![]() |
Cytat:
Po co? Plan niestety nie wykonany w 100% bo Uryga doznał urazu. Miejmy nadzieję że niegroźnego (chociaż rezonans polazuje coś z kolanem). Zostało nam dwóch stoperów... |
Cytat:
Ktoś gdzieś pisał o takiej możliwości. Mam nadzieję, że to nie nastąpi. |
Cytat:
|
Kartki po faulach to ewidentne więc nikt się nie ma do czego przyczepić.
Gorzej z Rodado. |
Duda też dostał żółtą za odkopnięcie na aut piłki, którą rywal miał wprowadzić do gry z wolnego.
|
Pięknie się to czyta jak pompujecie balonik, ktory w barażach z hukiem pier...
|
Najbardziej emocjonujące w tym meczu było to czy R. dostanie kartkę.
To który usłużny warszawski "dziennikarz" rozkręci aferę ? |
O co aferę? O odkopnięcie piłki? Przecież karę już dostał :)
|
Konferencja po meczu:
https://youtu.be/-jmAZ3yRlo8?si=ZzPPjDreSpth9Mjr Kolano ale jeszcze nie wiadomo co z Alanem. W Rzeszowie będzie oprócz Kuziemki, Baniowski i jeszcze kogoś wezmą z rezerw. |
Mecz jak wszystkie inne, tylko tym razem strzeliliśmy adekwatną do gry ilość bramek ;)
A skoro jesteśmy przy Stali SW to widziałbym u nas Ibe-Tortiego na skrzydle. Zrobił w jedną rundę lepsze liczby w spadającej Stali niż nasi skrzydłowi z milionem sytuacji. |
Cytat:
Ogólnie wszystko w porządku, mnie się jeszcze marzy żebyśmy skończyli ligę na czwartym (może miedź jutro nie wygra z termą?) |
Miło sie oglada takie mecze. Do tego udało sie wykartkować... tylko martwi co z Alanem.
|
Cytat:
Trzeba kibicować by Płock dzisiaj wygrał, bo wtedy BBT musi się postarać. |
Skrót meczu z TVP Sport:
https://youtu.be/npluA5E2e28?si=-hk-I4a6mgfFqs_t |
Mecz z wyjątkowo ładnymi golami.
Akcja Carbo i Zwolińskiego wspaniała, podobnie Rodado i Alfaro zakończona technicznym strzałem. Szkoda słupka Duarte po świetnej akcji i poprzeczki Rodado. No i Niepsuj zabrał Angelowi gola ;) |
Mecz spokojny, mało takich, trza docenić :).
Carbo i Poletanović z gracją kartki złapali. Duda i Rodado to tak chamsko :D Letkiewicz wróci na chwilę do bramki ze Stalą? Osobiście wolałbym zobaczyć Kuziemkę w dłuższym wymiarze. |
Spalony był jak byk Zwolaka ale cóż
|
Cytat:
|
Zwykle nasi byli piłkarze pakują nam bramki, a tu nie dość że jeden wyleciał z boiska to drugi strzelił dla Nas. Niech to będzie nasze światełko w tunelu.
|
Przypomniał mi się dowcip z 2006.
Wróżka powiedziała Janasowi, że w meczu Niemcy-Polska gole będą strzelać tylko Polacy - Podolski i Kloze :) |
Mecz byłby idealny, gdyby nie kontuzja Alana.
Ja pochwalę Carbo za świetny występ (wiadomo, rywal beznadziejny), ale po Marcu nie widać już psychicznej pourazowej blokady. No i mamy wartość dodaną z przodu. Totalnie przyćmił ociężałego Poletanovicia, który może stracić miejsce w składzie na baraże, skoro młodzieżowiec Duda wydaje się być pewniakiem do składu. Moja druga pochwała wędruje do Duarte. Mocno go ganiłem za rundę jesienną (słusznie), miał kapitalny występ z Polonią w PP, a na wiosnę gra tak po Jarochowemu - solidnie, poprawnie, ale jednak przychodził tu raczej na gwiazdorskich (w realiach 1. ligi) warunkach i nie dawał tyle co powinien dać klasowy skrzydłowy. Mecz ze Stalą był jednym z jego lepszych występów w Wiśle, no ale powstrzymajmy hurraoptymizm, bo to tylko Stal Stalowa Wola. Szkoda Brody, ale jednak patrząc pod kątem szans na punkty w Rzeszowie najlepiej jakby na ten mecz do bramki wrócił Letkiewicz. Z drugiej strony ani Kuziemka ani Baniowski nie dostali szansy gry od początku spotkania, więc może ich obecność na boisku nie będzie dla nas aż tak dużym osłabieniem. edit. No i pojawił nam się problem w obronie - Łasicki jest zagrożony kartkami na baraże, Uryga ma nie wiadomo jak poważny uraz, Biedrzycki i Kutwa wykluczeni. Poza pewnym do gry od począku Józkiem trzeba będzie wybrać kogoś z pary Alan-Igor, chyba że trener totalnie odpuści ten mecz i postanowi wystawić do gry np. Szota |
Na środku może też zagrać Jaroch. Wtedy na prawej ląduje Szot, dla którego może to być mecz pożegnalny w Wiśle.
|
Cytat:
Chyba że ktoś z pary Kutwa-Biedrzycki się wykuruje. Wczoraj wyszedł optymalny skład, para Carbo-Poletanović w środku na baraże. |
Cytat:
|
Cytat:
Choć, oczywiście nie ma gwarancji, że będzie grał zawsze 90 minut. |
Cytat:
|
Wg tej samej strony Łasicki ma 6 kartek (5 Liga + 1 PP). Kolega mógł sobie dodać jeszcze kartkę z Ligi Konferencji i dla tego wyszło mu 7.
|
Alan oficjalnie wypada na baraże. Uraz więzadłowy.
Nagle z pięciu stoperów mamy dwóch :( |
Cytat:
Leć protestować :). |
No to jeden problem mniej - na stronie, na której sprawdzałem, wliczyli również kartkę z PP.
Niestety Alan ma potwierdzoną kontuzję. Czyli mecz ze Stalą może być sprawdzeniem pary Łasicki - Colley |
Cytat:
Ze Stala obstawiam ze Łasicki nie zagra, nie ma po co ryzykowac chocby 7 żółtej kartki albo tfu kontuzji. Na środku moze wejdzie Szot. |
A co jest z Kutwą i Biedrzyckim?
|
Cytat:
|
Kutwa uszkodzona dwójka, a Biedrzycki też kolano
|
Kutwa zagrał ze trzy mecze i urywa dwójkę? Coś jest nie tak z odnową albo samym treningiem. Ta Prądniczanka to też kretyński pomysł. Oby któryś z nich pozbierał się przez te 10 dni
|
Cytat:
Mam nadzieję że Jop ma mózg i nie będzie ryzykował ostatniej pary stoperów w meczu o kalesony sołtysa... |
Jaroch może zagrać jako stoper. Carbo kiedyś zagrał na stoperze u nas.
Szot nie wyjdzie na środek obrony bo to chudziutki, drobniutki chłopaczek, w dodatku dość niski. Na pewno sytuacja jest bardzo ciężka z tym środkiem. Nie do wiary że aż tylu zawodników z tej pozycji się wysypało. |
Cytat:
|
Cytat:
- Łasicki - w tym sezonie kontuzje obu kolan, - James - w tym sezonie zerwane ścięgno Achillesa. Co jest ważniejsze: rytm meczowy, czy żeby żaden z nich nie wypadł do baraży? Bo to że mogą się w każdej chwili rozsypać to nawet nie podlega dyskusji. Czy "rytm meczowy" w postaci nawalanki z drwalami z Rzeszowa jest warty ryzyka to już musi Jop ocenić sam. |
Stal już na urlopie więc drwale nie mają powodów by grać agresywnie.
W poprzedniej kolejce (też już byli na wakacjach) nie dostali ani jednej żółtej kartki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl