Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   BARAŻE 29 maja, 1 czerwca (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11112)

Karherop 28.05.2025 10:11

Biedrzycki do 19 kwietnia rozegrał 8 spotkan wiosna po 90 min. Pauzował "tylko" 4 tygodnie. Colley ledwo 1.5 spotkania po 9 miesiącach (+ tylko 2 mecze w rezerwach).

Jesli kondycyjnie i zdrowotnie Biedrzycki sie trzyma to postawilbym na niego. Tym bardziej że Legnica będzie grała głównie na wrzutki w pole karne, a tam jego wzrost sie przyda. A kto wie, moze będzie jakas rotacja (zmiana stopera w trakcie meczu), bo raczej obaj nie sa gotowi na ewentualne 120 minut.

Stelio 28.05.2025 12:11

Nie no, im dłużej o tym myśle tym bardziej mam minorowy nastrój przed tym jutrzejszym meczem. Tutaj wszystko pod szmatę w pysk się zgadza:

1. Serie meczów po naszej stronie i oponenta (domniemana wyższość formy i bycie faworytem na papierze).
2. Historia spotkań z tym przeciwnikiem w tym sezonie (porażka i remis).
3. Full stadion.
4. Dziura w obronie w postaci Józka który nie grał od pół roku w piłkę.i jak amen w pacierzu coś odjebie. Jak nie czerwo to jakiś karny z dupy albo wylew w kryciu.

To nie będzie ten rok niestety...

MateuszABG 28.05.2025 12:38

O baben, jak dawno mnie tu nie było. Mój scenariusz jest taki: Dostajemy w ....e 1:3 i miedzianka sprowadza nas na ziemie. Bardzo chciałbym się mylić, ale znam Wisłę prawie 30 lat i wiem czego można się spodziewać (poza jakimiś przebłyskami)

wolfy 28.05.2025 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1647458)
Biedrzycki do 19 kwietnia rozegrał 8 spotkan wiosna po 90 min. Pauzował "tylko" 4 tygodnie. Colley ledwo 1.5 spotkania po 9 miesiącach (+ tylko 2 mecze w rezerwach).

Jesli kondycyjnie i zdrowotnie Biedrzycki sie trzyma to postawilbym na niego. Tym bardziej że Legnica będzie grała głównie na wrzutki w pole karne, a tam jego wzrost sie przyda. A kto wie, moze będzie jakas rotacja (zmiana stopera w trakcie meczu), bo raczej obaj nie sa gotowi na ewentualne 120 minut.

Ja się zgadzam, tylko pytanie czy Biedrzycki jest na tyle zdrowy żeby normalnie wejść i grać, czy może w razie W wejść na zmianę i może jakoś dogra do końca meczu?

Bo wiadomo że lepszy ograny Biedrzycki niż Colley w takiej formie jak ze Stalą. Przy czym i tu, i tu poziom oczekiwań może być tylko i wyłącznie niski.

Pelson 28.05.2025 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1647464)
Ja się zgadzam, tylko pytanie czy Biedrzycki jest na tyle zdrowy żeby normalnie wejść i grać, czy może w razie W wejść na zmianę i może jakoś dogra do końca meczu?

Bo wiadomo że lepszy ograny Biedrzycki niż Colley w takiej formie jak ze Stalą. Przy czym i tu, i tu poziom oczekiwań może być tylko i wyłącznie niski.

To niezły chichot losu, że teraz pokładamy nadzieje w Biedrzyckim, po tych wszystkich jego odpałach w tym sezonie. Ale tak, to prawda, że lepszy byłby mimo wszystko Biedrzycki niż Colley. Pożyjemy, zobaczymy.

wolfy 28.05.2025 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pelson (Post 1647466)
To niezły chichot losu, że teraz pokładamy nadzieje w Biedrzyckim, po tych wszystkich jego odpałach w tym sezonie. Ale tak, to prawda, że lepszy byłby mimo wszystko Biedrzycki niż Colley. Pożyjemy, zobaczymy.

Żaden chichot losu, po prostu po kontuzji Colleya nie mamy żadnego naprawdę dobrego środkowego obrońcy. Żeby nie było - Biedrzycki przed kontuzją wielokrotnie się kompromitował, chociaż dużo tu winy Jopa który sobie ubzdurał, że będzie wystawiał dwóch wolnych stoperów razem.
Z Kutwą Biedrzycki wyglądał lepiej, bo miał go kto zaasekurować.

Para Łasicki-Biedrzycki to byłoby pewnie optimum, bo Colley ma prawo nie być w wybitnej formie po niemal całym sezonie leczenia i rehabilitacji po zerwaniu ścięgna Achillesa.To jest zawodnik bazujący na szybkości, dynamice i technice.

Przy czym - kto by nie zagrał, trzeba liczyć że wejdzie na szczyty swoich możliwości, bo aktualnie nie są to dobrzy obrońcy.

bridgeburner 28.05.2025 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1647464)

W razie czego lepiej żeby zaczął od początku, bo tracimy tylko 1 zmianę jakby musiał zejść przez uraz
Colley to tykającą bomba z opóźnionym zapłonem nawet w optymalnej formie, teraz to w gole strach się bać
No druga kwestia, on z Lasickim na środku to ewidentny brak centymetrów
Swoją drogą, jak tylko zaczynam myśleć o tym meczu czuje w powietrzu zapach mokrej szmaty
A co w ogóle z Uryga, było oficjalne info ?
Domyślam się że zerwał krzyżowe skoro jest już po operacji ale komunikatu albo nie było albo mi umknal

wolfy 28.05.2025 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1647468)
W razie czego lepiej żeby zaczął od początku, bo tracimy tylko 1 zmianę jakby musiał zejść przez uraz
Colley to tykającą bomba z opóźnionym zapłonem nawet w optymalnej formie, teraz to w gole strach się bać
No druga kwestia, on z Lasickim na środku to ewidentny brak centymetrów
Swoją drogą, jak tylko zaczynam myśleć o tym meczu czuje w powietrzu zapach mokrej szmaty
A co w ogóle z Uryga, było oficjalne info ?
Domyślam się że zerwał krzyżowe skoro jest już po operacji ale komunikatu albo nie było albo mi umknal

Podejrzewam że jeśli Biedrzycki będzie zdrowy, to zagra.

pepe72 28.05.2025 18:20

"11" B. Karcza.
https://gazetakrakowska.pl/kto-na-ba.../c2p2-27631291

Rodado
Fred-Duda-Baena
Poletanović-Carbo
Mikulec-Colley-Łasicki-Jaroch
Broda

Wydaje mi się, że z 10 trafił. Jak dla mnie to pytanie czy Carbo wyjdzie w pierwszej 11 czy Ikbekeme.

Karherop 28.05.2025 20:09

Karcz najczęściej trafia 10 z 11 nazwisk

grogoriogreg 28.05.2025 21:42

Poletanović i Carbo dadzą nam "centymetry".
W rozegraniu będzie ciut gorzej, ale za to teoretycznie bezpieczniej. Przy naszej grze podaniami od tyłu Igbekeme często wchodzi w drybling balansem ciała, będąc obróconym przodem do naszej bramki. W środku pola Miedzi gra znany nam Hajda z Puszczy Niepołomice, paskudny typ, który na sto procent w takich sytuacjach wchodziłby w Jamesa agresywnym doskokiem. Mam nadzieję, że nie będziemy grali w ten sposób (krótkie podania od obrońców do środkowych pomocników).

Nie wiadomo jak zdrowie Biedrzyckiego, bo jeśli będzie w 100% gotowy do gry, to może wygryźć Józka ze składu.

FraMat 29.05.2025 08:16

Z innej beczki: wygląda na to, że o 21.00 nie będzie padało.
Dobra pogoda na dobry mecz.

Karherop 29.05.2025 08:51

Temperatura tez dobra (13-11 st).

Walczmy dzisiaj o to, by emocje trzymały nas do niedzieli.

Arkadiusz.Czerepach 29.05.2025 09:56

dla tych co na stadion sie nie załapali: jaki pub polecacie żeby w *godnej atmosferze poogladac to widowisko

*homogenicznej wyznaniowo tj bez rzymian

Szneka 29.05.2025 15:19

Proszę linka do meczu.tak aby hulał w Turcji

wolfy 29.05.2025 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1647478)
Poletanović i Carbo dadzą nam "centymetry".
W rozegraniu będzie ciut gorzej, ale za to teoretycznie bezpieczniej. Przy naszej grze podaniami od tyłu Igbekeme często wchodzi w drybling balansem ciała, będąc obróconym przodem do naszej bramki. W środku pola Miedzi gra znany nam Hajda z Puszczy Niepołomice, paskudny typ, który na sto procent w takich sytuacjach wchodziłby w Jamesa agresywnym doskokiem. Mam nadzieję, że nie będziemy grali w ten sposób (krótkie podania od obrońców do środkowych pomocników).

Nie wiadomo jak zdrowie Biedrzyckiego, bo jeśli będzie w 100% gotowy do gry, to może wygryźć Józka ze składu.

Niestety, Jop nie wystawił Poletanovicia i Carbo.

As 29.05.2025 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1647494)
Proszę linka do meczu.tak aby hulał w Turcji

https://sport.tvp.pl/86918088/wisla-...-gdzie-ogladac

lub https://strimsy.top/WislaKrakowMiedzLegnica.php

Stelio 29.05.2025 20:53

HELLO PUSZCZA MY OLD FRIEND.

Jeszcze jakaś asysta bramkarza na dobicie w 95 minucie i kończymy ten cyrk. Jeszcze ktoś chętny na analizy dotyczące niedzieli?

Arkadiusz.Czerepach 29.05.2025 20:55

spokojnie, Chelsea też przegrywała 0:1 do przerwy

Patryko 29.05.2025 20:56

Póki co wracają stare demony.

U nas sytuacje Duarte i Dudy, po czym koleś oddaje strzał życia i przegrywamy. Gdzieś to już widziałem...

Levis88 29.05.2025 20:56

Sam Duda mógł mieć 3 gole. Dawno nie było strzału życia w sumie.
Wygramy.

Stelio 29.05.2025 21:02

A Liverpool 3:0 :) szkoda że nie jesteśmy ani jednymi ani drugimi

Elendil 29.05.2025 21:06

Mówiłem, że lepiej było grać na wyjeździe. U siebie za duża presja, od 1 minuty atak i za atakiem, i po co to wszystko? Żeby wszystkie sytuacje marnować? Żeby przeciwnik miał pół sytuacji i zdobył gola? Na wyjeździe byśmy grali ostrożniej, uważniej, z większą rozwagą.

Stelio 29.05.2025 21:08

Ale trzeba przyznać że progres jest, 2 lata temu mieliśmy już 2 w palnik do przerwy :D może za rok się uda dowieźć remis :D :D

As 29.05.2025 21:31

Jedno trzeba powiedzieć. Jaroch dzisiaj bardzo dobry, chłop zwykle słusznie zbiera baty ale dzisiaj naprawdę nieźle gra.

AgresywnyChomik 29.05.2025 21:31

Tylko sędzia jest słabszy od nas na boisku.

leszekpw 29.05.2025 21:53

Ale mam z was bekę. Ile razy to pisałem, że nie awansujemy. A wy jak ślepi.

Szneka 29.05.2025 22:12

Kolejny ....a sezon w 1 lidze. To co dziś odjebali Rodado i Mikulec woła o pomstę do nieba.rezerwowi Kiss Kiakos i Zwoliński po dzisiejszym meczu powinni być zwolnieni dyscyplinarnie.

Patryko 29.05.2025 22:13

Katastrofa.

2 poprzeczki, słupek, złamana noga. Jak to nie jest jakieś fatum, to co?

Wasiu 29.05.2025 22:15

Z tym pajacem królewskim nie awansujemy nigdy.

wolfy 29.05.2025 22:15

Jeżeli Carbo nie miał kontuzji to Jop się skompromitował.

Może jednak zatrudnijmy na następny sezon trenera.

Jaroo1 29.05.2025 22:16

Karma za pyche Zaskrońca, który gówno wie a udaje mądrego

kbr 29.05.2025 22:16

Jak się nie ogrywa Miedzi, to się na dupie siedzi.

leszekpw 29.05.2025 22:17

Czytanie płaczu naiwniakow bezcenne

Martineq 29.05.2025 22:17

Jop wykręcił drugi wynik w lidze za jego kadencji. Nie awansowaliśmy przez początek Moskala. To jest dobry trener, a baraże to po prostu jeden mecz.

wolfy 29.05.2025 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martineq (Post 1647522)
Jop wykręcił drugi wynik w lidze za jego kadencji. Nie awansowaliśmy przez początek Moskala. To jest dobry trener, a baraże to po prostu jeden mecz.

Tylko czasem taki mecz trzeba rozegrać. A Jop nie ma o tym pojęcia.
Mógł zaryglować środek pola ale nie - musiał realizować swoje wizje.

Elendil 29.05.2025 22:19

To było jasne. Milion wrzutek, milion sytuacji, dwie kontuzje, przegrana. Mówiłem, że barażów u siebie to niemal pewna przegrana.

Tak czy inaczej pytanie kluczowe: co dalej z Wisłą? Da się coś dosypać do budżetu czy walczymy tym razem o utrzymanie, bo kto lepszy, to odejdzie, a na ich miejsce będzie ściąganie rezerwowych z niższych lig, byle by za darmo.

Jak dla mnie tak jak nad Cupialem wisiała klątwa braku awansu do LM, tak samo nad Królewskim wisi klątwa braku awansu do Ekstraklasy. No nie uda się i już, nie póki on jest właścicielem i prezesem

Stelio 29.05.2025 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1647461)
Nie no, im dłużej o tym myśle tym bardziej mam minorowy nastrój przed tym jutrzejszym meczem. Tutaj wszystko pod szmatę w pysk się zgadza:

1. Serie meczów po naszej stronie i oponenta (domniemana wyższość formy i bycie faworytem na papierze).
2. Historia spotkań z tym przeciwnikiem w tym sezonie (porażka i remis).
3. Full stadion.
4. Dziura w obronie w postaci Józka który nie grał od pół roku w piłkę.i jak amen w pacierzu coś odjebie. Jak nie czerwo to jakiś karny z dupy albo wylew w kryciu.

To nie będzie ten rok niestety...

Hehehehehe

EHH śmiech przez łzy.

Dobra panowie, milo się forumowało, ale tyle ile nerwów kosztował mnie ten sezon a w szczególności końcówka to jest za dużo. 4 sezon w 1 lidze, tutaj stawiam granicę. W następnym sezonie nawet wyników nie sprawdzam. Wracam na stadion jak w końcu tego .......onego pajaca w klubie nie będzie (wiadomo kogo mam na myśli), ale na 100% będzie więc zakładam, że przyszły sezon o Wiśle będę słyszał tylko przypadkowo. Trzeba w końcu powiedzieć ....a dość.

Colin 29.05.2025 22:22

Niestety...

Wyć się chce po dzisiejszym meczu, po tych wszystkich słupkach, poprzeczkach. Dzisiejszy mecz dobitnie pokazuje jak niesprawiedliwa, cholerna potrafi być piłka i niestety już któryś raz w sezonie tą gorzką pigułkę przychodzi przełknąć, oczywiście dziś najbardziej gorzką. Nie bez kozery w którymś wywiadzie po rozstaniu z Wisłą Kaziu Moskal na pytanie reportera czego mu życzyć w przyszłości odpowiedział: "więcej szczęścia".Była dramaturgia w tym meczu i walka godne półfinału, a może finału. Pozostaje życzyć więcej szczęścia Wisełce, całej drużynie w przyszłym sezonie a Rafałowi Mikulcowi szybkiego powrotu do zdrowia.

Levis88 29.05.2025 22:23

Cos takiego jak nadmierny impet działa w polu karnym czy tylko na środku boiska?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl