Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   25 kolejka, Wisla Kraków - Kotwica Kołobrzeg, 28 marca 2025, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11085)

pepe72 27.03.2025 21:11

Kartki:
Żółte kartki:
8 - (wrócił) Uryga
7 - Sukiennicki
6 - Mikulec, Biedrzycki
4 - (wrócili) Kiss, Jaroch, Łasicki
3 - Ikbekeme
2 - Zwoliński, Carbo, Rodado
1 - Alfaro, Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Poletanović, Duda

Szpital:
Wykluczeni ze względów zdrowotnych są: Patryk Gogół, Piotr Starzyński, Kacper Skrobański i Filip Baniowski.

krysztal 27.03.2025 21:50

Z Kutwą to się już robi kiepski kabaret

swiety37 28.03.2025 07:28

W meczu z kotwicą Igbekeme z Sukiennickim/Alfaro w środku, a w kolejnym ligowym Pletanovic z Dudą.

wolfy 28.03.2025 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1644890)
I to byloby naprawdę ciekawe rozwiązanie. Prosilo sie juz o to we wczesniejszy meczach.

Niestety, z uwagi na kontuzje nie było możliwe. Ale para Carbo-Poletanović + James z przodu IMO zdominowałaby środek pola z każdym pierwszoligowym rywalem.

BTW - wiadomo co z Gogółem? Chłopak się leczy dłużej niż Carbo. Talar z tego co mówi Jop raczej tylko do rezerw się nadaje.

Patryko 28.03.2025 13:07

Jak to co z Gogółem? Chłop nie ma zdrowia do zawodowego uprawiania piłki.

Strzelam, że minimum 30% czasu trwania jego kontraktu u nas, nie był on zdolny do gry ze względu na kontuzje.

IncognitoTSW 28.03.2025 13:36

W środku mamy jeszcze do dyspozycji Enisa Fazlagicia

bridgeburner 28.03.2025 13:47

Wszystko poniżej 15 punktów w najbliższych 5 meczach będzie kompromitacja drużyny i sztabu szkoleniowego
Poza tym , również chciałbym zobaczyć Wiśle w ustawieniu 4-3-3 z Carbo, Poletanovicem i Jamesem w środku
Tylko nie bardzo wiem kto wtedy miałby zagrać jako lewy napastnik

Revolver 28.03.2025 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1644908)
Wszystko poniżej 15 punktów w najbliższych 5 meczach będzie kompromitacja drużyny i sztabu szkoleniowego
Poza tym , również chciałbym zobaczyć Wiśle w ustawieniu 4-3-3 z Carbo, Poletanovicem i Jamesem w środku
Tylko nie bardzo wiem kto wtedy miałby zagrać jako lewy napastnik

Myślę, że Jop nie będzie teraz kombinował i raczej będzie próbował przepychać mecze "sprawdzoną" taktyką, no chyba że ostatnie dwa tygodnie naprawdę spędzili na jakichś kreatywnych eksperymentach, w co osobiście wątpię. Jestem na 99% przekonany, że zobaczymy dzisiaj tę samą bryndzę w wykonaniu tego samego składu, ze Zwolińskim na szpicy. Nie wyobrażam sobie też, żeby ta drużyna była w stanie zanotować serię 5 wygranych z rzędu, jak piszesz. Trzy to byłby już kosmos. Spodziewałbym się bardziej oscylowania w granicy 10-11 pkt.

Drozd 28.03.2025 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644905)
Niestety, z uwagi na kontuzje nie było możliwe. Ale para Carbo-Poletanović + James z przodu IMO zdominowałaby środek pola z każdym pierwszoligowym rywalem.

A przede wszystkim takie zestawienie minimalizowało by ryzyko, że jak to dyplomatycznie określił Jop, "ktoś się zdrzemnie przy kryciu każdy swego". Bo to są profesjonalni piłkarze i rozumieją że będąc na boisku nie można sobie robić przerwy na fantazje o dupie Maryni.

O ile będziemy w stanie do końca sezonu ograniczyć występy "roztargnionych" to awansujemy do ekstraklasy.

Levis88 28.03.2025 19:42

Obrona standard więc pewnym gol dla kotwicy po SFG.
Kutwa na U-21 zdrowy a na 1 ligę chory?

Patryko 28.03.2025 19:51

Nie jest chory, tylko zagrał 2x 90 minut w kadrze.

krysztal 28.03.2025 20:23

Miałem nie typować ale jakoś te 17 pkt zdobyć musimy.Jak nie pojedziemy tej Kotwicy 3,4 do ucha to niech ci ludzie dadzą sobie spokój z piłką nożną

As 28.03.2025 20:51

Narazie to wygląda jak mecz w Kolobrzegu.

Trochę smiesznie wyglądają te wrzutki. 20 minut meczu i już ich było chyba 30. Na szczęście obrona Kotwicy wygląda tak jakby chciała się obciąć więc może coś wpadnie.

As 28.03.2025 21:00

Sytuacja z „karnym” na Mikulcu.

Zacząłem grać w piłkę 35 lat temu, gram do dzisiaj, mogę powiedzieć że coś o piłce wiem. Nie rozumiem jednak dlaczego w tej sytuacji nie było karnego. W każdym innym miejscu na boisku gdy jeden zawodnik obłapia drugiego zawodnika i ściąga go do ziemi to jest rzut wolny. Czasem wystarcza że zawodnik płozy dłoń na barku przeciwnika i jest rzut wolny ALE NIE W POLU KARNYM.

Człowiek prawie 4 dekady gra w piłkę a dalej tego nie rozumie.

Szneka 28.03.2025 21:16

pierdyliard wrzutek z których nie wynika nic. Zwoliński schowany, Rodado też. Słaba pierwsza połowa. to co spierdo lili Jaroch i Rodado ..... brak słów

Levis88 28.03.2025 21:25

Alan niezła obrona. Szkoda że w polu karnym Kotwicy:D

Markus 28.03.2025 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1644921)
pierdyliard wrzutek z których nie wynika nic. Zwoliński schowany, Rodado też. Słaba pierwsza połowa. to co spierdo lili Jaroch i Rodado ..... brak słów

Jak to było już wielokrotnie mówione, na razie konsekwentnie gramy swoje. :evil:

wolfy 28.03.2025 21:27

Każde wyjście Kotwicy to solidne zagrożenie. Biedrzycki sam trzy kontry im zrobił.
Uryga jedyna udana akcja defensywna w polu karnym Kotwicy.

Savik 28.03.2025 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1644920)
Sytuacja z „karnym” na Mikulcu.

Zacząłem grać w piłkę 35 lat temu, gram do dzisiaj, mogę powiedzieć że coś o piłce wiem. Nie rozumiem jednak dlaczego w tej sytuacji nie było karnego. W każdym innym miejscu na boisku gdy jeden zawodnik obłapia drugiego zawodnika i ściąga go do ziemi to jest rzut wolny. Czasem wystarcza że zawodnik płozy dłoń na barku przeciwnika i jest rzut wolny ALE NIE W POLU KARNYM.

Człowiek prawie 4 dekady gra w piłkę a dalej tego nie rozumie.

Zaczekaj na taką sytuację naszym polu karnym - wtedy będzie karny...

Drozd 28.03.2025 21:29

Rodado dał się zrobić jak smarkaty, już leciał się cieszyć... Jaroch... szkoda słów. Co oni k... robią na treningach...

As 28.03.2025 21:30

A ...., wsadzę kij w mrowisko.

Duda na ławce a mimo to gramy tak jakby był na boisku. Czy to możliwe, że złe wyniki to nie jego wina? :-D

A tak poważnie to w....ia mnie to wprost epicko, że każde przyjęcie piłki naszych zawodników jest na 2 metry co daje te pół sekundy przeciwnikom żeby skrócić dystans lub doskoczyć. No do ....y nędzy czy tak ciężko jest nauczyć się panować nad pilką? Każda jedna akcja jest zjebana przez takie mikrobłędy.

P.S. Baena jest tak chujowy, że klękajcie narody. Typ ZA KAŻDYM razem robi ten sam zwód niezależnie od tego czy to ma sens czy nie. Jakby chłop był zaprogramowany na to.

FraMat 28.03.2025 21:32

Powiedzcie mi, że to się nie dzieje.
Czy my nigdy nie ćwiczymy wyciągania rywala z pola karnego, żeby zrobić sobie więcej miejsca?
Chociaż jedna sytuacja, po której poszła kontra Rodado też na nic się nie zdała.
Czy my nigdy nie ćwiczymy strzałów z dystansu?
Czy nie potrafimy szukać więcej SFG poza kornerami, które Poletanovic bije z takim samym skutkiem jak krytykowany Duda?
Czy my musimy grać Zwolakiem, Baeną, którego jeden, jedyny zwód gracze Kotwicy znają na pamięć?

Savik 28.03.2025 21:34

Po wrzutkach nie stwarzamy zagarożenia.
Po kornerach Poletanovic'a widzę progres w stosunku do kornerów Dudy, Kotwica nie wyprowadza z nich kontr...

Drozd 28.03.2025 21:35

Jak się z 5 metrów zamiast do pustej bramki strzela w słupek to reszta jest bez znaczenia,,,

Markus 28.03.2025 21:38

Warto zacząć zadawać głośno pytanie, czy Wisła Jopa zmierza w lepszą stronę, niż Wisła Moskala, Sobolewskiego i Rude?

Czy po kilku miesiącach pracy Jopa w naszym klubie jako pierwszego trenera mamy jakikolwiek progres jakościowy w drużynie?

Słabi trenerzy plus słaby właściciel owocują tym, co widzimy.

wolfy 28.03.2025 21:39

Po kornerach Poletanovicia nasi przynajmniej cztery razy doszli do główki, w tym raz Rodado.

EDIT:
Brawo. Niech bałwan Jop nadal gra tymi klocami w obronie. Sam się o to prosił.

Szneka 28.03.2025 21:45

Brawo Biedrzycki . Ile jeszcze będziemy się męczyć jego grą? Qrwa daliśmy za niego 500 koła euro? Tak debilnego karnego jak dziś to dawno nie widziałem.

As 28.03.2025 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1644925)
Zaczekaj na taką sytuację naszym polu karnym - wtedy będzie karny...

Ahahahahahahahahahaha.

Karny dla Kotwicy po przypadkowym trafieniu w rękę Wiślaka? OCZYWIŚCIE!
Karny dla Wisły po zapaśniczym chwycie na Mikulca? A komu to potrzebne?

Hahahahahaha. Idźcie fhuj z takim sędziowaniem.

wolfy 28.03.2025 21:49

Iiii Poletanović z asystą. Asy tego forum w rozpaczy. Jak to tak bez Dudy?!

EDIT:

Oficjalnie - Jop to idiota!

Patryko 28.03.2025 22:33

Oby z Rodado nic poważnego, bo z beznadziejnym Zwolińskim baraży nie będzie.

Vuko 28.03.2025 22:34

Duarte dać na 10 podwieszanego pod Rodado (jeśli nie będzie kontuzjowany), bo na Zwolaka już się nie chce patrzeć.

Drozd 28.03.2025 22:35

To chyba ten bark z zeszłego roku...

A Zwoliński to jest hit. Tą patelnie od Kissa to naprawdę trudno było spieprzyć...

Powinno być z 5:0, a nerwówka do końca.

wolfy 28.03.2025 22:35

Ale na farcie dowieźliśmy to zwycięstwo...

As 28.03.2025 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1644936)
Oby z Rodado nic poważnego, bo z beznadziejnym Zwolińskim baraży nie będzie.

Wyglądało jakby wybił bark. Nastawią i za parę dni będzie na chodzie.

pepe72 28.03.2025 22:38

Pierwszy autobus rozbity.

Szneka 28.03.2025 22:39

Horror na własne życzenie. Jaroch w 2 minucie miał otworzyć mecz, Rodado i Zwoliński pozamykać do 30 minuty. W drugiej połowie miały wejść rezerwy do gry i dowieźć te 3-4 do 0. Rodado kolejny słaby mecz, Zwoliński wręcz katastrofalny. prawa strona Baena i Jaroch dużo gorsi od Mikulca i Duarte. Baena cały czas ten sam zwód i zejście do linii końcowej i wrzutka z której nic się nie dzieje. Środek pola , tył zabezpieczał Poletanović a Igbekeme zbierał wszystkie drugie piłki i fajnie rozrzucał akcje. Zmiennicy jak co mecz nie wnieśli nic. Kiss po 10 minutach gry przegrywa biegowy pojedynek z drągalem, który nie miał prawa go dogonić, poza tym jedno udane przejęcie piłki i tyle. Sukiennicki widać, że głowa nie dojeżdża. Jedna dobra piłka do której nie poszedł Zwoliński do tego idiotyczna żólta kartka. Odpocznie dwa mecze. Mecz wygrany w bólach co dobrze nie zwiastuje na kolejne mecze.

AgresywnyChomik 28.03.2025 22:41

Poletanovic - jak wpływa na wynik meczu zawodnik z dośrodkowaniem.

2 słupki, 100% okazja Jarocha po różnym, 100% sytuacja Rodado. Multum innych sytuacji a i tak wygrywamy po karnym który musiał VAR zgłaszać...

Zdecydowanie mamy potencjał na awans ale takich drużyn z potencjałem jest z 6, będzie ciężko ależ niezwykle emocjonująca końcówka sezonu przed nami :)

Tantal 28.03.2025 22:45

Podpinam się pod to co pisze Vuko.

Duarte obok Rodado. Zwolak na ławkę. Duarte to nie jest nawet skrzydłowy, więc będzie lepiej wyglądał bardziej w środku. Za niego Kiss, Kiakos, Kuziemka, ktokolwiek kurna.

Jeden zawodnik bez formy na boisku mniej

Drozd 28.03.2025 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1644942)
Horror na własne życzenie. Jaroch w 2 minucie miał otworzyć mecz, Rodado i Zwoliński pozamykać do 30 minuty. W drugiej połowie miały wejść rezerwy do gry i dowieźć te 3-4 do 0. Rodado kolejny słaby mecz, Zwoliński wręcz katastrofalny. prawa strona Baena i Jaroch dużo gorsi od Mikulca i Duarte. Baena cały czas ten sam zwód i zejście do linii końcowej i wrzutka z której nic się nie dzieje. Środek pola , tył zabezpieczał Poletanović a Igbekeme zbierał wszystkie drugie piłki i fajnie rozrzucał akcje. Zmiennicy jak co mecz nie wnieśli nic. Kiss po 10 minutach gry przegrywa biegowy pojedynek z drągalem, który nie miał prawa go dogonić, poza tym jedno udane przejęcie piłki i tyle. Sukiennicki widać, że głowa nie dojeżdża. Jedna dobra piłka do której nie poszedł Zwoliński do tego idiotyczna żólta kartka. Odpocznie dwa mecze. Mecz wygrany w bólach co dobrze nie zwiastuje na kolejne mecze.

Halo a wrzuta Kissa na nos do Zwolińskiego, po podaniu w tempo od Sukiennickiego? Akcja elegancka tyle że Zwolak dziaduje. Zmiennicy nawet się starali, a to już dużo ;)

wolfy 28.03.2025 22:48

Jop nieźle przydzbanił zdejmując Poletanovicia, kompletnie oddaliśmy Kotwicy środek pola.
Na nasze szczęście VAR dzisiaj był po naszej stronie. Czerwona kartka odebrała chęć gry Kotwicy.

Na specjalne wyróżnienie zasługują Biedrzycki i Uryga. Matko, jakie to są kołki! Pomijam karnego który był chyba próbą powtórzenia sceny z Titanica z Biedrzyckim w roli Kate Winslet, ale wspomniany jeszcze ze trzy kontry swoimi drewnopodaniami rozpoczął. Uryga wiecznie spóźniony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl