![]() |
Cytat:
|
Można płacić w dwóch, po 2200 za semestr. :P
|
Cytat:
|
4400 prawo na UJ a NA UEk za Turystyke 3800
duzo ? duzo kosztuje medycyna :P |
Cytat:
ha, a wystarczyło miesiąc nad książkami posiedzieć PS: A ja zaliczyłem poprawkową i mam wszystko w dupie |
Cytat:
|
Wie ktoś może jak jest na PK (WD Mechaniczny) z przepisywaniem się do innej grupy ?
|
czy orientuje sie ktorys ze studentasow AP czy dalej do dziekanatow sa takie przejeb*ne kolejki jak np. we wtorek
!? dokladnie chodzi o pokoj chyba 129 |
Wie ktoś jakie były progi punktowe na UEk w tym roku na kierunki: Ekonomia, Zarządzanie i Informatyka i ekonometria?
Z góry dzięki za odpowiedź. |
do usunięcia
|
nie trzeba od tego roku ;) , sprawnosciowka jest tylko na wychowaniu fizycznym i na fizjoterapii :)
|
Cytat:
wiesz co dzienne nie dla mnie bo mieszkam 30km od krakowa a majac 3h przerwy miedzy wykladami nie mam co z soba zrobic.. ok sa akademiki ale przez 5lat ? nie. poza tym przy 5latach na zaocznych bede mogl cos w CV wpisac.. moje skromne zdanie. na dzienne bym sie dostal ;) |
Kojarzy ktoś ile Uniwersytetów jest w Warszawie? ;)
Bo u nas już cztery... Jakaś dziwna moda ogarnęła Kraków... |
Cytat:
Zreszta podobnie we Wroclawiu Akademia Ekonomiczna zostala Uniwerkiem. |
Cytat:
Są wady i zalety zaocznych, na pewno fajne jest to że można pracować i zdobywać doświadczenie przez te pięć lat które na dziennych byś przesiedział w salach. Ale trzeba mieć kupę samodyscypliny i chęci, żeby wytrwać te łikendy i jeszcze się coś nauczyć. |
do usunięcia
|
Jest tu ktoś kto zdawał rozszerzoną geografię na maturze? Lub studiuje architekturę? Jeśli tak to proszę o kontakt na priv bo mam pare pytań
|
Cytat:
|
skończyłem dzienne i powiem tak jak część znajomych... trzeba było iść jednak na zaoczne :) (z tym ze to zalezy od jakiego kierunku, ale wiekszosc lepiej zaoczne)
co prawda niektorzy wyrobili się i juz na czawrtym była praca i studia ale to znaczna mniejszość ... moze kiedys doczekamy się ze bedzie tak jak na zachodzie... i jedno i drugie bez problemu mozna robić... a termin egzaminu uzgadniasz z uczelnią, a nie jak teraz jeden odgórny termin Cytat:
|
do usunięcia
|
Wszystko jest napisane
http://www.awf.krakow.pl/studia/rekrut/rek_09.pdf |
Sorry, że tak post pod postem.
Pytanie do studentów UR. Nie ma ktoś do sprzedania albo pożyczenia książki do matematyki "Matematyka dla studentów kierunków technicznych i przyrodniczych" (lub cos koło tego), Marka Ptaka? Pzdr. |
Pech, książka ta jest dostępna w księgarni uczelni na 29-listopada:D Cena 29 zł(czy coś koło tego)
Wiem bo też muszę zakupić to jakże fascynującą książkę;/ Pozdrawiam |
Na medycynę na UJ trzeba super napisać maturę z fizyki? A wogle to mam pytanie do studentów czy UJ zalicza się do tych uczelni,które zmieniają na podst fizykę w tym roku? Bo nic nie jest napisane,ale zawsze mam nadzieję;) A drugie pytanko,to czy jest ktoś, kto zdawał podst polski i dostał się na filologię angielską?
|
Ja mam pytanie odnośnie administracjii, europeistyki i ogolnie tego wydziału stosunków międzynarodowych na Uniwersytecie Ekonomicznym. Jak wygląda program studiów? Dużo matematyki?
|
Jestem na profilu mat-info-fiz jednak okazało się to pomyłką. Zdecydowałem się pisać maturę z geografii. Poradźcie mi na co i gdzie moge iść po zdaniu takiej matury.
|
Cytat:
Mimo wszysto zachecam do nauki i zapraszam do wesolego grona studentow medycyny :P |
Mam pytanie odnośnie studiów medycznych .
Wie ktoś jakie były progi przyjęć w tym toku na medycynę we Wrocławiu , Poznaniu i Katowicach (w Krakowie widze powyżej :D) . czy to prawda również ,że można wybrać dowolną ilość uczelni ? |
Cytat:
Politechnika UEK AGH pewnie i inne uczelnie Kierunki to np: Administracja , Inż. Środowiska , Geodezja i Kartografia ... + jeszcze wiele innych :) |
a gdzie bym mógł znaleść charakterystyke tych kierunków ? Praktycznie wszyscy kótyrch znam ( z klas maturalnych) wiedzą gdzie i na co pójdą a ja nie mam pojęcia i to mnie dobija że nie mam pomysłu na przyszłość
|
wszystko co cię interesuje znajdziesz na stronach internetowych poszczególnych uczelni :))
Ja rok temu miałem podobny dylemat co ty aż do ogłoszenia wyników maturalnych :P |
A powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z tym świadectwem? Czy po zakończeniu roku rzeczywiście jedynie do szuflady? Bo tak przez 3 lata liceum mówili,że żadna uczelnia nie potrzebuje ocen. Chodzi mi o to,że dużo osób strasznie zaczęło się przejmować średnią na koniec,dlatego pytam czy potrzebnie?:)
|
raczej nie jest potrzebne...99% Szkół Wyższych nie bierze go pod uwage...patrza tylko i wyłącznie na mature.
Dam Ci rade...ucz się tych przedmiotów które zdajesz na maturze...a reszty tylko tak aby ''być światłym człowiekiem'' jak to mówią :D pasek na świadectwie na studia Cię nie przyjmie... pozdrawiam |
Cytat:
Poza tym troche przedmiotow w ktorych umiejetnosc dodawania i odejmnowania tez sie przydaje, jak mikroekonomia czy makroekonomia, ktora na kazdym kierunku trzeba przebrnac ;) |
Panowie mam pewien problem :D
Do wykonania mam prezentacje " Innowacje w działaniach marketingowych w przedsiębiorstwie górniczym", moje pytanie jest takie czy mogę prezentacje tą oprzeć na Restrukturyzacji górnictwa? A może ktoś jest w tym "temacie" i poleci mi jakąś książke która pomogła by mi w tej prezentacji?:) |
Czy są na forum byli/aktualni studenci politologii na AP? Jeżeli by się ktoś znalazł to proszę o kontakt na PRIV ważne! (Sprawa dotyczy tylko ludzi którzy ukończyli II rok, mam pytanie o jednego słynnego wykładowcę).
|
Przyznam szczerze, że nie przeglądałem tego forum, więc nie wiem, czy pytanie padło, ale zadam: jaka jest różnica pomiędzy studiowaniem informatyki, a informatyki stosowanej? Chodzi mi głównie o AGH, wydział EAIE.
|
Pilnie poszukuje osoby studiujacej " Zarzadzanie i inzynierie" produkcji na WYDZIALE ZARZADZANIA AGH
|
Mam prośbę do osób studiujących Europeistykę.
Wypiszcie wszystkie uczelnie państwowe w Krakowie, na których można studiować w/w kierunek i na jakich zasadach można się na nie przenieść po I roku? (interesują mnie tylko studia dzienne) |
Dzisiaj zakończyłem sesje i czuje sie już Studentem II semestru ; )
egzamin z Matematyki Dyskretnej, zrobione 6 zadań na 6.:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl