![]() |
Cytat:
Apropo meczu z Puszcza to Karcz przewiduje Omicia od pierwszych minut, a i Jop sugeruje w 1 składzie niespodziankę. Wypada życzyć powodzenia. To ostatnia szansa by zalapac sie przez niego na pociąg "ekstraklasa". |
Drozd zaraz będzie .......ił,że wypuszcza Omića na największych drwali w lidze.Mam tylko nadzieję,że ci z Niepołomic nie będą celowali piłką w naszych....
|
Cytat:
Wieczysta: 54-40 = 14 Musieli by strzelić prawie +20 bramek w 5 meczach :> |
Cytat:
Fajnie jakby Omić zagrał, dodatkowe centymetry bardzo się przydadzą. Ja bym postawił na środek Omić-Igbekeme, żeby nie odbierać sobie wszelkich szans na kontrę (Duda każdą szybką akcję psuje). Skorzystaliby na tym i Kuziemka, i Krzyżanowski (jeżeli będzie grał), bo oni w ofensywie bazują wyłącznie na szybkości. Jak trafiają na podwojenie to zaczynają się ciężary. Gra z Dudą w środku pola to największa krzywda dla nich. Oczywiście, Kacper pewnie wyjdzie w podstawowej jedenastce, mimo że jest w beznadziejnej dyspozycji. Cytat:
|
- Duda psuje każdą akcję do przodu
- Kuziemka i Krzyżanowski posiadają tylko i wyłącznie szybkość - beznadziejna dyspozycja Dudy a mamy dopiero 10:50 Brakuje mi wzmianek o beznadziejnej dyspozycji Kutwy, elektrycznym Letkiewiczu i wisienki na torcie - wpychania Nikaja do składu (to wielotygodniowe wpychanie go do składu jakoś tak dziwnie ostatnio zgasło...) |
A nie sądzicie, że Duda powinien zagrać na 10?
Za nim Carbo i Igbekeme. Przed nim Duarte. Po bokach Bozic i Kuziemka (Mikulec) |
Carbo nie zagra, bo dostał 4-tą żółtą kartkę.
|
sorry, uszło mojej uwadze
|
Cytat:
Dla Dudy nie ma dobrej pozycji z uwagi na jego ograniczenia techniczne. Może co najwyżej grać jako środkowy pomocnik w ustawieniu z trójką środkowych, ale i tak przydałby się ktoś kto potrafi oddać sensowny strzał z dystansu. |
Cytat:
To, że Duda nie sprawdza się w roli rozgrywającego i nie dynamizuje akcji, jest oczywiste dla każdego, kto uważnie ogląda mecze i ma w głębokim poważaniu imaginacje Królewskiego, że powinien on nawet już teraz grać w pierwszej reprezentacji Polski. |
Cytat:
A Kuziemka i Krzyżanowski w ataku bazują głównie na szybkości. Albo jesteś zbyt ograniczony żeby zrozumieć różnicę między tym co napisałem a tym co przytoczyłeś, albo złośliwie manipulujesz... |
Cytat:
Oczywiście, wszystko zależy od tego, co rozumiemy przez mityczne "dynamizowanie". ... teraz spodziewam się, że zostanę sprowadzony do parteru, ale cóż.... jestem przyzwyczajony. |
Cytat:
Jak znam życia to pewnie myślałeś o tym kto szybciej biega i wyszło Ci że Sukiennicki bardziej dynamizuje akcję niż Zieliński :> |
A już miałem nadzieję na merytoryczne podjęcie rozmowy bez wtrętów personalnych.
Kolejny dzień zjebany :haha: Moim zdaniem Zieliński często podaje piłkę, czy to do przodu, czy to na skrzydło, czy to do boku, bez przyjęcia, ale równie często holuje ją, rozgląda się, kilka razy ma z nią kontakt. Duda też często podaje bez zbędnych kontaktów piłki do przodu, czy na skrzydło i także często ją holuje. Pewnie dlatego ją holuje czy poprawia, bo akurat "wszyscy stoją i czekają nie wiadomo na co" (skąd ten cytat?) Ale nadal nie mam definicji "dynamizowania akcji". |
Cytat:
W ostatnim meczu Kuziemka wiele razy czekał na dobre podanie, ale do piłki dorwał się Duda, podał do stopera, stoper do niego, przebiegł dwa metry, ale nie bo jest rywal z przodu, no to na bok do Gigera... Jedyne dobre podanie w tempo jakie otrzymał Kuziemka było od Carbo. JEDNO. Przez cały mecz. Jeżeli chodzi o rozegranie - nie ma większego szkodnika niż Duda. |
Cytat:
W sumie można się tak do tego przyzwyczaić, że aż odpowiadanie na nie staje się po prostu nudne. :evil: Zieliński ma tyle wspólnego z Dudą, że jest Polakiem. :-D Nie ten wzrost, technika, dynamika, tempo operowania piłką, strzał, umiejętności, reakcje. On potrafi grać na jeden kontakt i szybko odegrać, gdy jest ku temu okazja. Duda, by dostrzec jakąkolwiek na to szansę, potrzebuje znacznie więcej czasu, co widzimy w każdym z kolejnych meczów. Nie predysponują go również do tego umiejętności. Między innymi dlatego Królewski opowiadał totalne bajki o jego grze w reprezentacji Polski. |
Nie no ten gość jest pięknie odklejony. Kiedyś wywyzszał pod niebiosa Sukiennickiego, teraz porównuje Dudę z Zielińskim.
To jest zwykły troll i prowokacje z jego strony. |
Cytat:
Wolfy odpowiedział mi w miarę merytorycznie, choć nie wyczerpująco. Nie powiem, że jestem usatysfakcjonowany jego odpowiedzią do końca. Poznałem jego zdanie w temacie i tyle. Natomiast nie interesuje mnie twoje zdanie o moim produkowaniu się. Przypominam ponownie, że to forum poświęcone Wiśle, a nie FraMatowi. |
Konferencja prasowa:
Sanchez będzie w "20" meczowej. |
Cytat:
|
Jeśli awansujemy w tej lub następnej kolejce to obstawiam, że resztę maja będą "dziwne" kombinacje w zespole.
6 punktów daje nam matematyczny awans przed dzisiejszym meczem Wieczystej. |
Treneiro Jop dziś na konferencji ponownie potwierdził że jest hierarchia xD
|
Cytat:
Obyśmy się o tym przekonali jeszcze nie w tym momencie. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli Jop dalej będzie niszczył zespół swoimi patologicznymi wizjami to zostanie pogoniony i tyle. Bo forma drużyny zdecydowanie uprawnia do szukania przyczyn w posunięciach trenera. Gdyby ktoś bardziej zaczął nas naciskać już dawno poleciałby razem ze swoją hierarchią. |
Bez dwóch liderów ofensywy remis z najlepszą drużyną wiosny nie będzie zły.
|
Trzeba dać dziś z wątroby i wygrać.
Nie sądzę, żeby Puszcza zagrała z nami otwarty mecz. Trzeba zneutralizować ich główny atut, czyli stałe fragmenty. Mam nadzieję, że Jop ich wyjątkowo wyczuli na głupie faule w okolicach tego 30-tego metra od bramki. Ktoś będzie się musiał zaopiekować Gjonim. |
Cytat:
Zneutralizować stałe fragmenty Puszczy? Nie ma komu, nie ma jak. Poza tym wiadomo, że u Jopa przede wszystkim "gramy swoje". Zneutralizować Gjoniego? Ja wyżej..kto? jak? Dzisiaj remis byłby naprawdę dobrym wynikiem. EDIT: Czyżby jakaś ukrywana kontuzja jednego z bocznych obrońców? Wiśniewski z rezerw zgłoszony do 1 zespołu |
Na pewno pocieszające, że Jordi zdrowieje na tyle, iż może dzisiaj być już przynajmniej w kadrze meczowej. To daje Jopowi większe pole manewru. Miejmy nadzieję także, że pomoże w wygraniu tego meczu.
|
Ja spodziewam sie sporych ciezarow. Mamy absencje kluczowach zawodnikow obrony, pomocy i ataku a dodatkowo nie grzeszymy forma.
Jesli jakims cudem my strzelimy pierwsi to moze byc latwiej niz oczekujemy bo Puszcza naturalnie bedzie chciala wyrownac co moze nam dac opcje do szybkich atakow i strzeenia kolejnej bramki. Natomiast jesli oni strzela pierwsi to mecz bedzie tak przyjemny jak leczenie kanalowe. |
Cytat:
Dodatkowo od Listopadowego spotkania z Mielcem nie zachowaliśmy czystego konta ani razu, także 2 rzeczy są w tym meczu pewne: 1. Stracimy gola 2. Stracimy tego gola jako pierwsi Pytania które pozostają otwarte przed tym meczem to: 1. Czy na jednym straconym się skończy? 2. Czy jeśli skończy się na jednym to uda się wyrównać? I to tyle z dywagacji przedmeczowych. Wszelkie scenariusze w których wygrywamy (a tym bardziej na luzaku 2 bramkami) to można wsadzić między bajki. |
To jeszcze dorzuć do statystyk ile tych meczów przegraliśmy.
|
Na boisku żadnego, formalnie jeden ze Śląskiem.
Trzeba jednak pamiętać, że do tej pory mierzyliśmy się raczej z ligowymi pariasami/średniakami. Puszcza jest najlepszą drużyną pierwszej ligi aktualnie. To nie Polonia Bytom czy Znicz Pruszków. Dlatego o ten remis będzie zdecydowanie trudniej. |
Cytat:
Jordi Sanchez w ostatnim treningu normalnie trenowal i bral udzial w gierce treningowej. Wyglada na filmie na 100% zdrowego. https://youtu.be/nuJzA4TVin8?si=SzyhXbl-4GukuRQW |
Ja bym Sancheza oszczędził na dwa kolejne mecze. Tam się rozstrzygnie awans.
Szkoda gościa po kontuzji stawu skokowego na mecz z rzeźnikami z Puszczy |
Sprawa awansu choćby nie wiem jak czarował rzeczywistość już jest rozstrzygnięta.Może być jeszcze walka o wygranie ligi.
|
Cytat:
PS. Ktoś podał dobry sposób, aby skutecznie wyłączyć podgląd "tworczosci" niektórych forumowiczow. Polecam. Od razu swiat piękniejszy (czytaj: normalny) |
Cytat:
Pogoń GM - w - R Wieczysta - d - R Miedź - d - W Ruch - w- R Więc bez przesady. |
Skład na #WISPUN: Letkiewicz - Giger, Kutwa, Grujcić, Krzyżanowski - Omić, Igbekeme - Bozić, Duda (C), Lelieveld - Duarte
|
rewelacyjny patent z tymi paniami z filharmonii co zagraly "Conquest of Paradise" na zywo. Chapeau bas!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl