Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   22 kolejka, Odra Opole - Wisła Kraków, 2 marca 2024, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10975)

FraMat 02.03.2024 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1617257)
Gdyby był już zdrowy, zapewne grałby szybciej niż niektórym się wydaje. Klub to sprawdził, został przebadany i okazało się, że nie jest, więc nie dostał kontraktu. W tym akurat nie ma nic nienormalnego.

Błąd został być może popełniony przy podjęciu decyzji o wypożyczeniu Fazlagica, który teraz mógłby być rzeczywiście przydatny.

Tak samo jak oddanie Biegańskiego - po czym trzeba ratować się jakimś Białorusinem, który ma takie same, albo mniejsze szanse na zbawienie Wisły, jak Mikołaj.
Ten zarząd powinien nazywać się "Błąd na błędzie i ratowanie w ostatniej chwili".

wolfy 02.03.2024 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1617258)
Tak samo jak oddanie Biegańskiego - po czym trzeba ratować się jakimś Białorusinem, który ma takie same, albo mniejsze szanse na zbawienie Wisły, jak Mikołaj.
Ten zarząd powinien nazywać się "Błąd na błędzie i ratowanie w ostatniej chwili".

Rozróżnijmy dwie sprawy:

- Fazlagicia, który od biedy mógłby zagrać na środku i pewnie nie byłoby dramatu, a którego puszczono mimo problemów Talara i Gogóła oraz tego jaką historię mają Sapała i Basha
- Biegańskiego, który nie nadaje się do gry jaką preferuje Rude bardziej niż Broda. Gdzie kontuzje bramkarzy są jednak znacznie rzadsze.

krysztal 02.03.2024 11:32

Cytat:

Gdyby był już zdrowy, zapewne grałby szybciej niż niektórym się wydaje. Klub to sprawdził, został przebadany i okazało się, że nie jest, więc nie dostał kontraktu. W tym akurat nie ma nic nienormalnego.

Błąd został być może popełniony przy podjęciu decyzji o wypożyczeniu Fazlagica, który teraz mógłby być rzeczywiście przydatny.

Ale nie był zdrowy czy ty to rozumiesz.Chłop jest posypany i po takiej kontuzji mówi się że do dojścia do akceptowalnej dyspozycji trzeba mniej,więcej tyle czasu ile trwała przerwa w grze.To to już możesz sobie łatwo sprawdzić kiedy gość- jakby wszystko szło dobrze- był gotowy do gry.

Karherop 02.03.2024 11:33

Cytat:

Na tej samej zasadzie chcesz zatrudnić gościa do pracy fizycznej który przebywa na L-4 od 7 miesięcy. I potrzebujesz gościa na teraz a nie za pół roku do roboty

To się nie mogło udać, a już pisanie że mamy drugiego Igbekeme to lekka kompromitacja JK. Po co w ogóle to pisał?

Kris Dee 02.03.2024 18:20

Po pierwszej połowie 71% posiadania piłki i 0 celnych strzałów.

Szneka 02.03.2024 18:20

Stadion w Opolu na dziś to kurnik ale... w 1985 mój Dozamet Nowa Sól awansuje do 2 ligi . jakoś na jesieni wyjazd do Opola. Miałem 9 lat. Dziadek jechał z kolegami autokarem i wziął mnie. Jechał jeszcze jeden mój rówieśnik. Reszta to weterani wojenni średnia wieku lat 60 i 3/4 z nich to byli pięściarze Lnu Nowa Sól. Zajechaliśmy do Opola . W autobusie pełna dyscyplina dziadki po 200g na głowę więc wszyscy grzeczni i trzeźwi. Na miejscu szok. kabaryny, ZOMO tak jakby spodziewali się kilkuset gości z Nowej Soli. My w szoku, ja przerażony . Nasi piłkarze jechali po wygraną ale pierwszy raz grali przy światłach. Tak ich to onieśmieliło że dostali 5. Co ciekawe miejscowi śpiewali Dozamet 3 liga........ Jak się okazało my na koniec pkt 29 odra 28 i spadek.

wolfy 02.03.2024 18:22

Jaki ten mecz to jest gówno.
Jaka ta Odra jest żenująca piłkarsko.

FraMat 02.03.2024 18:22

Znowu bicie głową w mur i pozwalanie Odrze na szybkie kontry plus groźne stałe fragmenty.
Oni nic się nie uczą.
Zamiast wyciągać obrońców rywala próbami strzałów zza pola karnego, nadal próbujemy wejść do bramki.
Na takie zespoły potrzebny jest z przodu ktoś o parametrach Sobczaka żeby zastawić się w polu karnym, zgrać do kolegi, samemu strzelić, albo dać się sfaulować.
Goku to parodia. Może i ma jakąś technikę, ale biega z opuszczoną głową patrząc tylko na piłkę - to nie może przynieść dobrego skutku.
Pewnie znowu rywal strzeli z kontry i do końca będziemy wymieniać setki podań bez stwarzania zagrożenia.

A już myślałem, że Rude czegoś dowiedział się o I lidze.

s1mone 02.03.2024 18:23

Boże, ale męki w tym meczu - Odra autobus + kontry, my niemrawo i niedokładnie w kluczowych momentach.

Najsłabszy w 1 połowie Goku, najlepsi Duda i Carbo.

Rodado zwichrowany celownik. Strasznie niechlujnie gramy i za wolno. Tutaj pierwszy gol zamknie mecz imo.

Dodam też, że coś ta teoria Markusa o Ratonie jako gościu, któremu piłka po piątce nie lata się nie klei. W 20któreś minucie rzut z autu do środka piątki (to taka sytuacja w której Markus udowadnia słabość Brody, a ja uważam, że tam za gęsto było od piłkarzy Odry, żeby wyjść), Po 40 minucie rzut rożny i tu już piłka wzdłuż linii piątego metra i tu już bym się przyczepił, że powinien wyjść. Jedno wybite dośrodkowanie i znowu pod nogi przeciwnika.... dobrze, że tamten chybił. Od takich wybić, wolę ich brak bo znowu się smrodu narobiło. Czekamy na drugą połowę.

Stelio 02.03.2024 18:24

1 połowa zgodnie z planem dla Odry, zresztą tak jak z każdą drużyna z tej ligi. Dać się naszym magikom wypodowac w poprzek boiska i szukać okazji. I myślę że ja znajdą w 2 połowie.

FraMat 02.03.2024 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris Dee (Post 1617279)
Po pierwszej połowie 71% posiadania piłki i 0 celnych strzałów.

Strzały celne były, tylko zostały albo zblokowane, albo dostały rykoszetu od kolana, pleców, stopy obrońców.(niepotrzebne skreślić).
Tak, że taka statystyka jest g.. warta.

RAPH 02.03.2024 18:34

Panowie na następny trening trzeba by przywieźć i zaparkować ze dwa autobusy na pole karne i ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć.....

s1mone 02.03.2024 18:46

Przewrotna jest piłka, najsłabszy na boisku Goku, który zawsze musi sobie piłkę 5 razy poprawić do strzału - oddaje wreszcie strzał z pierwszej piłki - strzał dodam w sam środek bramki - rykoszet i bramka :)

Zaraz potem niedokładne podanie Krzyżana, kolejny rykoszet, burdel bury i kocury w polu karnym i prowadzimy 2:0.

Teraz Odra się musi odsłonić, tu może paść wysoki wynik.

/edit :

A Raton jest Ratonem. Najpierw świetna obrona strzału głową po dośrodkowaniu, a na koniec powtórzył akcję, którą odwalił z Satrustegui'm - tylko, że tym razem wypiąstkował głowę Din Suli.... pytanie czy będzie karny :D Oczekiwanie... :) i karny.... Chłop się nie zmieni :D

2 : 1 i nerwówka.... Raton rzucił przeciwnikowi koło ratunkowe....

Kris Dee 02.03.2024 19:28

W....iają mnie takie karne z dupy

KOALIK 02.03.2024 19:31

Raton to stan umysłu.

Powinien oddać koszulkę, sprzęt, ubrać się i opuścić Wisłę raz na zawsze.

pepe72 02.03.2024 19:32

2 zwycięstwa z 11.
Potrzeba jeszcze 9 i mamy 12 kolejek do końca.

Gratulacje chłopaki!

Patryko 02.03.2024 19:34

Są 3 punkty, do momentu zmian pełna dominacja na boisku.

Co do zmienników, to Olejarka to jakieś kompletne nieporozumienie, zepsuł chyba wszystkie piłki jakie dostał.

Teraz czas na regenerację i solidne przygotowanie do chyba najważniejszego meczu tej rundy.

Chorynatrzykolory 02.03.2024 19:36

Niepotrzebne nerwy w meczu przez Ratona..on jest tragiczny.jak przy takim wyjściu można tak nie trafić w piłkę z wypiastkowaniem , zajebał ręką w twarz piłkarzowi przeciwnej drużyny..jak nie potrafi to niech nie wychodzi w ogóle na przedpole.. jak zagramy w barazach a nie bezpośrednio to nam bramkarz zawali sezon..

pepe72 02.03.2024 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1617291)
Są 3 punkty, do momentu zmian pełna dominacja na boisku.

Co do zmienników, to Olejarka to jakieś kompletne nieporozumienie, zepsuł chyba wszystkie piłki jakie dostał.

Teraz czas na regenerację i solidne przygotowanie do chyba najważniejszego meczu tej rundy.

W tej rundzie nie ma "najważniejszego meczu".
Trzeba wygrać 9, więc kolejne 9 jest najważniejsze.

wolfy 02.03.2024 19:39

Karherop, FraMat, Jaroo1, MaLk - i co pajace? Nadal nie widać różnicy, co?

Statystyka punktów z trzech meczy:
Sobolewski: 0.33 pkt na mecz
Rude: 2 pkt na mecz

No nie widać różnicy, ni chuja.

@Patryko - myślę że kilka osób się zamknie z tym Olejarką który jest po prostu do dupy. Karherop go chciał za Alfaro :haha:
To już Kutwa miał więcej dobrych zagrań.

AgresywnyChomik 02.03.2024 19:39

Jedyne co mi się nie podobalo to organizacja gry w obronie po strzeleniu 2 bramki. Odra się otworzyla i potrafila coś wykreować.

P.s. Ten autobus zaparkowany przez pierwsze 50 minut w polu karnym OO to Sindbad byl?

ciacho 02.03.2024 19:39

Nie będzie żadnego awansu z miejsc 1-2. Nie da się w nieskończoność jechać na takim farcie. Po drugiej bramce zamista ich dobić to zaczeła się rozpaczliwa obrona, nawet pół akcji nie zrobiliśmy.

Drozd 02.03.2024 19:41

A dlaczego to Raton faulował, a nie tamten? Ani jeden ani drugi nie dotknęli piłki. Kidy bramkarz mija się z piłką przy wrzutce, zawsze kogoś dotyka i to od dzisiaj mają być karne? Zaczyna się kręcenie. Po bramce dla Odry Sobczak dwa razy był faulowany, a ten gwiżdże w drugą stronę.

Mam nadzieję że to drużynie uświadomi jak to wszystko będzie wyglądało.

FraMat 02.03.2024 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1617294)

Co? Znowu Asperger ci się odnowił?
Naprawdę nie możesz rozmawiać nie obrażając innych?

Co do meritum: naprawdę widzisz jakąś znaczącą różnicę w grze?
W rozwiązywaniu ataku pozycyjnego, gdzie nasze dwa gole to obcinki obrońców Odry?
Oczywiście, cieszę się ze zwycięstwa i punktów, ale w II połowie Odra pokazała, że nadal jesteśmy słabi.

Mając niecałe 40% posiadania piłki stworzyła o wiele więcej groźnych sytuacji niż my.
Naprawdę: tak ze Stalą jak i dzisiaj z Odrą mieliśmy dużo szczęścia - dwie bramki z dupy, a w końcówce obrona Częstochowy.

Szneka 02.03.2024 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1617297)
A dlaczego to Raton faulował, a nie tamten? Ani jeden ani drugi nie dotknęli piłki. Kidy bramkarz mija się z piłką przy wrzutce, zawsze kogoś dotyka i to od dzisiaj mają być karne? Zaczyna się kręcenie. Po bramce dla Odry Sobczak dwa razy był faulowany, a ten gwiżdże w drugą stronę.

Kiedyś graliśmy z Koroną. Ich bramkarz Sokół- taki niespełniony talent, gdzieś tam na ławce w Anglii siedział- wyszedł do piłki i zamiast w piłkę to piąchę sprzedał naszemu. Też był karny

AgresywnyChomik 02.03.2024 19:44

Cytat:

Nagonka narkecona przez Widzew, sedziowie beda sie bać i stykowe stuacje pójdą w druga strone (czytaj przeciw nam).

Raton faktycznie zjebal z tym piastkowaniem ale co tez wyciągnął to jego.

FraMat 02.03.2024 19:44

Cytat:

@Patryko - myślę że kilka osób się zamknie z tym Olejarką który jest po prostu do dupy. Karherop go chciał za Alfaro :haha:

Olejarka chyba wrócił po kontuzji?

Markus 02.03.2024 19:46

Cytat:

Statystyka punktów z trzech meczy:
Sobolewski: 0.33 pkt na mecz
Rude: 2 pkt na mecz

No nie widać różnicy, ni chuja.

Ja czekam aż Jaroo1 zacznie znów pisać, że zatrudnienie Rude to był strzał w kolano.:evil::rotfl:

Gra nie była zbyt dobra, ale dopóki środkowi pomocnicy mieli siły i nie pojawił się na boisku Olejarka, kontrolowaliśmy grę. Jednak zaraz po wyjściu Dawida zaczęliśmy grać de facto w dziesiątkę, bo to co on wyprawiał w tym meczu, notując prawie same złe zagrania, to był jakiś dramat.

RAPH 02.03.2024 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1617296)
Nie będzie żadnego awansu z miejsc 1-2. Nie da się w nieskończoność jechać na takim farcie. Po drugiej bramce zamista ich dobić to zaczeła się rozpaczliwa obrona, nawet pół akcji nie zrobiliśmy.

A ja bym chętnie wygrał resztę po 2:1 i kiepskiej grze....Lepiej narzekać na grę niż na wynik...

Jaroo1 02.03.2024 19:48

Cytat:

Wolfy ty szmaciarzu, przecież Sobol rok temu tej porze to miał średnią pkt 3.0. I tak aż w 7 meczach pod rząd :D

redrum 02.03.2024 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1617295)
P.s. Ten autobus zaparkowany przez pierwsze 50 minut w polu karnym OO to Sindbad byl?

SzwagrOPOLE ;)

ciacho 02.03.2024 19:49

Cytat:

Może dlatego, że tamtem wyskoczył pionowo w górę, a Raton wpadł w niego?

Skawa Wadowice 02.03.2024 19:50

Są 3 pkt trzeba sie cieszyc. Dawniej nie przepychalismy takich meczow. Rude przywiozl talizman z Kostaryki

Trzeba punktowac takich pasterzy i wybic im gre o awans. Polska Ekstraklasa nie potrzebuje wiecej takich druzyn. Niech sobie wykoncza ten stadion, zeby wstydu nie bylo.

RAPH 02.03.2024 19:50

Czy ja dobrze widzę że Arka w terminarzu dostaje dobrze wybiegane drużyny po nas??

ciacho 02.03.2024 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAPH (Post 1617304)
A ja bym chętnie wygrał resztę po 2:1 i kiepskiej grze....Lepiej narzekać na grę niż na wynik...

Ja też, tylko problem w tym ze to niemozliwe.

Patryko 02.03.2024 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1617303)
Jednak zaraz po wyjściu Dawida zaczęliśmy grać de facto w dziesiątkę, bo to co on wyprawiał w tym meczu, notując prawie same złe zagrania, to był jakiś dramat.

Generalnie nie wyobrażam sobie jego szybkiego powrotu na boisko po dzisiejszym "występie", chyba że dotknie nas jakaś plaga kontuzji. Mecz był pod naszą całkowitą kontrolą do momentu zmiany Olejarki. Od tego momentu przegrywaliśmy większość piłek w środku i robił się z tego po prostu smród. Rude na bank to zauważył i pewnie to skoryguje.

DysoN 02.03.2024 19:53

Ja dodam ze kolejny raz nie mogę patrzeć na to co prezentuje Alfaro. Zdaje sobie sprawe ze na to skrzydlo nie ma zbyt wiele lepszych opcji i Baena nas nie zbawi ale to jest chyba najgorzej obsadzona pozycja w tym zespole.
Krzyzanowski tez dzisiaj mnie czesto irytowal nieudanymi zagraniami, za duzo kombinowal pod presja i bylo z tego niepotrzebne ryzyko.

Mecz wygralismy zasluzenie. Kondycyjnie tez nie bylo dramatu, czego sie troche dzisiaj obawialem.

doktor granat 02.03.2024 19:55

Uff.. 3 lub 4 pkt do miejsca 2.
Aby do piątku.

Drozd 02.03.2024 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chorynatrzykolory (Post 1617292)
Niepotrzebne nerwy w meczu przez Ratona..on jest tragiczny.jak przy takim wyjściu można tak nie trafić w piłkę z wypiastkowaniem , zajebał ręką w twarz piłkarzowi przeciwnej drużyny..jak nie potrafi to niech nie wychodzi w ogóle na przedpole.. jak zagramy w barazach a nie bezpośrednio to nam bramkarz zawali sezon..

Czym? Ręką? Niewidomy jesteś tak jak sędzia? Zderzyli się w walce o piłkę. Raton nie wykonał żadnego ruchu ręką w jego stronę. Więc przestań bredzić tylko po to żeby się móc przyp.... do Ratona. Który w każdym meczu pokazuje, że Broda jak się wyleczy to nie powącha placu, bo jest o klasę słabszy. Raton dzisiaj złapał strzał który broni bardzo niewielu bramkarzy i należą mu się gratulacje, a nie przyp... się własnych kibiców.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1617300)
Kiedyś graliśmy z Koroną. Ich bramkarz Sokół- taki niespełniony talent, gdzieś tam na ławce w Anglii siedział- wyszedł do piłki i zamiast w piłkę to piąchę sprzedał naszemu. Też był karny

A to nasz sprzedał tamtemu piąchę? Wszyscy oślepliście? Był ruch ręki w stronę głowy? No nie. Zderzyli się w wyskoku, a że głowa chłopa z odry była na wysokości pachy Ratona to uderzył głową w ramię Ratona i tyle. Żaden karny to tamten wdupczył się w naszego bramkarza przeszkadzając mu w interwencji w polu bramkowym. Przez to Raton nie trafił w piłkę :).

Szneka 02.03.2024 19:55

Panowie co się dzieje z Tokarczykiem? Był na obozach, grał w sparingach a nawet na ławę się nie łapie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl