Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   6. kolejka (zaległa), Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 października 2024, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11049)

Jagul 22.10.2024 10:25

A czemu niby to Łasicki ma być oszczędzany? Patrząc na ostatnie mecze to większym zapalnikiem i debilem jest Uryga i to on prędzej złapie żółtko.

wolfy 22.10.2024 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1637406)
A czemu niby to Łasicki ma być oszczędzany? Patrząc na ostatnie mecze to większym zapalnikiem i debilem jest Uryga i to on prędzej złapie żółtko.

Bo ja wiem czy większym? Cały tercet stoperów jest równie udany moim zdaniem.

Adryan 22.10.2024 10:31

Mielibyśmy Colleya zdrowego i byłaby ogromna alternatywa i głębia składu, ile jeden zawodnik potrafi zrobić różnicy pod tym względem, no ale cóż. Mistrz Kazek wolał w 80 minucie przy 6-0 w Wiedniu trzymać go na boisku w ulewie.

Jagul 22.10.2024 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1637407)
Bo ja wiem czy większym? Cały tercet stoperów jest równie udany moim zdaniem.

Dlatego nie widzę sensu oszczędzania kogokolwiek. Wychodzimy Uryga - Łasicki i tyle.
Mamy dziś mecz i grajmy na galowo, a nie ryzykujmy Biedrzyckim, który nie radził sobie na tle Siarki.

Adryan 22.10.2024 10:37

Zdenerwowałem się w robocie jak pomyślałem o tym meczu w Wiedniu, straciliśmy Colleya i 6 bramek i po co to było Moskalowi przy takim wyniku trzymać najlepszych zawodników na boisku, gdzie zaczęło padać i było ogromne ryzyko kontuzji.

Patryko 22.10.2024 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1637409)
Mielibyśmy Colleya zdrowego i byłaby ogromna alternatywa i głębia składu, ile jeden zawodnik potrafi zrobić różnicy pod tym względem, no ale cóż. Mistrz Kazek wolał w 80 minucie przy 6-0 w Wiedniu trzymać go na boisku w ulewie.

Dlatego w przerwie zimowej musimy koniecznie zakontraktować środkowego obrońcę do pierwszego składu, nawet jeśli to miałby być jedyny, zimowy transfer.

Mając w tym momencie 3 stoperów na jako takim poziomie, sami prosimy się o kłopoty. Póki co zdrowie im dopisuje, ale aż mi się słabo robi na myśl, że ktoś z nich mógłby teraz doznać kontuzji, wykluczającej z gry na miesiąc.

Biorąc pod uwagę to, że misja Colley'a w Wiśle się zakończyła (o ile oczywiście nie dostanie nowego kontraktu w lecie), zatrudnienie kolejnego, jakościowego ŚO jest jak najbardziej uzasadnione.

Adryan 22.10.2024 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1637412)
Biorąc pod uwagę to, że misja Colley'a w Wiśle się zakończyła (o ile oczywiście nie dostanie nowego kontraktu w lecie), zatrudnienie kolejnego, jakościowego ŚO jest jak najbardziej uzasadnione.

Wydaje mi się, że Colley będzie miał przedłużony kontrakt, zwolnią się pieniądze za Fazlagicia oraz Sapałę, bo przedłużenie kontraktów z nimi kosztem Colley'a byłoby zbrodnią.

pepe72 22.10.2024 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1637394)
Nie mam pojęcia dlaczego Biedrzycki miałby dziś zagrać o ile Uryga i Łasicki są dostępni.
Jop podkreśla, że liczy się tylko kolejny mecz i ma tutaj pełną rację.
Jakakolwiek kalkulacja to głupota, jeden czy drugi mogą.doznać kontuzji, zachorowac i nie zagrać z Płockiem.
Tylko tu i teraz się liczy.
Poza tym, w razie W, mamy Kutwę. Zdaniem.niektórych ekspertów z tego forum to materiał na świetnego stopera.

W niedzielę gramy z Płockiem, a 3 obrońców ma po 3 żółte kartki.
Trochę duże ryzyko by całą trójkę wystawić na Łęczną.

sandomingo 22.10.2024 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1637413)
Wydaje mi się, że Colley będzie miał przedłużony kontrakt, zwolnią się pieniądze za Fazlagicia oraz Sapałę, bo przedłużenie kontraktów z nimi kosztem Colley'a byłoby zbrodnią.

Fazlagic ma kontrakt do czerwca 2026, więc należy mu się od Wisły jeszcze około 1,5 mln zlotych.
Także nie tak szybko.

A co do dzisiejszego meczu, to nie czas na jakiekolwiek.kalkulacje.
Niech graja najlepsi.

Karherop 22.10.2024 12:31

Jop kalkulował w meczu z Pogonią Siedlce przed spotkaniem z Termalika więc tym bardziej może dzisiaj przed spotkaniem z Płockiem. Ryzyko jest zawsze, a czy to się opłaci to zobaczymy.

To czy Colley zostanie będzie zależne od zbyt wielu czynników by to wyrokować na 8 miesięcy do przodu. Równie dobrze może sam chcieć odejść, bo markę ma wyrobioną wśród klubów ekstraklasy. Dobrze by było gdyby wrócił do gry jeszcze w tym sezonie.

Patryko 22.10.2024 13:11

Z Colleyem będzie o tyle dobra sytuacja, że tym razem będzie rozgrywany przez Wisłę, a nie Wisła przez niego.

Pamiętacie, jak próbowaliśmy go na siłę wypchnąć z Wisły, bo miał gigantyczny kontrakt i kopał się po czole?

Po roku przerwy od gry w piłkę jego pozycja negocjacyjna będzie bardzo niekorzystna, ze względów zdrowotnych wątpię, żeby połasił się na niego jakiś klub z Ekstraklasy. Jeśli będzie chciał zostać w Wiśle, a Wiśle Colley będzie pasować pod kątem czysto sportowym (niezależnie od ligi, w której przyjdzie jej grać), to zapewne na gorszym kontrakcie, niż do tej pory.

Markus 22.10.2024 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1637336)

Moim zdaniem do zmiany w pierwszej kolejności są właśnie Alfaro i Carbo.

No jakżeby inaczej. :rotfl:

Czasem bawi mnie jak niektórzy nie doceniają znaczenia i wkładu tych zawodników w jakość gry Wisły oraz w realizację taktyki Jopa, nawet jeśli w danym momencie nie znajdują się oni w najwyższej formie.

Jop uparcie ich wystawia, bo są mu potrzebni i realizują powierzone im zadania. Alf to nasz najlepszy w defensywie piłkarz z graczy ofensywnych, wykonujący zawsze ogromną pracę w grze bez piłki, pressingu, paraliżowaniu rozegrania piłki przez rywali i zamykaniu im na to przestrzeni. Jop wie, że żaden inny z naszych obecnych bocznych pomocników nie byłby w stanie robić tego równie dobrze. W dodatku Alf potrafi odpowiednio się ustawić między formacjami przeciwników, umie zgubić krycie, podać prostopadle i odpowiednio dośrodkować z prawej nogi. Słabiutki jest tylko strzałowo.

O Carbo już było pisane tak wiele razy, że nie ma sensu raz wtóry podkreślać jego mocnych stron, którymi robi różnicę i które jak widać już kolejny trener bardzo ceni. :-D

Stelio 22.10.2024 17:52

Tak się złożyło, że ostatnich 2 meczów ligowych nie mogłem obejrzeć na żywo, PP obejrzałem tylko 2 dramatyczną w naszym wykonaniu połowę. Ten mecz jak na razie to największe gówno od meczu z Chrobrym w kwietniu tego roku. Mamy turbo farta, powinnismy przegrywać conajmniej 2:0.

Jedyny plus tego meczu to Letkiewicz, widać, że z chłopaka coś będzie. Reszta po krótkotrwałej chwili uniesienia zrównała do poziomu murawy. Skoro GKŁ ma o wiele lepsze drugie połowy to raczej trzeba się będzie pogodzić ze stratą punktów. Z taką formą w Płocku to się będziemy modlić o najniższy wymiar kary.

Pisałem po meczu z Pogonią, że prawdziwym testem będą te 3 najbliższe mecze, obstawiałem, że 4 pkt to będzie duży sukces. Jak widać niestety chyba wiele się nie pomyliłem.

No chyba, że na drugą polowe wyjdzie zupelnie inna druzyna, ale w takie cuda to ja juz od dawna nie wierze i staram się tonować zapedy do myslenia życzeniowego XD

Cymes 22.10.2024 18:03

Tak jak pisałem zagraliśmy w piątek na pojebanej intensywności. Do tego to nasz 20 mecz w rundzie, czyli w zasadzie jesteśmy w połowie grudnia, do której realnie czeka nas kolejne 7 meczy + runda w PP. Cena za "wspaniałą pucharową przygodę".

Poza tym Stano to nie jest pierwszy lepszy ogór. Przypominam, że prowadząc Płock spuścił Wuje jak gówno w kiblu, a nas razem z nim do tej pojebanej ligi.

Liczę, że w drugiej chłopaki jednak znajdą siły, żeby trochę podkręcić tempo, ale na remis i punkt niespecjalnie się dziś obrażę.

Adryan 22.10.2024 18:23

Takiego napastnika jak Zwoliński nie mieliśmy od czasów Brożka i Genkowa.
Bardzo dobry występ, walczy, stara się, nawet bramkę strzelił ale nie była uznana.

ciacho 22.10.2024 18:31

Alfaro :lol: :lol::lol: Jaka to jest melepeta:lol::lol::lol:

Levis88 22.10.2024 18:56

Festiwal niedokładności i niechlujstwa. I zmiana Gogóła w 96min....

ciacho 22.10.2024 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1637426)
Festiwal niedokładności i niechlujstwa. I zmiana Gogóła w 96min....

Festiwal gów.a, a nie niedokładności i niechlujstwa.

Jagul 22.10.2024 18:59

Uryga 4 żółta w sezonie - co za idiota.

Jaroo1 22.10.2024 19:01

Niestety w jednym meczu prysnęła cała magia Jopa i "nowej" Wisły - oby tylko na chwilę i niech wróci dobra gra.
Typowy dla nas mecz, frajerska gra, jak były okazje to spartolone kapitalnie, rywal cienki, który ostatnio nie umiał wygrać, na nas się przełamuje, oczywiście 1:0 bo po co więcej? Uryga żółta kartka i nie zagra z Płockiem.
Do takich meczów jesteśmy przyzwyczajeni od kilku lat, chujnia po całości.

sandomingo 22.10.2024 19:02

Szkoda, punkt byłby cenny w walce o utrzymanie.
No ale to jest po prostu słaba drużyna, na lawce nie ma kompletnie nikogo.
Mecz z Tychami o 6 punktów.

FraMat 22.10.2024 19:03

Ktoś mi wytłumaczy, co tam się dzisiaj stało?
Przecież nie zagraliśmy nawet na 50% możliwości, tempa, szybkości, dokładności i z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.n.i.a...

Skawa Wadowice 22.10.2024 19:04

Bardzo ciezko jest byc kibicem Wisly. Meczu z klockiem plockiem nie chce mi sie ogladac.

Elendil 22.10.2024 19:04

Jeśli Alfaro nie strzela z metra w światło bramki, to o czym tu mówić?

Takie mecze się zdarzają. Nie wiem jak, ale na Płock powinni dzięki temu wyjąć na 200% zmotywowani, bo dziś po prostu każdy przeszedł obok meczu.

Patryko 22.10.2024 19:04

Bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu, pierwsza gorzka pigułka do przełknięcia dla Jopa. Mecz ten niczym nie odbiegał od tego, co prezentowała drużyna za Moskala.

Graliśmy o tempo wolniej niż z TBB, dużo było niedokładności. Alfaro kolejny słabszy mecz, może pracuje w defensywie, ale to, co dziś zmarnował z przodu, decyduje właśnie o punktach w takich gównomeczach.

To, co odjebał Alan w końcówce spotkania, za darmo eliminując się z gry z Płockiem, zakrawa o jebaną kpinę.

Letkiewicz solidne spotkanie, ładnie wyciągnął piłkę na początku spotkania, przy golu bez większych szans, zasłonięty przez Alana.

wolfy 22.10.2024 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1637431)
Przecież nie zagraliśmy nawet na 50% możliwości, tempa, szybkości, dokładności i z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.n.i.a...

Fizycznie wyglądaliśmy dzisiaj źle. Łęczna zagrała typowe PMS. Nie wykorzystaliśmy sytuacji które mieliśmy.

Sędzia bałwan, sypał kartkami tylko w jedną stronę.

Zdarza się. O ile to nie będze początek serii nie ma co histeryzować.

bridgeburner 22.10.2024 19:05

To jest jednak fenomen
Żeby po tak dobrym meczu "zagrać" coś takiego
Trudno w sumie to nazwać gra, festiwal niechlujnosci, pozoranctwa lenistwa i braku chęci
Do straty bramki to był tylko konkurs Mikulca z Jarochem kto wymyślił głupsze zagranie
Nie wiem czy po 4 wygranych uznali że są mistrzami czy co

Stelio 22.10.2024 19:06

I BUUUUUUMMMMMM

Słyszycie to? To własnie dźwięk balona którego sążne pęknięcie rozbrzmiało nad całym Krakowem :D

Jopabonito wystarczyło na 3 mecze, wow. To już nawet Soblewszczyzna potrwała dłużej i to aż ponad 2 krotnie :D

I niech mi ktoś jeszcze powie, że nie można za dużo wymagać i porażka musiala kiedys nadejść.

ARKA WŁASNIE ROBI DRUGI RAZ W PRZECIAGU NIECALEGO ROKU 6 WYGRANYCH Z RZEDU.

Ta drużyna to po prostu banda niedorajd i frajerów której lapsły się 3 mecze. A najlepsze, że to nie koniec chujowych informacji w tym tygodniu bo w niedziele już kolejne manto w płocku :D

Adryan 22.10.2024 19:06

Najmniej winiłbym w tym meczu Zwolińskiego, bo widać, że gość się starał i coś grał. Zresztą to nie jest byle kto, bo strzelał bramki drużynie FC Kopenhaga w Lidze Mistrzów. Brakuje po prostu kogoś, kto dobrze by dograł do niego vide Baena z Termalicą.

Jagul 22.10.2024 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1637431)

O to coś nowego w tym klubie?
Nadchodzi taki moment, kiedy wydaje się, że wychodzimy na prostą. Jest wygrana po dobrej grze z mocnym rywalem. Potem następuje wyjazd do cieniasa i klasyczny wpierrdol - typowa Wisła.

pi0tr3k94 22.10.2024 19:07

Bardzo słaby mecz , nie potrafimy grać co 3 dni, obojętnie czy na ławce siedzi Moskal czy Jop.
Jaroch katastrofa, nie da sie na chłopa patrzeć. Dawać tego młodego Wiśniewskiego do pierwszego składu, wątpię żeby był słabszy .
Uryga - kapitan łapiący takie żółtko w końcówce.... po prostu debil.
Teraz zapewne czeka nas wpierdziel w Płocku. No chyba, że okaże się że to jeszcze za swojej kadencji Krzoska rezerwował hotel w Lecznej, to by wszystko tłumaczyło.

wolfy 22.10.2024 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1637438)
Najmniej winiłbym w tym meczu Zwolińskiego, bo widać, że gość się starał i coś grał. Zresztą to nie jest byle kto, bo strzelał bramki drużynie FC Kopenhaga w Lidze Mistrzów. Brakuje po prostu kogoś, kto dobrze by dograł do niego vide Baena z Termalicą.

Baeny faktycznie zabrakło bo Duarte dał słabą zmianę.
Za to Sukiennicki - bardzo dobrą. Już postawiłem na nim krzyżyk, ale dzisiaj to był jeden z jego lepszych meczy. Praktycznie się nie mylił.

Adryan 22.10.2024 19:11

Wcale bym tak nie powiedział, nie widziałem pół zagrania Sukiennickiego, które cokolwiek by wniosło. Nie mam kompletnie pojęcia co się z nim stało po eliminacjach do LE/LKE, ale zdecydowanie nie dojeżdża poziomem, to już kolejny mecz, w którym widzę, że po prostu przechodzi obok niego.

wolfy 22.10.2024 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1637442)
Wcale bym tak nie powiedział, nie widziałem pół zagrania Sukiennickiego, które cokolwiek by wniosło. Nie mam kompletnie pojęcia co się z nim stało po eliminacjach do LE/LKE, ale zdecydowanie nie dojeżdża poziomem, to już kolejny mecz, w którym widzę, że po prostu przechodzi obok niego.

Ja mu stawiam poprzeczkę na poziomie Gogóła. Nic mu się nie stało, po prostu w pewnym momencie ludzie patrzyli na niego przez różowe okulary.

Kiakos też OK zagrał.

FraMat 22.10.2024 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1637439)
O to coś nowego w tym klubie?
Nadchodzi taki moment, kiedy wydaje się, że wychodzimy na prostą. Jest wygrana po dobrej grze z mocnym rywalem. Potem następuje wyjazd do cieniasa i klasyczny wpierrdol - typowa Wisła.

Ale to są przecież zupełnie inni zawodnicy niż 3-4 lata temu, niż 6-7 lat temu, niż 9-10 lat temu.... itd.

Jak się przenosi ta choroba?
Przypomnę, że Krzoski już nie ma.

Jagul 22.10.2024 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1637445)
Ale to są przecież zupełnie inni zawodnicy niż 3-4 lata temu, niż 6-7 lat temu, niż 9-10 lat temu.... itd.

Ale to wystarczy na ten sezon spojrzeć. Ileż już było takich meczów gdzie wydawało się że nastąpi odbicie?

Elefant 22.10.2024 19:16

Dopóki w klubie jest atmosfera taka, że piłkarze mogą wybierać będą mecze w których che im się grać a w których nie, żadnego awansu nie będzie.Intensywność meczu z Termalicą nie ma nic do rzeczy.
Szkoda klawiatury na pisanie o grze na odp... się od początku meczu.
W tym meczu sztab nie miał żadnego wpływu na postawę drużynę. Żadnej zmiany podejścia do gry zawodników po przerwie, żadnej reakcji na skandaliczne zagranie Jarocha (jedno z wielu z resztą) które sprokurowało bramkę. Obawiam się, że to może to być trwała cecha.

wolfy 22.10.2024 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1637445)

A jesteś na 100% pewny że to dobry moment na histerię?

Na razie Jop ma 2.25 punkta w czterech meczach.

Stelio 22.10.2024 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1637448)
A jesteś na 100% pewny że to dobry moment na histerię?

Na razie Jop ma 2.25 punkta w czterech meczach.

Do niedzieli, od niedzieli 1.8 ;)

Jaroo1 22.10.2024 19:21

Wolfy zrób temat Jop watch - oczywiście w formie zabawy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl