![]() |
Cytat:
Napisałem wyraźnie, że Eneko jest słabym piłkarzem i pomyłką transferową Wisły. Która z tych spraw jest mitem lub legendą?:-D:evil: |
Ale dożyliśmy czasów Panowie i Panie, co nie? ;)
|
Moskal po meczu na konferencji:
"Nie możemy po raz kolejny rozdawać bramek przeciwnikom w taki sposób. Uważam, że przeważaliśmy w dzisiejszym meczu, zwłaszcza w pierwszej połowie. Mieliśmy sytuacje, ale zabrakło zimnej krwi i dokładności. W drugiej połowie spadła zdecydowanie płynność, nad czym będziemy pracować w najbliższych tygodniach. W takich meczach trzeba dawać z siebie wszystko, a nie widziałem tego dzisiaj niestety u niektórych zawodników. Uważam, że nie stoimy na straconej pozycji przed rewanżem ze Spartakiem, trybuny będą naszym dwunastym zawodnikiem i sportowa złość sprawi, że będziemy starali się zmazać plamę po dzisiejszym meczu i dać kibicom radość." |
1. Mikulec wygrywa z Kiakosem
2. Kiakos ciagle fizycznie odstaje 3. Trener wystawia gorszego zawodnika kosztem ze wzgledu na paszport? Hmm Nie wierze ze pilkarsko Mikulec jest lepszy od Greka. |
Mnie to też zaskakuje, ale chyba musimy pamiętać, że mieliśmy mało miarodajnej gry w tym sezonie. Puchary totalnie wypaczają obraz piłkarzy.
|
Ja oczywiście jestem kibicem laikiem
I na piłce się nie znam Ale co chcemy ugrać jeżeli Sukiennicki schodzi do skrzydła gdzie jest już 2 zawodników i z tego boku wrzucamy w pole karne gdzie jest Rodado i drugi skrzydłowy? I 7 graczy Ruchu Carbo i Kutwa grają jako dwie 6 , nie atakują pola karnego w ogole U siebie, mając po 2 meczach jeden punkt i jedną bramkę strzelona na koncie |
Cytat:
|
Mam podobne wrażenia, ale też nie znam się na piłce.
W jakimś wywiadzie przedsezonowym Moskal chwalił Sukiennickiego, że zdolny i że może grać na każdej pozycji. W tym chaotycznym początku sezonu trochę tak jest, że on rzeczywiście gra wszędzie. Mam nadzieję, że jak ustabilizujemy rytm meczowy i skład, jakoś się go ukierunkuje. |
K.... eżeli sędzia daje naszemu żółtą kartkę za to że jakiś cieć z Ruchu go kopnął, to nie ma się co dziwić że kończymy najczęściej w 10.
|
Po raz kolejny na razie najlepsi w naszej drużynie hiszpańscy liderzy zespołu, a najsłabsi Biedrzycki z Kutwą. Znów słabo też Sukiennicki.
|
Cofnięcie się do głębokiej defensywy grając z przewagę to świetny pomysł. Wykorzystujemy nasz atut jakim jest monolit obronny...
|
Więcej szczęścia niż rozumu.
Ważne, że wygraliśmy. Moim zdaniem tej drużynie potrzeba stabilizacji. |
Na Rodado brakuje komplementów
Klasę pokazał tez Carbo Sukiennicki jednak ma niezłe uderzenie, jest to materiał na piłkarza W końcu 3 punkty i 3 bramki I to tyle z pozytywów Generalnie to mecz mocno średni w naszym wykonaniu Bardzo przykro się patrzyli jak Ruch grający w 10 potrafił nas długimi fragmentami zdominować Skrzydłowych niby mamy 5 ale wciąż czekamy na drugi dobry mecz któregokolwiek ( jeden niezły zagrał Baena) Zwoliński - tu wciąż czekamy na pierwsze udane zagranie |
Tak napiszę - ufff...
Najlepsi na boisku Carbo i Rodado, tu nie ma wątpliwości. Sukiennnicki chaotycznie, ale na koniec pocelował więc nie będę się pastwił. No ale straty to on ma makabryczne, większość kończy się groźną kontrą. Sporo farta (czerwona Ruchu, niejednoznaczny karny) i jakoś dowieźliśmy. Przy golu straconym raczej Cziczkan zawalił. Starzyński i Zwoliński bardzo słabe zmiany - zamiast łapać faule i przetrzymywać piłkę to tracili i faulowali. Zwłaszcza ten drugi IQ 200 przy faulu na własnej połowie, żeby Ruch mógł sobie wrzucić ze stojącej piłki. Gogół chociaż faul wymusił w środku pola... |
Ruch w 10 lepszy całą drugą połowę, jakby Przybył nie wydrukował karnego to byśmy tego pewnie nie wygrali
|
Zauważy ktoś wreszcie, że Cziczkan to za Ratonem może buty nosić :), a i Broda by na pewno takiej szmaty nie wpuścił. Tylko czekać na Pana Kakałko, który zacznie przekonywać, że strzał to była petarda :rotfl:
Cytat:
My byliśmy lepsi w Pruszkowie i z Polonią, ale za to punktów nie dają. |
Cytat:
|
Niech to trafienie da Sukiennickiemu więcej luzu w kluczowych momentach i rozwiąże worek z golami i asystami.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
A co mi tam... wetknę kij w mrowisko: Sukiennicki przewyższa Carbo przynajmniej w jednym - ma dużo lepsze uderzenie zza pola karnego.
:> No i jego bramka nie jest w żaden sposób naciągana jest wszystkie do tej pory gole Carbo (rykoszety od obrońców) |
Niech się cieszą ,że psim swędem dziś można dopisać 3 punkty , bo gdyby nie wygrali , sytuacja w tabeli byłaby bardzo nieciekawa...
|
Z pozytywów to 3 punkty, gol Sukiennickiego, asysta Carbo do Rodado, spryt Carbo przy karnym (był kontakt, to jest karny, nie takie były gwizdane)
szybka decyzja o zdjęciu Mikulca po kartce, bo to był faul na pograniczu czerwa brak czerwa dla nas (uff) przełamanie paskudnej serii bez zwycięstwa w lidze.. od 26 kwietnia i wygranej z PBB... na minus: nie wiem jaki był plan taktyczny, ale były takie momenty w I połowie gdzie Rodado wychodził rozgrywać, Sukiennicki schodził do boku i przeszkadzali sobie z Kissem, a jak któryś z nich centrował to w polu karnym nie było nikogo, a na pewno nie było Rodado Kutwa- do zmiany po 15 minutach, gość boi się piłki, chowa się za swoich, oddaje piłki najbliższemu. Nie wiem gdzie on był jak Szymański dochodził do strzału ... To że nie ma Dudy i musi grać Kutwa.... masakracja Mikulec... wszystkie akcje po jego stronie w pierwszej połowie groziły golem, a już ten wolny po niby faulu Biedrzyckiego po którym dostał żółtko to był kryminał fatalna gra po czerwie dla Ruchu... daliśmy się zdominować jak dzieci Starzyński nasz.... pustka próżnia kłaczek Odniosę się do jazdy po "chaotycznym Sukiennickim" - chłopak nie boi się pokazywać do gry, podaje, drybluje, szuka kontaktu, rozgrywa, nie boi się strzelać (ten strzał w słupek miód) - niech on będzie takim drewnem, bo od przestraszonego Kutwy i marnego spadkowicza Mikulca to dzielą go lata świetlne. Może coś z niego być. W przeciwieństwie do ww. ps. Zwoliński jest kompletnie nieprzygotowany do gry. I to pokazuje marność naszego składu, że gość bez formy musi wychodzić na boisko. Świetnie prezesuńcio zadbał o "głębię" składu a i Biedrzycki, dziś dobrze, to żółtko to wina Carbo, który wysadził go na minę.... |
Cytat:
|
Cytat:
taki jest zajebisty :lol: ciekawe czemu go tam nie ma??? i czemu kibice z Zaragozy po transferze R. do Wisły pisali, ze to jest zemsta za 1-4 w Krk... |
Cytat:
|
Cytat:
Żeby zamiast cieszyć się z wygranej to dyskutować nad didaskaliami? To Królewski ma kłody rzucać Moskalowi. |
Cytat:
nie wybronił - położył się na trawie bo ma ciężką dupę wybronił - to nie jego zasługa... ONI GO NASTRZELILI :lol: idze idze bajoku |
Słodko-gorzkie zwycięstwo.
Słodkie bo mamy trzy punkty, Rodado strzela, Carbo asystuje, Sukiennicki z pierwszym golem. Gorzkie bo pomógł nam Starzyński i Przybył przy odgwizdaniu karnego. Niestety ale gra pozostawia wiele do życzenia.. PS. Bramka z 40 metrów na konto Cziczkana. Szmata jak nic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlla was to jest szmata ? Gość huknął bombę , piłka jeszcze odchodziła w kierunku słupka https://x.com/_1liga_/status/1823062599631511897 |
Cytat:
ale jak dla mnie jest lepszym łapaczem, nie podnosi ciśnienia tak jak Raton gdy robił "cuda" w bramce ot choćby z Widzewem... poza tym zgadzam się z tym co pisze AS82 wyżej w temacie występu Czikczana w dzisiejszym meczu |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast w drugiej połowie o tej wpuszczonej szmacie mówić "nie wybronił" to prawdziwe znawstwo. Szacucenek. Może wyjaśnisz cóż spowodowało że "nie wybronił" strzału prawie z połowy boiska? To ja już wolę Ratona, który czasem się urwie, ale szmat z 40 metrów nie puszcza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
no i Kutwa grzecznie sobie stoi na linii pola karnego zamiast wyjść do przodu i spróbować zablokować gościa.... |
Ja się bardziej boje co zrobi Kiss , że straci piłkę albo poda do rywala :rotfl: niż Cziczkan , który gra dobrze nogami
|
Raton powinien bronić w Realu, w Barcelonie, ewentualnie w Atletico.
Taki to był bramkarz. A w rzeczywistości, Rodado może strzelić nie wiadomo ile bramek, ale i tak nie przysłoni to faktu, że ten hiszpański projekt był nieudany, bo Rodado nie należał do niego. Twarzą tego projektu był Alvaro Raton. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl