Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   11. kolejka, Wisła Kraków - Odra Opole, 27 września 2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11043)

Jaroo1 27.09.2024 20:24

Jaka atmosfera w klubie taka gra, jaki bajzel w głowie Zaskrońca taka Wisła.
My mamy taki skład węgla i papy że z tym się nic nie da zrobić. Często w jakimś meczu zagra ktos lub kilku piłkarzy dobrze a jeszcze częściej w każdym meczu kilku gra tragicznie. Także postawienie na Letkiewicza na bramce, po to aby w polu nie grał młodzieżowiec kończy się np tym że zamiast Starzyńskiego czy Sukiennickiego od początku meczu ośmiesza się Alfaro czy Zwoliński.

Także pomysł na to aby w polu nie było młodego zakończył się szybciej niż się zaczął.

Wnioski, dopóki nie będzie normalnie złożonej kadry i normalnej atmosfery w klubie, bez świra Królewskiego to do usranej śmierci można sobie wymyślać że zbawieniem dla Wisły będzie Jop z konfidenrem, a może Rude, a może Moskal, a może jednak Letkiewicz na bramce, a może sami Hiszpanie w ataku a może Igbekeme itd

krysztal 27.09.2024 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1635954)
Jak narazie wszystko zgodnie z planem. Człowiek to się jedna zna na piłce ehh

Odra w drugiej połowie zaatakuje

Szneka 27.09.2024 20:40

Jeden z dwóch najsłabszych dziś naszych zawodników strzela gola. piłka jest przewrotna

TIR_DO_SŁUBIC 27.09.2024 20:43

Ależ to Moskal przygotował. To jego zasługa!

Kris Dee 27.09.2024 20:44

A teraz wyobraźcie sobie, że zamiast Kissa gra Starzyński!

TIR_DO_SŁUBIC 27.09.2024 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris Dee (Post 1635961)
A teraz wyobraźcie sobie, że zamiast Kissa gra Starzyński!

A za Ikbekeme Duda

Kris Dee 27.09.2024 20:48

Duda w formie aż tak bardzo nie odstawał, a nawet zdarzały mu się niezłe spotkania. Gorzej z resztą młodzieżowców.
3-0! Jop twoją mać!!!

Szneka 27.09.2024 20:48

Chyba jutro Odra zwolni trenera....

Vuko 27.09.2024 20:52

Nie trzeba było wymieniać Jopa. xd

Markus 27.09.2024 20:54

Ci co chcieli zmieniać Alfaro dobrze się teraz czują? ;)

S1meone znów błysnął jak przy Brodzie... :evil: :lol:

Kris Dee 27.09.2024 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1635966)
Ci co chcieli zmieniać Alfaro dobrze się teraz czują? ;)

S1meone znów błysnął jak przy Brodzie... :evil: :lol:

Alfaro zmarnował setkę i grał niechlujnie, ale z drugiej od początku bardzo aktywny. Raczej bardzo dobrze wygląda fizycznie.

Edit
Barcelona Panowie!!!
Szkoda Sobola.

Revolver 27.09.2024 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1635944)
Albo mamy przewage w meczach albo brakuje nam jakosci. Brakowalo nam skutecznosci.

Naszą najslabszą formacją jest obrona, ktorą właśnie wzmocniliśmy juniorem w bramce.

Ok, jak chcesz :rotfl:

Szneka 27.09.2024 20:59

Ja chciałem zmienić Alfaro i Zwolińskiego bo w pierwszej połowie nic nie grali. Wręcz psuli wszystko czego się dotknęli. Fajnie, że wpadł farfocel Alfaro , fajnie, że Zwoliński się przełamał. Oby to był dobry prognostyk przed kolejnymi meczami

Markus 27.09.2024 21:03

Rodado mógłby zostać zmieniony, by odpocząć. Dziś nie trzeba go tak mocno eksploatować.;)

nero 27.09.2024 21:04

Odra nie oddała ani jednego strzału :shock:

Jagul 27.09.2024 21:05

Dobrze, że Sobolewski to totalny parodysta i podaje nam pomocną dłoń

s1mone 27.09.2024 21:15

Ale co oczu Markusiku nie masz i nie widziałeś jaką chałę grali obydwaj w 1 połowie, czy sobie żartujesz?

Przecież ten gol idealnie podsumowuje aktualną formę Alfaro, który żeby strzelić gola musiał w ogóle nie chcieć strzelać.

Bardzo dobrze, że w końcu wpadło, ewidentnie jak padł 1 gol to zeszło ciśnienie z całej drużyny i zaczęliśmy strzelać taśmowo. Ja to od dawna pisałem, że jak w końcu zaczniemy strzelać to kogoś 5tką pogonimy.

Nawet ten drewniak z dwoma 9 zaczął przypominać piłkarza.

Ewidentnie magia Jopa działa.

TIR_DO_SŁUBIC 27.09.2024 21:23

Nie żal mi Moskala.

d 27.09.2024 21:31

Bardzo ładna manifestacja kto tu rządzi. Nawet Sobolewskim się tego nie da wytłumaczyć.

Nie spadniemy, tyle.

viktor56 27.09.2024 21:32

Znane powiedzenie o ketchupie - konkurs otwarty. Autor najlepszego pomysłu nie zostanie w tym tygodniu zwolniony przez prezesa.

FraMat 27.09.2024 21:36

Nareszcie przełamanie.
Gratulacje dla drużyny za wytrwałość - przez długi czas nie szło, ale jak już zaczęło, poszło dalej.
Okazuje się, że pierwsza bramka dla nas może ustawić mecz.
Tak trzymać.

Skawa Wadowice 27.09.2024 21:38

brawo za wygrana. Szkoda mi Sobolewskiego. brawo brawo brawo. Zwolinski jak Lewy, do dokladania nogi tylko XD

Revolver 27.09.2024 21:38

Widać rękę Sobola. Szkoda go, bo to trochę taki drugi Kulawik - świetny pomocnik, ale trenerska miernota. Odra mogła dzisiaj postraszyć najwyżej zaczesem Niziołka.

Ciekawe czy Królewski zwolni Rodado za to, że pobiegł cieszyć się do Krzoski. XD

AS82 27.09.2024 21:39

Igbekeme to piłkarz , którego potrzebowaliśmy , rozdziela piłki , reguluje tempo itd.

wolfy 27.09.2024 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1635951)
Jak tylko zobaczyłem, że to Alfaro wychodzi sam na sam byłem pewien, że to spartoli.

Pięknie się zestarzało.

Jop wystawił wreszcie optymalny skład, do tego na swoich pozycjach. No i wypaliło. Daleki jestem od hurraoptymizmu, ale Jop stara się sobie pomóc. Wystawił skrzydłowych na skrzydle, napastników w ataku, do tego nie kierował się paszportem ani rzekomym talentem.
Alfaro gol, Kiss gol, Igbekeme asysta, Rodado gol, Baena asysta, Jaroch asysta, Zwoliński dwa gole.

Letkiewicz pierwszy raz piłkę złapał w ręce w 22-giej minucie. Ani razu nie musiał bronić.

Przegrali dziś miłośnicy polskiego drewna.
Przegrali dziś zwolennicy Moskala.
Wygrali kibice Wisły Kraków.
No i Królewski.
Wasz ból dupy nikogo nie obchodzi, liczy się Wisła Kraków która jest ważniejsza niż którykolwiek zawodnik czy trener.

P.S. Kurz, kryształ - jak to możliwe że Rodado przestał wykonywać rzuty rożne? Niech zgadnę - wolny ekektron przestał chcieć je wykonywać :haha:

Drozd 27.09.2024 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1635948)
Ten Zwoliński to jest taki DREWNIAK, że łeb pęka.
25 minuta i dwa razy mu się piłka od korzenia odbiła, no ja pie*** jak ten zerowiec wyjdzie na drugą połowę będę bardzo zdziwiony.

Do tego dołożyć beznadziejnego Alfaro, który wszystko psuje i gramy w dziewięciu.

Oby szczęście Jopa nas tym razem poniosło...

/edit : 29 minuta, Zwolińskiemu znowu od korzenia się odbiło ja pierdykam...........
/edit : 30 minuta, Alfaro przerzut wsteczny spod szesnastki przeciwnika prawie pod koło śodkowe.....

BOŻE, OBYDWAJ WĘDKA W PRZERWIE. SĄ TRAGICZNI.

To żeś się popisał :rotfl:

Prawdziwy znafca ....

Oby teraz maszyna ruszyła.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1635979)
brawo za wygrana. Szkoda mi Sobolewskiego. brawo brawo brawo. Zwolinski jak Lewy, do dokladania nogi tylko XD

Hmmm

A asysta do Kissa ?

A przyjęcie głową podania Rodado i pewne wykończenie?

Jeszcze nam chłop bramek nastrzela, zobaczysz.

Markus 27.09.2024 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1635983)
To żeś się popisał :rotfl:

Prawdziwy znafca ....

Oby teraz maszyna ruszyła.

Po prostu cały S1meone, wielbiciel Brody i propagator szkodliwych dla Wisły ruchów oraz teorii. :evil:

wolfy 27.09.2024 21:53

Zwoliński dzisiaj wyrobił jakieś 20% normy Sobczaka.

s1mone 27.09.2024 21:57

Ale co wy chcecie?

Przecież Alfaro tego gola strzelił niechcący, fakt widać facet w gazie jest, świetna forma ! :) :) :)

AS82 27.09.2024 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1635985)
Zwoliński dzisiaj wyrobił jakieś 20% normy Sobczaka.

Czekamy na kluczowe bramki , które będą nam zapewniały 3 punkty , a nie gole na 4 i 5-0 z rywalem ,który był tragiczny ;)

Arked 27.09.2024 22:00

Mecze z Kotwicą i Wartą powinny skończyć się podobnymi wynikami, taka prawda.

Brawa dla Jopa za odwagę i postawienie na Letkiewicza w bramce, żeby nie osłabiać się młodzieżowcem w polu.

Fugiel 27.09.2024 22:04

Pytam serio - czy Odra w zeszlym sezonie tez grala tak beznadziejnie czy tez widac reke RS?

wolfy 27.09.2024 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1635989)
Mecze z Kotwicą i Wartą powinny skończyć się podobnymi wynikami, taka prawda.

Brawa dla Jopa za odwagę i postawienie na Letkiewicza w bramce, żeby nie osłabiać się młodzieżowcem w polu.

Z Kotwicą - może, z Wartą - w życiu. Tyle że Jop wystawił dwóch napastników i dwóch skrzydłowych, wiem że to powtarzam - ale takie są fakty.

Dzisiaj na bramce mógłby stać Królewski i nic by to nie zmieniło. Czyli - słuszna decyzja duetu trenerskiego.

@Fugiel - nie, Odra w poprzednim sezonie walczyła o awans. Tyle że mieli spore zmiany kadrowe, to już inny zespół. Trudno to porównywać.

krysztal 27.09.2024 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1635982)
Pięknie się zestarzało.

Jop wystawił wreszcie optymalny skład, do tego na swoich pozycjach. No i wypaliło. Daleki jestem od hurraoptymizmu, ale Jop stara się sobie pomóc. Wystawił skrzydłowych na skrzydle, napastników w ataku, do tego nie kierował się paszportem ani rzekomym talentem.
Alfaro gol, Kiss gol, Igbekeme asysta, Rodado gol, Baena asysta, Jaroch asysta, Zwoliński dwa gole.

Letkiewicz pierwszy raz piłkę złapał w ręce w 22-giej minucie. Ani razu nie musiał bronić.

Przegrali dziś miłośnicy polskiego drewna.
Przegrali dziś zwolennicy Moskala.
Wygrali kibice Wisły Kraków.
No i Królewski.
Wasz ból dupy nikogo nie obchodzi, liczy się Wisła Kraków która jest ważniejsza niż którykolwiek zawodnik czy trener.

P.S. Kurz, kryształ - jak to możliwe że Rodado przestał wykonywać rzuty rożne? Niech zgadnę - wolny ekektron przestał chcieć je wykonywać :haha:

Czy ty ....a jesteś tak głupi jak sugerują teraz twoje posty czy zwyczajnie pojebany?
No przestał Rodado rzuty rożne wykonywać i mieliśmy festiwal kto bardziej SFG s.......i.Wygrał zdecydowanie Kiss.Nie dość że jego wrzutka spadała praktycznie pionowo z wysokości połowy trybuny to jeszcze wyszła za bramkę.Pisząc o tym że Rodado dostał swobodę w poruszaniu się po boisku miałem na myśli momenty rozgrywania piłki a nie stałe fragmenty.Co ciekawe Rodado dzisiaj też grał gdzie chciał więc Jop pcha dalej pomysł Moskala.
Tak Rodado nie wykonuje już rzutów rożnych,niestety ich jakość spadła drastycznie.

Arked 27.09.2024 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1635991)
Pytam serio - czy Odra w zeszlym sezonie tez grala tak beznadziejnie czy tez widac reke RS?

Odra w zeszłym sezonie robiła wyniki ponad stan. W sensie była do bólu przeciętna.

AgresywnyChomik 27.09.2024 22:11

Nic sie nie zmienia, wygralismy ale tu są ananasy które muszą sobie stale cos udowadniać, wojna Wislacko Wislacka.
Podziwiam

Witalis 27.09.2024 22:15

Fajnie, że ten Zwoliński się przełamał. Może jednak coś z tego będzie.

Wyciąganie jakichkolwiek wniosków po tym meczu nie ma większego sensu, bo Odra jest zwyczajnie bardzo słaba.

FraMat 27.09.2024 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1635996)
Nic sie nie zmienia, wygralismy ale tu są ananasy które muszą sobie stale cos udowadniać, wojna Wislacko Wislacka.
Podziwiam

Przyłączam się

Patryko 27.09.2024 22:21

Bardzo był nam potrzebny ten wynik, może w końcu się chłopaki odblokują.

Odra zagrała kompletne padło, ale czego się spodziewać, gdy ma się na ławce kwiat PMS. Zastanawiam się czy po wylocie z Odry, ktokolwiek się jeszcze nabierze na Radka. Trajektoria jego kariery może wkrótce zacząć pokrywać się z trajektorią kariery Bogdana Zająca.

Cieszy przełamanie Zwolińskiego, chociaż on wygląda mi na takiego lekko zmulonego, jakby za bardzo przypakował na siłce. Dynamiki nie ma u niego praktycznie za grosz, przyjęcia piłki wyglądają czasem w jego wykonaniu komicznie, no ale w końcu mu dziś coś wpadło, dał też bardzo przytomną asystę.

Cieszą również bramki zawodników innych niż Rodado, oby im to dodało skrzydeł w kolejnych spotkaniach.

pi0tr3k94 27.09.2024 22:26

Zwycięstwo i 3pkt najważniejsze, do tego czyste konto, ale żadnych daleko idących wniosków bym z tego nie wyciągał. Ewidentnie Odra po drugim golu kompletnie siadła, a nasi złapali wiatr w żagle. Cieszy przełamanie zwolinskiego, chociaż w pierwszej połowie wyglądał tragicznie.
W dalszym ciągu mam wrażenie, że zbyt wiele chcemy żeby na boisku robił Rodado, przez co chlop jest wszędzie i nigdzie jednocześnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl