![]() |
Wizja powiększenia stadionu przy Reymonta nie jest zła, tyle że jest na ten moment całkowicie nierealna, więc właściwie nie ma powodu, by o tym dyskutować. :evil:
|
Cytat:
Nie chcę żeby to zostało odczytane jako krytyka, bo frekwencję mamy fenomenalną, ale moim zdaniem nie mamy takiej bazy kibiców żeby stadion był faktycznie za mały - poza kilkoma meczami w roku. A kilka meczy w roku to nie jest powód żeby myśleć o wydaniu dziewięciocyfrowych sum. Ekonomicznie to się nigdy nie sklei. Jest szansa że przy dobrej frekwencji wzrośnie sprzedaż karnetów - tyle. A gdyby Wisła kiedykolwiek stała się klubem na tyle popularnym i bogatym, że pojemność obecnego stadionu stałaby się poważnym ograniczeniem, to pewnie znajdą się w samym klubie środki (z kredytów) na budowę porządnego stadionu, tak jak to robią kluby na Zachodzie. Ale obecnie to SF, albo nawet fantasy. |
Hmmm, z tym nowym stadionem to żart z mojej strony. Aczkolwiek, pomarzyć można. Trochę się mylisz. Mnie się wydaje, że nie kilka meczów zagrany przy maksymalnie dostępnej liczbie fanów (piszę; maksymalnie dostępnej, bo przyjazd, czy 200 czy tysiąca kibicow przeciwnika z automatu wyklucza 2200 miejsc dla nas) a tylko w kilku meczach nie nastąpi SOLD OUT. Poza tym, większość klubów z topowych lig buduje stadiony nawet za kilkudziesiecioletnue kredyty, takie nawet jak ten korzystny (ogromnie) dla Polski tuskowy safe (czy jak się to wabi).......i tu widzę pozytyw, bo jesteśmy w stanie, nawet tylko z przychodów meczowych spłacić taki kredyt w te 30-40 lat bez problemu *
Na razie zamilknę w dyskusji na ten temat. Nie chce zapeszyć i poczekam na "domknięcie" awansu. |
No dobrze, że wyjaśniło się, że to żart. Inna sprawa, że Wisłą nie umie zorganizować meczu a postrzeganie dobrej organizacji meczu przez Zarząd dotyczy co najwyżej sytuacji drużyn, skyboxu czy trybuny VIP. Tymczasem mecz dla kibica zaczyna się od zamknięcia drzwi domu i kończy po powrocie do niego. Jest cała masa rzeczy do poprawy (oczywiście nie wszystkie zależą od klubu). I to jest realny problem do dyskusji a nie powiększanie stadionu.
Wróćmy zatem do rzeczywistości. Jutro gramy mecz o życie (no chyba, że Wieczysta straci dziś punkty). Tymczasem wielu powodów do optymizmu nie ma. Każdy inny scenariusz niż wygrana to dygocące kolana w ostatnich meczach. Plus ewidentny brak formy. Plus brak lidera na boisku. Plus trener. Dziwi więc sielankowa atmosfera w temacie. |
Ostatni mecz pokazał, że żarty się skończyły.
Zagramy dobry mecz i wygramy. |
Cytat:
A swoją drogą, prosty sposób na podniesienie zysków w dniu meczowym. Sklep firmowy pod całością trybuny od ul. Reymana. Więcej w nim otwartych kas i........chyba wszyscy widzą co sie dzieje przed neczami. Niekiedy jestem 3-4 godziny przed meczami aby synalkom kupić jakiś gadżecik.... |
Wieczysta już 53 punkty.
Jutro zwycięstwo jest bezwzględnie potrzebne. Każdy inny wynik stawia już Wisłę pod scianą. Walczyć!!! |
Jeżeli tego meczu nie wygramy, to presja będzie rosła. Wygląda na to że rywale do bezpośredniego awansu przestali grać pod nas.
|
Wracając do meczu ze Stalą.
Ten mecz musimy wygrać. Oprócz Rodado mamy dostępnych praktycznie wszystkich piłkarzy którzy mieli tydzień na odpoczynek przed tym meczem (a niektórzy nawet dwa jak Erthaler czy Carbo). Gramy z jedną z najgorszych drużyn wiosny której skład w połowie budują 20-sto latkowie. Wiem, że teoretycznie mamy cztery "piłki meczowe" czyli cztery spotkania z których musimy wygrać jedno ale jeśli nie pokonamy drużyny takiej jak Stal wszystko zacznie śmierdzieć powtórką z Zagłębiem Sosnowiec... Jestem jednak optymistą i wierze, że podołamy. Stawiam na wynik 3-1 dla nas. |
Mamy na rozkładzie 2 drużyny nie walczące o nic (Rzeszów, Siedlce) i dwie drużyny walczące o najlepsze rozstawienie w barażach (Chrobry, Polonia).
Naszym obowiązkiem jest wygranie co najmniej dwóch z czterech ostatnich spotkań. Rzeszów jest jednym z nich. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale oczywiście dziś tylko zwycięstwo! |
Mnie wy,chodzi, że awans zaklepiemy (albo zrobią to za nas przeciwnicy) w meczu na Konwiktorskiej......
|
Cytat:
No ale ze Stalą warto byłoby wygrać żeby oszczędzić sobie nerwów. |
Dobra, Stal wystawiła przeciwko nam 15-sto letniego trampkarza i 17-sto letniego juniora jeśli tego nie wygramy to chyba nie należy nam się awans.
|
Jesi nie wygramy, błazenady Jopa ciag dalszy
|
Póki co ten 15-letni dzieciak już zdążył oddać groźny strzał. W wprawdzie niecelny, ale doszedł do sytuacji.
|
Mam nadzieję że Jop widzi tą dziurę w środku pola i że ma pomysł aby ją załatać
|
Nie ma pomysłu od dłuższego czasu, więc dzisiaj raczej też nie.
|
No dobra to teraz się zacznie. Mam nadzieję, że wyciągną klasyczny remis...
|
Ależ znowu gównem jest Lelieveld dziś.
|
Co oni wyprawiają ? Nie potrafimy jednego dobrego meczu zagrać.
|
Jop doprowadził tą drużynę do ruiny
|
Nie wiedzą co mają grac...
|
Ja prdl....
Dobra, napiszę to pierwszy. Wisła Kraków NIE awansuje do ekstraklasy. Wstyd jak uj, hańba, kompromitacja. |
Jop jest natychmiastowo do zwolnienia. Żenująca gra, brak jakiejkolwiek reakcji na to co sie dzieje. Pewnie znowu zrobią remis i będzie dumnie na konferencji opowiadal ze sukcesywnie do przodu...
|
Niewiarygodne jak Igbekeme to jest przehajpowany piłkarz. Kur.a typ nieatakowany nie potrafi trafić w bramkę przy strzale z 18 metra.
|
Tu realne jest ugranie do końca sezonu 2 pkt. Dwa remisy, dwie porażki od dziś i lądujemy w barażach jeśli Wieczysta się nie pogubi. To jest jakiś horror.
|
Jop powinien zostać zwolniony jeszcze dziś wieczorem.
Z nim na ławce nie będzie awansu. To jest zbieranina przypadkowych grajków, zero ładu i składu |
zadko tu pisze ale ......wiecie ze Hutnik by nam spuscil w....... ???? niemozna zygac do brawoszfow -- ale Wisla wiosna jest tak beznadziejna ze az skoda na to patrzec .....do niedawna myslalem ze moze 3-4 zawodnikow jest na miare ekstraklasy .........przesadzilem - nawet jak to sie jakos uda to bedziemy termalika tego sezonu
|
Gramy bez defensywnego pomocnika. Dziury jak sk...syn w środku pola. Całą rundę zestaw Duda-Igbekeme nie działa, ale hierarchia działa :-D
|
Jak nie awansują, to będzie rekord świata. Pierwsze miejsce stracą, ale powinni walczyć chociaż o drugie.
|
Kompromitujący skład, kompromitująca pierwsza połowa.
Nie mamy środka pola, bezbadziejny, spacerujący Duda spowalnia każdą akcję przechodzącą przez siebie. Sanchez w dwóch wersjach - spóźniony albo na spalonym. Gigantyczne przerwy między formacjami które bez litości wykorzystuje Stal. Strzelec gola z asystą honorową trzech Wiślaków i tak zmieścił piłkę obok Letkiewicza. Jop się kompromituje. Potrzeba trenera. |
Jop się nie uczy, nie widzi, że "gramy swoje" już kilka miesięcy temu przestało działać.
|
jazda jazda jazda
|
Cytat:
Koszmar jak na razie. Jedynie Fred szarpie i posłał 2 - 3 świetne dośrodkowania. Sanchez, Bozić, Erthaler poniżej krytyki. Lelivel i Grujcic tylko niewiele lepiej. |
Jak zagramy w pozostałych meczach tak jak w pierwszej połowie to zdobędziemy ZERO punktów.
To był jakiś ku.rwa sabotaż, pier.dolony kryminał. O co tu chodzi? |
Co miała trener na myśli zmieniając w podstawie Krzyżanowskiego i Omicia? Środek Omić Duda Igbekeme tydzień temu grał bardzo dobrze, współpracowali znakomicie z Duarte a tiu jakaś chora zmiana i słabiutki Sanchez do przodu. Lelieveld i Grujcić jak zagubione dzieci we mgle. Odsądzany tydzień temu od czci i wiary Letkiewicz trzyma nas w grze o extraklasę. Koszmarna pierwsza połowa.
Qrwa co zostało spieprzone w przygotowaniach, że każdy zawodnik gra dużo słabiej niż jesienią? |
Sanchez łapany na spalonych jak amator...
Duda spowalniający akcję kółeczkami i odegraniem do najbliższego Bozic chyba bez kontaktu z piłką... Nie no, świetnie jest. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl