![]() |
Przecież Cecherza nie będzie w Wieczystej przy pierwszej, nadarzającej się okazji. Chłop doskonale wie, że siedzi na beczce prochu.
Przyjdą 3-4 słabsze mecze, WK się znudzi i przyjdzie ktoś z ekstraklasowej karuzeli. |
Cytat:
Czy Wieczysta w ogóle umie grać piłkarskie szachy to nie wiem. Dlatego ciężko mi przewidzieć przebieg tego meczu. Mecz jest absolutnie do wygrania, jak z każdym innym rywalem. |
Jest tu kilku zakochanych w Kwietniu i czego by chłop nie odstawił to zawsze jest lepsze :). Wieczysta to zbieranina może kiedyś niezłych grajków, ale żaden niezły grajek z ambicją nie pójdzie do osiedlowego klubu, chyba że odcinać kupony. Wychwalanie potencjału tak stworzonej drużyny trąci kabaretem. Jak im pójdzie to może zremisują, a jak nie to dostaną łomot i tyle.
|
Mecz odbedzie się bez varu.. Gratulacje dla osoby, która podjęła taka decyzję, mecz na szczycie, który może decydować o awansie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Klub nie podał kto bedzie na varze, ale to bylaby nie lada kompromitacja gdyby go nie było. Wątpię w to. Majac 3 spotkania w Krk pod rzad nawet sprzetu nie musza transportowac do Warszawy.
|
Nie przesadzajmy z Wieczystą, to zdecydowanie pod wieloma względami najwygodniejszy dla nas przeciwnik. Obawiać to się możemy Puszczy.
|
Cytat:
Z czego to wynika? Ja kibicuję Wiśle Kraków i tak w zasadzie jest mi obojętne kto jest jej właścicielem. Pod jednym warunkiem... Ze sprawy klubu toczą się dobrze. Jak się obecnie toczą sprawy ? Owszem, jesteśmy liderem ale jak popatrzymy nieco szerzej to zbyt różowo to nie wygląda. Dlatego już od dłuższego czasu straciłem wiarę w Prezeska. Rozumiem, że ciebie, jako wielbiciela tegoż Prezeska, muszą te działania WK, delikatnie mówiąc, wprawiać w zakłopotanie. I stąd pojawiają się kompleksy, czego wyrazem są te ironie czy sarkazmy ( skądinąd mało lotne). A mój pogląd jest prosty. WK mógł wejść w Wislę i zostać nowym Cupiałem. Jego pieniądze pracowałyby teraz właśnie dla Wisły, z realną perspektywą osiągnięcia dużych sukcesów w krótkim czasie. Niestety ale Prezesek postawił wyżej swoje ego i prywatę nad interes klubu. A u mnie, no cóż, pozostał tylko z tego powodu żal za zmarnowaną szansą. I tyle. A los Wieczystej jest mi obojętny. Ale Ty możesz dalej być optymistą. Są podstawy, bo przecie mamy Moora :rotfl: Cytat:
Bardzo będę rad jak Wisła spuści im dziś wpie...l:D |
Dawno 0:0 nie było ;)
|
Cytat:
5 meczów jest dzisiaj w Polsce rozgrywanych |
Cytat:
Poza tym ten system na mecze powinien dostarczac organizator rozgrywek, ale ja tam sie nei znam |
Cytat:
Kwiecień mógł pomóc Wiśle kiedy naprawdę tego potrzebowała czyli w trakcie akcji ratunkowej, wymiękł i tyle. Teraz kiedy klub po latach jest poukładany, biedny jak na swój potencjał ale poukładany nagle wyraził zainteresowanie i wszyscy mają bić pokłony bo ma kasę zarobioną na handlu lekami. Kabaret. Niech sobie dalej kupuje i opłaca Brleka, Carlitosa, niech awansuje do Ekstraklasy z osiedlowym klubem. Bardzo mu kibicuję, ale po latach tylu go będzie pamiętać co prezesa Miliardera Pniewy. Dlatego nie pisz mi o kompleksach bo to kabaret. |
Cisnęliśmy, to debile musieli fajerwerki odpalić.
|
Cytat:
Oni są najważniejsi |
Jak się nie wykorzystuje swoich okazji to się to później tak kończy.
Duarte - którego ogólnie bardzo cenię, od jakichś 3-4 spotkań jest zupełnie bez formy. Duda - który ostatnio grał jak profesor, dziś elektryczny jak nigdy. Jedynie Kuziemka na swoim równym wysokim poziomie. No i Erthaler wziął się za siebie po dwóch - trzech słabszych meczach. Tak czy siak nie zasłużyliśmy, aby schodzić na przerwę przy takim wyniku. Tu powinno być z 2:1 dla nas, ale ostatnio wracamy do naszej nieskuteczności z poprzedniego sezonu. |
Cytat:
|
Duda u nas najgorszy na boisku, do zmiany. Pytanie do trenera - czemu Kacper kryje wysokiego napastnika Wieczystej? To nie pierwszy raz.
Nie wykorzystujemy sytuacji które sobie tworzymy, stąd wynik. Przy wysokiej skuteczności mogło być 1:4 do przerwy. |
Duda gra akurat dobrze.
Ustawienie go w naszym polu karnym to chyba jednak pomysł Jopa? |
Tu jeszcze będą okazję, widać, że Wieczysta nie za bardzo umie i chce się bronić. Ten mecz jeszcze się może rozkręcić. Trzymam kciuki, żeby rozkręcił się dla nas.
Nie no Kacper miał dużo start dziś i niechlujnych zagrań do przodu, zagrał słabiej niż zwykł przyzwyczaić. Nie ma o czym gadać. |
Duda chyba każde zagranie dzisiaj źle
James za niego to w przerwie to obowiązek Przydałby się ktoś za Duarte, bo ten jest dzisiaj beznadziejny również Tylko kto? Krzyżanowski ? Brakuje bardzo na ławce kogoś do rozruszania ofensywy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy siak gramy nieźle i raczej wygramy. Wieczysta ma na razie duuużego farta. |
Szkoda tego podania Marca Carbo, bo do tego zagrania był to najlepszy piłkarz u nas.
Niestety, w drugiej połowie musimy bardziej zaryzykować. Otworzymy się, a Wieczysta nas będzie starała się skontrować. Tu jeszcze padną bramki... James wejdzie za Dudę, a dziś również Nikaj może otrzymać więcej czasu... Jest miejsce w defensywie Wieczystej, więc jako jeździec bez głowy może coś samemu ulepić. Straszna szkoda tego wyniku. Zakładając odpowiednią skalę porównania, ten mecz przypomina mi dwumecz ubiegłorocznej LM pomiędzy Barceloną a Interem. Jedna drużyna ma optyczną przewagę i prowadzi grę, a rywale w szybki sposób odpowiadają kontrami, bo mają dużą jakość z przodu i dobrze potrafi. I tam Inter był do bólu skuteczny... Oby dziś było inaczej. |
Ogólnie jedyne do czego sie można doczepić to zbyt długie zwlekanie że strzałem i próby wjechania do bramki
Jakim cudem my tu z 3 goli nie strzeliliśmy? Mecz imienia baraży, świetny występ bramkarza przeciwnika |
Dramat. Duda w pierwszej połowie ŻADNEGO udanego zagrania. Do tego fatalne krycie przy rogu, który zresztą sprokurował swoim zagraniem. W drugiej ciut lepiej. Kto wpadł na pomysł żeby na Rodado grać górne piłki? Krył go Pazdan, który głową gra świetnie. Erthalter kolejny słaby mecz w ofensywie. Szkoda tego remisu bo Wieczysta zagrała słaby mecz.
Paradoksalnie Duda asysta ale bramka to zasługa Baniowskiego. Sędzia. Qrwa tal beznadziejnego sędziego nie spodziewałem się. Jak on nie wyrzucił Góralskiego z boiska? Raz za celową rękę, której nawet nie gwizdnął dwa za wejście ostre w Dudę? |
Duda pierwszy raz w meczu wyskoczył do główki i cyk - asysta xd
|
Biorąc pod uwagę przekrój całego meczu i postawę obu drużyn - dwa stracone punkty.
Przy normalnej dyspozycji strzeleckiej, Rodado miałby dziś na luzie hattricka. Wieczysta nie grała absolutnie nic i nie zdziwię się, jeśli Cecherz zostanie zluzowany w zimie. |
W drugiej połowie Duda inny zawodnik.
Statystyki mówią wszystko (22 strzały, 10 celnych Wisły vs 4 i 1 Wieczystej). Wisła była zespołem dużo lepszym, co biorąc pod uwagę płytki skład i zmęczenie świadczy dobrze o drużynie. Dobrze, że nie przegraliśmy. Wychodzimy na zero w trudnym meczu. |
Duda dwie różne połowy. W drugiej zagrał świetnie, płuca zespołu.
Najlepsi na boisku Carbo i Igbekeme. To nie był mecz Rodado. Wieczysta to frajerzy. Gdyby nie słaba skuteczność to by wyjechali z piątką w plecy. To co martwi to brak skrzydłowych na ławce, ale może to Baniowski powinien wchodzić panie trenerze, nie beznadziejny Sukiennicki? Dziś kluczowe podanie. |
Nie no przykryła nas ta Wieczysta. Mają jakość.
|
Pozytywy:
- Gramy do końca - Igbekeme złapał formę nie tylko fizyczną dziś obok Kuziemki najlepszy na boisku. - W sumie zdominowaliśmy Wieczystą. Negatywy: - skuteczność na starym dobrym poziomie - Rodado dołek formy - Duarte całokształt, szkoda tej kontuzji Bozica bo Fred nie powinien grać w podstawie. - sędziowanie, Frankowski to żart, karny był dla nas, podobnie jak żółta po ręce Góralskiego - po tej kartce musiałby grać ostrożniej. W sumie dobry rezultat jak na mecz wyjazdowy u wicelidera ;) |
Wieczysta nas nie dogoniła, dorzuciliśmy oczko nad 3 miejscem. Nie jest źle, a wiadomo było, że to będzie pieprznięty mecz.
|
Cytat:
Ja .......ę, jakie to są pionki :lol: Czapką nas nakryli :> Nie oglądam ich meczy bo mam ich w dupie, kolejny klubik-zabawka właściciela, ale nie mogłem się powstrzymać. Zwłaszcza ta ich ławka nas zmiażdżyła. Polonia to dwa poziomy wyżej pod względem kultury gry, tutaj tylko fart i zły dzień Rodado uratował ich przed wysoką przegraną. |
Igbekeme musi wyjść na Ruch w pierwszym składzie
Kosztem Duarte który już któryś mecz nic nie gra, Julius wtedy na skrzydło Ogólnie mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu, równie dobrze mógł się skończyć 5:1 |
Cytat:
|
Cytat:
Jak w obronie kładzie lagę bo go później eksperty wzrostem tłumaczą to się przyzwyczaił do odpuszczania. To samo zrobił z Siedlcami. |
W 2 połowie Wieczysta nie istniała. Remis z wiceliderem, jest git, chociaż powinniśmy to zdecydowanie wygrać.
|
Mamy ogromny problem z przodu w postaci braku kogoś kto potrafiłby wykończyć akcję. Jeśli nie zrobi tego Rodado to nie robi tego nikt. Aż prosi się o kogoś na lewym skrzydle kto potrafiłby wejść do środka i wykończyć akcję prawą nogą. Fred niestety takim graczem nie jest.
Erthaler znów chaotycznie. Chciałoby się zobaczyć w nim trochę Patryka Małeckiego który gdy tylko miał trochę miejsca zamykał oczy i walił na bramkę ile siły w nogach. Kuziemka mi się podobał. Powinien zakończyć ten mecz z 2 - 3 asystami. MVP - jak dla mnie drugi raz z rzędu Biedrzycki. Jak tak dalej pójdzie to w ogóle zacząłbym go wystawiać z przodu bo w odróżnienu do połowy naszej drużyny, chłop wie jak się zdobywa bramki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl