![]() |
Zwycięzców się nie sądzi, ale myślałem, że mnie krew zaleje gdy młody Letkiewicz obronił karnego i najpierw Mikulec dał się wyprzedzić a za chwilę Jaroch i Podliński dobił :evil:
|
Widziałem mecz Płocka z Rzeszowem. Nie potrafili wyjść z własnej połowy u siebie. Są tak samo słabi jak Nieciecza. Najlepsza piłkarsko jest Arka. Ale oni wszyscy są do walnięcia na spokojnie. Tylko trzeba zapieprzać :>. Mamy całkiem mocny skład na tą buraczaną ligę.
Oczywiście trzeba brać poprawkę na kutasów z gwizdkami, bo potem kładą się jak ten leszcz Demianiuk kiedy James dotknął go w rękę i cierpią a kutasy gwiżdżą i kartki dają. W takich okolicznościach każdy mecz jest trudny. |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście, że 3 punkty z Pogonią są bardzo ważne, ale ja osobiście nie podniecam się zbytnio zwycięstwami z drużynami ze strefy spadkowej. Jeśli chcemy awansować, to naszym obowiązkiem jest po prostu takie mecze wygrywać. Zwycięstwo z Termalicą będzie okazją dla drużyny do rehabilitacji za stracone punkty na początku sezonu. |
Cytat:
Natomiast Łasickiemu trzeba oddać że do końca meczu trzymał obronę... |
Cytat:
|
Łasica > Alan.
|
Cytat:
Minimalizm Wisły w tamtym meczu (myślami byli by się oszczędzać) doprowadził nas do problemów. |
Cytat:
|
Fajnie tak od czasu do czasu spokojnie ogladnąć mecz jak gramy w przewadze i człowiek jest (prawie) spokojny o koncowy wynik. Okolo 70 minuty gnietliśmy Pogoń jak dawno nikogo.
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast Gogół, co piszę już od dłuższego czasu, to jest nadzieja. Bardzo aktywny, szuka gry. Bardzo mi się podoba jego gra. |
Elegancki wynik, momentami ładna gra i oby tak dalej.
|
Cytat:
Jakieś dziwnie zdawkowe wpisy. Jak walniemy Niecieczę to się całkiem zamkną w sobie. No chyba że przejście pierwszej rundy PP będzie paliwem do biadolenia. :) Cytat:
Ten symulant z Pogoni przez cały mecz sztycha nie zrobił. |
Cytat:
I niech mi ktoś wytłumaczy. O ch.j chodzi z tym notorycznym wykonywaniem autów przez Jarocha na wysokości pola karnego przeciwnika? My nigdy nie możemy szybko wznowić gry, bo zawsze czekamy na Jarocha. Czy żaden inny piłkarz naszej drużyny nie posiada umiejętności rzucenia na boisko piłki? Juz nie chce się pastwić jego dalekimi wrzutami w pole karne. Kur.a, przecież my nigdy nic z tego nie strzeliliśmy. |
Zwycięstwo w meczu, który teoretycznie nie można było nie wygrać. Teoretycznie, bo Wisłą nie takie mecze przegrywała/remisowała ostatnimi laty.
Fajne bramki Mikulca. Takie nieoczywiste, bo zwykle takie strzały lądują na trybunach (w tym przypadku na ulicy za boiskiem). Krok w dobrym kierunku. I nie obarczałbym całkowitą winą za utratę bramki Mikulca. Tam wszyscy dali ciała. Co najmniej czterech zawodników mogło skasować tą sytuacje. Mikulec, który choć za szybko, ale wbiegł w pole karne (a że się potem zatrzymał to inna sprawa). Carbo truchtający. Wisienka na torcie Łasicki podpierający się przed wykonaniem rzutu karnego (no przecież mieliśmy 25 minutę dogrywki). Najmniej pretensji można mieć do Jarocha, który prawie dogonił nieprawidłowo wbiegającego napastnika Pogoni. Ja wiem, że 9/10 karnych wpada za pierwszym strzałem, ale...Trzech zawodników Pogoni wbiega na pełnej ... w pole karne, widać mają to wyćwiczone. Dużo jeszcze pracy przed Jopem. |
Cytat:
Obstalowanie Jopa to najlepsza decyzja od lat :alleluja: |
Jaroch to jest absolutnie słaby piłkarz. Kiepski w obronie, jeszcze gorszy w ataku. Nie wnosi nic do gry drużyny. Kolejny po Młyńskim i sapale który pewnie nie wyróżniałby się poziomiem w rezerwach. Dla mnie jego osoba jest symbolem bylejakości która u nas panuje. Gość po katastrofalnym zeszłym sezonie dostaje nowy kontrakt i przy kontuzji szota praktycznie ma monopol na pozycji PO. Z chęcią zobaczyłbym Wiśniewskiego, chociaż wchodzącego na końcówki.
A o jakości asysty przy golu Rodado, niech najbardziej wymowny będzie fakt, że Bartuś celował wrzutkę na zupełnie innego zawodnika, a piłka wylądowała u Angela przypadkiem. |
Mam podejrzenie, że zarówno Łasicki, jak i Jaroch, dostali te kontrakty na rok z prostej przyczyny - po prostu nie było lepszych graczy (w naszym zasięgu) dostępnych na rynku.
Roczny kontrakt myślę, że mówi wiele co do zamiarów klubu względem tych zawodników. W przypadku awansu moim zdaniem obaj wylecą z klubu. |
Kiakos grał już w rezerwach, pewnie zagra z Siarką, Szot chyba trenuje, niedługo powinno być większe pole manewru (w końcu)
|
A oni tych kontraktów to nie podpisywali jeszcze w trakcie trwania zeszłego sezonu? Przecież nie mogli już wtedy wiedzieć że nikogo na ich miejsce nie znajdą. Mi to bardziej śmierdzi jakimiś układami w szatni, Jaroch Łasicki Sapała to dobre ziomki Urygi. Gdzieś w tle jest jeszcze dość już zapomniana sprawa z premiami za PP, może nowe kontrakty były formą zadośćuczynienia?
|
Cytat:
Nie nasza wina że w tym meczu na varze spali. Przecież tam z 2 karne nam się należały gdyby sędziowie byli konsekwentni w przepisach. |
Najnowsze wytyczne UEFA odnośnie zagrania ręką w polu karnym chyba jeszcze nie trafiły do PZPNu :D
Mam nadzieję, że szybko je wprowadzą, a co za tym idzie skończy się możliwość "interpretacji" przez naszych znakomitych sędziów, będzie ręka przy piłce zmierzającej do bramki = karny. https://www.goal.pl/la-liga/uefa-zmi...ie-pilki-reka/ |
Cytat:
@Karherop - znów błędy przeciw Wiśle w kluczowych momentach gry. Po co VAR jak im się nie chce sprawdzać takich rzeczy? Przy okazji Jop musi naszym przypomnieć jak się zachowywać przy karnym. |
Cytat:
Gra na afere i nabijanie strzalow z daleka na wysokosci reki by kogos ustrzelic. |
Cytat:
|
Odnośnie kluczowych sytuacji i rzekomych błędów sędziego. Karny prawidłowy i bramka prawidłowa. Niezagwizdanie karnego po dotknięciu piłki ręką przez zawodnika Pogoni prawidłowe. Pamiętacie w których minutach były te potencjalne faule w polu karnym Pogoni? EDIT. w 19 minucie nie było karnego na Igbekeme.
Gwizdania zagrań ręką w polu karnym powinno być moim zdaniem mniej, nie więcej. Nie powinno gwizdać się czego popadnie po to wypacza wyniki meczów (nagroda niewspółmierna do kary). Tak wiem, że taktyka wielu zespołów opiera się na "wylosowaniu" takiego karnego, ale osobiście uważam to za obrzydliwe. |
https://zapodaj.net/plik-sGzkLXLryZ
Dziękuję za takie prawidłowe karne, dokładnie ten zawodnik strzelił bramkę Dodatkowo odnośnie karnego dla nas mam na myśli ten faul na Biedrzyckim po którym był opatrywany. To wszystko działo się w polu karnym. Ręką to już swoją drogą. Gwizdano przeciw nam takie zagrania. Wielokrotnie zawodnicy mogliby jedynie urwać rękę by nie zrobić karnego. Sędziowie patrzą na to wedle widzi mi się. |
Cytat:
Cytat:
Pewną tendencję było już widać przy poprzedniej kadencji Jopa. Gramy dużo szczurów po ziemi. Często w ciemno cofamy spod końcowej w okolice 11stki/16stki. Na razie są duże problemy z domykaniem tego, ale są to zagrania zdecydowanie intencjonalne. Piłki grane wzdłuż bramki są często na wysokości do metra, przy tym bardzo mocno bite. Jeśli już trafi się coś co można nazwać dośrodkowaniem, to najczęściej jest to piłka, która ma spaść w piątkę pod nogi - vide wrzutka Jarocha i wykończenie Rodado. Pamiętacie pustaka Zwolaka z Odrą? Baena zagrał mocną piłkę po ziemi, którą obrońca miał w zasadzie na nodze, ale ewidentnie bał się, że jebnie swojaka i piłka przeszła do Zwolińskiego. Reasumując. Dogrywamy w pole karne nie w sposób, który w pierwszej kolejności bezpośrednio ma dać nam potencjalną finalizacje, tylko szansę, że skomasowana obrona popełni jakiś błąd przy próbie neutralizacji tego zagrania. Teoretycznie mocno nieortodoksyjne, ale wbrew pozorom nie jest to coś co wymyślili Jop z Krecikiem, czy komputery Królewskiego. Wiecie kto był królem strzelców ostatniego Euro? Own Goal typ się nazwał, 10 bramek jebnął. Polecam kompilację tych goli i zwrócenie uwagi w jakich okolicznościach i przy jakich zagraniach padały. https://www.youtube.com/watch?v=W2AOd1p-Cpg Tradycyjnie pożyjemy zobaczymy, ale jest to coś co imo daje większą nadzieje na regularne łamanie autobusów przeciwnika niż wszystkie pomysły razem wzięte, które przerabialiśmy wcześniej. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie było faulu na Biedrzyckim. Co do naszej gry to gramy prawie identycznie jak za "późnego" Moskala. Po prostu nie mamy teraz niesamowitego pecha. Sukces Jopa polega na tym, że płynnie kontynuuje pracę poprzednika zamiast rozwalać wszystko i robić od nowa. To oczywiście też jest sztuka. |
Cytat:
@Arked - jak widzisz, nie miałeś racji w kwestii karnego. Zawodnik z Siedlec wbiegł o wiele za wcześnie, od tego jest VAR żeby to wyłapać. Pamiętam też że dyktowano dokładnie takie karne przeciw nam - dotknięcie podpierającą ręką. Nikogo wtedy nie interesowało że zawodnik nie miał szans kontaktu uniknąć. Serio nie wiem co tu próbujesz udowodnić. @Kurz - wbrew Twoim i FraMat-a bzdurnym teoriom - obecność Rodado w polu karnym zwiększa szansę na strzelenie gola. Wbrew temu co Ty twierdzisz już któryś sezon - da się grać inaczej niż robił to Moskal. Na szybko: - ograniczyliśmy do minimum liczbę wrzutek w "piątkę" które były oddaniem piłki rywalowi za darmo - zwiększyliśmy liczbę strzałów z bocznych stref, padły tak już trzy gole w dwóch meczach - gramy dwoma napastnikami i dwoma środkowymi pomocnikami ustawionymi pionowo względem siebie - poprawiliśmy asekurację, niemal zawsze przy stoperach jest minimum jeden szybki piłkarz który ich asekuruje. Drastycznie zmniejszyło to szanse rywali na kontrę - rzuty rożne wykonują pomocnicy, nie nasz najlepszy napastnik. Do tego nie wrzucamy w piątkę i często rozgrywamy krótko. Twój rozpaczliwy bełkot o "wolnym elektronie" Rodado wykonującym rzuty rożne jest już raczej zweryfikowany - negatywnie. - Jop wystawia optymalny skład na swoich pozycjach, co zwiększa opcje gry 1 na 1 na skrzydłach i rozegrania w środku. To co robił Moskal to był sabotaż. Tutaj miałem największe obawy, ale Jop chyba zrozumiał że posadę utrzymają mu tylko zwycięstwa, nie brednie "krakowskich dziennikarzy" i twittera o młodych zdolnych. Granie Sukiennickim i Starzyńskim na skrzydłach to był sabotaż. Co zabawne, są to rzeczy które Jop i Królewski przytaczali zaraz po zmianie trenera. Sugeruję zapoznać się z konferencją przedmeczową przed Odrą i konferencji Królewskiego. Jop walczy o posadę maksymalizując szanse na dobry wynik. Tu nie trzeba galaktycznej taktyki, ba - przy takim materiale ludzkim takie próby są kontrproduktywne. Moskal sam się zwolnił swoimi głupimi pomysłami. |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą kamyków do ogródka Moskala jest masa, choćby forsowanie Kutwy jako mózgu środka pola. Puchary skończyły się ponad miesiąc temu. W czym przeszkadzały w meczu z Wartą czy ŁKSem? Cytat:
|
Co mówią przepisy w takim przypadku?
https://i.ibb.co/C9C1p3b/Screenshot-...6-130313-2.png |
Karny do powtórki. Czy my wbiegamy, czy rywal.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Del..........
|
Cytat:
otóż nie nawet mając intencje doprowadzenia do pozbycia sie Jarosława z klubu, takim działaniem się tylko ośmieszasz i tracisz wiarygodność jak Jaroo prawda zawsze sama się obroni |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl