Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   9. kolejka, Wisła Kraków - Odra Opole, 13 września, 19:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11134)

As 13.09.2025 18:41

Gdybym był Brodą to bym to piąstkował a nie klepał jak dziewczynę po pupci.

Szneka 13.09.2025 18:55

21 minuta i jakoś autobusu Odry nie widać a my po dwóch akcjach Kuziemki nie gramy nic. Kolejny mecz Duarte Erthalter i Rodado wyłączeni z gry.

Markus 13.09.2025 18:56

Gdy ma się bramkarza na przedpolu tak słabego jak Broda, takie sytuacje są nieuniknione.

Szneka 13.09.2025 19:06

Uff. Biedrzycki. obyśmy zaczęli jak najszybciej grać swoje bo miałem obawy że zaczął się brudny mecz. bramkarz gra na czas, prowokowanie Rodado, odkopywanie piłki. Jak najszybciej wsadzić jeszcze 2-3 gole i uspokoić mecz.

As 13.09.2025 19:18

Trzeba powiedzieć, że chujowo gramy. Z tej werwy z początku sezonu nic nie zostało. O ile Miedź zagrała bardzo dobrze przeciwko nam i zasłużyli na zwycięstwo to Odra jest chujowa tylko my też jesteśmy chujowi.

Szneka 13.09.2025 19:20

Zaczęło się machanie rękami Rodado, psucie sytuacji przez Duarte. Kompletnie nie ma na boisku Erthaltera. Jak widać mecz w Legnicy i sparing z Puszczą to nie były przypadki. Obyśmy przepchnęli dzisiejszy mecz.

Drozd 13.09.2025 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1653551)
Trzeba powiedzieć, że chujowo gramy. Z tej werwy z początku sezonu nic nie zostało. O ile Miedź zagrała bardzo dobrze przeciwko nam i zasłużyli na zwycięstwo to Odra jest chujowa tylko my też jesteśmy chujowi.

Najbardziej chujowa jest ta pi...da z gwizdkiem.

Kuziemka do zmiany, Duarte do zmiany.

wolfy 13.09.2025 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1653550)
Uff. Biedrzycki. obyśmy zaczęli jak najszybciej grać swoje bo miałem obawy że zaczął się brudny mecz. bramkarz gra na czas, prowokowanie Rodado, odkopywanie piłki. Jak najszybciej wsadzić jeszcze 2-3 gole i uspokoić mecz.

2-3 gole powiadasz?

s1mone 13.09.2025 19:25

Kto asystował przy golu Wiktora? Bo się nie przyglądnąłem dobrze.

Szneka 13.09.2025 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1653555)
Kto asystował przy golu Wiktora? Bo się nie przyglądnąłem dobrze.

Lelieveld. Niby strzelał a wyszła asysta

As 13.09.2025 19:42

Ten sędzia to jest jakiś po.......ony czy o co chodzi? Duda faulowany na kartkę ale kartki nie ma, za chwilę Rodado delikatnie fauluje typa z Odry i jest kartka.

Szneka 13.09.2025 19:44

dra qrwa mat w jaki sposób straciliśmy gola na 1-2................. Biedrzycki biegnie bo biegnie , Lelieveld to samo a Grujcić daje się ograć jak junior

wolfy 13.09.2025 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1653559)
dra qrwa mat w jaki sposób straciliśmy gola na 1-2................. Biedrzycki biegnie bo biegnie , Lelieveld to samo a Grujcić daje się ograć jak junior

A co zrobił Broda?

Szneka 13.09.2025 19:50

Wolfy wyczyny w dzisiejszym meczu naszego bramkarza pominę.

As 13.09.2025 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1653561)
Wolfy wyczyny w dzisiejszym meczu naszego bramkarza pominę.

Pierwsza bramka na konto Brody wg mnie ale przy drugiej to już nie jego wina. Oprócz tego jakoś dużo roboty nie miał.

wolfy 13.09.2025 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1653387)
Tak jak byl dla Znicza :>

Przed tygodniem mówiło się że Skrobacz gra o posadę i juz taki jeden z nami gral nie tak dawno o nią z tą sama Odrą.

Oby z osobnym skutkiem

Także ten :>

Szneka 13.09.2025 20:27

Stracone dwa bardzo ważne punkty. Zapaść formy Rodado Duarte i Erthalera przerażająca. Co do Brody - przy pierwszej bramce wybicie jak dziecko z podstawówki grające w dwa ognie, przy drugiej raczej nie miał szans ale miał piłkę na ręce....Ogólnie nie broda zawalił mecz ale nasze katastrofalne błędy. Do tego prezenty Dudy i Erthalera w drugiej połowie i mogło się skończyć porażką. kryzys jak widać jest głębszy niż tylko mecz w Legnicy.

bridgeburner 13.09.2025 20:28

Kolejny bardzo słaby mecz
Szczególnie w obronie, pressingu, zupełny brak kontroli środka pola
Przegrane drugie piłki
Druga stracona bramka absurdalna , spóźnieni/śpiący tam byli wszyscy
Nie można nie wygrać strzelające takim meczu 2 gole u siebie
Jak nie chciałem się znęcać nad Broda , to nie pomaga, delikatnie rzecz ujmując

Drozd 13.09.2025 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1653562)
Pierwsza bramka na konto Brody wg mnie ale przy drugiej to już nie jego wina. Oprócz tego jakoś dużo roboty nie miał.

Każdy strzał Odry śmierdział golem przy drugim golu większość bramkarzy to wybija. Broda jest mułem ślamazarnym jak mucha w smole.

Dawać młodego do bramki !!!

No i kluczowa sprawa czyli ta ....a z gwizdkiem. Wszystko było przerywane faulem od początku do końca meczu. Bez reakcji tej czarnej szmaty tak to można się bronić...

As 13.09.2025 20:30

Trzeba powiedzieć że sędzia sędziował pod Odrę, wszystko pod nich. Gdyby po równo rozdawała kartki to pewnie Odra grałaby w 9.

ALE

Ale też jest istotne. My nie gramy jak na początku sezonu. Nie ma tego pressingu kiedy z pianą na ustach rzucaliśmy się na przeciwników. Nie ma tej intensywności, wszystko jest takie hmmm powolne. Powoli doskakujemy, powoli przyjmujemy piłkę, powoli ją podajemy.

Odra się nie zamurowała, były okazję do kontry, było miejsce do rozegrania ale myśmy wszystko robili na slow motion.

Prawdopodobnie to ten mityczny kryzys z którym każda drużyna musi się zmierzyć. Pozytywne jest to że dwa razy udało się wyrównać a nie skończyło się porażka jak to dawniej bywało.

Jaroo1 13.09.2025 20:31

Trochę czar z początku sezonu zaczyna pryskać, szkoda. Dzisiaj musieli bezproduktywna Wiśle ratować Polacy żeby coś wpadło z przodu, co nie koledzy?

Drozd 13.09.2025 20:39

Na tyle powolne, że zdążali nas faulować, a może jest troche strachu o nogi skoro kutas na faule nie reaguje.

Kluczem są dwie frajerskie bramki stracone.

Broda do rezerw.

wolfy 13.09.2025 20:44

Remis z bardzo mocną Odrą, niewiele drużyn w tej lidze ma tak dobry skład jak Miedź, Odra, Puszcza, Chrobry...
Na spokojnie +10 punktów na koniec rundy.
Następny mecz to już będą 3 punkty, na 200%.

kbr 13.09.2025 20:46

Kubeł zimnej wody na głowy tych, którzy po meczu ze Śląskiem ogłaszali awans do ESA :)

leszekpw 13.09.2025 20:52

Jopizna znów się popisała. Hahaa. Zmysł taktyczny top.

Kurz 13.09.2025 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1653571)
Ale też jest istotne. My nie gramy jak na początku sezonu. Nie ma tego pressingu kiedy z pianą na ustach rzucaliśmy się na przeciwników. Nie ma tej intensywności, wszystko jest takie hmmm powolne. Powoli doskakujemy, powoli przyjmujemy piłkę, powoli ją podajemy.

Mam wrażenie, ze większość analiz nie uwzględnia istnienia przeciwników, jakby tylko Wisła przebywała na boisku. Jak przegrywamy, to gramy gorzej, jak wygrywamy 4-0 to lepiej, ale to iluzja. I Miedź i Odra na różnym poziomie i z różnym skutkiem zagrały z nami inaczej niż pierwsza szóstka. Tak jak tego nie znosimy, tak jak mamy z tym problemy. Odra zagrała słabiej od Miedzi, dlatego nie przegraliśmy. Ogólnie jednak obie zostawiły nam mniej miejsca od ŁKSu czy też Śląska i nagle przypomniały się mecze z ostatnich 3 lat. Do tego dochodzą proste błędy w defensywie oraz ręcznik zamiast bramkarza i wszystko jasne.

Drozd 13.09.2025 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1653572)
Remis z bardzo mocną Odrą, niewiele drużyn w tej lidze ma tak dobry skład jak Miedź, Odra, Puszcza, Chrobry...
Na spokojnie +10 punktów na koniec rundy.
Następny mecz to już będą 3 punkty, na 200%.

Te strzały Odry z 30 metrów gdyby szły w bramkę to też byłyby gole. Mamy ręcznik w bramce i to jest główny problem.

FraMat 13.09.2025 20:54

A pisałem w temacie meczu z Miedzią:

Cytat:

Od początku sezonu każdy mecz [dodam: każdy wygrany mecz] toczył się w czasie kiedy byłem w samolocie (taka praca).
Ewentualnie widziałem kawałek, a potem jazda na lotnisko.

W piątek, po raz pierwszy od początku tej rundy byłem w domu, widziałem cały mecz w TV.
Ot, klątwa....

Możecie po mnie jechać, ewentualnie składać się dla mnie choćby na Ryanaira.
Potwierdza się - kiedy nie jestem w samolocie lub za granicą, nie ma granka.

Jeszcze raz apeluję o sfinansowanie mi jakiegoś lotu w porze meczu.

PS. na szczęście za tydzień, w niedzielę o 14.30 jestem w samolocie.:-)

wolfy 13.09.2025 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1653581)
Te strzały Odry z 30 metrów gdyby szły w bramkę to też byłyby gole. Mamy ręcznik w bramce i to jest główny problem.

Ja czytałem na forum że Broda gieroj i da radę.

Markus 13.09.2025 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1653581)

On nie tylko nie umie dobrze grać na przedpolu, ani nogami, ale dodatkowo źle współpracuje z obrońcami, wzajemna komunikacja również szwankuje.

To bramkarz jeszcze gorszy i słabszy niż Buchalik. Pierwszy do wymienienia na kogoś lepszego.

Markus 13.09.2025 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1653584)

S1moniczek przecież miesiącami wpychał go na siłę do pierwszego składu.:evil::rotfl:

wolfy 13.09.2025 20:59

Ciii, należy mu się pierwszy skład.
Krakowscy dziennikarze tak orzekli.

Jagul 13.09.2025 20:59

Jop nie ma pojęcia o reagowaniu na wydarzenia boiskowe.
Mecz nam się kompletnie nie układa, a ten stoi.
Żadnego pomysłu jak to odwrócić.
Ten remis to przy całej otoczce i tak jest dobrym wynikiem.

Drozd 13.09.2025 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1653580)
Mam wrażenie, ze większość analiz nie uwzględnia istnienia przeciwników, jakby tylko Wisła przebywała na boisku. Jak przegrywamy, to gramy gorzej, jak wygrywamy 4-0 to lepiej, ale to iluzja. I Miedź i Odra na różnym poziomie i z różnym skutkiem zagrały z nami inaczej niż pierwsza szóstka. Tak jak tego nie znosimy, tak jak mamy z tym problemy. Odra zagrała słabiej od Miedzi, dlatego nie przegraliśmy. Ogólnie jednak obie zostawiły nam mniej miejsca od ŁKSu czy też Śląska i nagle przypomniały się mecze z ostatnich 3 lat. Do tego dochodzą proste błędy w defensywie i ręcznik zamiast bramkarza i wszystko jasne.

To co cytowałeś napisał AS ale zgadzam się z nim :).

Natomiast "mniej miejsca" to jest faul i w wykonaniu Miedzi i Odry bez reakcji sędziów. Nikt nie lubi jak jest kopany czy obijany łokciami i kolanami. Tyle, że to nie jest piłka nożna, a bandyterka tolerowana tylko w naszym zapyziałym grajdole.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1653588)
Jop nie ma pojęcia o reagowaniu na wydarzenia boiskowe.
Mecz nam się kompletnie nie układa, a ten stoi.
Żadnego pomysłu jak to odwrócić.
Ten remis to przy całej otoczce i tak jest dobrym wynikiem.

I wpuszcza na zmianę chłopa, który jego zdaniem nie rozumie filozofii naszej gry i ma deficyty.

FraMat 13.09.2025 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1653584)

Broda do kadry

wolfy 13.09.2025 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1653590)
Broda do kadry

Oczywiscie do pierwszej, razem z Krzyżanowskim.

Holendrzy nie są na to gotowi.

Szneka 13.09.2025 21:01

czemu nie wszedł Omić a na ławce nawet nie było Bozicia? Omić tak słaby że nawet na ostatnie 10 minut nie był w stanie wejść . Bozić nieźle się pokazał w Legnicy a dziś nawet na ławie go nie było.

FraMat 13.09.2025 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1653589)
To co cytowałeś napisał AS ale zgadzam się z nim :).

Natomiast "mniej miejsca" to jest faul i w wykonaniu Miedzi i Odry bez reakcji sędziów. Nikt nie lubi jak jest kopany czy obijany łokciami i kolanami. Tyle, że to nie jest piłka nożna, a bandyterka tolerowana tylko w naszym zapyziałym grajdole.

A tu akurat pełna zgoda.
Ta niemyta c i p a udająca sędziego wypaczyła całkowicie przebieg meczu.
A wystarczyło w pierwszych dziesięciu minutach utemperować kartkami tych rzeźników z opola, żeby mecz toczył się na innych zasadach.

wolfy 13.09.2025 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1653592)
czemu nie wszedł Omić a na ławce nawet nie było Bozicia? Omić tak słaby że nawet na ostatnie 10 minut nie był w stanie wejść . Bozić nieźle się pokazał w Legnicy a dziś nawet na ławie go nie było.

Jest hierarchia, Jop jej przestrzega.

FraMat 13.09.2025 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1653594)
Jest hierarchia, Jop jej przestrzega.

To kto jest przed Omiciem w hierarchii? :shock:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl