Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   11. kolejka, Wisła Kraków - Polonia Bytom, 29 września, 19:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11139)

Drozd 27.09.2025 07:05

Chodzi o to żeby taki sędziujący nie umarł na zawał w 60 minucie, albo nie przestał całego meczu w kole środkowym. Piłkorz z okręgówki zakładam, że potrafi przetruchtać 90 min w tempie sędziego, a wyczucie czy jeden z drugim udaje czy faktycznie jest faulowany, stara się walczyć o piłkę, czy piłka zupełnie go nie obchodzi tylko chce przeciąć rywala to się wie kiedy samemu się trochę pogra na dowolnym poziomie. Krótko mówiąc, każdy piłkarz o ile będzie obiektywny jest w stanie dobrze rozstrzygać boiskowe spory sprawiedliwie. Dawniej jedyną przewagą "zawodowego" sędziego była szybkość decyzji, teraz przez 5 minut potrafią patrzeć na ekran i nie widzieć więc pogonić patałachów jak się nie nadają i tyle.

crux.a 27.09.2025 07:47

Sylwestrzak to miernota, prawda. Ale nie to jest najgorsze. Najgorsze, że on jest nieobiektywny. We wszystkich meczach, które nam sędziował w ostatnich latach, sędziował przeciwko nam. Zabrał nam pewnie z kilkadziesiąt punktów w swojej "karierze".

Karherop 27.09.2025 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1654287)
Sylwestrzak to miernota, prawda. Ale nie to jest najgorsze. Najgorsze, że on jest nieobiektywny. We wszystkich meczach, które nam sędziował w ostatnich latach, sędziował przeciwko nam. Zabrał nam pewnie z kilkadziesiąt punktów w swojej "karierze".

Tyle on na szczęście nam nie sedziowal.

Sedziowal 5 spotkan, 4 w esa. W tym wypaczone wyniki: z Plockiem 3-4 i z Glwiicami 0-1 (brak ewidentnego karnego na Yeboahu)

Rok temu sedziowal w naszym domowym meczu ze Stalą Rzeszow i byl po prostu słaby

pepe72 28.09.2025 15:37

Konferencja prasowa:
szpital:
- Bożić.

Kartki:
2 - Krzyżanowski, Biedrzycki, Grujčić
1 - Kutwa, Duda, Nikaj, Lelieveld, Kuziemka, Igbekeme, Rodado, Ertlthaler

leszekpw 28.09.2025 23:29

Jeśli nie wygramy, trzeba powoli myśleć by pogonić tę miernotę trenerską Jopusia.

Karherop 29.09.2025 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1654232)
Gramy swoje!! 2:2

Im blizej meczu tym bliżej mam przeświadczenie że remis będzie trzeba przyjąć z zadowoleniem.

A nuż się miło zaskoczymy.

Natomiast frekwencja duzo poniżej nawet wstepnych założeń (spodziewałem sie pod 22k), pogoda na dobicie zrobila swoje. 18k to raczej max ktory dobijemy.

Skawa Wadowice 29.09.2025 09:49

Im wiecej czytam o sedziowaniu w tym meczu tym bardziej godze sie z dzisiejszą porażką.

sandomingo 29.09.2025 10:13

Dobra, a więc zaczynamy tydzień który przyniesie wyniki zaskakujące dla zwykłych optymistów a wręcz szokujące dla brawoszefów.
Tradycyjna antysędziowska kampania Szefa Królewskiego zacznie przynosić pierwsze efekty już dziś o co zadba arbiter międzynarodowy Damian Sylwestrzak.
Swoje trzy grosze dołoży również orkiestra maestro Jopa razem z samym dyrygentem, który zapoda tradycyjne "gramy swoje, nie patrzymy na rywala". Jest to bowiem dyrygent jednej jedynej partytury, niezdolny do jakiejkolwiek refleksji.
Ważniejszy dla niego jest potakujący wpis chlebodawcy w ciemnych okularach.
Dodatkowo atmosfera w drużynie i w całym klubie jest coraz bardziej gęsta, liczba zwolenników Szefa topnieje niczym lód w wiosennym słońcu. Powody są prozaiczne: brak kasy oraz klasy głównodowodzącego co prowadzi do rosnącej frustracji i nerwowości.

Generalnie: tydzień zakończymy bez ani jednego zwycięstwa z max 2 punktami na koncie. Przykre ale ... to jest prosta konsekwencja decyzji Wielkiego Wizjonera.

Ps. Na koniec pytanie: czy towarzysz Mruwa razem z towarzyszem Kajo Michalakiem nadal wnioskują o budowę nowego stadionu i prognozowanym zapotrzebowaniu na 50k biletów?
Peter Moore w przerwie pomiędzy obserwowaniem jogi swojej żony na tarasie w Santa Barbara nie podpowiedział Królom Marketingu, że sprzedając pakiety na 3 mecze Wisły warto byłoby wprowadzić jakąkolwiek zniżkę dla ich nabywców...No cóż.

El'kabat 29.09.2025 10:47

Wydupcone

GRAMY SWOJE!! 2:2

Patryko 29.09.2025 10:52

Oby ta świeżość, po morderczej pracy przy okazji przerwy reprezentacyjnej, dziś się zmaterializowała na boisku.

Jeśli wyjdziemy fizycznie przygotowani jak w meczu z Górnikiem, to nas zmiotą z planszy.

pepe72 29.09.2025 10:54

"11" wg B. Karcza:
Rodado
Duarte-Ertlthaler-Kuziemka
Carbo-Duda
Krzyżanowski-Grujcić-Biedrzycki-Lelieveld
Letkiewicz

krysztal 29.09.2025 11:25

No dobra,Kutwa znowu jakiś "mikro uraz" czy robi za kozła ofiarnego?

Karherop 29.09.2025 12:50

Przegrywa rywalizacje, choc Grujcic wcale wysoko nie zawiesza poprzeczki.

Z Wieczysta maja byc rotacje, wiec spodziewam sie zobaczyć duet Biedrzycki - Kutwa lub nawet Łasicki - Kutwa.

swiety37 29.09.2025 13:21

Mam wrażenie, że Biedrzycki gra lepiej jak ma obok Kutwę.

doktor granat 29.09.2025 13:38

Moim zdaniem wygramy.

cygan 29.09.2025 14:13

Wierze w ta drużynę i obstawiam pewne zwycięstwo 3;1 !TYLKO UKOCHANA WISLA KRAKOW!

wolfy 29.09.2025 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1654332)
Przegrywa rywalizacje, choc Grujcic wcale wysoko nie zawiesza poprzeczki.

Z Wieczysta maja byc rotacje, wiec spodziewam sie zobaczyć duet Biedrzycki - Kutwa lub nawet Łasicki - Kutwa.

Mam wrażenie że Kutwa tak samo przegrywa rywalizację z Grujciciem jak przegrywał z Urygą. Nie dał podstaw żeby go odstawić, następca dupy nie urywa ale... No właśnie nie wiem co. Można promować miernoty takie jak Broda czy Sukiennicki wbrew ich boiskowej postawie i jednocześnie szukać kwadratowych jaj na stoperze, tylko nie wiem jaki jest w tym cel.

No i tu dochodzimy do obsady bramki. Naprawdę mam nadzieję że Jop przestanie udawać że widzi więcej bo Broda jest nie tylko słaby, ale też psychicznie spalony. Po tym co odwalił z Łęczną widać że się totalnie posypał i nawet nie próbował interweniować.
To że jest miernym bramkarzem to jedno, bo u nas sami tacy, ale do tego zjadła go presja, ew. ma dołek formy i jest naprawdę źle. Liczby nie kłamią...

Smuga 29.09.2025 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
No i tu dochodzimy do obsady bramki. Naprawdę mam nadzieję że Jop przestanie udawać że widzi więcej bo Broda jest nie tylko słaby, ale też psychicznie spalony. Po tym co odwalił z Łęczną widać że się totalnie posypał i nawet nie próbował interweniować.
To że jest miernym bramkarzem to jedno, bo u nas sami tacy, ale do tego zjadła go presja, ew. ma dołek formy i jest naprawdę źle. Liczby nie kłamią...

Brodę należałoby też odstawić na ławkę, żeby być sprawiedliwym wobec innych piłkarzy, którzy po jednym słabszym meczu wypadali ze składu. Już tu raz pisałem, że jeśli Jop dalej będzie mu dawał fory, to prędzej czy później musi się to zakończyć kwasem w drużynie, bo dlaczego akurat Broda ma ciągle mieć pewny skład, choć się regularnie kompromituje, a inni po jednym gorszym meczu lądują na trybunach czy w rezerwach.

For_FuN_ 29.09.2025 15:54

Dzisiaj spokojne zwycięstwo i odbicie się po kilku przeciętnych występach. Stawiam na 3 : 1.

LucjuszWielki 29.09.2025 16:06

Widzę, że prorocze słowa Profesora zostały przemilczane... tak jakby nikt nie chciał ich widzieć.

Kiedyś zła passa musi się odwrócić (sylwestrzak), czy ten dzień nastanie dzisiaj?

Levis88 29.09.2025 18:47

Zero doskoku. Gramy na stojąco.

Szneka 29.09.2025 19:14

Kolejny fatalny mec Ertlhalera Duarte i Rodado. Skoro nasi najlepsi zawodnicy nic nie grają to i drużynie nie idzie.

s1mone 29.09.2025 19:54

To nie był wielki mecz, ale i tak trzeba przyznać, że zwycięstwo zasłużone.

Jedziemy dalej.

doktor granat 29.09.2025 19:55

Uff, wyrwane bezcenne 3 punkty i także szczęście było przy nas.
Oby tak dalej!

Patryko 29.09.2025 20:00

Carbo i Duda to były nasze płuca w tym meczu. Dobre wejście Igbekeme.

Rodado niestety dziś słabo, lub wręcz bardzo słabo.

Bardzo cenne 3 punkty w drodze po awans z poukładanym zespołem.

maumau 29.09.2025 20:03

Według mnie zagraliśmy świetnie. Można było się bać Polonii przed tym spotkaniem a koniec końców pozwoliliśmy im na 3 strzały z dystansu i NIC więcej.

Bardzo, bardzo odpowiedzialna gra całej drużyny. Obrona razem z bramkarzem pewnie. Pomocnicy może bez błysku w ataku ale za to zrobili swoją robotę w defensywie. Rodado miał trudny mecz ale też dodał coś od siebie w obronie.

To nie było efektowne zwycięstwo ale wreszcie zagraliśmy z odpowiedzialnością taktyczną drużyny która chce awansować. W pierwszej połowie troche pocierpieliśmy, oddaliśmy pole a potem dokręciliśmy śrubę i udało się strzelić bramkę.

Dla mnie możemy grać tak do końca sezonu bo właśnie w taki sposób robi się awanse. Na efektowną grę jeszcze przyjdzie czas.

10 meczów, 25 punktów. Czego chcieć więcej.

kbr 29.09.2025 20:04

Dawno nie widziałem tak dobrze zorganizowanej drużyny w meczu przeciwko Wiśle. Tym bardziej zwycięstwo cieszy, bo zostało wywalczone w dużych bólach. Mamy margines na ewentualną stratę punktów z wieczystą.

grogoriogreg 29.09.2025 20:12

A ja doceniłbym jednak postawę naszych rywali, którzy zagrali trochę po Wiślacku - przerost formy nad treścią w rozegraniu piłki i brak konkretów, brak dążenia za wszelką cenę do zdobycia bramki typową dla naszych 1. ligowych rywali grą na aferę. Ale w operowaniu piłką i jeśli chodzi o poziom zawieszonej poprzeczki to było trudniej niż z Odrą czy Pogonią.

Z ofensywy to Kuziemka jako jedyny prezentuje bardzo dobrą formę. I dobrze, że będzie w pełni gotowy na czwartkowy mecz.

W środku pola wrócił Carbo, jakiego chcemy oglądać, a niemrawy w 1. połowie Duda zaczął akcję bramkową świetnym zagraniem. Brawo James, po kilku słabszych spotkaniach w końcu konkretna zmiana. Omić i Giger również wyglądają na kogoś z umiejętnościami, ale spokojnie.

W obronie Grujcić dużo lepiej niż w ostatnim meczu, a Biedrzycki - SZEF. Nieoczywisty MVP?

Wydaje mi się, że w tych 3 meczach szykowana jest rotacja na bokach obrony i każdy zagra po 90, 60, 30 minut w trzech kolejnych spotkaniach. Komfort posiadania 3 ogarniętych gości na tych pozycjach... czego nie możemy powiedzieć o skrzydłach i 10tce. Julius nie powinien grać tak długo, W czwartek ani Fred ani Julius nie dadzą rady zagrać całego meczu.

To była bardziej wyrachowana Wisła, trochę taka jak w Tychach, choć jednak w 2. połowie nasza przewaga była już znaczna.

Teraz niech Jarek dogada remis z Wojtkiem, a z Ruchem walka na całego o kolejne 3 punkty!

Skawa Wadowice 29.09.2025 20:12

Ja z kolei widze to troche inaczej.
Pierwsze 15 minut oddalismy inicjatywe. Cala druzyna na polowie i czekamy jak zagra Polonia.
Obroncy poloni przez chwile nie wiedzieli co maja grac.
Potem wchodzimy w mecz i mecz sie wyrownal
W drugiej polowie na nich siedlismy. Po 1:0 polonia nie miala wgl pomyslu na akcje, jakby nie przygotowali takie scenariusza ze to oni beda gonic tutaj wynik.
Potwierdzaja to rowniez ostatnie minuty kiedy nasi obroncy z pilka nie byli atakowani a napastnicy poloni rozkladali rece.
Polonia mega dobra u siebie na sztucznej.
Ale lepiej wspominam pogon grodzisk mazowiecki

Wiadomo drzalem o wynik bo to tylko 1:0.

Ale ogolnie szacunek dla poloni ze nie lezeli jak opolanki.

Levis88 29.09.2025 20:19

Od kilku spotkań nie wychodzimy żeby grać swoje tylko czekamy co zrobi przeciwnik. Jak strzeli na 1:0 to mamy problem. Jak my szybko nie strzelimy na 1:0 to mamy jeszcze większy problem.

Patryko 29.09.2025 20:20

Ciekawe było też dziś nasze ustawienie w obronie, czyli 4-4-2 bez wysokiego pressingu. Chyba jeszcze tak nie zagraliśmy w tym sezonie.

wolfy 29.09.2025 20:21

Jak na pierwszą ligę - bardzo wysoka kultura gry. Nawet Sylwestrzak dobrze sędziował. Tym bardziej cieszy zwycięstwo.

Zmiennicy wreszcie dali jakość. Omić pokazuje że sporo umie.

Letkiewicz wybronił co miał, do tego jedno świetne wyjście poza pole karne. Naprawdę, nie trzeba nic więcej u nas na bramce. Wystarczy solidność.

Dla mitomanów którzy liczyli na kolejne wygrane pięcioma bramkami - cóż. Tak się gra o awans. Ostatnie dwa mecze to był promyk nadziei w tym względzie. Jeśli się nie umie wygrać strzelając jedną - dwie bramki, to się nie awansuje.

Arked 29.09.2025 20:27

Mecz na bardzo wysokim poziomie taktycznym w wykonaniu obu drużyn. Bardzo mało błędów, które można by wykorzystać. Cenne zwycięstwo.

Jaroo1 29.09.2025 20:32

Myślę, że Jop wie co robi i ten mecz chciał wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Tu nie były potrzebne czy nawet mile widziane fajerwerki, tylko wygrana i siły na kolejne mecze zachowane.
Ktoś tu wreszcie używa mózgu, zamiast napalać się na udowadnianie, że Wisła umi grać po krakosku... i Jop wie i rozumie, że cel jest ważny, a nie zawsze styl.

Smuga 29.09.2025 20:35

Nie ma co narzekać. Jest zwycięstwo z wymagającym rywalem, który choć jest beniaminkiem, to sporo może w tej lidze namieszać. Wreszcie Jop miał odwagę odstawić Brodę, a już za samo to należy mu się ogromny plus. Znów też wyszło na to, że jak prognozuję porażkę, to jest zwycięstwo. :D Oby tak dalej!

masada 29.09.2025 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1654348)
Carbo i Duda to były nasze płuca w tym meczu. Dobre wejście Igbekeme.

Rodado niestety dziś słabo, lub wręcz bardzo słabo.

Bardzo cenne 3 punkty w drodze po awans z poukładanym zespołem.

Przecież Rodado nieomal z niczego strzelił dziś dwie bramki: raz wyciągnął obrońca asekurując słupek, potem świetna parada bramkarza. Był podwajany, potrajany, orał z przodu jak chłop pańszczyźniany, nie wiem, czego można od niego jeszcze oczekiwać.

W końcu dobry mecz Duarte: ogromny udział przy bramce, gdy pięknie zamarkował strzał i przepuścił piłkę do Igbekeme.

cygan 29.09.2025 20:44

BRAWO WISLA KRAKOW zagrali dobry mecz bez błędów bo Polonia zaprezentowała się jako dobry zespół i ważne 3 punkty które zbliżają nas do awansu PRZYSZLOSC NALEZY DO NAS a pesymistów proszę o większą wiarę w nasza drużynę CALA WISLA ZAWSZE RAZEM bo mamy dużo wrogów którzy tylko czekają na nasze niepowodzenia

maumau 29.09.2025 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1654360)
Przecież Rodado nieomal z niczego strzelił dziś dwie bramki: raz wyciągnął obrońca asekurując słupek, potem świetna parada bramkarza. Był podwajany, potrajany, orał z przodu jak chłop pańszczyźniany, nie wiem, czego można od niego jeszcze oczekiwać.

W końcu dobry mecz Duarte: ogromny udział przy bramce, gdy pięknie zamarkował strzał i przepuścił piłkę do Igbekeme.

W pełni się zgadzam! Dodam jeszcze, że Fred dosłownie jeździł na tyłku w tym meczu. Jak widać mało kto tutaj patrzy na pracę skrzydłowych w defensywie a prawda jest taka, że braku zaangażowania w obronie nie można mu odmówić.

Drozd 29.09.2025 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1654357)
Myślę, że Jop wie co robi i ten mecz chciał wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Tu nie były potrzebne czy nawet mile widziane fajerwerki, tylko wygrana i siły na kolejne mecze zachowane.
Ktoś tu wreszcie używa mózgu, zamiast napalać się na udowadnianie, że Wisła umi grać po krakosku... i Jop wie i rozumie, że cel jest ważny, a nie zawsze styl.

Jeżeli ktoś w tym meczu nie widział stylu, to jest niewidomy :).

W pierwszej połowie daliśmy się Polonii zmęczyć, kiedy my szliśmy z kontrą we trzech oni wracali w ośmiu na pełnym gazie. To się odbiło na ich grze w drugiej połowie.

Letkiewicz widać było, że trzymał koncentrację bardzo aktywny w pierwszej połowie Duda. Elegancko Giger i Giurcić Dario miał za przeciwnika tego kloca z Polonii nie wiem czy Kutwa dałby sobie z nim radę. Wejście Lelivelda i Jamesa dało impuls, Potem jeszcze Omić. Wszyscy wnieśli coś pozytywnego.

Teraz trzeba twardo zagrać z osiedlowcami i zbudować miłą przewagę w tabeli.

wolfy 29.09.2025 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1654360)

Dokładnie. Rodado zagrał bardzo dobry mecz, podobnie Duarte.
Wszyscy zagrali.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl