![]() |
JOP TOP
Brawo drużyna, nie płaczę za Moskalem. |
Moskal to sie musi schowac.
|
Widać co daje duet Igbekeme Carbo w środku. I świetny występ Mikulca.
|
Miał być test no i był. Pierwsza połowa jak z nut tylko znowu bez skuteczności.
Druga połowa ciężary i jak się wydawało że nie wpadnie nic lub się sfrajerujemy to strzelamy dwie bramki. Podsumowując: Obrona gra pewniej Znowu gdy mamy ciężary by strzelić coś wciskamy Zmiany ożywiają znacząco grę. Na plus: obrona, Igbekeme, Mikulec i Zwolak za dwa gole. Zmiany: Baena, Fred. |
Pan trener Mariusz Jop !!
Chyba się przeproszę z Łukaszem Zwolińskim. Wreszcie chłop zaczął dojeżdżać na mecze. Dziś był dużo lepszy niż Rodado. Najlepsi na boisku z podstawowej jedenastki dziś Kiss i Zwoliński właśnie, rewelacyjna zmiana Baeny. Najmniej widoczny na boisku Carbo, najbardziej niechlujny Alfaro. Tak czy siak to tylko takie wskazanie lekko na siłę, bo kontrolowaliśmy mecz przez blisko 90 minut. Nawet ci, którzy grali trochę słabiej nadal prezentowali odpowiednią jakość. Mi się w naszej grze podobało wszystko, poza skutecznością. |
Sukiennicki nie ma podjazdu, Duda niepotrzebny.
|
Man of the match moim zdaniem Igbekeme. Miał kilka strat, ale to, co zrobił przy pierwszej bramce, to taki Kutwa nawet w Fifie nie jest w stanie zrobić. Dodatkowo dużo walczył i odbierał w środku.
2 asysty Baeny, 2 gole Zwolińskiego, kluczowe podania Rodado i Jamesa. Piękny wieczór, TBB w zasadzie nie istniał na boisku. Dawać już tą Łęczną :> |
Awans jest nasz, brawo Prezes !
|
Chciałoby się żeby w każdym meczu tak grali
Koncentracja, walka , dobrze fizycznie wszyscy wyglądają Każdy dobrze zagrał ale pochwalić trzeba Mikulca, nie spodziewałem się po nim gry przez cały mecz na takim poziomie |
Najlepszy mecz w tym sezonie i nie ma co nawet o tym dyskutować. Termalica nawet nie pierdnęła.
|
Kolejny solidny mecz Mikulca
|
Cytat:
Nasza skuteczność fatalna. Do przerwy powinno być 3-0 i po meczu. Świetny mecz Jamesa, Zwolaka i całej naszej obrony. Monolit. |
Cytat:
Alfaro powinien mieć asystę po dwusetce jaką sam wypracował Rodado schodząc do środka. Nie jego wina że Angel się pogubił. Masakra jak Wisła totalnie zdominowała Termalikę. Nawet nie pierdnęli. Wyglądali w pierwszej połowie jak Odra Opole, nie dojechała tylko skuteczność - przy wyniku 2-0. |
To co zagrali przy 1wszej bramce, opad szczeny. James + Baena wow.
Termalica bez sztycha, wybiegana, fizyczna i zorganizowana drużyna tylko w piłkę grać to nie za bardzo. Mam nadzieje ze wszyscy zwolennicy Brosza widzą co chłop docelowo buduje - typowy produkt PMS. Jop mega, drużyna fizycznie i mentalnie wygląda najlepiej w tym sezonie. Kiss, Igbekeme, Mikulec - najlepsi. Stoperzy dziś na plus, 2 razy było widać że to wozy z węglem ale poza tym to super trzymali tyły. Zwoliński strzelił 2 ale jak dla mnie grał niechlujnie, ciągle ma rezerwy zeby grać lepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
Na równym szybkim boisku możemy tak zniszczyć każdą drużynę w tej lidze. Dlatego w Łęcznej wpuszczą nas na wertepy. Zwoliński zaczął łapać luz, więc zacznie strzelać jeszcze więcej. Teraz walnąć Łęczną i leszczy w Płocka i meldujemy się w czołówce... |
Cytat:
|
Kluczem do zwycięstw było zwolenie Krzoski.
|
Cytat:
|
Para Carbo-Igbekeme, robi różnicę. Kto tego nie widzi, nie zna się na piłce.
|
Na taki wynik liczyłem, takiego się spodziewałem. Choć oczekiwałem mimo wszystko mocniejszej Niecieczy, która okazała się być tylko trochę lepsza niż inni rywale, z którymi do tej pory graliśmy.
|
Jop za długo czekał ze zmianą, Alfaro był niewidoczny w ogóle po przerwie a zszedł dopiero koło 70 minuty. Baena 2 asysty. Akcja meczu jak James się zabrał z piłką przy pierwszym golu :p
|
No cóż, Carbo oddał całkowicie rozgrywanie Igbekeme i grał do najbliższego. Oczywiście nasz środek pola zdominował przeciwnika, więc tak jak napisałem - takie trochę wskazywanie na siłę najsłabszego ogniwa dobrze naoliwionej maszyny. Po prostu Marc miewał u nas dużo lepsze mecze. Także w destrukcji całkiem fajnie, a w konstrukcji jak na niego - conajwyżej poprawnie, czyli jak na niego to w sumie słabiutko.
AS82 : w życiu się nie zgodzę, że Alfaro był niewidoczny. Alfaro był cały czas pod grą, ciągle pressował i doskakiwał, tylko że był tak niechlujny i niedokładny, że bardzo dużo akcji psuł. Mnie tym irytował, ale w życiu nie powiedziałbym, że był niewidoczny. Baena było dużo lepszy - przynajmniej jak miał zagrać piłkę, to zagrywał ją dokładnie. |
Alfaro pewnie grał dłużej, bo jest znacznie lepszy w pressingu i destrukcji akcji przeciwnika na jego połowie.
|
Cytat:
|
Wy też macie wrażenie że Nieciecza wyszła na boisko posrana?? Bo w sumie raczej nam nie zagrozili niczym w drugiej połowie a w pierwszej nie istnieli. Ale to ich problem .
Dla mnie profesura naszej linii pomocy. |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego wypada rozliczać go z pozycji na której gra i zadań trenera, a akurat dzisiaj schował z Jamesem środek pola Termaliki do kieszeni. |
Pierwszy raz od dawna widziałem drużynę która wygląda na gotową walczyć o awans. Brawo Mariusz Jop.
|
Powoli czas przeprosić Mikulca i uznać, że do drużyny nadają się również Polacy (nie tylko), trzeba tylko umieć ich wybrać.
|
to jak Igbekeme ZNISZCZYL jednym zwodem dwoch pacholkow z Niecieczy to powinny pokazywac wszystkie telewizje sportowe europy - to bylo genialne , i ogolnie cala ta akcja bramowa ....czapki z glow
|
Cytat:
Cytat:
|
Najwieksza roznica jaka widze za Jopa to że o wiele szybciej gramy piłką, częsciej na jeden kontakt i druzyna także jest bardziej ruchliwa w grze bez piłki i oraz wychodzeniu do ataków. Jest w nich więcej energii. Wczesniej też nie można powiedzieć że olewali mecze, po prostu byli w o wiele gorszej formie.
|
Cytat:
Jop zapytany o Mikulca stwierdził że ma on teraz inne zadania i zwrócił mu uwagę na jego błędy w ustawieniu. Jest rozliczany przede wszystkim z gry w obronie. Nikt nie twierdzi że Polacy się nie nadają, tylko - że trudno ściągnąć do Wisły rodaków na odpowiednim poziomie i nie należy ich wstawiać na siłę (vide Sukiennicki, juniorzy, Broda). Przyjściu Zwolińskiego towarzyszył entuzjazm, ale - nie jest to tani piłkarz i przyszedł do nas po tym jak Raków odsrawił go od składu. Czytaj - zawodnik do odbudowy. Jak Sapała... Dobrzy polscy piłkarze mają multum innych opcji niż Wisła. Jak widać Jop potrafił na razie ustawić Mikulca z pożytkiem dla drużyny, podczas gdy w chaosie Moskala był on wręcz sabotażystą. Zresztą - wszyscy z pierwszego składu funkcjonują u Jopa znacznie lepiej niż u poprzednika. |
Brawo drużyna.Bardzo dobry mecz Igbekeme,Mikulca,Carbo czy Zwolaka ale na pochwałę zasługuje też Jaroch i Baena.Kiss z Rodado co zjebali w pierwszej połowie to głowa mała.
Jop dzisiaj wytarł Broszem podłogę. Wygląda na to,że Leszki mający ewidentnie ostatnio smaka na śmierdzące chorizo na razie będą się musieli zadowolić dobra polska krakowską suchą. |
Co różni Wisłe Jopa (z końcówki ubiegłego roku i obecną) od Wisły Sobolewskiego, Rude czy Moskala? Piłkarze nie mają wbite do głów, że muszą prowadzić akcje jak po sznurku od bramkarza, przez całą linię obrony i dalej pięterko po pięterku. Ograniczamy do minimum rozegranie piłki przez słabych technicznie Jarocha, Urygę czy Łasickiego i wykorzystujemy wysokiego Zwolińskiego + szybkie skrzydła + agresywny i dobry w pressingu środek pola (do zbierania piłek). Jak nie masz obrońców o technice pozwalającej na grę krótkimi podaniami, to przesuwasz grę wyżej. Proste, ale nie dla wpatrzonych w jeden (dla nich jedyny słuszny) model gry polegający na pełnej kontroli nad piłką i cierpliwym budowaniu akcji. Nadmiar taktyki (jakkolwiek to dziwnie brzmi) był problemem dla wielu graczy, którzy chcąc jak najlepiej wypełnić wskazówki trenera wręcz bali się podjąć ryzyko i wejść w pojedynek. A ta Pierwsza Liga to już jest taki poziom, że trzeba jak najszybciej przenosić piłkę pod bramkę rywala i wrzucić obrońców drużyny przeciwnej na karuzelę.
Jop od początku wydawał mi się takim trenerskim głosem rozsądku. Tak jak nie rozumiałem niektórych decyzji kadrowych Moskala i sposobu, w jaki prowadzi mecz, jakich zmian dokonuje, tak w przypadku Jopa wszystko jest bardzo logiczne. Personalnie dziś - każdy na plus, więc krótko: cieszy mnie najlepszy mecz Zwolińskiego w barwach Wisły |
Jop przede wszystkim lepiej zarządza meczem, dużo trafniejsze zmiany. U Moskala były mam wrażenie dziełem przypadku, na zasadzie, a może się trafi. I co byście zrobili bez tych obcokrajowców, wiecznie na nich narzekający. Niektórzy tu powinni przeprosić Baenę.
|
Pan Trener Mariusz 3,0 Jop
Zwoliński 4 - 5 Sobczak Ikbekeme Rulez I jeszcze kilka serdeczności pod adresem naszych zawodników! |
|
Póki co, to co robi Jop jest jak sen i niech tak pozostanie jak najdłużej. Z tych wszystkich amatorów kombinatorów typu Wuja, Sobol czy Rude to Jop jawi się jako prawdziwy trener.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl