![]() |
Pierwszy zespół, który zszedł nisko do obrony i czeka na kontry. Wynik do przerwy nie jest zaskoczeniem.
|
Póki co bardzo apatycznie wyglądamy i masa niedokładnych podań. Nie ma dużo ruchu + autobus Miedzi. Szczerze mówiąć wk...mnie taka gra przeciwnika. Te autobusy to jakaś zakała tej ligi.
|
Cytat:
Carbo krył kolesia idącego na prostopadłe podanie do czasu aż wyszedł na spalony. Zawalił albo Biedrzycki który krył nikogo, albo ten co został z tyłu zamiast pokryć Mioć-a. Ale raczej to Duda/Kuziemka jest winny, trzeba by prześledzić ustawienie. Mecz wygląda identycznie jak poprzednie mecze z murarzami, z Miedzią szczególnie. Ja wiem że jesteśmy zajebiści, ale Jop mógłby czasem ustawić drużynę pod rywala. Po mojemu do zmiany w przerwie bezproduktywni Duda i Kuziemka. Wymieniłbym też Duarte, ale nie ma na kogo... Ewidentnie napastnicy (Rodado + Duarte) są odcięci od podań, środek sobie nie radzi. Potrzebna jest jakaś reakcja z ławki. |
Cytat:
O wynik jestem dziwnie spokojny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pierwsza drużyna w sezonie nastawiła się na kontry i już skończyło się rumakowanie.
Miejmy nadzieję że w drugiej połowie się coś zmieni. |
Koło to 20 m a dokoła to jeszcze z 5 brakowało. A Temu mułowi brakło pół metra do piłki, kompromitacja. Za to łapkami machać potrafi...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To że Broda jest słaby to żadna nowość.
Duda nie powinien był wyjść na drugą połowę. |
Do 77 minuty nie stworzyliśmy jednej sytuacji
Strzał precyzyjny, mocny, z 20 metrów typa którego nikt nie raczył zaatakować A tu się bramkarza czepiacie Donnarumma zapewne by to obronił ale bez przesady Nie przez bramkarza jest ta porażka Bardzo słaby mecz, bez pomysłu, bez polotu, nawet pressing nie wychodził Już w 30 minucie wyglądali na spoconych, jakby nie mieli pary do biegania Szczególnie słabo kadrowicze u-21, Kuziemka, Duda, Kutwa Za dużo szumu ostatnio chyba wokół nich |
Balonik pierd...z hukiem
|
Cytat:
|
Spodziewalem sie porazki
Oni dzisiaj tak po prostu po ludzku nie wyszli na mecz, totalnie nie chcialo im sie Dobrze ze przerwa na kadre jest |
To jest tragedia. Rozumiem gorszą dyspozycję, ale to jest przepaść między tym meczem a resztą jakie zagraliśmy. Zero pomysłu na grę, zero zaangażowania i kolejne wyczekiwanie ze zmianami na niewiadomo co. Wisła nawet w barażach z nimi wyglądała lepiej.
Przyjąłbym porażkę z każdym, ale nie z tymi szmatami i nie w takim stylu. |
I dobrze, że ta porażka przyszła, bo to będzie kubeł zimnej wody dla rozgrzanych głów niektórych tutaj obecnych, ale też dla piłkarzy, żeby nie bujali zbytnio w obłokach, myśląc iż złapali Pana Boga za jaja.
Ile to się ostatnio człowiek naczytał, że awans już jest pewny, że trzeba robić szturm na Puchar Polski i europejskie puchary, że Krzyżanowski lada moment dostanie powołanie do reprezentacji etc. Oby ten plaskacz był tylko jednorazowym sygnałem ostrzegawczym, a nie zapowiedzią gry w kratkę czy kilku bolesnych gongów. |
To co, rączki na kołderkę?
Jop nie pomógł dzisiaj drużynie. |
Może i wynik równie chu.owy jak w barażach, ale przynajmniej byliśmy gorsi i nie tworzyliśmy sytuacji.
|
Cytat:
|
Wiślacki Guardiola dzisiaj kompletnie nie ogarniał wydarzeń boiskowych.
|
Myślę, że na tym etapie bardzo potrzebna porażka. Chłopaki zaczęli się unosić w oparach własnej zajebistości i zostali sprowadzeni na ziemię.
Teraz duży test dla Jopa. Musi nas przygotować na tego typu mecze, gdzie przeciwnik po prostu bardzo dobrze zamyka się na własnym polu karnym i czeka na błędy, jakie popełnił dziś np. Kuziemka. Słaby mecz Ertlthalera, najsłabszy w sezonie mecz Kuziemki. Rodado kompletnie odcięty od gry. |
Oczywiście będzie czepianie się Jopa, winny Broda i Biedrzycki, przez nich stracona bramka, słaby Kuziemka i jak zawsze Duda, a Krzyżanowski w ofensywie dno .
Antypolskie ....y już atakują. Jak porażka to wina Polaków, jak wygrana to tylko/głównie dzięki zagranicznym graczom. Mimo, że w ofensywie nie pokazaliśmy nic to wiaodmo, że ....y będą się skupiać, na tym że obrona zła. Zjeb wolfy jakby robił Jop watch to by mu wyszło, że Rude miał 1,2 średnia a Jop ma w tym sezonie 2,6. No ale ojkofob jebany już się jara że była porazka i Jop nie pomógł. Fałszywe ....iska... |
Cytat:
To zawsze pomaga. Co za monotematyczny głąb. |
Pierwsze sześć meczów przeciwnicy wyszli na nas na wariata i grali w piłkę. Aż sam się dziwiłem że tak grali. Miedź jako pierwsza wyszła grać z kontry, dwa razy nas skontrowali i wystarczyło. Nam oczywiście brakowało wysokiego napastnika na wrzutki ale to już norma i było trzy sezony żeby się przyzwyczaić.
Jak ktoś oglądał w miarę regularnie mecze Wisły w pierwszej lidze to wiedział, że zweryfikuje nas zespół grający defensywnie bo to z takimi przegraliśmy awanse trzy razy. Okienko jeszcze otwarte i może ktoś w klubie przytomnie zauważy „ej może kupimy sobie kogoś na wrzutki?”. Obawiam się że trenerzy innych drużyn oglądali ten mecz i będziemy takie mecze oglądać raczej częściej niż rzadziej. |
Niestety kubeł zimnej wody.
Trzeba przyjąć to z pokorą i od kolejnego meczu zrobić kolejną serię zwycięstw. |
Przykryli nas czapką. W 2 połowie ani jednej dobrej sytuacji dla nas, spokojnie mogło być 4, 5:0 dla nich.
Mam wrażenie, że spuchliśmy kondycyjnie. Oni do każdej piłki na pełnej, u nas stojanović. Źle się to oglądało, a Miedź robiła swoją grę. Brawo dla nich, uczciwie trzeba przyznać, że zagrali dobry mecz. |
Cytat:
|
Czulem ciężary i byly nawet wieksze niż myślałem. Glowy do gory, naładować akumulatory i jedziemy dalej.
A o samym meczu trzeba jak najszybciej zapomnieć |
Cytat:
Oceny indywidualne mijają się z celem. Entthraller czy Kuziemka pewnie z drużyną jak Znicz zagraliby dziś jak z nut. To przeciwnik, jego styl gry i skala trudności sprawiła, że wyglądali fatalnie. Do tej pory dostawaliśmy trochę nieprawdziwy obraz Wisły, teraz nastąpiła pierwsza korekta i urealnienie "kursu". |
Kubeł zimnej wody na niektóre rozgrzane głowy. Zwłaszcza piłkarzy. Zobaczymy czy zadziała.
Dziś zobaczyliśmy Wisłę jak z poprzednich lat. Wolno, niedokładnie, bez pomysłu, bez ambicji. Miedź była dziś o klasę, momentami dwie klasy lepsza od Wisły. W każdym aspekcie. Indywidualnie i drużynowo. Na boisku i na ławce trenerskiej. |
Porazka nie boli. Zasluzona. Beznadziejny styl. Akurat sie spodziewalem tutaj porazki. Wiec wywalone na ten mecz. Dobrze ze kubel zimnej wody, przerwa na repre i jest nad czym pracowac. Teraz same ogory ktore beda graly jak miedz dzisiaj
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzisiaj trzymanie na boisku beznadziejnego Dudy do 80 minuty to był jakiś kabaret. Wcale mnie nie dziwi że Kuziemka wyglądał beznadziejnie na murującego przeciwnika - tak, znacznie gorzej niż Baena :> Nie wystarczyło ograć jednego piłkarza żeby dośrodkować, nie było miejsca na wbiegnięcie z piłką i chłopak nie istniał. Czyli ten sam problem co inni nasi skrzydłowi w poprzednich sezonach. Dobrą zmianę dali Bozić, Igbekeme i prawdopodobnie następny mecz powinni zacząć w pierwszym składzie. James przyśpieszył grę i potrafił czasem utrzymać piłkę, nasz nowy skrzydłowy miał ze trzy świetne wrzutki które przeszyły obronę Miedzi. Na murarzy jak znalazł. Krzyżanowski w obronie średnio ogarniał, ale nie on jeden. Za to w ofensywie w ogóle nie istniał - też nie był tutaj sam. |
Cytat:
|
Cytat:
Jop przespał moment na zmiany jak amator. To że przy 2:0 wymienił pół składu to dowód że się pogubił. Natomiast chamy z Legnicy jechały na szpadzie przy bierności ze strony sędziego od samego początku. Taktyk Niedźwiedź zadowolony, teraz dostaną wpi... ze Zniczem :). Ktoś już napisał że to potrzebna porażka i też się z tym zgadzam. Bo by już naszym młodym całkiem palma odbiła. |
Cytat:
NIE WOLNO O TYM MECZU ZAPOMNIEĆ. W najbliższych meczach większość zespołów będzie tak z nami grała. |
Cytat:
|
Polacy dziś slabo
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl