![]() |
Sukiennicki to ostateczność. Pokombinować z Alfaro.
|
Cytat:
Tak to jest tak jak ktoś myśli, że kibice z zadowoleniem przyjmą robienie z klubu drugiego Caritasu "postępującego etycznie" i wspierającego potrzebujących, czy dalsze inwestycje w rzekomo ciągle "młodych zdolnych" krajowców z przyszłością... A że bez kolan i umiejętności, za to z poważnymi wadami, kogo to obchodzi... :evil: Taki S1mone niemal żyć bez Brody nie mógł. :-D |
No i po co do mnie piszesz?
Ja nie mam ochoty mieć z twoimi śmiesznymi tezami i prowokacjami do czynienia, jesteś zwyczajnym tłukiem na którym żadne logiczne argumenty nie robią wrażenia, także zwyczajnie szkoda mi na ciebie czasu. Tylko dlatego swojego czasu wspierałem Brodę, gdyż to był główny konkurent Ratona, który był największym parodystą jakiego widziałem w życiu na tej pozycji. Gdyby naszym drugim bramkarzem był wtedy Letkiewicz, wspierałbym Letkiewicza. Wspierałbym każdego bramkarza, który mógłby go wypchnąć z bramki. Broda, jeśli nie byłby akurat kontuzjowany (a jest wiecznie)>>>>>>>>>>>> Raton. I nasz obecny trener Mariusz Jop podziela to zdanie, co udowodnił swoimi wyborami. Tylko trenerscy parodyści tacy jak Sobol czy Rudy Rydz twierdzili inaczej. Także Markusik dzieli poglądy z w/w dwójką, a nie z Panem trenerem Jopem - niech to wybrzmi. Dodam też, że generalnie poszukiwanie bramkarza na ławkach w hiszpańskich niższych ligach to był totalny kretynizm. O ile piłkarze z pola z tych dywizji mogą stanowić dla nas realne wzmocnienie, o tyle szkolimy bramkarzy na zbliżonym poziomie co Hiszpanie. Równie dobrze mogliśmy wziąć rezerwowego bramkarza z 3 ligi polskiej i liczyć, że będzie się nadawał na pierwszego bramkarza. Ratonika wyśmiewano wszędzie, gdzie się pojawił. U nas nie było inaczej. Pierwszy lepszy junior z CLJ go nakrywa czapką. To jest totalny zerowiec i tyle w temacie. Piłkarz turysta jak ten testowany za czasów Smudy. |
Cytat:
Cytat:
- taktyce Jopa - pozycji Sukiennickiego - jego dyspozycji to nie były moje wymysły? Bo to co powiedział Jop to jest 1:1 z tym co pisałem ja. Ba - wspomniał jeszcze że na środku mogą zagrać Alfaro lub Duarte. W świetle powyższego wyskakiwanie z Dziedzicem (bo to "tylko" Tychy) nie jest sensowne, a Sukiennicki niekoniecznie jest murowanym kandydatem do gry za Carbo. Właśnie dlatego że popełnia kretyńskie błędy w obronie. Obiektywnie to Sukiennicki dupy nie urywa. Przy okazji - świetnie Jop usadził kolejnego dopominającego się "talentów" w składzie. Co konferencja te same pytania, tylko nazwiska się zmieniają... P.S. Jeśli na środku zagra Alfaro, to przykładowo ja nie będę zaskoczony. |
Póki co za Jopa były dwie sytuacje gdy nie zagrał Carbo, w obu za niego grał Sukiennicki.
Z Łeczna pierwszy z ławki wszedł Sukiennicki (za Rodado). Ogólnie jego postawa od połowy sierpnia nie urywa, ale też wydaje się mimo wszytko najlepsza alternatywą. Jutro się przekonamy. Mam tylko nadzieję że nie pójdziemy w wariant najbardziej defensywny, a Kutwa jeśli zagra to tylko w środku obrony. |
Cytat:
Należy cały czas mieć na uwadze, że James ma 3 żółte, więc jest duża szansa, że kolejnego meczu (ze Stalą w Stalowej Woli) nie zagra. Ustawienie B. Karcza: https://gazetakrakowska.pl/przypuszc...ar/c2-18917579 Letkiewicz - Kiakos, Biedrzycki, Uryga, Mikulec - Igbekeme, Kutwa - Alfaro, Rodado, Kiss - Zwoliński |
James poprzednie 7 spotkań miał bez kartki, więc to nie jest zawodnik który je łapie seryjnie. Choć to też kwestia zadań na boisku i tego że z Płockiem było więcej tych defensywnych. Z Tychami powinno być inaczej. Oby.
|
Cytat:
Wpychanie Brody do składu Wisły, który kompromituje się nawet na poziomie trzecioligowych rezerw i jest bramkarzem jeszcze słabszym od beznadziejnego Ratona było jednym z takich działań. Chciałeś zastępować słabego bramkarza jeszcze gorszym, który w całej swojej karierze nie miał chyba tak naprawdę ani jednej naprawdę udanej i wartościowej interwencji na przedpolu przy wyłapywaniu dośrodkowań.Totalnie bezradnego w wielu elementach bramkarskiego fachu. Pokazałeś tym jaki z Ciebie jest ekspert. Wracaj lepiej do zabawy z córką. :evil: Cytat:
Przezabawne. W takim razie parę pytań: Kiedy to Jop w obecnym sezonie nie podzielił mojego zdania na temat Brody tylko Twoje, "udowadniając to swoimi wyborami"? :rotfl: W ilu meczach wystawił go do składu pierwszej drużyny? U niego nie jest on dziś nawet bramkarzem numer 2 jak za Moskala, nie mówiąc o byciu bramkarzem nr 1, jakim Ty chciałeś go widzieć parę miesięcy temu! To pokazuje on i udowadnia swoimi wyborami! Niech wybrzmi więc, kogo zdanie podziela w tej sprawie, moje czy pseudo ekspertów wmawiających, że jest na odwrót! Jop podobnie jak ja uważa, że Broda się nie nadaje i jest za słaby na grę w pierwszej drużynie Wisły. Pokazuje to teraz nieustannie. Tak samo zresztą uważali również inni pracujący w Wiśle trenerzy poza Moskalem, którego na szczęście szybko z klubu pogoniono, bo jak widać przynajmniej w niektórych sprawach myślał podobnie jak S1monik.:-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
9:0 dla nas
|
Cytat:
|
To jest tłuk.
Za płaszczykiem ścian tekstu siedzi zwyczajny zakompleksiony tłuczek. W dodatku wywołuje mnie do dyskusji jakimś kretyńskim postem, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością tylko po to, żebym mu odpisał i żeby móc dalej trollować :D:D Ja go już dawno zlałem, bo jest jeszcze bardziej niepoważny niż Mielcarski jako dyrektor sportowy. Dużo tekstu, mało sensu. Jop stawiał na Brodę kosztem Ratona = FAKT Ja obstawałem za Brodą, gdy był konkurentem Ratona = FAKT Markus obstawał za Ratonem, gdy Broda był jego konkurentem = FAKT I Markusik odwala kolejnego fikołka intelektualnego, że w obecnym sezonie Jop wcale nie preferował Brody względem Ratona :D :D :D :D :D :D :D Wyśmiewa mnie ciągle wspominając, że wolałem Brodę niż Ratona, podczas gdy Pan trener Jop miał te same preferencje. Wcale się z resztą nie dziwię, nie był ślepy jak Rudy, Sobol czy Markusik. Ten chłop sam się pogrąża, wystarczy dać mu sobie popisać. Ja czekam na kolejnego fikołka intelektualnego zakrytego ścianą tekstu, COMING SOON. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
1 miejsce = ban na miesiąc 2 miejsce = ban na 2 tygodnie 3 miejsce = ban na tydzień :) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem czy tylko Jemu.. Na sb kilkakrotnie czytałem też, że znikł jakiś wątek o kimś.. |
Cytat:
To że to forum jeszcze stoi to jest cud gospodarczy. |
Cytat:
|
Cytat:
Miałkie i żałosne. Ja nie będę zniżał się do takiego poziomu i przypomnę najważniejsze FAKTY: - Jop w tym sezonie ODSTAWIŁ Brodę od składu do rezerw. - Jest on u niego najwyżej trzecim bramkarzem w przeciwieństwie do tego, co było za Moskala. - Broda jest bramkarzem nieprawdopodobnie kompromitującym się nawet w tych meczach rezerw. - Broda regularnie popełnia karygodne błędy w grze na przedpolu, wyłapywaniu dośrodkowań i grze nogami - S1monik w poprzednim sezonie na siłę wciskał to bramkarskie dno do podstawowego składu nawet pomimo jego permanentnych problemów zdrowotnych. Było to chore, szkodliwe i niepoważne. - Królewski latem przedłużył kontrakt temu dramatycznemu bramkarzowi, bo w klubie znalazły się osoby myślące jak S1monik, że może być on przydatny i wartościowy. :rotfl: Dzisiejsze decyzje Jopa w pełni potwierdzają, że na temat Brody uważa on dokładnie to samo co ja. Widzi on w nim marnego bramkarza nie zasługującego na grę w podstawowym składzie wbrew temu, gdzie jeszcze parę miesięcy temu widział go S1monik. W dodatku wiecznie mającego jakieś problemy zdrowotne. Jeśli nawet kiedyś Jop miał co do niego więcej złudzeń, już dawno się z tego wyleczył, co udowadniają jego obecne działania. Na takich zawodników nie należy wydawać pieniędzy i ich promować robiąc tak jak robił S1monik. Jego podejście wyrządza Wiśle wyłącznie szkody i generuje straty. |
Cytat:
Podobnie jak - wiem, że dla części osób zawali się w tym momencie świat - dla sytuacji Wisły jest obojętne to, co tutaj piszą Markus, MaLk, Wolfy, FraMat, Jaroo1, a nawet, o zgrozo, Koalik. No chyba że usiłujesz nas przekonać, że jakimś cudem z tych wszystkich tutejszych wpisów Królewski (i kolejni trenerzy) wybierają akurat wpisy S1mone i ze względu na jego wyjątkowy dar przekonywania, postępują według tego, co on napisał. (z góry zastrzegam, że nie planuję podejmować jakiejkolwiek dyskusji w tym temacie, wiec możesz sobie darować ścianę tekstu o tym, że właściwie to miałeś na myśli co innego niż napisałeś - chociaż wiem, że i tak sobie nie darujesz...) |
Co za różnica jakim bramkarzem jest Broda?
Póki co chłop swoim kiepskim zdrowiem sam się eliminuje z walki o cokolwiek. Który to już okres przygotowawczy zakończył kontuzją eliminującą go z gry na miesiące? Zdrowie to podstawa w tym zawodzie, a do tego Broda niestety szczęścia nie ma. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
+1 Od dzisiaj nowa tabelka
Poprzednie otwarcie (październik) zakończyło się dla mnie następująco:
Zwycięzcami w kategorii "zbędne ad personam w połączeniu z hejtem" zostali:
Część zaangażowanych w zabawę postanowiła przeprosić, - część postanowiła przeprosić częściowo, - część uznała, że nie ma za co przepraszać, - część nie zareagowała na wyniki. ps. nie sądziłem, że ta zabawa będzie dla mnie aż tak zajmująca - zarówno w sensie interesująca, pasjonująca, porywająca, fascynująca, frapująca, intrygująca, ekscytująca, przyciągająca, ciekawa..., jak i w sensie czasu jaki to zajmuje. |
Markusiku:
Od Ratona wolałbym nie tylko Brodę. Również Letkiewicza, czy dowolnego juniora z CLJ czy dowolnego bramkarza z lig 1-3. Nie dlatego, że uwielbiałem Brodę, po prostu Raton to była chodząca parodia tej pozycji rodem z benny hilla. Broda był jedynie utalentowanym juniorem z całą masą drobnych mankamentów i jak się okazało lichym zdrowiem. Co śmieszniejsze ten slaby mlodziutki Broda rozegrał w seniorskiej piłce prawie tyle samo meczy co przeszło 30letni Raton. Co do odpalenia Brody, to on się sam odpalił swoim lichym zdrowiem, facet jest ze szkła. Dalej rób k..wę z logiki. Wolałeś Ratona od Brody, tak jak Sobol czy Rude. Ja wolałem Brodę od Ratona, podobnie jak Jop. To nie jest fizyka kwantowa. Nie masz jak z tego wybrnąć, bo takie są fakty. |
Po co pisać o Ratonie jak już go nie ma? Bez sensu. Poza tym chyba nie ten dział?
|
Kursy wysokie na Tychy to pewnie przegramy albo remis.
|
Ten mecz trzeba wygrać. Gdzie i z kim jak nie z Tychami u siebie?
|
Hehehe to jak, jedziemy z tymi cienkimi Tychami 7:0 co nie? :D :D :D Niektórzy to się chyba tej ligi nigdy nie nauczą :D Tyska klątwa trwa w najlepsze.
Ależ gówniana 1 połowa, 0 strzałów, 0 celnych. Dramat. Chyba jeszcze gorsza pod kątem ofensywnym niż w łęcznej. Pod kątem defensywnym za to na plus, bo Tychy poza sytuacja Rumina tez niewiele mieli, natomiast przynajmniej już coś postrzelali :D Mecz na remis z lekkim wskazaniem na 1:0 dla Tychów po jakims strzale zycia z dystansu albo stałym fragmencie. |
sytuacje rumina to jak gola trzeba liczyć , przykre i dziwne że niby mamy jakość , niby fajnie grają , a efekt dalej ten sam , czyli goli brak
a co do Simone1 czuje sie w obowiązku stanąć w prawdzie i powiedzieć : Markus manipulujesz, Simon nie był fanem Brody, Simon był hejterem Ratona a moderacja jakaś tam jest dowodem czego jest podzielenie na 2 ostatniego tematu meczowego |
Cytat:
Trzeba coś zrobić ze środkiem pola bo w końcu nam strzelą. |
Brak Carbo mega widoczny. Sukiennicki, Alfaro w pierwszej polowie slabo.
|
Dzisiejsza gra Wisły to jak Jerzy Stuhr wykonujący na scenie "Śpiewać każdy może"
|
Dramat . Tydzień temu w Płocku rewelacja a dziś tragedia. Rodado chyba najgorszy mecz od przyjścia do Wisły. Kiss i Alfaro niewidoczni a zmiana Duarte i Baeny to jakiś żart.
|
Jop nie pomógł zmianami.
|
Z termalica swietnie
Z leczna bieda W plocku swietnie Z tychami bieda. Zenada. Jestesmy slabi, srodek tabrli na spokojnie Brawo dla tyszan za przyjechanie pograc w pilke a nie autobus. |
Współczuję kibicom którzy przyszli w poniedziałkowy wieczór na ten mecz.
|
Zdecydowanie mamy problem z drużynami, które są przed meczem skazywane na porażkę.
Dziś zawiodły skrzydła, Duarte to ja nie wiem co on ostatnio robi na boisku dając zmianę. Skoro już mamy grać w 10, to można równie dobrze w to miejsce wpuścić Kuziemkę, niech chłopak łapie minuty. |
Remis ze wskazaniem na Tychy - niestety.
To przerażające jaki mamy krater w środku pola bez Carbo. Do tego Igbekeme musi cały czas asekurować Sukiennickiego który rwie do przodu bez patrzenia na ustawienie... Zmiany pogorszyły grę, zarówno Duarte jak i Baena byli gorsi od tych których zmieniali. Z pozytywów: Letkiewicz (miał dziś dużo roboty), Kutwa (znowu dobry mecz) i Zwoliński. Miły akcent to wejście Dudy. Za Moskala byśmy to przegrali :> Moim zdaniem Sukiennicki to nie jest opcja na środek pola. Cienki w defensywie, bezproduktywny w ofensywie... |
1pkt uratowany przez Letkiewicza
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl