprezentacyjny obrońca stwierdził, że chce aby Leo nadal pravcował z reprezentacją, że tylko jeden Polak może go godnie zastapić...Kto? Henryk Kasperczak. Jak myślicie? Czy Kasperczak sprawdziłby się jako trener druzyny narodowej? Pozdrawiam
|
poza Heńkiem Kasperczakiem także inny były trener Wisły jest wymieniany jako nastepca Leo a mianowice Franz Smuda.
|
Moim zdaniem HK ma dostateczne doświadczenie i sukcesy żeby być selekcjonerem. Inna sprawa, że Leo rownież je ma.
Problemem jest nie tyle trener co ciency kopacze, którzy w wiekszości jak są w lepszych klubach to grzeją ławę, grają tylko ci w gorszych. Starsi są na równi pochyłej, a mlodzi uciekają z Polski za lepszą kasą, dostają ja i siadają zazwyczaj na dupie... Kaźmierczak, Matusiak, Janczyk itp. to ostatnie przykłady, kolejny to będzie Kokos. Ze Smudą może lepiej dajmy sobie spokój od razu. |
Tomasz Kłos poinformował we wtorek, że definitywnie kończy piłkarską karierę. W minionym sezonie był kapitanem ŁKS Łódź, z którym utrzymał się w ekstraklasie. Od 1 lipca były reprezentacyjny obrońca jest menedżerem łódzkiego klubu.
Od dłuższego czasu Kłos miał problemy z kręgosłupem. Przewlekły uraz przyspieszył decyzję o zakończeniu kariery. - Koniec z graniem. Teraz rozpoczynam nowy rozdział w swoim życiu. Na pewno będzie inaczej niż na boisku, ale cieszę się z nowego wyzwania. Zaczyna się ciężka praca, lecz nadal będę robił to, co lubię. Jako menedżer będę współpracował z dyrektorem sportowym klubu Julkiem Kruszankinem. Wspólnie musimy zrobić wszystko, by Marek Chojnacki miał w zespole takich zawodników, którzy będą gwarantowali wysoki poziom sportowy - powiedział Kłos. |
|
Henryk Kasperczak, były szkoleniowiec m.in. Wisły Kraków, odrzucił ofertę pracy w najsłynniejszym afrykańskim klubie Zamalek Kair - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Szefowie pięciokrotnego triumfatora afrykańskiej Ligi Mistrzów proponowali Kasperczakowi dwuletni kontrakt wart milion dolarów. |
Pewnie Kasperczak szykuje się do odegrania roli zbawcy poslkiej piłki. Kto wie, może wykopie Leona Zawodowca z reprezentacyjnej posady? Ale teka ciut poważniej. Jak myślicie? Dlaczego Kasperczak odmówił? Czy rzeczywiście może objąć reprezentację? I czy sądzicie, że sobie da radę? A jaśli tak lub nie, to dlaczego?
|
|
Marek Holocher został nowym trenerem piłkarzy Orła Piaski Wielkie, drużyny występującej w krakowsko-wadowickiej piątej lidze.
Holocher zastąpił Krzysztofa Szopę, który w końcówce minionego sezonu prowadził równolegle Orła i pierwszą drużynę Garbarni. Po awansie tego drugiego klubu do III ligi nie był w stanie prowadzić dwóch zespołów, a zdecydował się prowadzić nadal "Brązowych". Marek Holocher pracował w Wiśle (trener bramkarzy), Alwerni i Dalinie, a w ostatnim sezonie Gościbi Sułkowice i Hejnale Krzyszkowice. Dziennik Polski |
Cytat:
masakra kojarzysz wszystkei nazwiska ? ja rozkminilem jeszcze citke i kucharskiego ale wiocha , hehe skóra do jeansów i fryzurka z przedziałkiem :) i pomyslec ze niektorzy teraz sa kreatorami mody :))) |
Występują: Marek Citko, Mirek Szymkowiak, Bartek Karwan, Czarek Kucharski
|
Jop w drużynie z Anelką i Tonim
http://sport.onet.pl/0,1264200,1781828,wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gora strzelił gola w przegranym 1-2 meczu Szinniku ze Spartakiem Nalczik
|
Cytat:
i chyba Bednarz się do teledysku też załapał :D |
Dan w Rumunii uczestniczi w promocji centrum szkolenia dla dzieciaków, sponsorowanego przez Gillette.
Jak coś pokręciłem to sorry, ale tylko reklame widziałem :) |
Cytat:
Czys Ty widzial mecze tego wielce utalentowanego Uche w Bordeaux ? Gdzie on teraz gra ? Latwo byc zwinnym i szybkim pilkarzem w mizernej lidze polskiej, grajac w nasilniejszej kadrowo ekipie. Byl niezlym pilkarzem jak na polskie warunki, w skali europejskiej to slaby, a najwyzej mocno przecietny kopacz. |
Cytat:
|
Cytat:
Uche gral w Primera Division w Almerii ,napewno nie pierwsze skrzypce ale gral. Ja pamietam Uche z meczow z Schalke i Lazio |
Uche strzelał bramki Barcelonie i Realowi Madryt w tym sezonie i to w przeciętnej Almerii. Może nie jest to gracz wybitny, ale na pewno jeden z najlepszych jacy grali w polskiej lidze.
7 kotów jeśli chodzi o Kallona, to nie masz się o co martwić. Murzyn tu nie przyjdzie bo mało płacą i zimno :) |
Wolnego,
Gorawski tez strzelil bramke Realowi, i reprezentowal swoj kraj. Gra faktycznie w podstawowym skladzie, bramek tez natlukl w tej drugiej lidze. Czy to taki niby talent ? Zdecydowanie nie. Tzn tak jak pislaem: w Polsce wyrozniajacy sie ale dlatego ze gral w najsilniejszej kadrowo ekipie. Duzo lepiej od niego rokowali na przyszlosc Sunday, Kelechi. Lepszym pilkarzem byl Feutchine czy legijny Zeigbo. Kokoszka tez niby wielki talent, a podejrzewam, ze w przyszlosci bedziemy o nim slyszec tylko przez najblizsze 2 tygodnie. Po czym zniknie. |
7 kotow nie zgadzam sie z Toba co do oceny Uche.To ze okazal sie szmata, co mnie zreszta nie dziwi nie zmienia faktu ze byl to dla mnie pilkarz kompletny.Szybkosc,technika uzytkowa, swietne dosrodkowania, przeglad sytuacji, bardzo dobry strzal zarowno z glowy jak i z nogi, sprawiaja ze takiego skrzydlowego Wisla nie miala i dlugo miec nie bedzie.Osiagniecia nie zawsze sa wyznacznikiem klasy pilkarza, a zeby grac w Primera Division, nawet w przecietnej druzynie ogorkiem byc nie mozna.
|
Cytat:
|
Cytat:
poza tym przyszedl za darmo, zrobił dużo dobrego i jeszcze Wisła na nim zarobiła. takich ludzi nam trzeba |
Cytat:
|
Uche w zeszłym sezonie strzelał bramki czołowym drużynom, a i w reperze gra. Przecież Austria grała z Nigerią przed Euro i było 1:1 po golu K. Uche
|
Pilkarz kompletny na lige polska. Owszem.
Tak jak pilkarzem znakomitym na warunki polskie jest Kosowski, Zurawski. sorry Dorotka. Juz sie zwijam. |
Cytat:
Jak grał z PAO? |
Cytat:
Ale to nie dyskusja czy bramka się od bramki różni, dlatego skończmy ten off topic. Pozdrawiam. |
Cytat:
Uche gra w UD Almeria (8 zespol Primera Division ). Jest czolowa postacia swojego zespolu a jego statystyki nie sa zle: 30 meczy, 3 gole, 1 asysta plus reprezentacja: 11 meczy, 2 gole. Takiu slaby z niego kopacz? Zobacz ze tylko Smolarek z polski moze sie znim jako tako rownac, bo innych polakow w Primiera Division nima:p |
Cytat:
jednak w przeciwienstwie do w/w 2 panów jemu sie udało przebić za granicą , w porownaniu z ławką Kosy i Żurawia (w słabej lidze) to Uche moznay by rzec zrobil kariere oczywiscie jay jay okocha z niego nie jest , ale przesadasz z jego krytyka |
Kamil Kosowski : Znalazłem klub porównywalny z Wisłą
Już od ubiegłego tygodnia mówiło się, że pomocnik Kamil Kosowski dołączy do APOEL-u Nikozja. Teraz zostało to oficjalnie potwierdzone. Futbolista rozstał się z Cádiz CF i wybrał grę na Wyspie Afrodyty. Piłkarz złożył już swój podpis pod umową. Kosowski dotarł na Cypr w nocy z niedzieli na poniedziałek. Zawodnik rano przeszedł pomyślnie badania medyczne. Po nich podpisał umowę z APOEL-em. Ma ona obowiązywać do maja 2010 roku. - Jestem bardzo zadowolony, że złożyłem swój podpis pod kontraktem z APOEL-em. Szukałem bardzo dobrego zespołu, porównywalnego z Wisłą Kraków w Polsce. Jestem teraz szczęśliwy, gdyż to mi się udało. APOEL to wielki klub na Cyprze i mam nadzieję, że w tym roku pomogę tej drużynie stać się jeszcze lepszą - stwierdził Kosowski. |
Surma opuszcza Izrael
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Kosowski jest wart, może 200 tys. €, to wszystko. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl