![]() |
Cytat:
Ale biorąc pod uwagę terminarz, o którym wczoraj sam pisałeś, mam wrażenie że to może być za mało mimo wszystko. Duda/Carbo, Baniowski/Kuziemka, Sukiennicki, Kawała, Colley/Grujcic, Krzyżanowski, Broda/Letkiewicz. To jest cała nasza ławka, plus dwóch z rezerw, żeby wypełnić skład meczowy. |
Pozytywna pompa, Rodado zostaje, Moore przyszedł, nowe stroje od nowego sponsorami, przeciwnik ma swoje problemy. A no i jeszcze ostatnie 2 sparingi wygrane :D
No jak nic w palnik :D Nie zapominajcie jakiemu klubowi kibicujemy. |
Dużo zleży od tego czy Zaskroniec się będzie wpieprzał we wszystko i komplikował po swojemu. Gość generalnie jest od szukania Mooreów, tworzenia budżetu, zmniejszania długu, robienia transferów więc jeśli się zajmie tym, zamiast lataniem z głośnikiem po szatni, narzucaniu chorej i ośmieszającej presji na piłkarzy (Duda nieoczywisty wybór do kadry, który rodzi się raz na dekadę xd) i przede wszystkim .......eniu o jego algorytmach i tabelkach zielonych w excelu, to może być dobrze.
Im mniej się wtrąca i miesza, tym lepiej dla pracy piłkarzy i trenerów. A ile może swoim pajacowaniem napsuć, to chyba najlepiej było widać wtedy gdy samograj za Sobola nie dał rady wygrywać z czołówka na finiszy ligi i jak poległ z Puszcza. |
Cytat:
W rolach głównych Młyński, Kutwa, Sapała, Starzyński, Gogół, Sukiennicki :help: Do tego jeszcze wtedy Biedrzycki i Kiss z czerwami. Dramat Teraz wygląda to mimo wszystko o niebo lepiej, jest jakaś szansa nie zawalić sezonu w lipcu i sierpniu. |
Moskal wtedy wlasciwie wystawial do skladu tych co akurat umieli poruszac sie o wlasnych silach. Strasznie chlopu wsploczulem bo kolejne podejscie do Wisly, kolejny raz mial dramat w skladzie i kolejny raz nie dostal czasu az sie sklad ustabilizuje i wzmocni.
Jak sie patrzy na sklad w niektorych meczach to tam w srodku Dziecic z Kutwa biegali a po bokach Starzynski z Mlynskim. Na stoperze Jaroch. Z ziomkiem sie lekko poklocilem bo ten cisnal po Moskalu jakoby wyniki to byla jego wina kompletnie ignorujac sklad jaki byl zmuszony wystawiac. Sytuacja w tym sezonie wydaje sie byc o niebo lepsza. Gdyby nie wypadl Mikulec i Uryga to moznaby powiedziec, ze jest sklad na robienie okolo 2 punktow na mecz. |
Cytat:
|
Mielec ma swoje problemy kadrowe, ale uwazam ze to liga skrojona pod ich styl i beda umieli sie odnalezc od 1 kolejki.
To bedzie trudny przeciwnik, remisik na dzien dobry jak nic. |
Rok temu to zaczynaliśmy od czerwonych kartek.
W pierwszym meczu 0-0 z Polonią i Biedrzycki w 57' z czerwem. w drugim 1-2 ze Zniczem i Kiss wyleciał z drugą żółtą. Oba stracone gole podczas gry w "10". |
@sandomingo
Bardziej do tego zmierzam że jeszcze jakich ruchow mozna sie spodziewać, choćby na sztukę, bo tych sztuk szczególnie w pomocy/ataku jest za malo. Okno trwa do 8 września. Oby naszym atutem w pierwszych meczach bylo utrzymanie coru drużyny, szczególnie w starciach z dopiero budującymi sie druzynami: Stali, ŁKSu, Tychow, Wieczystej czy Śląska. |
Bardzo dużo z was nie docenia ciągłości.
Trener plus kręgosłup drużyny jest ustabilizowany tego nie było i rok i dwa temu, kadra też wygląda lepiej od tej ze startu sezonu pucharowego. Ja naprawdę jestem dobrej myśli (do pierwszej szmaty w ryj xD) że będziemy w czołówce ligi na jesieni, jak wysoko zależy jak jakościowi są ci zawodnicy którzy już przyszli, oraz ci którzy przyjdą ;) |
Jak nie bedzie 3 punktow z kandydatem do spadku, to czarno widze ten kolejny sezon. Mielec pojdzie droga Warty z..... (tfu; bezdomnej)
|
Musimy wygrać przecież został Rodado.
|
Biedrzycki wrócił do trenowania na pełnych obrotach, więc trener Jop ma szansę na środek obrony wrzucić dwóch wolnych stoperów: Biedrzycki + Colley ;)
Karol Dziedzic został wypożyczony do Warty Poznań, a z zespołem trenuje Dawid Olejarka, który pomimo braku gry w sparingach ma szansę dołączyć do meczowej kadry. Choć najlepiej i dla nas i dla Dawida byłoby poszukać mu nowego zespołu. |
A co u Stali Mielec? Rozsypali się po spadku czy ktoś tam sensowny został?
|
Cytat:
Biedrzycki niech spokojnie się kuruje, ma czas :> |
Karol Arys ze Szczecina będzie arbitrem głównym.
Arbitrzy asystenci tego meczu to Marcin Janawa i Jakub Jankowski, na sędziego technicznego wyznaczono Rafała Szydełko, a za system VAR odpowiadać będą Paweł Malec i Piotr Szypuła. |
Cytat:
Z 2-3 rozsadnych zostalo, ale raczej nikogo kto miałby u nas 1 sklad |
Czyli do pyknięcia, nawet przez naszych asów.
|
Stal i my faworytami do spadku? xD
|
Cytat:
Ech, niczego się nie uczycie, ale oby było tak jak piszecie. Warta nie była do "pyknięcia"? Kotwica nie była do "pyknięcia"? Ja nie mam wątpliwości że oni są żałośnie słabi, ale trzeba im jeszcze na boisku coś strzelić i nie stracić frajersko bramki. A jak na środku wyjdzie taki Duda to z tym drugim może być problem, a i samo strzelenie murarzom bez SFG Poletanovicia zawsze było dla nas udręką. P.S. Do "pyknięcia" w tej lidze jest absolutnie każdy. Żeby to jednak regularnie robić - tu leży problem z awansem. |
Cytat:
Co nie znaczy że nie wierzę w wygrana, bo każdy inny wynik będzie rozczarowaniem. |
Obyśmy wygrali. Na złość jaroo1.
|
Konferencja prasowa:
Szpital: Łasicki, Staszak, Cziczkan. |
Cytat:
|
Na razie nie jest to jeszcze przesądzone.
W każdym razie dobrze, że mamy dwóch bramkarzy na podobnym poziomie. Zwłaszcza, że #4 poszedł na wypożyczenie |
Jop coś opowiadał, że Igbepeme musi mieć czas bo nie trenował z zespołem, to była odpowiedź na pytanie w jakiej jest formie fizycznej. Pobrzmiewa w tym filozofia hierarchii w zespole. Mam nadzieję, że ci wyżej w hierarchii wylądują na ławie kiedy będą kopać się po czole i hierarchia nie zagwarantuje im placu. Inaczej kolejny sezon szlag trafi.
|
Cytat:
Bez obaw - Poletanović ją opanował w kilka dni, zaraz po w.......u ze Zniczem wskoczył za naszego wunderkida. Nikogo też nie będą obchodziły wymówki Jopa po ew. porażce. Liczą się tylko trzy punkty. |
Wypada tylko wierzyć Jopowi z tym, że James jeszcze nie jest gotowy fizycznie na mecz. Mimo wszystko chyba wie lepiej, niż my.
|
Cytat:
|
Ma być k.rwa gra o awans od pierwszej minuty pierwszego meczu.
To ogólne dziadostwo i kiblowanie w 1 lidze trwa już o wiele za długo. |
Cytat:
|
Panowie, na discord można między innymi typować wyniki Wisły.
Konto założyłem. Możecie mi teraz wytłumaczyć gdzie mam wejść, w co kliknąć, żebym mógł dołączyć do odpowiedniej grupy. |
Cytat:
|
Dzisiaj zaczynamy marsz po awans, co czujecie opiszcie
|
Cytat:
|
Mądrze prawisz, dla wszystkich to rada jest.
|
Śmierdzi mi składem:
Letkiewicz - Lelieveld, Colley, Biedrzycki, Jaroch - Duarte, Duda, Carbo, Ertlthaler - Rodado, Zwolak. Gdybym miał wybierać, to dałbym jednak Brodę na bramkę, Ertlthalera zamiast Dudy do środka i Kuziemkę na prawą. EDIT: Mam nadzieję, że w końcu Rodado przejmie opaskę na stałe! |
Stal Mielec nawet grając w Ekstraklasie prezentowała typową pierwszoligową rąbankę, coś vide Puszcza, więc jakoś nie widzę tego żeby dzisiaj było łatwo i przyjemnie tą drużynę ograć. Śmierdzi mi tutaj coś jakąś taką Kotwicą 1:1 albo Pruszkowem 2:1 jak rok temu, nawet pora meczu była identyczna. Niby sparingi obiecująco, coś tam chłopaki strzelali, mistrza Słowacji ograli, ale w lidze znając życie wyjdą na miękkich nogach. Większość tych rywali w 1 lidze jest właśnie takich, że albo się skończy łatwym 3:0 dla nas, albo porażką 0:1 przepchaną kolanem i obroną Częstochowy przez przeciwnika. No i w sumie remisem też. Ameryki nie odkryłem, będzie co będzie.
|
Cytat:
Nie ma stary, młody, doświadczony, debiutant, legenda, świeżak muszą grać aktualnie najlepsi, nie ważne ile trenują z zespołem. Jeżeli któryś ma przez tydzień staczkę, ale z tą sraczką biega szybciej i strzela celniej to ma grać i tyle. Nie ma co wracać do Miedzi. Ale Jop moim zdaniem wpuścił Kissa zamiast Alfaro właśnie przez durną hierarchię. Bo Kiss miał jeszcze rok kontraktu, a Alfaro nie miał. Mimo że Alfaro już w poprzednim meczu pokazał że złapał formę. Efekt znany. Jeżeli nie zagra Kutwa od początku to będzie pierwszy sygnał, że Jop nie utrzyma stołka do zimy... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl