Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   29. kolejka, Wisła Kraków - Pogoń Siedlce, 19 kwietnia 2025, 17:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11099)

wolfy 19.04.2025 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1645780)
tak ,zalmy sie co tydzien ze nas nie lubia, ze nas nie wpuszczaja , ze na s kopia, ze nas przekrecaja ...zalmy sie ze jestesmy mega mega slaba druzyna , z mega przeplaconymi slabymi pilkarzami

To co napiszę jest raczej poza Twoim zasięgiem intelektualnym, ale spróbuję:
- wygraliśmy pięć ostatnich meczów z drwalami, więc nie jesteśmy za słabi
- stronnicze i niebezpieczne dla zdrowia zawodników sędziowanie nie ma nic wspólnego z wynikami. Po prostu premiuje piłkarskie miernoty a niszczy graczy z techniką.
- to że ktoś zarabia większe pieniądze nie daje prawa drwalom do nieustannych brutalnych fauli na nim.

Rozumiem że Wisła wygrała i nie masz co ze sobą zrobić. Sugeruję forum Cracovii, tam Twój żal zrozumieją.

Mnie na przykład szokuje że idiota z gwizdkiem nie daje żółtej za kopnięcie stojącego Jarocha w czolo wyprostowaną nogą. To jest elementarz. O kilkudziesięciu wzjazdach w nogi, łokciach, trzymaniu Rodado wpół w polu karnym do czasu aż się wywalił nawet nie wspominam.

Raczej i tak nie zajarzysz o co kaman sądząc po Twoich niekoherentnych i emocjonalnych wpisach, ale spróbowałem.

P.S. Pilnowanie zdrowia zawodników to podstawowe zadanie sędziego. Wajda się dziś skompromitował.

Drozd 19.04.2025 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1645780)
tak ,zalmy sie co tydzien ze nas nie lubia, ze nas nie wpuszczaja , ze na s kopia, ze nas przekrecaja ...zalmy sie ze jestesmy mega mega slaba druzyna , z mega przeplaconymi slabymi pilkarzami

Ale bredzisz...

Nie nie żalmy się, że nas kopią i kręcą to na bank przestaną... no chyba że za mało nas kręcą bo mimo to wygrywamy i niektórym naszym kibicom to bardzo nie leży...

sevenheaven 19.04.2025 19:05

Nie rozumiem dlaczego James dostał żółtą kartke za nieumyślne uderzenie głową, a gdy Biedrzyckiemu rozwalili łuk brwiowy to nie ma nic.. już nie wspominając, że to było w polu karnym przeciwnika

gizmowisla 19.04.2025 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1645784)
To co napiszę jest raczej poza Twoim zasięgiem intelektualnym, ale spróbuję:
- wygraliśmy pięć ostatnich meczów z drwalami, więc nie jesteśmy za słabi
- stronnicze i niebezpieczne dla zdrowia zawodników sędziowanie nie ma nic wspólnego z wynikami. Po prostu premiuje piłkarskie miernoty a niszczy graczy z techniką.
- to że ktoś zarabia większe pieniądze nie daje prawa drwalom do nieustannych brutalnych fauli na nim.

Rozumiem że Wisła wygrała i nie masz co ze sobą zrobić. Sugeruję forum Cracovii, tam Twój żal zrozumieją.

Mnie na przykład szokuje że idiota z gwizdkiem nie daje żółtej za kopnięcie stojącego Jarocha w czolo wyprostowaną nogą. To jest elementarz. O kilkudziesięciu wzjazdach w nogi, łokciach, trzymaniu Rodado wpół w polu karnym do czasu aż się wywalił nawet nie wspominam.

Raczej i tak nie zajarzysz o co kaman sądząc po Twoich niekoherentnych i emocjonalnych wpisach, ale spróbowałem.

P.S. Pilnowanie zdrowia zawodników to podstawowe zadanie sędziego. Wajda się dziś skompromitował.

ok - twoj poziom intelektualny jest jednak over the top - nie dziwie sie ze wojownicze krzykacze tego forum widza w tobbie Mentzena ...spoko - ja w to nie wchodze -to juz nie te lata

Ogryzek 19.04.2025 19:55

Cieszy wygrana i kolejne 3 punkty. Teraz Nieciecza!

Adryan 19.04.2025 20:16

Zastanawia mnie fakt czemu Jop trzymał tak długo na boisku Igbekeme, który był zagrożony pauzą w następnym meczu, po mojemu to on powinien w okolicach 80 minuty być zmieniony, Carbo też by ogarnął temat bo przez 8 minut (2 regulaminowe + 6 doliczony) spisał się całkiem poprawnie, a tutaj nagle Jop robi tą zmianę od razu po tym jak James dostał żółtą kartkę, no to coś akurat nie halo pod tym względem. Jeszcze dodatkowo oprócz tej sytuacji z dosyć ciekawą wkrętką zawodnika z Siedlec w bodajże 94+ trzeba było się modlić, żeby czasami Rodado jakiejś głupiej kartki nie dostał, bo do Niecieczy byśmy pojechali znacznie osłabieni.
Tak coś czułem, że James złapie kartkę w tym meczu, ale nie w takim momencie kiedy już szykowana była zmiana. Szkoda, że tak nie czuję żeby przewidzieć jakie liczby w Lotto padną, ale no cóż.

wolfy 19.04.2025 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1645790)
Zastanawia mnie fakt czemu Jop trzymał tak długo na boisku Igbekeme, który był zagrożony pauzą w następnym meczu, po mojemu to on powinien w okolicach 80 minuty być zmieniony, Carbo też by ogarnął temat bo przez 8 minut (2 regulaminowe + 6 doliczony) spisał się całkiem poprawnie, a tutaj nagle Jop robi tą zmianę od razu po tym jak James dostał żółtą kartkę, no to coś akurat nie halo pod tym względem. Jeszcze dodatkowo oprócz tej sytuacji z dosyć ciekawą wkrętką zawodnika z Siedlec w bodajże 94+ trzeba było się modlić, żeby czasami Rodado jakiejś głupiej kartki nie dostał, bo do Niecieczy byśmy pojechali znacznie osłabieni.
Tak coś czułem, że James złapie kartkę w tym meczu, ale nie w takim momencie kiedy już szykowana była zmiana. Szkoda, że tak nie czuję żeby przewidzieć jakie liczby w Lotto padną, ale no cóż.

Jop trzymał Igbepeme ponieważ potrafi on wyjść spod pressingu i utrzymać piłkę, a mecz nie był zamknięty.
Będzie go bardzo brakowało z Termaliką.

skeba 19.04.2025 20:27

Jop miał już podobną sytuację ze zmianą zawodnika zagrożonego kartką. Nie uczy się na błędach

wolfy 19.04.2025 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1645787)
ok - twoj poziom intelektualny jest jednak over the top - nie dziwie sie ze wojownicze krzykacze tego forum widza w tobbie Mentzena ...spoko - ja w to nie wchodze -to juz nie te lata

Ale o czym Ty bredzisz? Według Ciebie nie możemy narzekać na rzeźników i ślepych sędziów bo piłkarze zarabiają więcej niż 80% ludzi i masz z tego powodu ból dupy?

Bo jesteśmy słabi a piłkarze przepłaceni - po piątym wygranym meczu z rzędu, przeskoczeniu Polonii Warszawa (minimum) i doskoczeniu na dwa punkty do Wisły Płock?

To nie jest balet tylko piłka nożna, OK, ale w piłce nożnej za to co robili dzisiaj drwale z Pogonii są przewidziane żółte kartoniki. Sędziował leszcz który kartkował tylko nas. Mamy bić mu brawo? Cieszyć się że poturbowali Dudę, wjechali kilka razy w nogi Baenie, rozwalili łuk brwiowy Biedrzyckiemu?

Nasi piłkarze nie okazali się słabi, nie odstawili nogi, znosili niedorobionego sędziego i wygrali. Nie zmienia to faktu że Wajda się dziś skompromitował, nie pierwszy już raz.

Napisz nam tutaj prostymi słowami o co Ci chodzi, a jeśli nie potrafisz to może przemyśl czy faktycznie wiesz co chciałeś przekazać.

Drozd 19.04.2025 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1645791)
Jop trzymał Igbepeme ponieważ potrafi on wyjść spod pressingu i utrzymać piłkę, a mecz nie był zamknięty.
Będzie go bardzo brakowało z Termaliką.

Z Termaliką i tak zagramy Poletanovic Carbo, a te żółta wisiała by nad Igbekeme do końca rundy. Stało się że nie zagra i nie maco załamywać rąk.

Zresztą Duda dzisiaj kilka razy ładnie utrzymał piłkę pod presją, jemu też konkurencja służy.

pepe72 19.04.2025 20:53

Drugiej połowy nie obejrzałem ...

Ale widzę, że my 3 punkty, Polonia z Płockiem remis, tylko Jamesa szkoda.
Czyli "wesoły nam dziś dzień nastał". :>

Jeszcze potrzeba 5 zwycięstw w najbliższych 5 kolejkach ;)

tomytom 19.04.2025 21:22

Wygrana!!! Styl do zapomnienia.
Jeszcze, żeby Terma najbliższy mecz wtopiła to by się zrobiło mega emocjonująco.

s1mone 19.04.2025 22:25

Okazuje się, że słaby trener Jop słabym trenerem nie jest.

Piąte zwycięstwo z rzędu, czapki z głów.

Jaki z tego morał?

Jeb*ć Wolfiego i Markusika kolegę jego :D :D :D
I ich kocopoły niewarte pięć złotych :D

As 19.04.2025 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1645802)

Jaki z tego morał?

Nauczyl sie.

W Glogowie Jop nie dal rady naprawic bledu Beidrzyckiego i stracilismy gola a dzsiaj juz blad naprawil. Poprostu nacisnal Y na padzie troche wczesniej i kontrolujac bramkarza zdolal zapobiec stracie bramki.

Kazdy kto ma minimalna wiedze o futbolu wie, ze to trener chirurgicznie kontroluje poczynania zawodnikow na boisku i to glownie od niego zalezy jaki jest wynik.

Zwolinski strzela? Jop nacisnal przycisk strzalu doklodnie tak jak trzeba i strzelil Zwolinskim gola. Zwolinski pudluje? Jop wychylil kolek za bardzo do boku i przytrzmal przycisk troszeczke za dlugo.

W ZADNYM WYPADKU WYNIKI NIE ZALEZA OD POCZYNAN ZAWODNIKOW111!!!! :-D

Przeoraszam za sarkazm ale niezmiernie smieszy mnie jak ludzie definiuja jakosc trenera na podstawie tego czy zawodnik sie obetnie czy nie tak jakby to trener go kontrolowal niczym w Fifie.

wolfy 19.04.2025 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1645802)

Jaki z tego morał?

Jop wygrał dzisiaj ponieważ temperatura była wystarczająco wysoka dla Hiszpanów, ale nie za gorąca dla Polaków.

@AS - nikt nie wini Jopa za to konkretne zagrania Biedrzyckiego, tylko za to że go wystawia z uporem godnym lepszej sprawy. A ten wspomniany Biedrzycki obcina się minimum raz na mecz i jeśli nie ma z tego bramki, to tylko z powodu pierdołowatości przeciwnika (mecz z Wartą i z Pogonią, na przykład).
Jop miał farta że i tym razem dziadostwo Biedrzyckiego okazało się bez konsekwencji.

Więc może daruj sobie ten prymitywny "sarkazm" skoro nawet nie rozumiesz o czym dyskusja i wróć do pisania o tym jak to się nie da strzelać goli w pierwszej lidze bez dwumetrowego napastnika w polu karnym. Między Twoją kretyńską historyjką o trenerze z padem powtarzaną od dwóch lat z okładem (rozumiem że uznałeś że niczego lepszego już nie stworzysz) a podejściem że trener nie ma na nic wpływu które sugerujesz jest jeszcze szara strefa.
Można na przykład nie wystawiać beznadziejnego Biedrzyckiego, pad niepotrzebny.

Żeby nie było, w ostatnich kilku meczach Rafał:
- zrobił karnego
- spóźnił się i o mało co nie zrobił czerwonej kartki (padł gol)
- spóźnił się mimo że był dwa metry przez zawodnikiem rywala i tylko dzięki zbiciu Letkiewicza nie było bramki
- dzisiaj zachowywał się jak dziecko we mgle i zrobił setkę Pogonii, plus kilka innych obcinek.

Dlaczego Jop go wystawił? Bo wg. niego lepiej wyprowadza piłkę.
Kurtyna.

P.S. Po zastanowieniu, wychodzi że w sumie Biedrzycki odwala coś w praktycznie każdym meczu w którym występuje.

grogoriogreg 19.04.2025 23:15

Szkoda kartki Igbekeme, ale kiedyś ją musiał otrzymać.
W Niecieczy zagra Duda z Poletanoviciem - ten pierwszy dał dziś dobrą zmianę, a drugi zagrał lepiej niż ostatnio + dał asystę. Carbo niestety cały czas jest niegotowy do gry, a szkoda, bo potrzebujemy go w formie na końcówkę.

Z Termaliką pierwszy finał - jeśli jutro Znicz wygra z Termaliką, to przy naszej ewentualnej wygranej w Niecieczy balonik będzie spompowany na maksa. Jeśli zaś tam potracimy punkty, to morale spadnie przed kolejnym ważnym meczem z Płockiem. O tyle dobrze, że teraz gramy tydzień po tygodniu i większość spotkań w piątek, a więc to my będziemy wywierać presję (lub nie).

Widać na boisku i słychać w wywiadach - zmieniło się nastawienie drużyny i teraz za zadanie mamy przepychanie spotkań. Oby tak dalej.

Tantal 20.04.2025 09:01

Raz. Wolfy, zanim skrytykujesz zawodnika sprawdź jak ma na imię. Nie wydaje się żeby Mikulec sprokurował aż tyle syfu ile napisałeś, ale może rzeczywiście Kiakosa należy dać zamiast niego XD XD

Dwa. Tak, to normalne, że wystawiasz zawodników o różnym profilu na różnego przeciwnika. W meczu z Siedlcami Jop mógł przypuszczać, że jeden ze stoperów będzie równie często w polu karnym przeciwnika co we własnym, a jego większość kontaktu z piłką to będą próby rozprowadzenia akcji. Sprawdziło się. Pogoń nie była w stanie ukąsić, a potrzebny był zawodnik który rozegra piłkę od tyłu albo wejdzie w pole karne przy sfg.

Z Termalicą mecz może być bardziej wyrównany, obrońcy będą mieli do rozegrania o wiele więcej pojedynków w defensywie. Atak będzie łatwiejszy bo przeciwnik nie będzie bronił się w 10tkę, to bezpieczne podanie do pokazującego się najbliższego pomocnika może załatwić sprawę. Przyda się inny zawodnik o innym profilu.

A może Jop mówił to wyłącznie żeby utrudnić pracę trenerom Niecieczy. Ciągle puszcza takie zmyły, na poprzednich konferencjach mówił że Szot może wejść co jest oczywistą niedorzecznością.

Co do setki Pogoni na początku meczu to Uryga w wywiadzie po nim twierdził, że rozmawiał z sędzią i przy tym przepchnięciu był faul zawodnika Pogoni. Ewentualny gol nie zostałby więc uznany a Pogoń de facto nie stworzyła sobie w 1 poł. żadnego celnego strzału.

Gwoli przypomnienia - Siedlce na wiosnę to serio dość niewygodna drużyna, strzelają powyżej bramki na mecz i przegrywają wyłącznie z najlepszymi z czołówki. Urwali m.in. punkty Termalica, Głogowi wcisnęli czwórkę. Doceńmy zwycięstwo, Termalica teraz lepiej nie gra.

wolfy 20.04.2025 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tantal (Post 1645817)
Raz. Wolfy, zanim skrytykujesz zawodnika sprawdź jak ma na imię. Nie wydaje się żeby Mikulec sprokurował aż tyle syfu ile napisałeś, ale może rzeczywiście Kiakosa należy dać zamiast niego XD XD

Dwa. Tak, to normalne, że wystawiasz zawodników o różnym profilu na różnego przeciwnika. W meczu z Siedlcami Jop mógł przypuszczać, że jeden ze stoperów będzie równie często jak w polu karnym przeciwnika niż we własnym, a jego większość kontaktu z piłką to próby rozprowadzenia akcji. Sprawdziło się. Pogoń nie była w stanie ukąsić, a potrzebny był zawodnik jtóry rozegra piłkę od tyłu albo wejdzie w pole karne przy sfg.

Z Termalicą mecz może być bardziej wyrównany, obrońcy będą mieli do rozegrania o wiele więcej pojedynków w defensywie. Atak będzie łatwiejszy bo przeciwnik nie będzie bronił się w 10tkę, to bezpieczne podanie do pokazującego się najbliższego pomocnika może załatwić sprawę. Przyda się inny zawodnik o innym profilu.

A może Jop mówił to wyłącznie żeby utrudnić pracę trenerom Niecieczy. Coągld puszcza takie zmyły, na poprzednich konferencjach mówił że Szot może wejść co jest oczywistą niedorzecznością.

Pomyliłem imię, poza tym wszystko się zgadza. Sugeruję obejrzeć mecz (albo chociaż skrót) zanim napiszesz coś w stylu: " Sprawdziło się. Pogoń nie była w stanie ukąsić, a potrzebny był zawodnik jtóry rozegra piłkę od tyłu albo wejdzie w pole karne przy sfg.".
Tylko dziadostwo piłkarza Pogoni i świetna interwencja Letkiewicza uchroniła nas przed gonieniem wyniku. W roli głównej może nie Rafał, ale za to na pewno Biedrzycki...

Ja naprawdę widzę atuty Biedrzyckiego w grze głową, SFG i rozegraniu piłki, ale to jest stoper który krytycznie obcina się średnio raz na mecz.

Tantal 20.04.2025 09:15

Jeszcze raz - Uryga twierdzi, że sędzia by zagwizdał faul i że sędzia to potwierdził. Być może sędzia się pogubił, być może chciał go zbyć po meczu, a być może faulu nie było a Uryga próbuje kryć kolegę.

Nie twierdzę, że nie można się było zachować lepiej, nie oglądałem stopklatkowych powtórek tej sytuacji, ale piłka nożna to nie rugby. Niektórym zawodnikom Pogoni ktoś mógłby to zresztą wytłumaczyć, bo ewidentnie pomylili dyscypliny a sędzia słabo to kontrolował.

Wczoraj w nocy oglądnąłem sobie powtórkę na spokojnie i to raczej naszej indolencji Pogoń zawdzięcza, że nie przegrali 3:0

FraMat 20.04.2025 10:22

Muszę jeszcze raz przyjrzeć się całemu spotkaniu żeby zrozumieć co was rajcuje w wprowadzaniu piłki przez Biedrzyckiego.
To nie on ma najwięcej nie celnych podań do przodu ?

Tantal 20.04.2025 10:32

Nie nas, to Jop tak twierdził na konferencji.

Nie widziałem, żeby Łasicki zagrał gorzej od Wiktora, wydawało mi się nawet, że pewniej ale trener decyduje. Jeżeli rzeczywiście jest z tego więcej naszej lepszej gry - niech tak będzie. Na tyle nie obserwowałem meczu żeby patrzeć czy rzeczywiście Biedrzycki daje akurat w tym elemencie jakiś bonus, ale nasz trener twierdzi, że tak.

BTW gdyby grał Mikulec a nie Kiakos wczoraj to czuję skończyłoby się co najmniej 2 albo 3 do zera.

Serio nie wiem gdzie wy widzicie jakieś wielkie zagrożenie ze strony Pogoni w pierwszej połowie. Raz wyszli sam na sam po zapaśniczym pojedynku i z raz podjechali w nasze pole karne jak obciął się Kiakos (z czego nie było nawet strzału). Myśmy na samym początku drugiej połowy mieli z 3 dogodne sytuacje do strzału. Trudno oczekiwać kanonady, jak nasi zawodnicy nie celują z 10 metrów albo nie umieją przyjąć piłki w polu karnym.

Arkadiusz.Czerepach 20.04.2025 11:02

myślałem że nikt nie ma gorszej fryzury w tej lidze niż Niziołek, ale ten Hrco coś tam, powiedział hold my beer i przed meczeme odwiedził któryś z 14 tysiecy zakładów barberskich na terenie Krakowa ;)

Drozd 20.04.2025 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1645824)
Muszę jeszcze raz przyjrzeć się całemu spotkaniu żeby zrozumieć co was rajcuje w wprowadzaniu piłki przez Biedrzyckiego.

Wyprowadzenie piłki bez szału, Kutwa na pewno jest porównywalny jeżeli nie lepszy, trzeba trzymać kciuki żeby szybko wrócił. Nie wspominając o "skuteczności" Biedrzyckiego w ataku i gry naraz w obronie, która jeżeli się nie uda to albo kartka albo setka dla przeciwnika. Biedrzycki to powinien wchodzić za Urugę, a jak Józek wróci to razem z Urygą grzać ławę.

A co do zagrożenia, kto po tej wrzutce w doliczonym czasie nie miał tętna 180 ręka do góry. Letkiewicz musi lepiej się ustawiać bo zostawił pustą bramkę...

As 20.04.2025 12:13

Biedrzycki nie powinien grać razem z Urygą. Gość permanentnie źle się ustawia i cały czas wrzucają mu za kołnierz. Raz Letkiewicz uratował a raz nie dał rady. Najczęściej ktoś mu ratuje dupe ale chłopa wożą zbyt często.

Biedrzycki powinien być zmiennikiem Urygi a w jego miejsce musi grać ktoś trochę bardziej obrotny.

Tantal 20.04.2025 12:19

Ale nie może grać ani Kutwa ani Józek. Teraz oceniamy tylko to, czy Biedrzycki jest lepszy od wracającego do zdrowia Łasickiego. Mi też się wydawało po poprzednim meczu, że Łasicki lepiej broni i generalnie jest pewniejszy, nie zwracałem szczególnie uwagi na to jak który wyprowadza piłkę. Jop twierdzi, że Biedrzycki robi to lepiej - przyjmuję do wiadomości, nie weryfikowałem. Rozumiem logikę, że w meczu gdzie przeciwnik się niemal non stop broni ten element jest ważniejszy niż sama gra w destrukcji.

Edit: bo wkradło się ZŁO

FraMat 20.04.2025 12:34

O co chodzi z Sapałą? Chodzi o Łasickiego?

Tantal 20.04.2025 12:43

Łasickim znaczy. Niektórym się mylą imiona, niektórym nazwiska ;)

wolfy 20.04.2025 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1645824)

Uczciwie - posłał kilka celnych piłek do przodu. Nie zachwycam się, nic z tego nie wynikło, ale zagrał.

Osobiście uważam że Łasicki jest pewniejszy. W sensie - nie robi rywalowi stuprocentowej sytuacji co mecz.

pepe72 20.04.2025 23:18

Skrót meczu z TVP Sport:
https://www.youtube.com/watch?v=tqTPcLhepzQ

tedyy 21.04.2025 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1645846)
Uczciwie - posłał kilka celnych piłek do przodu. Nie zachwycam się, nic z tego nie wynikło, ale zagrał.

Osobiście uważam że Łasicki jest pewniejszy. W sensie - nie robi rywalowi stuprocentowej sytuacji co mecz.

Osobiście spróbowałbym duetu Łasicki -Biedrzycki ,bo Alan w każdym meczu robi prezent przeciwnikowi

wolfy 21.04.2025 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1645882)
Osobiście spróbowałbym duetu Łasicki -Biedrzycki ,bo Alan w każdym meczu robi prezent przeciwnikowi

Akurat Alan ostatnio się ogarnął i to Biedrzycki robi prezenty, ale raczej nie powinni grać razem. Są po prostu zbyt wolni.

tedyy 21.04.2025 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1645883)
Akurat Aoan ostatnio się ogarnął i to Biedrzycki robi prezenty, ale raczej nie powinni grać razem. Są po prostu zbyt wolni.

W każdym meczu robi przynajmniej 1 sytuację stuprocentową dla przeiwnika ,nie mówiąc o wrzucaniu na mine partnerów przez nieudolne dogrywanie piłki

Arked 21.04.2025 21:09

Dobrze jest dążyć do perfekcji, ale obrona nie była i nie jest naszym problemem. Naszym problemem jest to, że zamiast mieć strzelonych grubo ponad 70 bramek, mamy ich zaledwie 50.

wolfy 21.04.2025 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1645900)
Dobrze jest dążyć do perfekcji, ale obrona nie była i nie jest naszym problemem. Naszym problemem jest to, że zamiast mieć strzelonych grubo ponad 70 bramek, mamy ich zaledwie 50.

To nie jest nasz problem, chyba że wyłożysz kilkanaście milionów złotych za o wiele lepszych piłkarzy.

Realne jest poprawienie obrony, strzelanie 70-ciu bramek w sezonie ze zbieraniną za pieniądze jakie mamy to mokry sen mitomanów.

Jakby Baena, Zwoliński, Duarte etc. wykorzystywali co drugą sytuację to nigdy by do nas nie trafili.

Rodado to jest złoty strzał, ewenement, nie reguła ani plan działania. Bregu, Duarte, Baena, Alfaro - to jest mniej więcej nasz poziom.

Obejrzałem sobie dzisiaj przychlastów z BBT i Znicza (jak myśmy z nimi stracili sześć punktów nigdy nie zrozumiem), to co mamy i tak źle nie wygląda. Proponuję obejrzeć skrót - to jak padła jedyna bramka to jedno, ale pozostałe sytuacje to jest miazga.

As 21.04.2025 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tantal (Post 1645833)
Ale nie może grać ani Kutwa ani Józek. Teraz oceniamy tylko to, czy Biedrzycki jest lepszy od wracającego do zdrowia Łasickiego. Mi też się wydawało po poprzednim meczu, że Łasicki lepiej broni i generalnie jest pewniejszy, nie zwracałem szczególnie uwagi na to jak który wyprowadza piłkę. Jop twierdzi, że Biedrzycki robi to lepiej - przyjmuję do wiadomości, nie weryfikowałem. Rozumiem logikę, że w meczu gdzie przeciwnik się niemal non stop broni ten element jest ważniejszy niż sama gra w destrukcji.

Edit: bo wkradło się ZŁO

No byc moze Jop akceptuje ryzyko, ktore stwarza Biedrzycki bo lepiej podaje od Lasickiego.

Przyjmuje ten argument. Jop musi rzezbic z tego co ma i kompromisy sa nieuknione.

Arked 21.04.2025 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1645903)
To nie jest nasz problem, chyba że wyłożysz kilkanaście milionów złotych za o wiele lepszych piłkarzy.

Realne jest poprawienie obrony, strzelanie 70-ciu bramek w sezonie ze zbieraniną za pieniądze jakie mamy to mokry sen mitomanów.

Jakby Baena, Zwoliński, Duarte etc. wykorzystywali co drugą sytuację to nigdy by do nas nie trafili.

Rodado to jest złoty strzał, ewenement, nie reguła ani plan działania. Bregu, Duarte, Baena, Alfaro - to jest mniej więcej nasz poziom.

Obejrzałem sobie dzisiaj przychlastów z BBT i Znicza (jak myśmy z nimi stracili sześć punktów nigdy nie zrozumiem), to co mamy i tak źle nie wygląda. Proponuję obejrzeć skrót - to jak padła jedyna bramka to jedno, ale pozostałe sytuacje to jest miazga.

Patrzę czysto na konwersję xG strzelonych i straconych. Tracimy mniej bramek niż stracone xG, a i tak mamy tą wartość najlepszą w lidze. Mamy ogromny problem z konwersją xG na bramki zdobyte. Gdybyśmy mieli skuteczność/współczynnik konwersji na poziomie Niecieczy czy Arki to strzelilibyśmy 75 bramek.

Oczywiście, że wynika to z braku jakości w wykończeniu czy nawet strzelaniu z dystansu zawodników innych niż Rodado. To fakt.

wolfy 22.04.2025 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1645910)
Patrzę czysto na konwersję xG strzelonych i straconych. Tracimy mniej bramek niż stracone xG, a i tak mamy tą wartość najlepszą w lidze. Mamy ogromny problem z konwersją xG na bramki zdobyte. Gdybyśmy mieli skuteczność/współczynnik konwersji na poziomie Niecieczy czy Arki to strzelilibyśmy 75 bramek.

Oczywiście, że wynika to z braku jakości w wykończeniu czy nawet strzelaniu z dystansu zawodników innych niż Rodado. To fakt.

I to się jakoś super nie poprawi. Ba - gdyby nie Rodado, który jest absolutnie ponad tą ligę i resztę składu Wisły to byłby dramat.

Arked 22.04.2025 09:01

To prawda. Jedynym sposobem byłoby sprowadzanie bardziej efektywnych i produktywnych drwali imitujących grę w piłkę, zamiast efektownych i grających do przodu jeźdźców bez głowy. Ja mimo wszystko szanuję Wisłę za ten wybór, którego dokonuje. Takie trochę męczeństwo za piłkę nożną.

Vashut 22.04.2025 10:22

dostalismy tez chyba najmniej karnych z całej czołowki, tylko dwa mówili tym nawet w TVP

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl