Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Studia/Po maturze => życie i sprawy studenckie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=157)

kalashnikov2 30.09.2008 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W (Post 609846)
o

to juz troche duzo.

4400 i to platne w jednej racie

dj_ibutti 30.09.2008 22:28

Można płacić w dwóch, po 2200 za semestr. :P

kalashnikov2 01.10.2008 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 609913)
Można płacić w dwóch, po 2200 za semestr. :P

Ale trzeba napisać specjalne podanie. "Co do zasady" placi sie calosc. A nawet jesli rozloza, to zaplacic trzeba wszystko w 1-szym semestrze, na drugi nie zostawią nic. No i zeby sprawnie dostawac sie pod drzwi do dziekanatu należy być dobrym rugbystą, albo udawać wykładowcę. Poziom moze i dobry, napewno lepszy niz na KSW ale organizacja obslugi studentow skandaliczna.

kms 01.10.2008 11:08

4400 prawo na UJ a NA UEk za Turystyke 3800

duzo ?
duzo kosztuje medycyna :P

gdsmk 01.10.2008 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 610020)
4400 prawo na UJ a NA UEk za Turystyke 3800

duzo ?
duzo kosztuje medycyna :P

ha, a wystarczyło miesiąc nad książkami posiedzieć

PS: A ja zaliczyłem poprawkową i mam wszystko w dupie

dj_ibutti 01.10.2008 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalashnikov2 (Post 610018)
Ale trzeba napisać specjalne podanie. "Co do zasady" placi sie calosc. A nawet jesli rozloza, to zaplacic trzeba wszystko w 1-szym semestrze, na drugi nie zostawią nic. No i zeby sprawnie dostawac sie pod drzwi do dziekanatu należy być dobrym rugbystą, albo udawać wykładowcę. Poziom moze i dobry, napewno lepszy niz na KSW ale organizacja obslugi studentow skandaliczna.

Eeeee... O.o Sam w zeszłym roku płaciłem w 2 ratach. Bez pisania żadnego podania, po prostu pani w dziekanacie pyta się czy chcę płacić w 1 czy 2 ratach i podaje numer konta. Drugą ratę, jak najbardziej płaciłem w semestrze letnim... W tym roku zapłaciłem całość więc mam spokój. Co do dziekantu, fakt. Ale wystarczy przyjść odpowiednio wcześnie i sobie zająć miejsce. Np. dzisiaj byłem o 10.30. Dziekanat otwierają o 11. Sprawę załatwiłem o 11.30. Także nie strasz tak tych biednych rekrutów :)

Wisl@k 02.10.2008 09:23

Wie ktoś może jak jest na PK (WD Mechaniczny) z przepisywaniem się do innej grupy ?

West 02.10.2008 09:49

czy orientuje sie ktorys ze studentasow AP czy dalej do dziekanatow sa takie przejeb*ne kolejki jak np. we wtorek
!? dokladnie chodzi o pokoj chyba 129

Bojar 06.10.2008 16:03

Wie ktoś jakie były progi punktowe na UEk w tym roku na kierunki: Ekonomia, Zarządzanie i Informatyka i ekonometria?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Zola 06.10.2008 20:40

do usunięcia

Wisła_1906 07.10.2008 21:33

nie trzeba od tego roku ;) , sprawnosciowka jest tylko na wychowaniu fizycznym i na fizjoterapii :)

kms 07.10.2008 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 610069)
ha, a wystarczyło miesiąc nad książkami posiedzieć

PS: A ja zaliczyłem poprawkową i mam wszystko w dupie

mowisz pewnie o miesiacu przed matura?

wiesz co dzienne nie dla mnie bo mieszkam 30km od krakowa a majac 3h przerwy miedzy wykladami nie mam co z soba zrobic.. ok sa akademiki ale przez 5lat ? nie.
poza tym przy 5latach na zaocznych bede mogl cos w CV wpisac..
moje skromne zdanie.

na dzienne bym sie dostal ;)

Konrad. 07.10.2008 22:15

Kojarzy ktoś ile Uniwersytetów jest w Warszawie? ;)

Bo u nas już cztery... Jakaś dziwna moda ogarnęła Kraków...

nowy_piotrek 07.10.2008 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 613434)
Kojarzy ktoś ile Uniwersytetów jest w Warszawie? ;)

Bo u nas już cztery... Jakaś dziwna moda ogarnęła Kraków...

Nie moda, tylko pieniazki unijne ladne zapachnialy, wiec pora bylo sie przemianowac na Uniwersytety :D

Zreszta podobnie we Wroclawiu Akademia Ekonomiczna zostala Uniwerkiem.

gdsmk 10.10.2008 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 613431)
mowisz pewnie o miesiacu przed matura?

wiesz co dzienne nie dla mnie bo mieszkam 30km od krakowa a majac 3h przerwy miedzy wykladami nie mam co z soba zrobic.. ok sa akademiki ale przez 5lat ? nie.
poza tym przy 5latach na zaocznych bede mogl cos w CV wpisac..
moje skromne zdanie.

na dzienne bym sie dostal ;)

lajcik, to była raczej taka uwaga odnośnie tych kwot, nie skierowana do nikogo konkretnego.
Są wady i zalety zaocznych, na pewno fajne jest to że można pracować i zdobywać doświadczenie przez te pięć lat które na dziennych byś przesiedział w salach. Ale trzeba mieć kupę samodyscypliny i chęci, żeby wytrwać te łikendy i jeszcze się coś nauczyć.

Zola 11.10.2008 17:57

do usunięcia

Robert_wislak 11.10.2008 19:11

Jest tu ktoś kto zdawał rozszerzoną geografię na maturze? Lub studiuje architekturę? Jeśli tak to proszę o kontakt na priv bo mam pare pytań

kms 12.10.2008 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 614352)
lajcik, to była raczej taka uwaga odnośnie tych kwot, nie skierowana do nikogo konkretnego.
Są wady i zalety zaocznych, na pewno fajne jest to że można pracować i zdobywać doświadczenie przez te pięć lat które na dziennych byś przesiedział w salach. Ale trzeba mieć kupę samodyscypliny i chęci, żeby wytrwać te łikendy i jeszcze się coś nauczyć.

coś za coś. jedni wola sie uczyc inni studiowac a jeszcze inni laczyc to z praca ;]

szczebrzeszcz 12.10.2008 10:07

skończyłem dzienne i powiem tak jak część znajomych... trzeba było iść jednak na zaoczne :) (z tym ze to zalezy od jakiego kierunku, ale wiekszosc lepiej zaoczne)
co prawda niektorzy wyrobili się i juz na czawrtym była praca i studia ale to znaczna mniejszość

... moze kiedys doczekamy się ze bedzie tak jak na zachodzie... i jedno i drugie bez problemu mozna robić... a termin egzaminu uzgadniasz z uczelnią, a nie jak teraz jeden odgórny termin

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 614720)
Co mozna robic po turystyce na AWF? (cos w tym kierunki np)

eeeee chyba wszytsko co jest związane z turystyką :) , z tego co wiem część robi licenecje przewodnika wycieczek

Zola 12.10.2008 12:21

do usunięcia

P.e.c.h 12.10.2008 16:56

Wszystko jest napisane
http://www.awf.krakow.pl/studia/rekrut/rek_09.pdf

P.e.c.h 14.10.2008 23:29

Sorry, że tak post pod postem.

Pytanie do studentów UR. Nie ma ktoś do sprzedania albo pożyczenia książki do matematyki "Matematyka dla studentów kierunków technicznych i przyrodniczych" (lub cos koło tego), Marka Ptaka?

Pzdr.

d.j 15.10.2008 04:31

Pech, książka ta jest dostępna w księgarni uczelni na 29-listopada:D Cena 29 zł(czy coś koło tego)
Wiem bo też muszę zakupić to jakże fascynującą książkę;/

Pozdrawiam

unpredictable_wislaczka 11.11.2008 15:44

Na medycynę na UJ trzeba super napisać maturę z fizyki? A wogle to mam pytanie do studentów czy UJ zalicza się do tych uczelni,które zmieniają na podst fizykę w tym roku? Bo nic nie jest napisane,ale zawsze mam nadzieję;) A drugie pytanko,to czy jest ktoś, kto zdawał podst polski i dostał się na filologię angielską?

IndykTSW 11.11.2008 16:24

Ja mam pytanie odnośnie administracjii, europeistyki i ogolnie tego wydziału stosunków międzynarodowych na Uniwersytecie Ekonomicznym. Jak wygląda program studiów? Dużo matematyki?

Natkan 11.11.2008 16:32

Jestem na profilu mat-info-fiz jednak okazało się to pomyłką. Zdecydowałem się pisać maturę z geografii. Poradźcie mi na co i gdzie moge iść po zdaniu takiej matury.

Wasiu 11.11.2008 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 627252)
Na medycynę na UJ trzeba super napisać maturę z fizyki? A wogle to mam pytanie do studentów czy UJ zalicza się do tych uczelni,które zmieniają na podst fizykę w tym roku? Bo nic nie jest napisane,ale zawsze mam nadzieję;)

W tym roku na medycyne byl prog 240 pkt (liczone jako suma % chemia biologia fizyka). Trzeba jednak wziac pod uwage ze w tym roku matura zwlaszcza z biolcy byla wredna i ten prog byl niski. W tamtym roku chyba 252. Takze fizyke napewno trzeba niezle napisac. Niekoniecznie wszystkie 3 przedmioty po 90% ale jesli z fizy gorzej sie czujesz to pozostale 2 juz napewno na tyle musza byc :D Nie slyszalem nic, zeby miala byc jakas zmiana na fizyke podstawowa.
Mimo wszysto zachecam do nauki i zapraszam do wesolego grona studentow medycyny :P

djjamajczyk 11.11.2008 16:53

Mam pytanie odnośnie studiów medycznych .
Wie ktoś jakie były progi przyjęć w tym toku na medycynę we Wrocławiu , Poznaniu i Katowicach (w Krakowie widze powyżej :D) . czy to prawda również ,że można wybrać dowolną ilość uczelni ?

Mlody Wislak 11.11.2008 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Natkan (Post 627280)
Jestem na profilu mat-info-fiz jednak okazało się to pomyłką. Zdecydowałem się pisać maturę z geografii. Poradźcie mi na co i gdzie moge iść po zdaniu takiej matury.

Sporo jest uczelni i na nich kierunków gdzie Geografia jest wymagana :)
Politechnika
UEK
AGH
pewnie i inne uczelnie

Kierunki to np: Administracja , Inż. Środowiska , Geodezja i Kartografia ... + jeszcze wiele innych :)

Natkan 11.11.2008 17:01

a gdzie bym mógł znaleść charakterystyke tych kierunków ? Praktycznie wszyscy kótyrch znam ( z klas maturalnych) wiedzą gdzie i na co pójdą a ja nie mam pojęcia i to mnie dobija że nie mam pomysłu na przyszłość

Mlody Wislak 11.11.2008 17:05

wszystko co cię interesuje znajdziesz na stronach internetowych poszczególnych uczelni :))
Ja rok temu miałem podobny dylemat co ty aż do ogłoszenia wyników maturalnych :P

unpredictable_wislaczka 12.11.2008 23:38

A powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z tym świadectwem? Czy po zakończeniu roku rzeczywiście jedynie do szuflady? Bo tak przez 3 lata liceum mówili,że żadna uczelnia nie potrzebuje ocen. Chodzi mi o to,że dużo osób strasznie zaczęło się przejmować średnią na koniec,dlatego pytam czy potrzebnie?:)

Proud 12.11.2008 23:47

raczej nie jest potrzebne...99% Szkół Wyższych nie bierze go pod uwage...patrza tylko i wyłącznie na mature.

Dam Ci rade...ucz się tych przedmiotów które zdajesz na maturze...a reszty tylko tak aby ''być światłym człowiekiem'' jak to mówią :D
pasek na świadectwie na studia Cię nie przyjmie...

pozdrawiam

nowy_piotrek 12.11.2008 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IndykTSW (Post 627273)
Ja mam pytanie odnośnie administracjii, europeistyki i ogolnie tego wydziału stosunków międzynarodowych na Uniwersytecie Ekonomicznym. Jak wygląda program studiów? Dużo matematyki?

Czystej majcy niewiele, oczywiscie podstawy jakies na pierwszym roku beda. Zapewne przez semestr. Jesli zdajesz mature z matmy rozszerzona to dasz rade spokojnie.

Poza tym troche przedmiotow w ktorych umiejetnosc dodawania i odejmnowania tez sie przydaje, jak mikroekonomia czy makroekonomia, ktora na kazdym kierunku trzeba przebrnac ;)

Mamba 15.11.2008 22:52

Panowie mam pewien problem :D
Do wykonania mam prezentacje " Innowacje w działaniach marketingowych w przedsiębiorstwie górniczym", moje pytanie jest takie czy mogę prezentacje tą oprzeć na Restrukturyzacji górnictwa? A może ktoś jest w tym "temacie" i poleci mi jakąś książke która pomogła by mi w tej prezentacji?:)

Tom'ash 01.02.2009 00:21

Czy są na forum byli/aktualni studenci politologii na AP? Jeżeli by się ktoś znalazł to proszę o kontakt na PRIV ważne! (Sprawa dotyczy tylko ludzi którzy ukończyli II rok, mam pytanie o jednego słynnego wykładowcę).

Coolpick 01.02.2009 01:23

Przyznam szczerze, że nie przeglądałem tego forum, więc nie wiem, czy pytanie padło, ale zadam: jaka jest różnica pomiędzy studiowaniem informatyki, a informatyki stosowanej? Chodzi mi głównie o AGH, wydział EAIE.

Kolumbus 02.02.2009 22:27

Pilnie poszukuje osoby studiujacej " Zarzadzanie i inzynierie" produkcji na WYDZIALE ZARZADZANIA AGH

fanTS1906 10.02.2009 23:55

Mam prośbę do osób studiujących Europeistykę.
Wypiszcie wszystkie uczelnie państwowe w Krakowie, na których można studiować w/w kierunek i na jakich zasadach można się na nie przenieść po I roku? (interesują mnie tylko studia dzienne)

<Crasch> 11.02.2009 00:15

Dzisiaj zakończyłem sesje i czuje sie już Studentem II semestru ; )
egzamin z Matematyki Dyskretnej, zrobione 6 zadań na 6.:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl