Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   23 kolejka, Arka Gdynia - Wisła Kraków, 8 marca 2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10977)

Patryko 08.03.2024 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1617677)
Dziwne że nikt nawet nie pyta na konferencjach kiedy powroty Basy/Sapały/Junki, czyżby nawet dziennikarze stracili nadzieję że jeszcze wrócą choćby na ławkę rezerwowych?
Temu ostatniemu mijają już 3 tygodnie, odkąd miałem zakończyć 2 tygodniowa rehabilitację

Z tych 7 obecnie kontuzjowanych zawodników to nie zdziwię się jak tylko Villar i może Gogol powachaja jeszcze murawę w tym sezonie.

A co do samego meczu z Arka to im bliżej meczu mam gorsze przeczucia. Remis biorę w ciemno.

Basha i Junca to tak jakby ich już w drużynie nie było. Doturlają się do końca kontraktu i w czerwcu zasłużona emerytura zwieńczona wizytami w sanatoriach.

Darmozjad Sapała ma przed sobą jeszcze rok plażingu w Krakowie i później najprawdopodobniej zakończenie kariery, ew. kontrakt gwiazdorski w Wieczystej.

Jaroo1 08.03.2024 09:57

Szkoda że tego murzyna połamanego nie wzięliśmy bo jak odejdą Basha czy Sapala to kurde nie będzie kto miał ich zastępować w gabinetach lekarskich. Chociaż mam jeszcze nadzieję że Jaro znajdzie 1-2 na ich miejsce, żeby bilans się zgadzał.

Maine_Coon 08.03.2024 10:07

Co się stąło z Junca? On był bardzo dobry, świetne dośrodkowania

Karherop 08.03.2024 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1617693)
Co się stąło z Junca? On był bardzo dobry, świetne dośrodkowania

Kontuzje + rozłąka z rodziną która została w Hiszpanii. Nie zdziwię się jeśli nawet rehabilitację tam przechodzi (na zdjęciach z treningów go średnio widać). W szatni po meczach też go nie ma (jak Bashy czy Gogóła).

Wojtas 08.03.2024 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1617692)
Szkoda że tego murzyna połamanego nie wzięliśmy bo jak odejdą Basha czy Sapala to kurde nie będzie kto miał ich zastępować w gabinetach lekarskich. Chociaż mam jeszcze nadzieję że Jaro znajdzie 1-2 na ich miejsce, żeby bilans się zgadzał.

Sapałe nalezy z tego klubu wrecz siłowo usunąc,to jest chyba najwiekszy pozer od czasów Branko, goscia od kapeluszy :lol:

wiecej uwagi poswieca przeszczepowi włosów niz grze w piłke.

co do meczu to rozum mowi cos kolo remisu.

Jaroo1 08.03.2024 17:33

Najśmieszniejsze/najdziwniejsze w tym meczu jest to, ze tutaj można się spodziewać wszystkiego, od blamażu i wstydu po wygraną i dominację, albo piękny remis, a moze remis po kopaninie :D

Levis88 08.03.2024 18:43

Jak ogarniemy obronę przy SFG yo świnia leży.

DysoN 08.03.2024 20:55

20 minut gry i zero konkretów po naszej stronie. Chyba znów na farta musimy liczyc.
edit: 35 minut - mamy 1 niecelny strzał...

ciacho 08.03.2024 21:18

Żenująca połowa. Najgorsza w rundzie. Rude zniszczony taktycznie. Piłkarze zniszczeni mentalnie. Ani pół sytuacji bramkowej. Goku, Alfaro- kompromitacji.
Na ch.j ten Krzyżanowski chodzi do rzutów wolnych i rożnych?
Czy poza Szotem i Krzyżanowskim inni piłkarze Wisły nie przyswoili w stopniu podstawowym wyrzutu piłki z autu?

PS. Skupmy się na PP. Żadnego awansu nie będzie. Od początku rundy jedna i ta sama chu.nia.

Chorynatrzykolory 08.03.2024 21:19

Królewski weź sobie tych hiszpańskich imbecyli ĂŹ idź stąd

Ja .......e mieć klub ,w którym kibice wykupują bilety na mecz miesiąc przed meczem i pluc im tak na ryj co tydzień..

Chorynatrzykolory 08.03.2024 21:21

Arka nas wyjaśniła i nasze wielkie plany. Szkoda ze my jako wielka społeczność Wisły godzimy się na to żeby być robionym w chuja już od wielu lat. Zaorac to w ....u i zacząć od nowa...

Szneka 08.03.2024 21:22

Pierwsza polowa to jakiś dramat. Kpina z nas kibiców. Ani jednej składnej akcji ani jednego celnego strzału. To co dziś na boisku odstawiają Goku Duda Alfaro Bregu i Szot to woła o pomstę do nieba. Zero chęci, zero pomysłu, zero akcji. Qrwa porzygać się idzie. Ktoś miał fantazję twierdząc, że Goku zastąpi Fernandeza 1 do 1.

Książę Palownik 08.03.2024 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1617718)
Żenująca połowa. Najgorsza w rundzie. Rude zniszczony taktycznie.

Na jakiej podstawie tak mówisz? Co tu ma do rzeczy taktyka?

Mamy piłkarzy o fizyczności dzieci: musieliby mieć technikę na poziomie Lecha żeby ograć Arkę.

Arka ma gigantyczną przewagę fizyczną: siły, szybkości, skoczności etc.

My jesteśmy powiedzmy o 30% lepsi technicznie.
Arka jest o 90% mocniejsza fizycznie.

Ot cała tajemnica.

FraMat 08.03.2024 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1617718)
Żenująca połowa. Najgorsza w rundzie. Rude zniszczony taktycznie. Piłkarze zniszczeni mentalnie. Ani pół sytuacji bramkowej. Goku, Alfaro- kompromitacji.
Na ch.j ten Krzyżanowski chodzi do rzutów wolnych i rożnych?
Czy poza Szotem i Krzyżanowskim inni piłkarze Wisły nie przyswoili w stopniu podstawowym wyrzutu piłki z autu?

PS. Skupmy się na PP. Żadnego awansu nie będzie. Od początku rundy jedna i ta sama chu.nia.

Jestem podobnego zdania: Goku to największe beztalencie Wisły - tyle straconych piłek, wikłanie się z beznadziejne dryblingi. Czy gra dlatego, że jest Hiszpanem?
Brejgu - bez dynamiki.
Zresztą w ogóle na tle Arki wyglądamy jak zbieranina z domu starców - brak siły, dynamiki, energii.
Niby przesuwamy się do przodu, ale jakbyśmy wóz z węglem ciagnęli.
Bramka - asysta Szota przy leniwym przyglądaniu się przez Urygę.
Popełniamy mnóstwo błędów, dajemy się osaczać szybkiemu rywalowi.
Nikt nie bierze na siebie ciężaru gry, no może Goku, ale on nie ma na to warunków.

Rude chyba wyobraża sobie, że sama technika wystarczy - a okazuje się, że wystarczy trochę siły jak w przypadku Gojnego, który sobie spokojnie przestawia czy to Alfaro, czy to Szota, ba daje sobie radę z Carbo.
Gramy na razie jak chłopcy z mężczyznami.

Zmiany w przerwie wręcz konieczne.

Patryko 08.03.2024 21:27

W przerwie Szot wędka, ktoś za tragicznego Alfaro z żółtą kartką. Nie wiem jak, ale chociaż remis dziś musimy wywalczyć.

Drozd 08.03.2024 21:28

Zachowanie Szota spuściło z nas powietrze. Tylko debil może zrobić coś takiego.

Goku to jest kompromitacja.

Mam nadzieję że w przerwie chwycą się za jaja.

DysoN 08.03.2024 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka;
1617721To co dziś na boisku odstawiają Goku Duda Alfaro Bregu i Szot to woła o pomstę do nieba

Aflaro to nic nie gra juz od dluzszego czasu. W naszej pomocy dzis cos tam gra Carbo, cala reszta to parodia piłki nożnej.

As 08.03.2024 21:30

Sorry ale nie wygląda to dobrze. Wreszcie mamy mecz w lidze gdzie przeciwnik nie muruje tylko wyszedł grać w piłkę i no nie robimy sztycha. To był dla mnie taki mecz, który pokaże z czego ulepiony jest Rude i co prezentuje drużyna bo nie jestem debilem żeby wydawać osądy o trenerze po meczach gdzie przeciwnicy bronią się w 11.

Arka też może jakoś wielu sytuacji nie miała ale trzeba im oddać że wyglądają lepiej.

Mam nadziej jednak, że w drugiej połowie przejmiemy inicjatywę bo już kilka meczów pokazało, że mamy parę aby grać do samego końca.

Jaroo1 08.03.2024 21:33

Gramy to samo co od początku za Pana Trenera Rudego. Gramy to samo, czyli nic. Być może w drugiej połowie nastąpi przebudzenie, bo każdy nasz mecz jest nierówny.

Generalnie cwaniaczki się spięły na Widzew - tak jak pisałem wczesniej. Spięli się bo to dobre okno wystawowe. W I lidze od początku roku jest chujnia i chwilowe zrywy.

Debile jak drozd czy markus udają, ze jest świetnie.

Drozd 08.03.2024 21:34

Bez przesady poza prezentem od Szota mieli jedną wrzutkę i strzał głową. Wiele lepsi nie są tylko grają bardziej do przodu, a u nas Goku spieprzył wszystkie okazje na sytuację bramkową. Albo się zakiwa, albo źle przyjmie, albo stoi jak kołek. I jeszcze macha łapami.

Drozd 08.03.2024 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1617728)

Przestań bredzić imbecylu. Jest dużo lepiej niż było, na przekór takim leszczom zakłamanym...

DysoN 08.03.2024 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1617731)
Jest dużo lepiej niż było, na przekór takim leszczom zakłamanym...

Ale z czym konkretnie jest lepiej? Bo fart to fart i się nie liczy.

ciacho 08.03.2024 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1617729)
....Wiele lepsi nie są tylko grają bardziej do przodu, a u nas Goku spieprzył wszystkie okazje na sytuację bramkową. Albo się zakiwa, albo źle przyjmie, albo stoi jak kołek. I jeszcze macha łapami.

To ja się pytam po co ten imbecyl na ławce go trzyma na boisku?

As 08.03.2024 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1617728)

No Panie, jeśli modzi nie śpią to powinieneś zarobić odpoczynek od forum.

O ile w ogóle punkty 4 i 5 regulaminu mają jakieś znaczenie.
https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7361

Jaroo1 08.03.2024 21:41

Jest niesamowicie. Pod wodzą rodaka wszyscy Hiszpanie zaliczyli progres :D

Jednak miałeś z markusem racje, ze jak przyjdzie ktoś kto mówi w ich jezyku to lepiej się z nimi dogada :D

Cytat:

O ile w ogóle punkty 4 i 5 regulaminu mają jakieś znaczenie.
https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7361
Nie łudź się, nie mają.

I poczytaj wcześniejszą nagonkę inteligentów jak drozd i markus, na mnie ;)

As 08.03.2024 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1617735)
Jest niesamowicie. Pod wodzą rodaka wszyscy Hiszpanie zaliczyli progres :D

Jednak miałeś z markusem racje, ze jak przyjdzie ktoś kto mówi w ich jezyku to lepiej się z nimi dogada :D

Nie łudź się, nie mają.

I poczytaj wcześniejszą nagonkę inteligentów jak drozd i markus, na mnie ;)

No widzę właśnie :-D. Atmosfera między wami TOP! :-D

As 08.03.2024 21:51

15 minut drugiej połowy i wyglądamy o wiele lepiej. Duda powinien przynajmniej z tego róg zrobić.

Jak chłop chce zrobić karierę to musi popracować nad strzałami. W poważnej lidze nikt nie przejdzie do porządku dziennego nad takim pudłem.

Jaroo1 08.03.2024 21:56

Cytat:

No widzę właśnie . Atmosfera między wami TOP!
Walczę z hipokryzją, byciem chorągiewką i zakłamaniem oraz debilizmem.

Wielcy znafcy mówili, ze nam jedynie potrzeba trenera Hiszpana, bo on się dogada z rodakami :D
Znafcy mówili, że Rude to przekot - nie mieli problemu z tym, ze gościu 3 razy przegrał baraze, w półamatorskiej lidze kostarykańskiej nie dał rady, a w III hiszpańskiej to się skompromitował.

Mamy co mamy. Kto się chciał oszukiwac to się oszukiwał, nawet byliśmy klubem nwoczesnym przez styczeń :D

maxx304 08.03.2024 22:13

Chyba nie samą techniką Wisła żyje. Akcja ładnie rozklepana, ale widać że jeden Sobczak ma siłę żeby się zastawić czy przepchnąć.
Dlaczego on nie gra od początku? Albo zagrać na dwóch napastników od razu? Przecież grali to z Widzewem, to chyba umieją?

redrum 08.03.2024 22:19

Znowu Sobczak faulowany w polu karnym. Musi zacząć protestować, bo sędziowie myślą, że nic nie było skoro nie protestuje.

As 08.03.2024 22:21

Trzeba powiedzieć, że Colley to inny zawodnik niż kilka miesięcy temu.

ciacho 08.03.2024 22:24

Banda idotów prowadzona przed debila

DysoN 08.03.2024 22:25

Ostatnia akcja meczu to majstersztyk taktyczny XD

ciacho 08.03.2024 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1617740)
Chyba nie samą techniką Wisła żyje. Akcja ładnie rozklepana, ale widać że jeden Sobczak ma siłę żeby się zastawić czy przepchnąć.
Dlaczego on nie gra od początku? Albo zagrać na dwóch napastników od razu? Przecież grali to z Widzewem, to chyba umieją?

Bo Goku i Alfaro lepsi. Nie martw się. W następnym meczu znów wyjdzie Goku.

Szneka 08.03.2024 22:27

przespana pierwsza polowa. remis który jest dla nas porażką. Ciekawe, że zszedł paralityk i hamulcowy Goku to raptem Alfaro zaczął grać. Dziś Colley Pan Piłkarz.

ciacho 08.03.2024 22:27

No to w tygodniu ucieka nam Motror, Lechia, GKS na dystans 2 meczów. Ja pier....

Patryko 08.03.2024 22:28

Zwycięski remis (biorąc pod uwagę naszą dyspozycję w pierwszej połowie, gdzie graliśmy dennie).
Szkoda tej patelni Sobczaka, 3 punkty po dzisiejszej grze byłyby trochę szczęśliwe, ale bezcenne. Szkoda tego pokracznego zagrania Szota, Arka sama niewiele dziś pokazała.
Druga połowa to zupełnie inna Wisła, Arka cofnęła się i chciał grać z kontry, co się na niej zemściło. Fajną zmianę dał Sobczak.

ciacho 08.03.2024 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1617747)
przespana pierwsza polowa. remis który jest dla nas porażką. Ciekawe, że zszedł paralityk i hamulcowy Goku to raptem Alfaro zaczął grać. Dziś Colley Pan Piłkarz.

Nie zaczął. Wyszło mu 1 podanie.

maxx304 08.03.2024 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1617744)
Ostatnia akcja meczu to majstersztyk taktyczny XD

Ratonowi znów głowa na mecz nie dotarła. Zjebał bramkę, wybronił setkę, po czym na kilka sekund przed końcem podał do Colleya zamiast kopnąć w pole karne. A ten zamiast to zrobić, to klepie po bokach. Cudo.

Drozd 08.03.2024 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1617732)
Ale z czym konkretnie jest lepiej? Bo fart to fart i się nie liczy.

To że jest drużyna i jest walka, niewidomym trudno wytłumaczyć.

A Fart? Arka miała fart że Szotowi się pop.... w głowie na chwile.

Bardzo dobry wynik, gra nie najgorsza.

Gratulacje dla drużyny i trenera.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl