![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pewnie przytrafi się porażka w Białymstoku. W pucharach może jakaś wygrana, remis i dwie porażki i skończy się na dwóch rundach, jeśli na trzech to dojdą kolejne dwie porażki. Łącznie możemy mieć do połowy września z 8 porażek w tym 4 w pucharach i 1 w superpucharze. Czy to będzie tragedia i wypisanie się z walki o awans? Nie. Takie będziemy mieć realia z grania co 3 dni w pucharach jako 1 ligowiec. |
Obejrzałem konferencję i szczerze powiedziawszy ja tam jakiejś chemii między trenerem Moskalem a Królewskim nie widzę,nawet w pewnym momencie to Kazek wyciąga mokra szmatę i strzela nią w pysk Jarka odnośnie przesadnego opierania się na danych i statystykach.Moskal też wyrażnie odcina się od decyzji personalnych podjętych przez klub przed podpisaniem kontaktu.
|
Ciekawi mnie ten pokoleniowo/technologiczny mezalians, bo wciąż mi się to nie spina. Po Kazku widać, że się dobrze tutaj czuje. Z premedytacją czy nie - trochę z pobłażliwością potraktował Królewskiego.
Co do Prezesa - naprawdę nie chciałbym za każdym razem się do niego przypieprzać, ale kiedy ten sarkastyczny i inteligentny geek stał się takim bufonem? |
Cytat:
jestem prezes jestem właściciel mogę itp. itd stare to jak świat |
Cytat:
Kazimierz Moskal z każdym się dogada, ale przypuszczam że w kwestii danych to będzie robota Siwierskiego i JK namaścił go na łacznika. Moskal nie będzie siedział przed komputerem pół dnia, Siwierski już tak. Ciekawe czy Jop zostanie w sztabie. Nie zdziwiłby mnie zakusy klubów I/II ligi. |
Cytat:
Dla mnie od początku to jest jego gra obliczona na swoje korzyści. Dziwne by było gdyby wszystko tak dobrze się w jedną całość składało przypadkowo. |
Jaroo1, już kilka razy się chwaliłeś, że chcesz wywalić Królewskiego z klubu (co prawda nie da się ale chcesz) ...
Ale czy możesz się ograniczyć do hejtowania właściciela do tematu właścicielskiego? |
Cytat:
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja generalnie zgadzam się z ogólnymi założeniami o roli analizy danych, technologii itp. w piłce nożnej. Że to jest potrzebne, że to przyszłość. Ale sposób, w jaki - nie mając ku temu środków, potencjału, zaplecza, w permanentnie kryzysowej sytuacji klubu, ignorując wszystkie inne kluczowe aspekty działalności - usiłuje to wdrażać jest jakiś taki... z Marsa. A jedyną odpowiedzią na te problemy do tej pory było "no to dorzućmy więcej tego, co nie działa, wtedy musi zadziałać". No nic, na tę chwilę przynajmniej ruch z Moskalem świadczy o tym, że jest jakaś szansa na uzyskanie jakiegoś balansu rzeczywistej, praktycznej wiedzy o piłce nożnej z teoretyczną wiedzą o analizie danych. |
Cytat:
|
Ja zwróciłem uwagę, że na wczorajszej konferencji nasz prezesek często używał liczby mnogiej.
Czyli zrobiliśmy, przeanalizowaliśmy itd. I tak, co do oceny Sobczaka mamy: "Tak został oceniony, tak wyszło z naszych danych i z analizy, którą przeprowadziliśmy. Nie tyczy się to tylko goli i asyst, ale ogólnego pojmowania tego, jak chcemy, żeby drużyna była i wyglądała". Chcemy? Kto? Chyba nie Kiko ani Rude? I chyba nie Moskal. No to kim są ci "oni"? |
Cytat:
oni nie istnieją no chyba że przez my JK określa siebie i legendarne AI |
Cytat:
|
Tu chodzi najprawdopodobniej o Wawrzynowa.
|
Cytat:
Ogółem Im mniejsze kompetencje tym większa szansa kogoś zrobić Prezesem Wisły, a chyba nie o to chodzi. Ktoś kto ma trochę oleju w głowie to się tego nie podejmie. Chyba że Władek dobry chłop od Kuby. Tutaj jedynie zmiana właściciela wchodzi w grę. |
Obecny pion sportowy w Wiśle liczy 4 osoby i to ich zapewne ma Królewski na myśli zawsze w takiej sytuacji. Z oficjalnej:
Paweł Brożek - Skaut Michał Szoja - Skaut Piotr Wawrzynów - Lead Data Scientist Filip Waluś - Data Scouting Coordinator |
Cytat:
|
Cytat:
Mnie to nie razi. W ogóle, staram się oddzielić sposób bycia człowieka i jego cechy charakteru od jego dokonań. I oceniać za całokształt. Widzę błędy, które popełnia, nie zapominam o zasługach dla Wisły - bo one są. A wiara kibica w lepsze jutro jest wielka :) |
Cytat:
Bo to nie dyrektor sportowy, nie trener decyduje o przydatności zawodnika ale sam pan prezesek. A jakie są tego efekty to widzimy. |
Cytat:
I trochę to dziwne że trenerzy mogą pracować na wieki tu bo oni się nauczą i rozwiną a piłkarzy się zwalnia. Przecież Jaro tak wierzy w ludzi że powinien każdy Sobczak i Omrani grać bo po co zwalniać skoro każdy z miesiąca na miesiąc się uczyć i będzie lepszy... Logika Zaskrońca... |
Cytat:
Finalnie, pozbywamy się bardzo sensownego zawodnika, z ambicją, bardzo przydatnego jak na tą ligę oraz jednego z tych co dołożyli realną cegiełkę do zwycięstwa w PP. Decydentem w tej sprawie nie jest dyrektor sportowy ani trener ale "oni". Bo wiedzą, że na pewno AI wskaże lepszego. A jak nie lepszego to chociaż grubszego:-p I wszystko byłoby fajnie, jakby były wyniki. Ciekaw jestem jaką opinię o Sobczaku ma nasz nowy trener. |
Sobczak był sprowadzony "poza" procedurami algorytmowymi, więc stwierdzenie, że jego przydatność w klubie się broni z punktu widzenia liczb, w sytuacji, gdy jednocześnie masowo pozbywamy się tych piłkarzy, których algorytm niby zaakceptował, byłaby strzałem w kolano.
Choć oczywiście równie prawdopodobna jest wersja, że jednak zadecydowały kwestie wychowawcze plus ten nieszczęsny przestrzelony karny, ale nikt, a już na pewno nie Królewski, nie przyzna, że o to chodziło, bo to także godziłoby w wizerunek podejmowania chłodnych decyzji data-driven, a nie bazując na emocjach i opiniach kibicowskich. |
Cytat:
surowość techniczna brak umiejętności gry głową i ego ego jak stąd na Księżyc w dodatku ten słynny wywiad dla GK, w którym radośnie stwierdził, że Wisła jest zdecydowanie najlepsza w I lidze i nikt nie ma z nami szans do pewnego momentu był przydatny potem odpłynął słusznie go pogoniono aczkolwiek pytanie skąd AI weźmie teraz napastnika ????? |
Cytat:
Tylko nie pisz że powinien odejść i nic nie mówić :). Sobczak nadawał się jedynie na zmiennika, kiedy grał od początku przynosił więcej szkody niż pożytku. |
Po co te płacze nad Sobczakiem...
Żeby we wszystkie słowa zawsze prezesom i trenerom tak tu ludzie wierzyli :D Tak jak nie był wyznaczony do karnego (Rude pewnie chciał zdjąć z niego część fali hejtu) tak tu nie tez nie wszystko było ok(co Królewski by osiągnął jakby powiedział że robił kwasy w szatni), a przecież jeszcze przed końcem sezonu były wrzutki jak sie hiszpanie z niego nabijali, z polskiej strony wypowiedział się m in pośrednio kapitan. Szkoda prądu na rozkminianie, rozeszli się to się rozeszli to nie jest mbappe albo ronaldo. Pomógł zdobyć puchar, medal mu zawsze zostanie w dorobku a nam świetne wspomnienia. Idziemy dalej |
Sobczak to był przykład gracza surowego technicznie (ile razy tracił piłkę w kuriozalny sposób, bo po prostu nie potrafił jej skleić po podaniu), który jedyne co potrafił, to zastawić się tyłem do bramki. Nie można mu na pewno odmówić zaangażowania, ale w piłce to nie wszystko. Swoje lata też już miał, myślę, że jest spokojnie do zastąpienia.
|
Sobczak jako rezerwowy napastnik był całkiem sensowny.
Nie ma co za nim jakoś bardzo płakać, po prostu mam nadzieję, że skoro się go lekką reką pozbywamy to sprowadzimy kogoś lepszego. Fakt, że Sobczak robił dużo lepszą robotę niż sezon wcześniej ten ogór Benito - a to też był rezerwowy napastnik. Po prostu Szymon dawał regularnie konkrety, a to jest rzadkość u napastników wchodzących z ławki. Dlatego tylko uważam, że był cenny. |
Moskal w rozmowie z Białońskim powiedział, że drużynę trzeba budować od początku. Może być tak, że pierwsze mecze zagramy jeszcze z Rodado, Carbo czy Dudą, ale potem ktoś ich kupi. Okienko będzie otwarte przez 1,5 miesiąca od pierwszego meczu. Cały proces kształtowania się pierwszego składu może trwać i pół roku. Wiadomo, że odeszli starzy. W ich miejsce wejdzie młodzież, trener musi mieć czas i spokój żeby coś wyrzeźbić. Drużyna musi czuć wsparcie i wiarę, nie czytać jakim to jest szrotem i niczego nie potrafi. Moskal powiedział jeszcze jedną fundamentalną rzecz. W każdym wieku można stawać się lepszym. To że Duda nie potrafi w odpowiednim momencie strzelać nie znaczy że już się tego nie nauczy. Liczę na to, że nowy trener zbuduje atmosferę pracy i nauki, wtedy nawet z tanim składem mamy szanse powalczyć.
|
Cytat:
A potem taka Lechia albo Motor pokazują, gdzie można sobie wsadzić "potrzebujemy czasu" |
Cytat:
Tylko zastanów sie co powiesz, żeby się tak nie skończyło jak ostatnio z przepraszaniem... drozd: Cytat:
|
Cytat:
I tak to się żyje w tym uniwersum obłędu. Edit... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Teraz nagle Moskal musi budować od zera? |
Cytat:
|
Cytat:
No nie wiem, drozd pisze tyle przeciwstawnych informacji, że największego inteligenta by skołował hehe A co do JK i zrobiliśmy, śmy, śmy... to zapewne mówi tak za siebie i swoje alter ego. PS Śmieszne jest jak Markus nagle zmienił front i już mu się Wisła Jareczka nie podoba. Teraz to jest wszystko źle, bieda i źle budowane. Podejrzewam, że gdyby trenerem został kolejny Hiszpan i sprowadzilibyśmy jakikolwiek szrot z Hiszpanii do drużyny to Markus by mówił o niesamowitej wizji Wisły JK. |
Markusik generalnie był krytykantem działań Zaskrońca. Wyjątkiem był okres panowania Alfonsa z Kostaryki.
|
Cytat:
Bo oczywiście "wiesz", że moim celem było "przy......" No to wytłumaczę ci łopatologicznie . Zadałem pytanie (retoryczne), na kanwie przypadku Sobczaka, kto w naszym klubie podejmuje decyzje w zakresie przydatności danego zawodnika. W normalnym układzie takie decyzje podejmują dyrektor sportowy w porozumieniu z trenerem. W normalnym układzie prezes klubu wkracza do akcji wtedy jak zatrudnienie takiego zawodnika przekracza budżet, ewentualnie kiedy dostrzega szeroko rozumiane "problemy wychowawcze". Nasz prezesek stwierdził, że Sobczak nie sprawiał problemów wychowawczych i dodał że "przeprowadziliśmy" ocenę sportową tego zawodnika, która wypadła negatywnie. Ponieważ w okresie kiedy przeprowadzano tą ocenę, nie było w klubie ani dyrektora sportowego ani trenera, dla mnie naturalnym pytaniem kto ją zrobił. Konkretnie, kto? Jacyś ludzie (jacy?), nasza wspaniała aplikacja, AI ? A celem moim było uzyskanie odpowiedzi kto realnie ponosi decyzję za wyzbycie się zawodnika, który ( w mojej ocenie) mimo swych powszechnie znanych wad, był jednak wartością dodaną. Z jednym mogę się zgodzić, dyskusja byłaby kompletnie niepotrzebna gdyby prezeska broniły wyniki sportowe. W swym obłędzie pewnie spytasz co to są "wyniki sportowe"? Odpowiem ci tak- przeanalizuj historię Motoru Lublin z ostatnich dwóch lat. Może wtedy coś zrozumiesz. |
Cytat:
Dla dobra wszystkich. |
stary dziad : faktem jest, że już się nie miałeś do czego przyjebać.
Królewski sporo nawywijał i naprawdę nie trzeba być geniuszem by wytknąć jego ewidentne pomyłki i błędy. A tu nagle jeden gość na forum dopierdziela się, bo prezes schodził do szatni po zwycięstwach poświętować z zespołem, drugiemu przeszkadza, że prezes o klubie mówi my.......... No jasna cholera, a jak ma mówić? Odkąd prezes przejął pakiet większościowy miał więcej złych decyzji niż dobrych, kamyczków do ogródka można wrzucić multum. Zaczynając od błędnych decyzji personalnych, poprzez kreatywną księgowość na tragicznej w skutkach polityce sportowo-transferowej kończąc. Ale nie. Dowalmy się akurat tych rzeczy, które na nic nie mają wpływu i są po prostu neutralne czy normalne :D:D Na pewno Wisła zajęła 10 miejsce w lidze, bo Jaro z głośnikiem wkroczył do szatni i mówi o klubie MY. Wszystko przez to MY, jakby nie MY albo nie ten nieszczęsny głośnik to byłby awans w cuglach :D Wcale nie chodzi o to, że zatrudnił zimą pseudotrenera i pościągał bezużytecznych piłkarzy. O nie ! GŁOŚNIK, MY i pewnie jeszcze KASIA AI :D oraz uwielbiane na forum głaskanie się po fiutach i niewymaganie od piłkarzy ! :D:D MAMY WINOWAJCÓW !!! To nie kwestia, że wzięliśmy słabych piłkarzy i słabego trenera. To to wszystko inne, przecież Rude jakby zrobił atak na bagnety Bregu i Omranim - ale Królewski by trzymał fason, nie mówił o klubie my, nie wypuszczał AI i WYMAGAŁ ORAZ EGZEKWOWAŁ odpowiedni POZIOM GRY to byśmy byli liderem KWA !!!!!!! :) :) :) :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl