Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   9. kolejka, Wisła - Warta, 13 września 2024, 20:30 + zaległy ŁKS 17 września 19:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11035)

azor 13.09.2024 20:37

Naprawdę, jesteśmy najgłupszym zespołem ostatniej dekady.

TIR_DO_SŁUBIC 13.09.2024 20:38

Duch bylejakości i przegrywu nadal unosi się nad Reymonta

Mixu 13.09.2024 20:40

Carbo ma znajomego co gra u buka na duże sumy czy co?

Szneka 13.09.2024 21:13

Gorszej drużyny niż Warta dawno nie widziałem. Takiego kołka jak Michalski który z metra nie trafia do bramki chyba nigdy. A nasi? dostosowali się do poziomu kołków spod Poznania. dramat to co się dzieje.
przepraszam Alfaro dziś jeszcze lepszy niż ichni Michalski.

TIR_DO_SŁUBIC 13.09.2024 21:15

Pan Hartling się z tego śmieje

Witalis 13.09.2024 21:29

Gdyby w pierwszej połowie coś wpadło, pisalibyśmy o jednej z najlepszych 45 min. od lat. Dominacja. No ale trzeba wykorzystywać akcje.

Druga połowa słaba, bo nie było komu rozgrywać, więc tym bardziej nie było komu wykorzystywać akcji.

Zaskakująco dobrze Mikulec i Starzyński. Co z tego, że mecz całej drużyny słabo.

bridgeburner 13.09.2024 21:29

Każdy nasz mecz szczytem jest frustracji
Każdy kolejny szczyty te przekracza

thechris 13.09.2024 21:30

Nigdy nie spadnie, do trzeciej nigdy nie spadnie...

bridgeburner 13.09.2024 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1634337)
Gdyby w pierwszej połowie coś wpadło, pisalibyśmy o jednej z najlepszych 45 min. od lat. Dominacja. No ale trzeba wykorzystywać akcje.

Druga połowa słaba, bo nie było komu rozgrywać, więc tym bardziej nie było komu wykorzystywać akcji.

Zaskakująco dobrze Mikulec i Starzyński. Co z tego, że mecz całej drużyny słabo.

Zaskakująco dobrze Starzyński?
A co cię zaskoczyło ? Że się na piłce nie potknął i nie wybił sobie kolanem zębów ?

dynek.pl 13.09.2024 21:31

Ta drużyna jest przeklęta.
Tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić do egzorcysty jakiegoś.

Arkadiusz.Czerepach 13.09.2024 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1634338)
Każdy nasz mecz szczytem jest frustracji
Każdy kolejny szczyty te przekracza

piekne
:alleluja:

AgresywnyChomik 13.09.2024 21:31

Jestem rozczarowany xD.
2 polowa tragedia. Mentalnie byliśmy, jesteśmy i będziemy przegrywami.
Jeszcze w....... z LKS i mozna sie zawijać. Ogladanie Wisly to ponad moje siły - za dużo negatywnych emocji.

Zdrowiej będzie zerkać na wynik.

Patryko 13.09.2024 21:31

Tego się nie da opisać słowami.

Jesteśmy absolutnymi frajerami, kolejna strata punktów, kolejna drużyna przyjeżdża się bronić i strzela gola z niczego. U nas xG, strzały, rożne na kosmicznym poziomie, ale oczywiście najważniejsza statystyka na 0.

FraMat 13.09.2024 21:33

No i kto jest winien porażki?
- Trener?
- Panowie piłkarze?
- Jaro?
- Carbo, który powinien dostać zakaz gry w okolicach naszego pola karnego?

Tylko nie piszcie znowu: wincyj młodych Polaków, bo nie w tym jest problem

Witalis 13.09.2024 21:34

tak, Starzyński zaskoczył mnie tym, że nie odbijał się od przeciwników i nie przewracał, że zagrał poprawnie

TIR_DO_SŁUBIC 13.09.2024 21:34

Sukiennicki dzisiaj absolutny top. Widać, że wypoczął.

:lol:

wolfy 13.09.2024 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1634210)
Z uwagi na żenujący początek ligi z Wartą muszą być trzy punkty. A jak muszą, to wiadomo - pewnie remis albo przełamanie pyr...

Co do ŁKS- u, to nie wiem czy należy żałować przełożenia meczu. My wtedy mieliśmy zdekompletowaną kadrę a nasza forma też dupy nie urywała.

Trzeba to wygrać, musi wyjść najlepszy możliwy skład i zagrać na maksimum możliwości. Z uwagi na żenujące punktowanie w pierwszych 5-ciu meczach cztery punkty to może być za mało w kontekście sezonu.

Niestety, tak to jest jak się traci punkty z Kotwicą, Polonią i Zniczem JEDNOCZEŚNIE. Zresztą - deja vu z poprzedniego sezonu.

No i proszę, zero zdziwienia. Taktyka "Na nich!" znowu nie zdała egzaminu a Moskal osiągnął właśnie legendarną średnią - punkt na mecz.

Mógłbym pisać dlaczego taktyka którą forsuje Moskal jest kretyńska, począwszy od Rodado wykonującego rogi aż po zostawianie minimalnej asekuracji dwóm klocom na stoperze - ale po co? Wyniki mówią same za siebie.

Mam nadzieję że Moskal jest z siebie dumny, zagraliśmy tak odważnie i ofensywnie u siebie, tak jak zapowiadał. Woda na młyn Warty.

horalek 13.09.2024 21:34

I cyk, kolejna frajerska porażka.
Co mają do napisania Markus i wolfy o grze swojego idola Carbo? 4 faule na żółte kartki, 5 strzałów uj wie gdzie, i zrobiony karny :D
Czy zgadzacie się ze mną, że jego grę podsumowuje teledysk "Mniej niż zero"?

As 13.09.2024 21:34

Słów brakuje. Gramy najlepszy futbol od spadku a co kolejkę w ryj.

Niesamowite.

thechris 13.09.2024 21:35

Nie ma takiego meczu, którego nie da się przegrać. Wisła Kraków.

wolfy 13.09.2024 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1634352)

Niesamowite.

Nie gramy najlepszego futbolu. Gramy najbardziej efektowny.
Taktycznie jesteśmy frajerami.

Witalis 13.09.2024 21:37

nasi kibice właśnie zapraszają do siebie Królewskiego, żeby go strofować i polecić „obcięcie pensji”

krysztal 13.09.2024 21:37

Tyle ile dzisiaj s.......ili Carbo z Rodado to chyba Polacy przez cały poprzedni sezon nie s.......ili (trochę trolluje,ale tylko trochę)

nieznajomy 13.09.2024 21:39

Mimo wszystko widzę pozytywny po tym meczu:
1. Brak czerwonej kartki dla Biedrzyckiego

2. Piękna obrona strzału Carbo przez Zwolińskiego w światło bramki.

Bardzo mi się też podobało gra Zwolińskiego. Był wszędzie tam gdzie była piłka.

Teraz panowie regeneracja i do Lodzi po zwycięstwo.

Vamos

A tak poważnie to piłkarze, trener i cały zarząd w.....ć

Ps. Iwański mówił, że w takim klubie jak Wisła jest ogromną presja.... hm ja widzę bardziej wspólną rodzina atmosferę w rytm piosenki "Nic się nie stało....

Skawa Wadowice 13.09.2024 21:39

W tym momencie nalezy zadac pytanie:
- Panie Kmiecik, jak wygladaja Pana treningi strzeleckie? Dlaczego nie ma efektow kolejny rok?
- Czy rozwinal Pan swoj warsztat? Czy stosuje te same cwiczenia?
- Jaki plan ma Pan na poprawienie skutecznosci?
Niech ktos przejrzy na oczy w klubie i da Panu Kmiecikowi inny etat, albo niech zostanie asystentem jakiegos ogarnietego goscia.
Wiem ze Kazek tego nie przeczyta, ale Jarek czyta i moze zrozumie ze pora zatrudnic profesjonaliste.

Kolejny weekend zjebany, 50zl wydawac po to by i tak przezyc wkruwienie? Jesli sie juz mam w....iac niech to bedzie za darmo przed tv.

Niech ktos wezmie ich za mordy na treningu strzeleckim.

FraMat 13.09.2024 21:39

Pamiętam jak Moskal przejął poprzednio drużynę po Maaskancie.
Graliśmy w sparingach zimowych taką piłkę, że na forach piłkarskich w Polsce wszyscy pisali, że z taką grą w lidze wszystkich ojebiemy.
Skończyło się w marcu po odpadnięciu z pucharów.

Teraz jest podobnie - gramy ładnie dla oka, mamy miażdżąca przewagę w statystykach, a potem nie przekuwamy tego na wyniki.
Gdzieś jest błąd w tym matriksie.

Drozd 13.09.2024 21:40

To wygląda jakby celowo kopali poza bramkę :). Zwoliński dostaje patelnię od Baeny i nawet nie próbuje wyprzedzić obrońcy. Dramat. O strzałach głową to szkoda gadać. "pracowaliśmy nad wykończeniem" :rotfl: To było bardzo widoczne...

Sukiennicki ława!!!

pchelas 13.09.2024 21:42

Carbo dzisiaj najgorszy mecz w barwach Wisły.
Reszta niewiele lepiej.

wolfy 13.09.2024 21:43

Najsmutniejsze że mnie to już nawet nie zaskakuje. Cała liga wie jak wygrywać z Wisłą, ale nasz trener jest honorowy - gramy swoje. Po spadek!

Pomijam jak kretyńsko znowu zbudowano kadrę.
A majstersztykiem było przedłużenie Łasickiego i Brody żeby Królewski mógł sobie pobredzić o zasadach na X. Teraz mamy dwóch zdrowych stoperów i jednego bramkarza (nie licząc juniorów). A czy Ci piłkarze nadają się do wymarzonej przez właściciela gry?

:lol:

TIR_DO_SŁUBIC 13.09.2024 21:44

Trzeba więcej Polaków, spadkowiczów z I ligi i innych ze Stalowej Woli.

nieznajomy 13.09.2024 21:44

Ruch Chorzów jak wy mogliście z nimi przegrać...

Patryko 13.09.2024 21:44

Bardzo jestem ciekawy frekwencji na Odrze.

Czy Radek przełamie się na nas i pokona barierę jednego punktu na mecz w tym sezonie?

wolfy 13.09.2024 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1634366)
Bardzo jestem ciekawy frekwencji na Odrze.

Czy Radek przełamie się na nas i pokona barierę jednego punktu na mecz w tym sezonie?

Myślę że wszyscy znamy odpowiedź. Jeśli nie z nami, to z kim?
Może być że trajektorie Moskala i Sobolewskiego miną się w tym meczu.

Mixu 13.09.2024 21:48

Jakby ktoś znalazł gdzieś lub nagrał przemowę Zaskrońca do trybun to proszę tu wrzucić.

Revolver 13.09.2024 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1634352)

Niesamowite.

Jaki najlepszy? Gramy tzw. "Typowego Moskala" - długie utrzymywanie się przy piłce, z którego przeważnie nic nie wynika, ale może to sprawiać wrażenie, że gramy efektownie, bo to przeciwnik biega za piłką.

Z Kazkiem jest ogólnie tak, że w żadnej drużynie, którą prowadził nie bardzo miał jakikolwiek alternatywny pomysł w meczu, w którym nie szło. Drużyny Moskala, kiedy dostają w papę, to się po prostu gubią. Jego plusem jest to, że z czasem jest w stanie wypracować ze swoimi zespołami jakieś tam schematy i nie musi tej swojej jednej, biednej taktyki za bardzo zmieniać. Tylko czy my mamy ten CZAS?

MMTS 13.09.2024 21:51

Podaję przepis na Wisłę.
Wez 10 drwali, 1 średniego bramkarza i trzymaj na wolnym ogniu przez 90 min.
Ok 60 min Wisła zacznie się robić miękka.

krysztal 13.09.2024 21:51

Coś się dzisiaj naszym asom nie chciała stopa dobrze ułożyć.....

adam_09 13.09.2024 21:54

Nie no Revolver nie osłabiaj mnie. To wina Moskala, że my tracimy bramki po indywidualnych błędach ? Jego winą jest, że Carbo pomylił dzisiaj mecz z zajęciami na WF gdzie się robi pajacyki ? Ma parodystow nie piłkarzy do dyspozycji. Jako jedyny z zatrudnionych trenerów ostatnimi czasy zrobił awanse ligowe.

Revolver 13.09.2024 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1634373)
Nie no Revolver nie osłabiaj mnie. To wina Moskala, że my tracimy bramki po indywidualnych błędach ? Jego winą jest, że Carbo pomylił dzisiaj mecz z zajęciami na WF gdzie się robi pajacyki ? Ma parodystow nie piłkarzy do dyspozycji. Jako jedyny z zatrudnionych trenerów ostatnimi czasy zrobił awanse ligowe.

Wspaniale, ale jak to ma się dokładnie do tego, co napisałem?

Napiszę Ci ciekawostkę, o której możesz nie widzieć (tak a propos awansów z ŁKS).

Kazek, jako trener łodzian poprowadził drużynę w dokładnie 111 meczach. Wiesz, ile z nich wygrał, kiedy jako pierwszy tracił bramkę? DWA.

adam_09 13.09.2024 22:09

Odebrałem Twój post w sposób taki, że Moskal jest jednowymiarowy. Dla mnie ta jednowymiarowa gra w rozumieniu długiego utrzymywania się przy piłce w sytuacji gdybyśmy byli skuteczni - a za to ciężko winić Moskala - to byłby obraz jakiego każdy kibic by sobie życzył. Dominujesz i pakujesz gole. Co chcieć więcej ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl