![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tłumaczenia są jak kobiety - albo ładne albo wierne. Jak masz tłumaczenie na żywo to ciężko robić to ładnie, więc zazwyczaj się nie czepiam. W naszym przypadku angielski jest językiem trzecim więc i trener, i tłumacz deczko upraszczają. |
Cytat:
Czy ty też zaliczasz się do typu ludzi nazywanych pieszczotliwie złotymi rybkami? Bo po twoich licznych wpisach mam wrażenie że z gry naszych piłkarzy pamiętasz ostatnie 10 dni, w nawiązaniu do złotych rybek kojarzących ostatnie 10 sekund |
Kartkowisko:
7 - Colley, Carbó 6 - Goku, Jaroch, Duda 5 - Uryga 4 - Satrústegui, Rodado, Alfaro, Szot 3 - Basha, Gogół, Junca, Ratón, Sobczak 2 - Sapała, Villar, Olejarka, Krzyżanowski, Łasicki 1 - Baena, Siwierski, Żyro Przydało by się zagrać bez żółtek, zwłaszcza ci z "7". Bo z tych z "3" to chyba tylko Gogół ma szanse na wyjście na boisko. |
Kocur Bregu znowu poza kadrą meczową.
|
Dziwne, bo to taki dobry piłkarz. A wg wolfyego to jedyny w Wiśle, ktory potrafi dogrywać z SFG
|
Tak wychodzimy:
Cziczkan, Szot - Colley - Uryga - Jaroch, Carbo - Duda, Alfaro - Rodado - Baena, Sobczak https://pbs.twimg.com/media/GM5yj-AW...g&name=900x900 |
Jak nie pojedziemy tych melepet z Sosnowca 3,4 golami to nic w naszym podejściu się nie zmieniło.
|
Zdaje mi się, że w meczu z Pogonią Carbo rzuciłby się żeby blokować strzał a nie robił uniku jak tutaj.
|
Cytat:
Wisła w lidze i Wisła w PP to dwa różne byty. |
Klątwa sosnowiecka działa, dobrze że w następnym sezonie juz ich nie będzie to nikt nas nie pozbawi awansu na ostatniej prostej :D
|
Ale bramka była, a nie żaden spalony.
Sobczak na boisku to gra bez napastnika, więcej, to kolejny zawodnik obrony... No i bramka bramkarza, Raton by to złapał w zęby. |
To jest kryminał, że Carbo ucieka od zawodnika żeby go piłka nie trafiła... to powinna być kara dyscyplinarna za to.
Szot nie nadaje się do gry pozycyjnej, zatem budujemy akcję tylko prawą stroną. Szczerze? Wpuściłbym Villara na lewą obronę. |
Dzisiaj Sosnowiec jest tym, czy kiedyś była Odra Wodzisław. Tego się nie da racjonalnie wytłumaczyć.
|
Myślą że to Pogoń , albo Piast a to Zagłębie i "spacerki" się skończyły.
Nie położą się , trzeba trochę pobiegać, nie można grać na stojąco. Duda, Carbo słabo. |
Cytat:
|
Póki co klasyczny repertuar Wisły w meczach z cepami: gra po obwodzie, wrzutki, niefart, rywal grający wręcz brutalnie, a wszystko kończy się jakąś kontrą albo strzałem życia przeciwnika.
Mam nadzieję, że na drugą połowę wyjdą wkur***i i władują im z 3 bramki. Ktoś z dwójki Carbo-Duda musi zostać zmieniony, bo pachnie czerwoną kartką przy jakiejś kontrze. |
Jeszcze nic się nie stało, może to odwrócimy.
|
Ja wiem, że Zagłębie to nawet w ośmiu powinniśmy pojechać ale na Sobczaku były dwa karne nieodgwizdane.
Najpierw obrońca ściąga go za rękę do ziemi a potem dostaje od typa kolanem. No nie mam najmniejszych wątpliwości że gdyby to było w polu karnym Wisły to na 100% byłyby za to 11tki |
Ściąganie ręką zgodą, ale to drugie moim zdaniem nie. Gość trochę zgiął kolano i Sobczak bardzo starał się o nie zahaczyć i aktorsko upaść. Na jednym z ujęć to bdb widać. Minęło 10 minut i nic.
Czerwona. Kluczowy moment? |
Przecież to było do przewidzenia - nie pierwszy mecz pucharowy gramy dobrze i chujnie w lidze.
|
Spodziewałem się porażki, więc wynik mnie pozytywnie zaskoczył :)
Jeżeli nie wygrywamy z takim rywalem, to oznacza, ze nie zasługujemy na Ekstraklasę. I nie ma nad czym płakać. |
Sobczak próbował zgrywać Lewandowskiego, ale to nie ten poziom i wyszło komicznie, a zarazem tragicznie. Nie trafić w światło bramki z karnego potrafi tylko wytrawny napastnik.
Bramka Sosnowca dziś zaczarowana, ale to nie tłumaczy Wisły, która powinna ten mecz wygrać, ale jak zwykle w tego typu meczach, traci frajersko punkty. Będzie śmiesznie, jak tych 2 punktów braknie nam do wejścia do strefy barażowej. Mam nadzieję, że następnego karnego będzie strzelać napastnik z prawdziwego zdarzenia, czyli Angel. Na rozkładzie teraz Lechia bez Carbo i napakowany jak kabanos GKS na wyjeździe. Obyśmy nie wypadli poza strefę barażową. |
Chciałbym wiedzieć kto pozwolił Sobczakowi wykonywać karnego. Dotąd robił to Rodado i robił to dobrze...
|
Koniec marzeń. Oddałbym PP za komplet pkt do końca rundy.
|
Cytat:
|
Kompromitacja................... najdelikatniej jak można
|
.... A NIE AWANS, WISELKO .... A NIE AWANS!
HAHAHAH Sosnowiec znowu to zrobił :D :D ALEZ TO BEDZIE KAMPANIA W EUROPIE NA DREWNIAKACH KLECONYCH POD 1 LIGE XDDDD |
Sobczak powinien zostać zmieniony najpóźniej w przerwie, ale nie głaskać gwiazdeczkę bo "walczy". Gówno z takiego walczenia. I jeszcze do karnego się pcha. Dramat.
|
Moim zdaniem Sobczak sam się wpie***ł do strzelania karnego.
Nie wierzę, że Rude byłby takim dzbanem żeby Sobczakowi dawać strzelać w Sosnowcu. |
Strzal był dobry, bramkarz sie nawet nie ruszyl
|
Cytat:
W przypadku awansu pomimo całego jego zaangażowania zawodnik nawet nie na rezerwę. |
Cytat:
Więc odpieprz się jasiu od trenera. Cytat:
|
Nie umiemy wygrać z cieniutkim Sosnowcem, grającym w dodatku całą drugą połowę w dziesięciu. Wypracowujemy przy tym karnego, którego Sobczak partoli koncertowo już w doliczonym czasie gry, mając 3 punkty na nodze. Naiwnie liczyłem, że drużyna po takim sukcesie sprzed kilku dni dzisiaj dosłownie rozmontuje Zagłębie i złapie w ten sposób duży gaz na sam koniec sezonu. W czym upatrywałem zresztą wiary, że tą siłą rozpędu przejdziemy skutecznie przez baraże i wrócimy do Ekstraklasy.
Tymczasem niewiele brakowało, żebyśmy zwyczajnie przegrali. Strasznie chimeryczna drużyna. Cieszę się wciąż ze zdobycia Pucharu, bo to sukces. Ale brak awansu kolejny rok będzie bolesny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gramy swoje!!
|
W zeszłym sezonie 7 pkt straconych na drużynach z miejsc spadkowych (2 remisy z Sandecją i porażka z Chojniczanką). W tym sezonie 2 remisy ze zdegradowanym już Sosnowcem i porażka z Podbeskidziem, które już prawie spadło. Jest powtarzalność, a może być nawet i progres jak Resovia spadnie.
Takie wyniki z samym dołem tabeli skutkują najczęściej brakiem sukcesu, po prostu. |
Nasza AI nie opracowała taktyki na mecze z II ligowcami
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl