Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery - Zagranica (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=168)

vote-for-mikey 16.01.2009 14:58

kolega wyraził się niezbyt trafnie, ale prawdą jest, że przez wiele lat United budowało swój wizerunek poprzez tę tragedię... :)

co do tego, że City jest bardziej popularne w samym Manchesterze, to dosyć prawdopodobne. Na United bilety są chyba najdroższe, ponadto gdyby nie turyści, to Old Trafford na mniej ważnych meczach mogłoby być pustawe. Sytuacja analogiczna do Liverpoolu, gdzie na red-shite chodzą ludzie z poza miasta i turyści...

Rasialdo 16.01.2009 15:42

Najdroższe bilety ma Arsenal, a co do turystów to MU sprzedało ok 70tys. karnetów na ten sezon.
Co do City to sponsorom prędzej zabraknie chęci niż pieniedzy.

AYALA 16.01.2009 17:26

120 mln Euro wykartkuja Szejkowie z Man City za Kake.Jak dla mnie to szok !!

http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2501=41944

Ciekawe kiedy City zacznie rządzic w lidze mistrzów ?

grzechu1991 16.01.2009 17:42

na razie nie, bo sie do niej nie dostanie...

flamengista 16.01.2009 17:43

Jasne. City kupuje Kakę, pewnie za chwilę też Ronaldinho. Domyślam się też, że skoro Robinho nie udało się ściągnąć podstarzałego kumpla Ronaldo, to Szejkowie kupią mu Adriano.

Zajebisty skład się kroi - ale nie na boisko, a na karnawał. Jo, Elano,Glauber, Robinho - już są. Kaka akurat ewenement - nie imprezuje. Ale źle świadczy o klubie, jak polityką transferową steruje jeden z zawodników. Do tego Petrow, Mills czy Bridge też nie słyną ze sportowego trybu życia.

Już to pisałem w kontekście Wisły, ale powtórzę: jedyna drużyna, która gra dobrze i jest złożona z samych Brazylijczyków to reprezentacja Canarinhos. Ale tylko wtedy, gdy im się chce - duma i patriotyzm są wtedy ważniejsze od pieniędzy i dobrej zabawy. A i tak są w stanie od biedy zmobilizować się na jeden turniej - góra 5-6 meczy.

Ale na co dzień zmuszenie do ciężkich treningów w Premiership drużyny, w której dominują Brazylijczycy... To jest po prostu niemożliwe.

Ja wiem tyle, że Hughes sobie z tymi wesołymi chłopakami nie poradzi. Tu musi przyjść trener z autorytetem i sukcesami. A do drużyny należy dokupywać więcej "pracusiów" niż "gwiazdorów".

Już teraz oglądam grę Manchesteru City i widać wyraźnie zmiany. Grają piękną, efektowną piłkę - ale nie efektywną. Przeciwieństwo Chelsea z czasów Mourinho. To styl na ligę hiszpańską, nie angielską.

Za rok i jakieś 250 mln € w plecy na nieudane transfery zmądrzeją. Tylko czy im się do tego czasu nie znudzi?

maksinho 18.01.2009 20:23

Co do Adriano - transfer jego na pewno jest przesądzony.Ciekawe tylko do jakiego klubu. Wiadomo - Premiership to najlepsza liga świata, a co do Brazylijczyka jest on teraz jedną z najbardziej upadłych gwiazd na świecie obok Ronaldo. Dla Adriano wróżę tylko rodzimą ligę brazylijską - tam najprędzej się sprawdzi.

Krissu 19.01.2009 18:58

Bellamy poszedł do City

Dodam jeszcze, że strzelił focha i uciekł z treningu jak Młoty odrzuciły ofertę Spurs.

Wyszedł Uche z Bellamyego

grzechu1991 19.01.2009 19:46

szkoda duza dla West Hamu bo Bellamy mase goli im strzelal... myslalem ze jest bardziej zwiazany z Młotami.

Krissu 19.01.2009 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 659438)
szkoda duza dla West Hamu bo Bellamy mase goli im strzelal... myslalem ze jest bardziej zwiazany z Młotami.

Nie strzelał dużo goli.
Poprzedni sezon stracony przez kontuzje (8 meczów - 2 bramki).
W tym już lepiej. W 13 występach 5 goli zdobytych. Zdawało się, że wraca do formy...

Koledzy z drużyny na pożegnanie kupili mu przewodnik po stadionach Championship :)

grzechu1991 19.01.2009 20:24

Dobry prezent. 5 goli całkiem sporo, zwłaszcza ostatnio miał niezły okres, a niech spadnie z city i arabami do Championship:))

sharkey 19.01.2009 20:34

Bardzo go lubię ale bądźmy szczerzy nie jest to piłkarz, który jest wart aż 14 milionów funtów:)

nowy_piotrek 19.01.2009 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 659481)
Bardzo go lubię ale bądźmy szczerzy nie jest to piłkarz, który jest wart aż 14 milionów funtów:)

Na Wyspach za kazdego ktory potrafi w miare prosto kopnac pilke trzeba dac od 10 baniek w gore.

Marszałek 20.01.2009 11:00

Kaka zostaje. Wczoraj pisali, że de Jong już prawie podpisał kontrakt z City, a dziś cisza, nawet wzmianki
Jak Kaka i Milan odrzucają ofertę za 100 baniek to ja nie wiem za ile oni mogą do Manchesteru sciągnąć kogoś kto coś potrafi grać. Benzema z OL też jest od wzięcia, ale Żaby powiedziały,że do rozmów siadają od 100 baniek:). Oj cięzko coś będzie Arabom zmontować w tym klubie. Średniacy w stylu Bellamego będą z chęcią przechodzić, ale na średnikach cokolwiek ugrać w lidze angielskiej jest trudno, a co dopiero w LM. Jak De Jong tak długo z nimi negocjuje to znaczy,że kasa nie każdemu zamydla oczy. Ciekawe to wszytko. Z drugiej strony mogliby Arabusy odkupić od Romka CHFC i już by mieli gotowy produkt,a tak? Pomału na śmieszność będą się wystawiać.

Edit: Ribbery do wyciągnięcia od 150 baniek:) to się City powzmacnia,nie ma co:) 1 mld lekką ręką na same zakupy musieliby wydać, aby stworzyć mocny zespół. To chyba nawet ich wyobrażenie przerasta.

maksinho 20.01.2009 18:45

Dla mnie to Arabowie z dnia na dzień coraz bardziej się ośmieszają. Zamieszania robią jak nikt, a nic z tego nie wynika. Tak to jest jak sprowadza się multum zawodników, a drużyna nie gra. Czasami lepiej przygotować sobie gorszy skład i zaczynać pracę z nim niż pakować coraz to nowych gwiazdorów. Panowie z Man City chyba tego nie rozumieją.

Marszałek 21.01.2009 12:48

Polski napastnik Tomasz Stolpa podpisał kontrakt z azerskim klubem Qəbələ FK. Jest to 10. drużyna tamtejszej ligi. Wcześniej piłkarz grał w islandzkim Ungmennafélag Grindavíkur. Po wyjeździe z Polski występował także w Norwegii, Szwecji i Belgii.

Polskę opuścił w 2004 roku, gdy odszedł z Zagłębia Sosnowiec do Tromsø IL. Będzie to pierwszy polski zawodnik w lidze Azerbejdżanu.

Marszałek 21.01.2009 21:25

Manchester City w końcu pozyskał De Jonga. Za piętnaście milionów funtów. Ciekawe kto będzie następnym Citizenem:). Póki co to napalają się na Diego z Werderu Brema:) Nie mam pojęcia co oni w tym City mają zamiar tymi zawodnikami ugrać?

Edit: Arszawin jest gotowy wykupić swój kontrakt wiążący go z Zenitem. Jeśli tak się stanie będzie to łakomy kąsek dla City, o ile wygrają o niego bój z Arsenalem. Aleksander Hleb strasznie przekonuje do przejścia właśnie tam Arshawina. Wracając do De Jonga,podobno dostał tygodniówkę w wysokości 55 tysięcy funtów, toż to strasznie mało.

kubryc 22.01.2009 13:33

Wielki biznes zrobiło HSV, kupiło De Jonga za 1,5 mlna euro :)

maksinho 23.01.2009 18:42

Jakoś ja osobiście Diego nie widzę w Premiership. To jest za ciężka liga dla niego. W Niemczech ma trochę luzu, gdyż tutaj nie gra się tak ostro i nie ma tak szybkiego tempa jak w Anglii. Wystarczy patrzeć na mecze Bayernu, który ledwo, ledwo pcha tą piłkę do przodu. Wyjątkiem jest Hoffenheim ( jakoś ta drużyna gra najszybszy futbol w Niemczech ). :)

Marszałek 23.01.2009 20:21

Niejaki Nasser Al-Kharafi, rozmawia z przedstawicielami Liverpoolu, chciałby wpompować troszkę gotóweczki. Oczywiście na zasadzie wyłączności. Pewni mu sprzedadzą klub,bo ma gigantyczne długi.
Wcześniej nadziany chłopak z Zatoki chciał przejąć Newcastle ale zerowano rozmowy. ma 12 miliardów funtów majątku.

Pusiek 02.02.2009 23:08

Quaresma wypożyczony do Chelsea...długo w Interze nie pograł

maksinho 06.02.2009 11:57

Wow rzeczywiście liczyłem, że chłopak pogra dłużej a tu kiszka. Tak to jest z talentami na świecie - myślą sobie gwiazdeczki, że jak chce go Inter to będą zawsze w pierwszej "11" i grać na równym poziomie. Co do Quaresmy - jak nie dał sobie rady we Włoszech to tym bardziej nie ma czego szukać w Anglii

Marszałek 09.02.2009 18:16

W jednej z gazet rosyjskich ukazał się wywiad z Tymoszczukiem. Facet mówi, że jest dogadany z Bayernem, i że przejście zależy tylko od tego jak i kiedy dogadają się kluby. Podobno w maju ma już być sprawa wyjaśniona.
Zobaczymy co czas pokaże.

WislakP 11.04.2009 12:30

Bayernowi ktoś taki na pewno jest potrzebny, wolałbym jednak oglądać gościa we Włoszech, Hiszpanii czy Anglii.

7 kotów 11.06.2009 10:36

Nadchodzi wreszcie ten moment!
Ronaldo w koncu odchodzi z MU. Dosyc juz tej fenomenalnej pilkarsko cioty.
Teraz United musza sprowadzic za wszelka cene Ribery'ego.

gromaders 11.06.2009 10:41

a ja teraz czekam na moment aż panie wielki Real zbudowany kosztem setek milionów euro przed sezonem, będzie bardzo ciężko taki zespół zgrać, za duża presja wyniku, parę nieudanych meczów i dopiero będzie jazda :D

pysio 11.06.2009 10:44

Galaktyczni wracają na swoje miejsce...

W przyszłym sezonie trafimy ich w grupie LM, mogę się założyć o 100 zł z każdym!

7 kotów 11.06.2009 10:45

A ja jestem ciekaw kto poprowadzi tego skladaka.

michu-k 11.06.2009 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 743732)

Smuda Franciszek.

:-)

madenn 11.06.2009 12:49

zastanawiam sie skad w dobie kryzysu wezma 150 mln euro na te 2 transfery.....

R33 11.06.2009 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 743724)
Teraz United musza sprowadzic za wszelka cene Ribery'ego.

Ribery powiedział niedawno, że kluby z Premier League odpadają, jeśli chodzi o Jego transfer

JAR0 11.06.2009 14:07

Mają podobno 300mln na transfery tego lata. Jak gdzieś wyczytałem na samych koszulkach Kaki mają zarobić 100mln euro.

For_FuN_ 11.06.2009 14:12

Przed tymi transferami Real byl zadluzony na okolo 800 mln euro, wiec ciekawe jak jest teraz ;)? Podobno maja jeszcze dolaczyc Ribery, Villa i Xabi Alonso, ale oczywiscie nie ma mowy o obroncach swiatowej klasy ;).

FredzIo 11.06.2009 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 743797)
Mają podobno 300mln na transfery tego lata. Jak gdzieś wyczytałem na samych koszulkach Kaki mają zarobić 100mln euro.

To musieliby sprzedać z 2 miliony tych koszulek, licząć po 50euro za sztuke. Ale żeby zarobić na czysto 100 mln to chyba dużo więcej. To chyba mało prawdopodobne...

R33 11.06.2009 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 743773)
zastanawiam sie skad w dobie kryzysu wezma 150 mln euro na te 2 transfery.....

Nie musza przeciez płacić wszystkiego w gotówce np. jak kupowali Becksa to chyba z całej wartości transferu tylko 1/3 zapłacili w gotówce, pozostałe czesci były w ratach albo uzależnione od danego czynnika

Krissu 11.06.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 743798)
Podobno maja jeszcze dolaczyc Ribery, Villa i Xabi Alonso, ale oczywiscie nie ma mowy o obroncach swiatowej klasy ;).

Obrońcy w piłce nożnej to przeżytek. ;-)
:>

Coś czuję, że pod koniec sezonu z Santiago Bernabeu dojdzie do nas wielkie BUM.

To koncepcja pana Pereza pier...nie z hukiem.

Kamson 11.06.2009 14:52

Barca bierze Zlatana ze Eto'o + 10 baniek euro.
Real nakupuje, a na koniec sezonu ich kibice znów sie będą zastanawiać czemu to Barcelona jest mistrzem :)

Coś mi sie obiło o uszy, że Chelsea kupuje Aguero za 56mln.

mhl_pl 11.06.2009 14:54

Dla mnie Real to śmieszny klubik. C.Ronaldo cały swój kunszt pokazał w finale LM jak strzelał z kilometra :P Ogólnie dla mnie rewelacja ze Real kupuje Kake, Riberyego, Ronaldo itd . Bardziej bedzie mi smakowało zwycięstwo mojej ukochanej (zaraz po Wiśle) Barcelony w meczu z królewskimi. W ataku Barcelony Ibrahimovic Henry Messi i sprawa jest jasna. Czekam tylko na oficjalne potwierdzenie transferu Zlatana do Barcy . Barca bedzie grała jeszcze piękniej :)

banasik 11.06.2009 15:10

O kruca fuks - wracam z odpoczynku a tu bum... 163 mln wydane na jednego z najlepszych i najlepszego pilkarza swiata

Widac, że Perez chce wypełnić swoje postanowienia za wszelką cenę i że 300 mln na transfery to nie był pic na wodę.

A jeśli chodzi o kasę na nich to mogą grać jak lamy, a i tak przed sezonem koszulki z ich nazwiskami rozejdą się na całym świecie

Odnośnie Ibry to biją sie o niego Barcelona i Real... zobaczymy kto wyłozy większy hajs

Tylko niech Peraz nei patrzy ślepo w atak, bo przeciez odchodzi cannavaro i heinze, a z metzelderem na stoperze jest katastrofa (vide GD)

JAR0 11.06.2009 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 743806)
To musieliby sprzedać z 2 miliony tych koszulek, licząć po 50euro za sztuke. Ale żeby zarobić na czysto 100 mln to chyba dużo więcej. To chyba mało prawdopodobne...

Gdzieś w Tv ostatnio obiło mi się o uszy że jak grał u nich piękny David ;P to sprzedali grubo ponad milion koszulek z jego nazwiskiem. Wiec wcale to takie nie niemożliwe ;)
Szkoda że Wisła nie ma takiej kasy, ale do Nas i tak pewnie Kaka by nie przyszedł ;)

mhl_pl 11.06.2009 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 743732)

Trenerem Dariusz W. Dyrektorem sportowym będzie : Jerzy E.Jr , a rzecznikiem prasowym Gmoch Jacek

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl