![]() |
|
Taaa dokładnie, wszystko wskazuje na Kazimierza Moskala. No kurde nie wiem, nie przekonuje mnie to. Moskal i Wisła ? To już było i dobrze się nie skończyło.
|
Jeżeli to rzeczywiście będzie Kazimierz to bardzo dobrze.
|
O Drozd już się cieszy.Myślę że Drozd to by się nawet cieszył jakby na Kmiecika postawiono
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę że Moskal + Jop ma na pewno większy sens niż Rude + Jop. Moskal był u nas w zupełnie innej epoce, nawet ciężko porównywać te dwa okresy.
Co nie zmienia faktu, że może mu iść tak samo jak poprzednikowi, Sobolowi, Brzęczkowi, Guli... |
Moskal byłby super, ale czemu chłop miałby sobie taką krzywdę robić?
|
W sytuacji improwizowania wszystkiego Moskal + Jop to nie byłoby złe rozwiązanie pod warunkiem dobrania sensownego (a budżetowego w naszych warunkach) trenera bramkarzy i przygotowania fizycznego oraz zmiany lekarza klubowego.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym jest specjalistą od awansów do e-klapy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jop nieźle prowadził drużynę jako tymczasowy trener, paradoksalnie zasłużył by zostać na ławce ale wszedł Rude, teraz może dostać tą szansę.
|
Cytat:
|
Kto by trenerem nie został to i tak z JK jako ekspertem od wszystkiego co w klubie będzie czynione, mamy przejebane.
Drozd się tu podnieca że jakieś czystki są robione xd mamy normalny cykl życia Wisły, nadszedł nowy sezon i wypierdalamy szrot aby szukać kolejnego szrotu, takie to są czystki... Omrani, Bregu, Junca, Eneko, Basha, Żyro wow ale czystki xd szrot który nic nie grał. Sobczak i Villar coś grali minut i coś potrafili ale to też różnie z tym bywało, ostatnio gorzej i mniej też grali. Generalnie jak chcemy robić czystki to w pierwszej kolejności JK sam się powinien wyjebać z klubu. Zanosi się na najbardziej szalony sezon w historii gdzie jakis nieudacznik z Gorlic wyskoczy ze swoim kalkulatorem i pokaże trenerowi że ten piłkarz się świeci na zielono w jego programie więc bierzemy. Także ja się spodziewam oszałamiających efektów |
A Dariusz Marzec, co myślicie? Dla młodzieży napisze, że był wieloketnimbpomicnikiem Wisły, zaangażowany, dobrze go wspominam. A jako trener hm..kojarzę ze miał z Mielcem sukcesy, nie wiem czy to nie on wprowadziła do ekstraklasy.
|
Życzę sobie, żeby nie był to żaden Wislak. Na prawdę, dość. Żadnych Jopów, Radków, Stolarczyków.
Mam wrazenie, ze na tych ludziach dalej ciąży legenda Wielkiej Wisły i mecz z automatu sam sie wygra, wystarczy nie przeszkadzać. Moskal to trochę coś innego, bo on udowodnił, że jest dobrym trenerem poza Wisłą. |
Cytat:
|
jakby tak było jak ci się wydaje
to w klubie nie byłoby już 1. Sapały 2. Urygi 3. Łasickiego |
narracja ci się rozjeżdża
przemyśl to bo tak jak Jop tak i Kazek to Wiślaki z krwi i kości Sobol Stolarczyk to trochę przeszczepy, ale też wiele potu tu zostawili :-/ |
Cytat:
|
Ktokolwiek nie zostanie tym trenerem, trzeba będzie mocno trzymać za niego kciuki, zwłaszcza, że przyjdzie mu pracować w skrajnie trudnych warunkach i okolicznościach.
Niestety Moskal aż dwukrotnie pracując w Wiśle w znacznie lepszych warunkach niż mamy tu obecnie sobie nie poradził. Jeśli to on zostanie tym trenerem, trzeba będzie wierzyć, że do trzech razy sztuka. Nie zazdroszczę mu: będzie musiał wpasowywać się w strategię Królewskiego i wybory sztucznej inteligencji dotyczące zawodników, nie dostanie dużych pieniędzy na wzmocnienia, Ma dramatycznych graczy w obronie, będzie musiał poradzić sobie z rozpasaniem w Wiśle polskich piłkarzy nie grających w lidze na 100% i nie wkładających nogi. Oby poradził sobie z tym elementem lepiej niż Rude. |
Cytat:
A tak naprawdę to, to poza wysoka frekwencja na meczach, to nie wyróżnia nas nic na tle innych polskich klubów. |
Cytat:
|
Oszywiście
a Szawi żyje przeszłością tikitaki Guardioli :P:haha: |
Jesli nie wymienimy całej obrony, to nam żaden trener nie pomoże.
|
Cytat:
Jeśli sytuacja w klubem jest tak na jaką wygląda (tzn. brak kasy i organizacji, niekompetentny zarząd, słaba kadra) to Moskal nie powinien akceptować propozycji zostania trenerem Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
a tak na serio , to temat powinien brzmieć kto zgodziłby się zostać trenerem Wisły... Cytat:
|
Cytat:
W 2015 roku sobie nie poradził? Bo przegrał derby i zostawił Wisłę na 6 miejscu? Weźcie nie piszcie historii na nowo, bo to urąga logice. Albo w 2012 roku bo wprowadził Wiśle na wiosnę do pucharów i odpadł po dwóch remisach z Belgami i został zwolniony po 2 kolejce na wiosnę? Łacznie Cupial pozwolił mu na 5 spotkań w pucharach i 6 w lidze z łącznym bilansem 5 wygranych - 3 remisy i 3 porażki. Wisła była wówczas na podobnym poziomie rywalizacji z rywalami jak obecna Wisła na tle rywali z 1 ligi.A ile szans na naprawdę sytuacji dostał Rude a ile Moskal? Jestem za Moskalem, lepszej wolnej opcji nie widzę. Jaki nr 2 Misiura, ale jest juz ugadany w Płocku |
Byloby super, gdyby to byl Szulczek. Gosc rzezbil w takim drewnie i utrzymywal Warte przez tyle czasu na powierzchni.
|
Cytat:
Niestety dla niego łatkę dostał. Edyta: a nie sorry. Jeden cud wysmyslił :-) https://youtu.be/FL7yJKltoqg?si=pwXpxLcMBxrYs3Le |
Moskal to bardzo słaba opcja. W kilku miejscach pracy sobie nie poradził(mało powiedziane), a z innych był szybko zwalniany. I znowu też ktoś ze środowiska/bańki zamkniętej. Były ciekawsze opcje i pewnie za rok poszukiwania kolejnego szkoleniowca. Szkoda, ale niczego więcej po Królewskim się nie spodziewałem. Na piłce to on się nie zna i chyba każdy w Polsce już to wie. Wolałbym najpierw ogarniętego dyrektora sportowego, który sobie wybierze trenera, a nie gościa, który zgaduje.
|
To, że Moskal nie poradził sobie tu nas to nic nie oznacza. Przecież to było prawie 10 lat temu...
Petrescu też sobie nie poradził :/ |
Cytat:
|
Cytat:
Jak mawiał Fabio Capello, trzeba wiedzieć kiedy przejmować zespoły. |
Cytat:
|
Żaden dobry trener tu nie przyjdzie więc czy to będzie Moskal czy Szulczek nie ma to większego znaczenia. Istotne kim ten trener będzie dysponował bo na razie same odejścia a nowych zawodników brak a trudno mi uwierzyć że będziemy kogoś kupować. Królewski to taki prezes i wlasciciel jak jego wymyślony AL z dupy, który niby wskazał ....a na Moskala normalnie, czy ktoś w ten jego koncept jeszcze wierzy. Gość wychodzi na jakiegoś golodupca z przerośniętym ego.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl