Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   13. kolejka, Wisła Kraków - Termalica Bruk-Bet Nieciecza, 18 października 2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11048)

TIR_DO_SŁUBIC 18.10.2024 21:29

JOP TOP
Brawo drużyna, nie płaczę za Moskalem.

leszekpw 18.10.2024 21:30

Moskal to sie musi schowac.

Vuko 18.10.2024 21:30

Widać co daje duet Igbekeme Carbo w środku. I świetny występ Mikulca.

Mixu 18.10.2024 21:31

Miał być test no i był. Pierwsza połowa jak z nut tylko znowu bez skuteczności.
Druga połowa ciężary i jak się wydawało że nie wpadnie nic lub się sfrajerujemy to strzelamy dwie bramki.
Podsumowując:
Obrona gra pewniej
Znowu gdy mamy ciężary by strzelić coś wciskamy
Zmiany ożywiają znacząco grę.
Na plus: obrona, Igbekeme, Mikulec i Zwolak za dwa gole. Zmiany: Baena, Fred.

s1mone 18.10.2024 21:31

Pan trener Mariusz Jop !!

Chyba się przeproszę z Łukaszem Zwolińskim.

Wreszcie chłop zaczął dojeżdżać na mecze.
Dziś był dużo lepszy niż Rodado.

Najlepsi na boisku z podstawowej jedenastki dziś Kiss i Zwoliński właśnie, rewelacyjna zmiana Baeny.
Najmniej widoczny na boisku Carbo, najbardziej niechlujny Alfaro. Tak czy siak to tylko takie wskazanie lekko na siłę, bo kontrolowaliśmy mecz przez blisko 90 minut. Nawet ci, którzy grali trochę słabiej nadal prezentowali odpowiednią jakość.
Mi się w naszej grze podobało wszystko, poza skutecznością.

TIR_DO_SŁUBIC 18.10.2024 21:31

Sukiennicki nie ma podjazdu, Duda niepotrzebny.

Patryko 18.10.2024 21:31

Man of the match moim zdaniem Igbekeme. Miał kilka strat, ale to, co zrobił przy pierwszej bramce, to taki Kutwa nawet w Fifie nie jest w stanie zrobić. Dodatkowo dużo walczył i odbierał w środku.

2 asysty Baeny, 2 gole Zwolińskiego, kluczowe podania Rodado i Jamesa. Piękny wieczór, TBB w zasadzie nie istniał na boisku.

Dawać już tą Łęczną :>

Arkadiusz.Czerepach 18.10.2024 21:32

Awans jest nasz, brawo Prezes !

bridgeburner 18.10.2024 21:34

Chciałoby się żeby w każdym meczu tak grali
Koncentracja, walka , dobrze fizycznie wszyscy wyglądają
Każdy dobrze zagrał ale pochwalić trzeba Mikulca, nie spodziewałem się po nim gry przez cały mecz na takim poziomie

ciacho 18.10.2024 21:35

Najlepszy mecz w tym sezonie i nie ma co nawet o tym dyskutować. Termalica nawet nie pierdnęła.

Levis88 18.10.2024 21:35

Kolejny solidny mecz Mikulca

Karherop 18.10.2024 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1637073)
Może tak być, ale Odrze też umniejszalem :lol:

TBB zagrała dzisiaj na poziomie Odry. Niesamowicie pełne pieluchy.

Nasza skuteczność fatalna. Do przerwy powinno być 3-0 i po meczu.

Świetny mecz Jamesa, Zwolaka i całej naszej obrony. Monolit.

wolfy 18.10.2024 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1637106)
Pan trener Mariusz Jop !!

Chyba się przeproszę z Łukaszem Zwolińskim.

Wreszcie chłop zaczął dojeżdżać na mecze.
Dziś był dużo lepszy niż Rodado.

Najlepsi na boisku z podstawowej jedenastki dziś Kiss i Zwoliński właśnie, rewelacyjna zmiana Baeny.
Najmniej widoczny na boisku Carbo, najbardziej niechlujny Alfaro. Tak czy siak to tylko takie wskazanie lekko na siłę, bo kontrolowaliśmy mecz przez blisko 90 minut. Nawet ci, którzy grali trochę słabiej nadal prezentowali odpowiednią jakość.
Mi się w naszej grze podobało wszystko, poza skutecznością.

Chłopie, o czym Ty piszesz? Carbo z Igbekeme całkowicie opanowali środek pola. To ile odbiorów miał Marc to się w pale nie mieści.
Alfaro powinien mieć asystę po dwusetce jaką sam wypracował Rodado schodząc do środka. Nie jego wina że Angel się pogubił.

Masakra jak Wisła totalnie zdominowała Termalikę. Nawet nie pierdnęli. Wyglądali w pierwszej połowie jak Odra Opole, nie dojechała tylko skuteczność - przy wyniku 2-0.

AgresywnyChomik 18.10.2024 21:45

To co zagrali przy 1wszej bramce, opad szczeny. James + Baena wow.

Termalica bez sztycha, wybiegana, fizyczna i zorganizowana drużyna tylko w piłkę grać to nie za bardzo.

Mam nadzieje ze wszyscy zwolennicy Brosza widzą co chłop docelowo buduje - typowy produkt PMS.

Jop mega, drużyna fizycznie i mentalnie wygląda najlepiej w tym sezonie.

Kiss, Igbekeme, Mikulec - najlepsi.
Stoperzy dziś na plus, 2 razy było widać że to wozy z węglem ale poza tym to super trzymali tyły.

Zwoliński strzelił 2 ale jak dla mnie grał niechlujnie, ciągle ma rezerwy zeby grać lepiej.

Mixu 18.10.2024 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1637119)
Chłopie, o czym Ty piszesz? Carbo z Igbekeme całkowicie opanowali środek pola. To ile odbiorów miał Marc to się w pale nie mieści.
Alfaro powinien mieć asystę po dwusetce jaką sam wypracował Rodado schodząc do środka. Nie jego wina że Angel się pogubił.

Masakra jak Wisła totalnie zdominowała Termalikę. Nawet nie pierdnęli. Wyglądali w pierwszej połowie jak Odra Opole, nie dojechała tylko skuteczność - przy wyniku 2-0.

Przeważnie patrzy się na akcje ofensywne a nie docenia się własnie grybw odbiorze czy dominacji w danych sektorach boiska.

Drozd 18.10.2024 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1637116)
TBB zagrała dzisiaj na poziomie Odry. Niesamowicie pełne pieluchy.

Tak się gra jak przeciwnik pozwala. :)

Na równym szybkim boisku możemy tak zniszczyć każdą drużynę w tej lidze. Dlatego w Łęcznej wpuszczą nas na wertepy.

Zwoliński zaczął łapać luz, więc zacznie strzelać jeszcze więcej. Teraz walnąć Łęczną i leszczy w Płocka i meldujemy się w czołówce...

wolfy 18.10.2024 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1637122)
Przeważnie patrzy się na akcje ofensywne a nie docenia się własnie grybw odbiorze czy dominacji w danych sektorach boiska.

A to błąd. To jest różnica między 6-cioma punktami w 7-dmiu meczach i 9-cioma w 3-ech.

TIR_DO_SŁUBIC 18.10.2024 21:51

Kluczem do zwycięstw było zwolenie Krzoski.

Drozd 18.10.2024 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1637127)

Całkiem możliwe, że to on był wiślacką Hestią :rotfl: Bardzo dobrze, że go już nie ma.

leszekpw 18.10.2024 21:55

Para Carbo-Igbekeme, robi różnicę. Kto tego nie widzi, nie zna się na piłce.

Arked 18.10.2024 21:57

Na taki wynik liczyłem, takiego się spodziewałem. Choć oczekiwałem mimo wszystko mocniejszej Niecieczy, która okazała się być tylko trochę lepsza niż inni rywale, z którymi do tej pory graliśmy.

AS82 18.10.2024 21:59

Jop za długo czekał ze zmianą, Alfaro był niewidoczny w ogóle po przerwie a zszedł dopiero koło 70 minuty. Baena 2 asysty. Akcja meczu jak James się zabrał z piłką przy pierwszym golu :p

s1mone 18.10.2024 22:02

No cóż, Carbo oddał całkowicie rozgrywanie Igbekeme i grał do najbliższego. Oczywiście nasz środek pola zdominował przeciwnika, więc tak jak napisałem - takie trochę wskazywanie na siłę najsłabszego ogniwa dobrze naoliwionej maszyny. Po prostu Marc miewał u nas dużo lepsze mecze. Także w destrukcji całkiem fajnie, a w konstrukcji jak na niego - conajwyżej poprawnie, czyli jak na niego to w sumie słabiutko.

AS82 : w życiu się nie zgodzę, że Alfaro był niewidoczny.

Alfaro był cały czas pod grą, ciągle pressował i doskakiwał, tylko że był tak niechlujny i niedokładny, że bardzo dużo akcji psuł. Mnie tym irytował, ale w życiu nie powiedziałbym, że był niewidoczny.

Baena było dużo lepszy - przynajmniej jak miał zagrać piłkę, to zagrywał ją dokładnie.

Arked 18.10.2024 22:04

Alfaro pewnie grał dłużej, bo jest znacznie lepszy w pressingu i destrukcji akcji przeciwnika na jego połowie.

masada 18.10.2024 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1637127)

Próbuj dalej trollować, ale chujowo ci wychodzi, bo przyjebałeś się już w ciągu paru minut w kolejnych postach po wygranym meczu do Moskala, Sukiennickiego, Dudy i Krzoski, a i tak cię wszyscy mają w dupie :D

RAPH 18.10.2024 22:07

Wy też macie wrażenie że Nieciecza wyszła na boisko posrana?? Bo w sumie raczej nam nie zagrozili niczym w drugiej połowie a w pierwszej nie istnieli. Ale to ich problem .
Dla mnie profesura naszej linii pomocy.

Arkadiusz.Czerepach 18.10.2024 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1637136)
Próbuj dalej trollować, ale chujowo ci wychodzi, bo przyjebałeś się już w ciągu paru minut w kolejnych postach po wygranym meczu do Moskala, Sukiennickiego, Dudy i Krzoski, a i tak cię wszyscy mają w dupie :D

ma racje ...

wolfy 18.10.2024 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1637134)
No cóż, Carbo oddał całkowicie rozgrywanie Igbekeme i grał do najbliższego. Oczywiście nasz środek pola zdominował przeciwnika, więc tak jak napisałem - takie trochę wskazywanie na siłę najsłabszego ogniwa dobrze naoliwionej maszyny. Po prostu Marc miewał u nas dużo lepsze mecze. Także w destrukcji całkiem fajnie, a w konstrukcji jak na niego - conajwyżej poprawnie, czyli jak na niego to w sumie słabiutko.

Alfaro był cały czas pod grą, ciągle pressował i doskakiwał, tylko że był tak niechlujny i niedokładny, że bardzo dużo akcji psuł. Mnie tym irytował, ale w życiu nie powiedziałbym, że był niewidoczny.

Baena było dużo lepszy - przynajmniej jak miał zagrać piłkę, to zagrywał ją dokładnie.

Ale Moskal już nie prowadzi Wisły. Teraz Carbo gra za Igbekeme i asekuruje obrońców. Jop sam powiedział że taka jest jego taktyka.
Dlatego wypada rozliczać go z pozycji na której gra i zadań trenera, a akurat dzisiaj schował z Jamesem środek pola Termaliki do kieszeni.

pi0tr3k94 18.10.2024 22:25

Pierwszy raz od dawna widziałem drużynę która wygląda na gotową walczyć o awans. Brawo Mariusz Jop.

Witalis 18.10.2024 22:27

Powoli czas przeprosić Mikulca i uznać, że do drużyny nadają się również Polacy (nie tylko), trzeba tylko umieć ich wybrać.

gizmowisla 18.10.2024 22:36

to jak Igbekeme ZNISZCZYL jednym zwodem dwoch pacholkow z Niecieczy to powinny pokazywac wszystkie telewizje sportowe europy - to bylo genialne , i ogolnie cala ta akcja bramowa ....czapki z glow

AS82 18.10.2024 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1637134)

W pierwszej połowie coś tam szarpał ale i tak dużo strat. W drugiej już całkowicie niewidoczny, był do zmiany dużo wcześniej
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1637135)
Alfaro pewnie grał dłużej, bo jest znacznie lepszy w pressingu i destrukcji akcji przeciwnika na jego połowie.

Ale ten mecz trzeba było wygrać, więc trzeba było rzucić kogoś ofensywnego, Baena dał bardzo dobrą zmianę

DysoN 18.10.2024 23:09

Najwieksza roznica jaka widze za Jopa to że o wiele szybciej gramy piłką, częsciej na jeden kontakt i druzyna także jest bardziej ruchliwa w grze bez piłki i oraz wychodzeniu do ataków. Jest w nich więcej energii. Wczesniej też nie można powiedzieć że olewali mecze, po prostu byli w o wiele gorszej formie.

wolfy 18.10.2024 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1637144)
Powoli czas przeprosić Mikulca i uznać, że do drużyny nadają się również Polacy (nie tylko), trzeba tylko umieć ich wybrać.

Sugeruję odsłuchać konferencję pomeczową (nie ma tego fragmentu w transkrypcji na Wisła Portal).
Jop zapytany o Mikulca stwierdził że ma on teraz inne zadania i zwrócił mu uwagę na jego błędy w ustawieniu. Jest rozliczany przede wszystkim z gry w obronie.

Nikt nie twierdzi że Polacy się nie nadają, tylko - że trudno ściągnąć do Wisły rodaków na odpowiednim poziomie i nie należy ich wstawiać na siłę (vide Sukiennicki, juniorzy, Broda). Przyjściu Zwolińskiego towarzyszył entuzjazm, ale - nie jest to tani piłkarz i przyszedł do nas po tym jak Raków odsrawił go od składu. Czytaj - zawodnik do odbudowy. Jak Sapała...
Dobrzy polscy piłkarze mają multum innych opcji niż Wisła.

Jak widać Jop potrafił na razie ustawić Mikulca z pożytkiem dla drużyny, podczas gdy w chaosie Moskala był on wręcz sabotażystą.
Zresztą - wszyscy z pierwszego składu funkcjonują u Jopa znacznie lepiej niż u poprzednika.

krysztal 18.10.2024 23:18

Brawo drużyna.Bardzo dobry mecz Igbekeme,Mikulca,Carbo czy Zwolaka ale na pochwałę zasługuje też Jaroch i Baena.Kiss z Rodado co zjebali w pierwszej połowie to głowa mała.

Jop dzisiaj wytarł Broszem podłogę.

Wygląda na to,że Leszki mający ewidentnie ostatnio smaka na śmierdzące chorizo na razie będą się musieli zadowolić dobra polska krakowską suchą.

grogoriogreg 18.10.2024 23:31

Co różni Wisłe Jopa (z końcówki ubiegłego roku i obecną) od Wisły Sobolewskiego, Rude czy Moskala? Piłkarze nie mają wbite do głów, że muszą prowadzić akcje jak po sznurku od bramkarza, przez całą linię obrony i dalej pięterko po pięterku. Ograniczamy do minimum rozegranie piłki przez słabych technicznie Jarocha, Urygę czy Łasickiego i wykorzystujemy wysokiego Zwolińskiego + szybkie skrzydła + agresywny i dobry w pressingu środek pola (do zbierania piłek). Jak nie masz obrońców o technice pozwalającej na grę krótkimi podaniami, to przesuwasz grę wyżej. Proste, ale nie dla wpatrzonych w jeden (dla nich jedyny słuszny) model gry polegający na pełnej kontroli nad piłką i cierpliwym budowaniu akcji. Nadmiar taktyki (jakkolwiek to dziwnie brzmi) był problemem dla wielu graczy, którzy chcąc jak najlepiej wypełnić wskazówki trenera wręcz bali się podjąć ryzyko i wejść w pojedynek. A ta Pierwsza Liga to już jest taki poziom, że trzeba jak najszybciej przenosić piłkę pod bramkę rywala i wrzucić obrońców drużyny przeciwnej na karuzelę.

Jop od początku wydawał mi się takim trenerskim głosem rozsądku. Tak jak nie rozumiałem niektórych decyzji kadrowych Moskala i sposobu, w jaki prowadzi mecz, jakich zmian dokonuje, tak w przypadku Jopa wszystko jest bardzo logiczne.

Personalnie dziś - każdy na plus, więc krótko: cieszy mnie najlepszy mecz Zwolińskiego w barwach Wisły

leszekpw 18.10.2024 23:42

Jop przede wszystkim lepiej zarządza meczem, dużo trafniejsze zmiany. U Moskala były mam wrażenie dziełem przypadku, na zasadzie, a może się trafi. I co byście zrobili bez tych obcokrajowców, wiecznie na nich narzekający. Niektórzy tu powinni przeprosić Baenę.

pepe72 19.10.2024 00:31

Pan Trener Mariusz 3,0 Jop
Zwoliński 4 - 5 Sobczak
Ikbekeme Rulez
I jeszcze kilka serdeczności pod adresem naszych zawodników!

LucjuszWielki 19.10.2024 00:41

Zagranie Jamesa i reakcja gwiazd futbolu:

https://www.youtube.com/shorts/FaZc-oK9XV8

Jaroo1 19.10.2024 07:21

Póki co, to co robi Jop jest jak sen i niech tak pozostanie jak najdłużej. Z tych wszystkich amatorów kombinatorów typu Wuja, Sobol czy Rude to Jop jawi się jako prawdziwy trener.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl