Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   21. kolejka, Ruch Chorzów - Wisła Kraków, 22 lutego 2025, 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11075)

El'kabat 21.02.2025 18:53

Gramy swoje!!!!

nieznajomy 21.02.2025 19:03

Wygramy! Wisła raz na rundę się spina na takie mecze, potem będzie znowu po staremu....

Markus 21.02.2025 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1643105)
Kiedy my ostatnio sprowadziliśmy kogoś nieoczywistego kto nie okazał się szrotem? Jak Kiko dostał pieniądze i sprowadził Mulę, Villara, Juncę i Igbekeme. Kolesie prawie nas wnieśli do Ekstraklasy na plecach.

Każdy inny jest albo wpychany przez menedżerów (jak Duarte którego proponowano różnym klubom w Polsce), albo jest znany wszystkim w kraju (Mikulec, Zwoliński, Biedrzycki), ew. Basha grał z nim w jednej lidze.
Osobną kategorią menedżerskiego szrotu są "młode talenty" a'la Sukiennicki.

Dokładnie tak. Na przestrzeni ostatnich lat tylko zatrudnienie Kiko i postawienie na sprowadzanie zawodników z hiszpańskich niższych lig było sensownym posunięciem, które dało coś dobrego i realnie poprawiło sytuację oraz możliwości zespołu.

Ten ruch prawie wepchnął nas do ekstraklasy, pomimo fatalnej rundy jesiennej 2022 r, dużej straty po niej w lidze oraz koszmarnych błędów trenerskich Sobolewskiego wiosną 2023 r.

Prawie każde inne posunięcie Królewskiego jedynie pogarszało sytuację drużyny. Wszystkie wcześniej czy później okazywały się klapą, a kierunki uzupełniania kadry poprzez sprowadzanie rzekomo "solidnych polskich ligowców" czy niby wielkich "młodych talentów z potencjałem" zwykłą hucpą i przepalaniem pieniędzy.

Ich efektem było jedynie rozdęcie kadry niewyobrażalną ilością szrotu, niepasującego ani do potrzeb drużyny, taktyki trenerów, wizji gry, którą próbował narzucić Królewski, ani nie nadającej się do niczego (wyjątkami najwyżej Mikulec i Zwoliński). Bez Kiko nie mamy teraz w ogóle żadnego rozeznania gdziekolwiek.

Dziś jesteśmy skazani wyłącznie na:
- podrzutki menadżerów
- tanich zawodników z przypadku z krajowego rynku, których nazwisko gdzieś czasem przewinęło się w mediach w pozytywnym kontekście lub którzy wypadli pozytywnie w meczach z nami. W dodatku za których potrafimy solidnie przepłacić.
- grajków mających etykietkę talentów wystawioną głównie przez ich menadżerów ze szczególnym uwzględnieniem odrzutów z Akademii Lecha.
- skojarzenia Bashy z czasów jego gry w lidze greckiej.
- zawodników, których znamy z gry w Wiśle w przeszłości.

To jest obraz nędzy i rozpaczy. Ze skautingiem i zdrową polityką kadrową nie ma to nic wspólnego.

A próby zacierania go przez właściciela chorym gadaniem o całej armii wspaniałych zawodników wyselekcjonowanych przez algorytmy i sztuczną inteligencję kolejną kpiną z kibiców, mającą tyle wspólnego z prawdą i sensem, ile forumowe gadanie, wizje i teoryjki takiego S1moniczka.

FraMat 21.02.2025 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1643122)

Dziś jesteśmy skazani wyłącznie na:
- podrzutki menadżerów
- tanich zawodników z przypadku z krajowego rynku, których nazwisko gdzieś czasem przewinęło się w mediach w pozytywnym kontekście lub którzy wypadli pozytywnie w meczach z nami. W dodatku za których potrafimy solidnie przepłacić.
- grajków mających etykietkę talentów wystawioną głównie przez ich menadżerów ze szczególnym uwzględnieniem odrzutów z Akademii Lecha.
- skojarzenia Bashy z czasów jego gry w lidze greckiej.
- zawodników. których znamy z gry w Wiśle w przeszłości.

Najbardziej jaskrawy jest punkt ostatni.
Dlatego przyszedł Igbekeme i Poletanovic.
Excel w ich przypadku zaświecił się na zielono, co świadczy tylko o tym, że w dużym procencie są przewidywalni.
Jakakolwiek inna propozycja transferu daje jako spodziewany wynik coś w rodzaju 50/50.
Przypadek Igbekeme i Poletanovicia wyświetla w tabelce 51/49, więc: bierzemy ich.
Pewnie dlatego też przedłużamy kontrakty z kontuzjowanymi: wprawdzie na razie nic nie dają, ale jak wrócą to hohoho - Excel wręcz błyszczy, bo mieszczą się w tabelkach.
Żadnego ryzyka - poziom gówniany, ale stabilny.

Skawa Wadowice 21.02.2025 22:06

Szulczyk ogrywal regularnie Wisle smieszna Warta. Patrzac ze z roku na rok gorszy sklad i nasza forme to jutro Ruch 3:0 Wisla.

leszekpw 21.02.2025 23:20

Zrobiłem listę osób, które pisały, że wygramy. Pewnie wstawię po przegranej. Ale będzie beka.

s1mone 22.02.2025 00:12

Jest mega płacz na forum, większość chce sobie żyły podcinać i jest przekonana, że Ruch nas izi pyknie.

Właśnie dlatego wygramy :D

leszekpw 22.02.2025 08:24

Bzdura. Nadspodziewanie dużo osób wierzy w wygraną, ze Ruch się otworzy i będzie łatwiej. Takie bla bla bla. Dlatego odwrotnie - przegramy ten mecz. Ze Zniczem noe dali rady, z Ruchem na wyjezdzie? Z czym do ludzi

Stelio 22.02.2025 11:40

Fajnie jest być dzisiaj kibicem Ruchu, szkoda, że rekord frekwencji polskiej piłki klubowej będzie okraszony w.......em no, ale co zrobisz. Taki nasz los. 3:0/3:1. Niepoprawnym optymistom przypominam, że na środku obrony dzisiaj Kutwi z Biedrzyckim XD Także może przynajmniej śmiech przez łzy, bo chłopaki na pewno odwalą jakąś zabawną akcję.

FraMat 22.02.2025 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1643127)
Zrobiłem listę osób, które pisały, że wygramy. Pewnie wstawię po przegranej. Ale będzie beka.

Zrobiłem sobie listę z jedną pozycją: leszekpw.
Mam nadzieję, że będzie beka :>

A na poważnie: nie wiem czy wygramy czy przegramy czy zremisujemy.
Mam nadzieję na dobry mecz.
Na to, że piłkarze pokażą zaangażowanie i to, że plotki o tym, że nie dostają pieniędzy są bezzasadne.
Na to, że Jop nie popełni błędów/lub je ograniczy w doborze zawodników na poszczególne pozycje, w doborze taktyki, w umiejętnym zmotywowaniu drużyny.
Na to, że nasi piłkarze pokażą umiejętności - napastnicy strzeleckie, skrzydłowi umiejętności stwarzania przewagi i podawania do kolegów na pozycjach, środkowi pomocnicy nieustępliwości i walki w środku pola, obrońcy dobrego ustawiania się i skutecznych interwencji.

Sam nie jadę na mecz, ale ogromnie cieszę się na to wydarzenie.

JJJBG

wolfy 22.02.2025 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1643123)
Najbardziej jaskrawy jest punkt ostatni.
Dlatego przyszedł Igbekeme i Poletanovic.
Excel w ich przypadku zaświecił się na zielono, co świadczy tylko o tym, że w dużym procencie są przewidywalni.
Jakakolwiek inna propozycja transferu daje jako spodziewany wynik coś w rodzaju 50/50.
Przypadek Igbekeme i Poletanovicia wyświetla w tabelce 51/49, więc: bierzemy ich.
Pewnie dlatego też przedłużamy kontrakty z kontuzjowanymi: wprawdzie na razie nic nie dają, ale jak wrócą to hohoho - Excel wręcz błyszczy, bo mieszczą się w tabelkach.
Żadnego ryzyka - poziom gówniany, ale stabilny.

Najsmutniejsze jest to że nasi ex piłkarze (za wyjątkiem wraków jak Basha) to najpewniejsze strzały. Teraz mieliśmy do wyboru Poletanovicia i kurdupla z Francji po ciężkiej kontuzji. Tu nie musiał excel wchodzić...

EDIT:
Jest skład.
Parodysta Duda na ławce, parodysta Jaroch w pierwszym składzie za parodystę Szota, skrzydła Duarte- Baena.
Czemu na zdjęciu Rodado pokazuje gest "Dajcie kasę"?

FraMat 22.02.2025 13:49

Bo jest Azjatą...

Patryko 22.02.2025 14:08

Szkoda, że Kozak gra na prawym skrzydle. Jaroch miałby na swoim skrzydle darmowy Energyland.

As 22.02.2025 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1643127)

Chcialem tylko zauważyć że w ciągu trzech pierwszych minut meczu dwa razy zagrywaliśmy prostopadłą piłkę aby wypuścić napastnika coś co w meczu ze Zniczem nie wydarzyło się ani raz.

O gol! Po prostopadłej piłce do Freda i rzucie rożnym.

Na piłce to się trzeba znać, a przynajmniej na Wiśle.

Witalis 22.02.2025 14:54

Wyszliśmy najlepszym możliwym składem. Tylko tyle wystarczyło. Gdybyśmy nie podcinali sobie skrzydeł za Jopa mielibyśmy pewnie z 6 pkt. w tabeli więcej.

As 22.02.2025 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1643147)
Wyszliśmy najlepszym możliwym składem. Tylko tyle wystarczyło. Gdybyśmy nie podcinali sobie skrzydeł za Jopa mielibyśmy pewnie z 6 pkt. w tabeli więcej.

Nie ma znaczenia. Gdyby Ruch zamurował jak Znicz to byłoby 0-0 zamiast 2-0 w 25 minucie. Wystawiłbyś dokładnie ten sam skład co na Znicz i też byśmy wygrywali.

Różnica nie jest w składzie. Różnica jest w tym że stoperzy Ruchu stoją na 30 metrze a nie na 5 jak stoperzy Znicza. Ruch broni w siedmiu, ośmiu a Znicz bronił w 11.

Ta drużyna poprostu nie ma narzędzi do gry przeciwko drużynom grającym głęboko i wąsko.

As 22.02.2025 15:07

Ja .......e ile tam jest miejsca w polu karnym Ruchu :-D tyle miejsca w polu karnym przeciwnika nie widziałem od meczu z Wisłą Płock.
Klepką można grać w 16tce.

Witalis 22.02.2025 15:07

Przyjmuję tn argument, ale Kutwa > Uryga/Biedrzycki, Poletanovic w obronie > Duda, a Jaroch > Szot

viktor56 22.02.2025 15:10

Dłuższe korki by im się tam przydały, bo chyba z 10 razy naliczyłem co ktoś się wywraca bez piłki

wolfy 22.02.2025 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1643150)
Przyjmuję tn argument, ale Kutwa > Uryga/Biedrzycki, Poletanovic w obronie > Duda, a Jaroch > Szot

Kutwa, Duarte i Poletanović na ławce to była kompromitacja Jopa.

Revolver 22.02.2025 15:17

Strasznie Urygi dzisiaj brakuje.

Broń boże nie ze względów sportowych. Liczyłem na pojedynek w bezsensowym darciu mordy na swoich piłkarzy z Sadlokiem.

krysztal 22.02.2025 15:39

Lesiu czyta czy już po nim ktoś jedzie i modli się o to by Ruch przynajmniej wyrównał :D

Skawua 22.02.2025 15:39

Chyba przelewy doszły

krysztal 22.02.2025 15:41

Lesiu nie wstydz się napisz coś,przecież widać,że przeglądasz teraz ten wątek :D

azor 22.02.2025 15:45

Dajcie Leszkowi jeszcze jeden mecz - będzie Jop top Królewski top

doktor granat 22.02.2025 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawua (Post 1643155)
Chyba przelewy doszły

Do końca jeszcze daleko, orły nawet w takiej sytuacji są w stanie to wygrać albo zaprzepaścić.

azor 22.02.2025 15:59

Nawet jeśli Jarek nas jeszcze bardziej zadłużył Poletanovica - może się to zwrócić.

As 22.02.2025 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1643076)
Z Ruchem bedzie zwyciestwo i to takie w wyraznych rozmiarach. Obie druzyny strzela gole ale Wisla conajnmiej dwa wiecej.
Odmiennie od wiekszosci rywali, ktorzy bronia sie w 11 w swoim polu karnym (na rozmontowanie czego poprostu nie mamy odpowiedniej druzyny) Ruch wyjdzie na nas wysoko. Beda atakowac wieksza liczba zawodnikow i beda probowac odbierac pilke juz w srodkowej czesci boiska a nie jak na przyklad Znicz na granicy swojego pola karnego.

Z tego powodu bedziemy wreszcie mogli uzyc zawodnikow do gry do ktorej sa predystynowani czyli szybkie ataki i kombinacyjna gra z protopadlymi podaniami.

Gdybym byl hazardzista to obstawilbym 3-1 lub 4-2 dla nas.

Przepraszam, niedoszacowałem. Uja się znam.

Stelio 22.02.2025 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1643133)
Fajnie jest być dzisiaj kibicem Ruchu, szkoda, że rekord frekwencji polskiej piłki klubowej będzie okraszony w.......em no, ale co zrobisz. Taki nasz los. 3:0/3:1. Niepoprawnym optymistom przypominam, że na środku obrony dzisiaj Kutwi z Biedrzyckim XD Także może przynajmniej śmiech przez łzy, bo chłopaki na pewno odwalą jakąś zabawną akcję.

hau hau hau, odszczekuje zanim ktoś mi wypomni. Ruch chyba padł ofiarą tego słynnego spętania nóg presją :D Nie wiem czy to wynika z naszej siły czy z beznadziejnej postawy niebieskich, no dramat.

viktor56 22.02.2025 16:15

Idealny mecz dla Dudy, można dreptać od samego wejścia na boisko.

Markus 22.02.2025 16:17

Zgodnie z przewidywaniami zmobilizowali się na ten mecz.

W naszej drużynie zdecydowanie najlepsi Rodado i Igbekeme. Bardzo dużo dało także pojawienie się Poletanowica zamiast Dudy.

Kiedyś już o tym pisałem ale dzisiaj powtórze: stawiam oficjalny wniosek, aby kapitanem tego zespołu był zawsze Rodado! ;)

Odebrać opaskę Urydze na stałe!

Revolver 22.02.2025 16:18

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jaki jest sens wpuszczania na 20 minut Alfaro zamiast Baniowskiego przy stanie 0-5? Jop chce utrzymać wynik? Alf ma się ogrywać na przyszłość?

As 22.02.2025 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1643161)
hau hau hau, odszczekuje zanim ktoś mi wypomni. Ruch chyba padł ofiarą tego słynnego spętania nóg presją :D Nie wiem czy to wynika z naszej siły czy z beznadziejnej postawy niebieskich, no dramat.

Dla każdego kto choć kilka razy oglądał mecze Wisły wynik był sprawą totalnie jasną. To nie miało nic wspólnego z optymizmem.
Drużynę mamy zbudowaną w taki a nie inny sposób więc całkowicie normalne jest, że drużyny które się z nami otworzą dostaną kilka bramek.
Mecze Wisły są ogólnie rzecz biorąc mega łatwe do przewidzenia chyba że dzieje się coś niestandardowego.

Niestety większość drużyn w lidze muruje dlatego jesteśmy w środku tabeli.

azor 22.02.2025 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1643163)

W naszej drużynie zdecydowanie najlepsi Rodado i Igbekeme. Bardzo dużo dało także pojawienie się Poletanowica zamiast Dudy.

Kiedyś już o tym pisałem ale dzisiaj powtórze: stawiam oficjalny wniosek, aby kapitanem tego zespołu był zawsze Rodado! ;)

Co jeszcze musi się wydarzyć, aby Alan został przyspawany do ławki?

wolfy 22.02.2025 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1643164)
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jaki jest sens wpuszczania na 20 minut Alfaro zamiast Baniowskiego przy stanie 0-5? Jop chce utrzymać wynik? Alf ma się ogrywać na przyszłość?

Wszystkie zmiany osłabiły zespół. Kiss też był beznadziejny, Duda i Sukiennicki bezproduktywni.

krysztal 22.02.2025 16:35

Ja się pytam gdzie są screeny pana chorągiewki???

As 22.02.2025 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1643163)

Nie no, najlepszy był Mikulec. Momentami myślałem, że ten żigolo z Ruchu w za małych gaciach zaraz się rozpłacze. Mikulec totalnie zamknął lewą stronę boiska a mimo to był mega istnitny w prawie każdym ataku. Niesamowity mecz chłopaka.

Drozd 22.02.2025 16:40

Bo Mikulec to jest piłkarz, sportowiec nawet przy 5:0 walczy o 6:0.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez viktor56 (Post 1643162)
Idealny mecz dla Dudy, można dreptać od samego wejścia na boisko.

Dokładnie... Już nawet nie dreptał tylko spacerował. Gówniarz nie piłkarz...

Ten mecz pokazał co zrobić żeby gra była dynamiczna i konkretna. Trzymać pozorantów, daleko od boiska.

krysztal 22.02.2025 16:42

Ostatni kwadrans to jaskrawy przykład tego co ciągnie ten klub w dół.Totalne olewanctwo rezerwowych z których żaden nawet nie starał się dociągnąć poziomem do wyjściowej jedenastki.Cieszy wynik,cieszy gra do 75 minuty ale najważniejsza będzie postawa drużyny po tym meczu.

Patryko 22.02.2025 16:47

Radosna gra Ruchu w obronie, no i naszym wchodziło dziś absolutnie wszystko.

Nie sądzę, że jakakolwiek drużyna w tej rundzie spróbuje jeszcze z nami zagrać otwarty mecz.

Rodado gracz meczu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl