Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Mistrzostwa Wisły o tytuł znafcy internetowego (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10964)

MaLk 14.02.2024 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BCGorlice (Post 1615806)
Zgodnie z modelem sztucznej inteligencji opartym na transfermarkt trener Rude te baraże przegra (dotychczas trafność przegranych przez niego baraży wynosi 3/3).

Popełniłeś tutaj klasyczny błąd. Tak, wiem, ze w normalnym świecie taka powtarzalność sugeruje element przyczynowości. Ale to nie jest nasze myślenie oparte na danych.

Nasze nowatorskie podejście do zarządzania każe zakładać, że każdy potrafi uczyć się na błędach, a więc im bardziej komuś nie wychodzi, tym większej wiedzy nabywa i tym większe prawdopodobieństwo, że następnym razem mu wyjdzie.

Dlatego czekaliśmy tak długo aż wreszcie Sobolewskiemu "odpali" i dlatego zapewne algorytm dał największe szanse temu, kto przegrał wszystkie swoje baraże.

Probabilistyka to jest nauka. I ona mówi, że skoro prawdopodobieństwo wygrania pojedynczego barażu wynosi 50% (albo się wygra, albo nie), to przeciętnie liczba wygranych w większej próbce będzie wynosiła mniej więcej połowę rozegranych baraży. Ergo, absolutnie mylą się ci, którzy uważają, że im większe ktoś ma doświadczenie w wygrywaniu baraży, to zwiększa to jego szanse na wygranie kolejnego barażu. Jest dokładnie odwrotnie - jego szanse na wygranie kolejnego barażu maleją z każdą wygraną! Natomiast wiadomo, że ten, który wszystkie przegrał (im więcej, tym lepiej), ma coraz większe szanse na to, że tym razem wygra. Rachunek prawdopodobieństwa się kłania!

krysztal 15.02.2024 12:20

Obaj nie bierzecie pod uwagę LLP czyli dla mniej kumatych Logiki Lig Polskich

wolfy 15.02.2024 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1615817)
Obaj nie bierzecie pod uwagę LLP czyli dla mniej kumatych Logiki Lig Polskich

To też działa na korzyść Rude. Przegrał wszystkie baraże do tej pory - na logikę to w pierwszej lidze jest faworytem do awansu przez baraże. Bo to bez sensu.

masada 15.02.2024 13:05

27 pkt, 3 miejsce, awans

kasiarz 15.02.2024 13:35

1. 32
2. 2 miejsce
3. Zostanie

Gin 15.02.2024 14:24

27 , 3 miejsce. Baraże to loteria, ciezko coś wyrokować.

Jaroo1 18.02.2024 14:15

Podsumowanie typów:

1. Ile punktów zdobędzie Rude w 15 meczach?
2. Które miejsce zajmiemy?
a) Jak zagra w barażach to czy będzie awans?
3. Jak zostanie oceniona jego praca po tym półroczu?

Najpierw osoby, które wytypowały każde z pytań:

jaroo1:
1. 26 pkt
2. 3-4 miejsce a więc baraże
a) Nie przejdziemy baraży
3. Tu będzie ciężko rozstrzygnąć bo zaraz ktoś powie, że jak zagrał w barażach to nie jest źle jak na "akcję ratunkową". Moim zdaniem to będzie źle. Zrobi coś w stylu Sobola, niezła runda, nadzieje i klapa w barażach czyli jak dla mnie ocena negatywna bo celem jest awans i tylko on jest równoznaczny z oceną pozytywną.

As:
1 - 33
2 - Awans bezposredni (33 wystarczy bo wszyscy w tej lidze rozdaja punkty)
3 - zostanie bogiem Krakowa i okolic

Sylwus1988:
1. 25/27 punktów
2. baraże fartem i przegrana w nich
3. kolejna zmiana koncepcji i reset po naszemu

gpat:
1. max 13 punktów
2. ? - może jakiś strażak, jakimś cudem, uratuje baraże.
3. nie dotrwa na stanowisku do maja.

AgresywnyChomik:
1. 37
2. Bezposredni awans
3. Trener dekady, przedłużenie kontraktu.

KOALIK:
Wg propagandy Markusika:

1. 45 pkt, bilans bramkowy: 100:0.

2. Wygrana w cuglach pierwszej ligi i wygrana w Pucharze Polski.

3. Wisła zmieni nazwę stadionu po sezonie na: ,,Stadion imienia Alberta Rude". A sam Rude zostanie następcą Marka Jędraszewskiego na stanowisku namiestnika Watykanu w Krakowie.

pepe72:
1. 33
2. top2
3. dobrze

Karherop:
1. 27 pkt
2. 3-4 miejsce
3. Awans po barażach.
4. Będzie spora krytyka, ale kontrakt zostanie przedłużony.

Drozd:
1- 35 pkt
2 - 1-2 miejsce
3 - awans bezpośredni
4 - jaroo zostanie koronowany forumowym ekspertem.

leszekpw:
1 33-35 pkt
2. 1-2 miejsce
3. Awans bezpośredni
4. Kontrakt przedłużony

krysztal:
1. 15 pkt ale tylko w 10 meczach po których sam zrezygnuje
2. 1-2 miejsce po fantastycznym finiszu Jopa i komplecie punktów w 5 ostatnich meczach
3.Awans bezpośredni trenera strażaka-Jopa
4.W oczach kibiców ocena jednoznacznie negatywna,w oczach Kobry trener jakiego w Wiśle nie było tylko wyników nie miał

Patryko:
1. ~20 punktów
2. baraże z 5-6 miejsca
3. przegrana w finale baraży
4. raczej nie będzie sytuacji podobnej do tej z Sobolem - Rude nie dostanie w nagrodę za zawalenie awansu kolejnej rundy

kowalkowskij:
1. 29
2. Porażka w barażach
3. Przedłużenie kontraktu, druga szansa

tedyy:
1Powyżej 35 pkt
2- miejsce 1-2
Awans czyli przedłużenie kontraktu

swiety37:
1. 37pkt
2. 3 miejsce i awans po barażach.
3. Trener zostaje.

Mixu:
1. 29
2. bezpośredni awans
3. w barażach jeśli zagramy to nie wygramy bo ponownie się zesramy
4. pozytywnie, da nadzieje na utrzymanie się w ekstraklasie.

Watts:
1. 27
2. baraże z 3. miejsca
3. odpadniemy w barażu
4. zostanie dla ciągłości "projektu", ewentualnie z braku kasy albo po słabym starcie sezonu 24/25 go pożegnamy

sandomingo:
25 punktów bilans 7-4-4
5 miejsce
Porażka w finale baraży
Jerry1986 wraz z algorytmem przedlĂšża kontrakt z Rude

hawaiisurfer:
1. 37 pkt.
2. 1 miejsce
3. Bóg trenerki

WildDog:

1. 28 pkt.
2. awans bezposredni
3. trener zostaje i w nastepnym sezonie top 8 dla jaj nazxanej EXTRAKLASY.

BCGorlice:
1. 27 punktów
2. miejsca 3-6
3. przegramy baraże
4. pozostanie trenera zależy od czynników od klubu niezależnych

kasiarz:
1. 32
2. 2 miejsce
3. Zostanie

Niekompletne typy:

piotrek1803:
26 pkt
5 msce
brak awansu

Ogryzek:
Obstawiam 2 miejsce i awans bezpośredni

doktor granat:
1. 31 pkt
2. miejsce 2 - awans

RybaTs:
1.34 pkt
2. 1 miejsce awans

s1mone:
32 punkty
Walka o awans do ostatniej kolejki
Jeśli awans to bezpośrednio, jeśli baraze to wtopa.

CMSNero:
1 miejsce , 8pt przewagi

Skawa Wadowice:
1. 29 pkt
2. miejsce 2

fansorina:
35 punktów,
Awans bez barażów.
Rodado królem strzelców.

ciacho:
33 pkt.
2 miejsce

wiesniak842:
26pkt.
3 miejsce
Wyjebka w barazach.

masada:
27 pkt, 3 miejsce, awans

Gin:
27 , 3 miejsce. Baraże to loteria, ciezko coś wyrokować.

wiesniak842 07.04.2024 14:27

Podbijam:D

Jaroo1 07.04.2024 14:33

Już nie ma co podbijać. Wszystko w jednym poście zebrałem, na koniec sezonu podsumuję. Póki co trochę się wstydzę, ze napisałem iż tak dużo pkt zdobędzie Rude :( Ale byli też lepsi ode mnie w typowaniu :D

doktor granat 07.04.2024 14:36

Wszyscy (w tym ja) którzy typowali 1-2 miejsce już na co najmniej 90 procent niestety nie trafili.
Jak dotąd jest 10pkt, zakładając, że wygra wszystko do końca to może być max 34 pkt.

Jaroo1 07.04.2024 14:42

No czyli Ci co obstawiali okolo 30 pkt też już mogą powoli się wykreślać z listy tych co trafili. Sa tacy co obstawiali 35 i więcej więc już na pewno nie trafią. Licząc po średniej 1,43/mecz to będziemy mieli 21 pkt zdobytych na koniec. Mało kto ogóle tak pesymistycznie stawiał, ale niektórzy stawiali więc zobaczymy.
Walka co raz bardziej zacięta. Chociaż w tym temacie.

Karherop 07.04.2024 22:28

Ludzie z okolic 30 pkt jeszcze mogą swój wynik wykrecic.

Obstawiałem 27 pkt, mamy 10, brakuje 17 czyli bilansu w ostatnich 8 spotkaniach 5-2-1. Podobnie jak w statystycznym, wychodzi jak byk 4 miejsce. Mało prawdopodobne, ale wciąż z szansami.

Karherop 07.05.2024 08:12

Rude dotychczas osiągnął 19 pkt /36 pkt

Wynik końcowy będzie oscylował w granicach 19-28 pkt

Pozostało w swoich typach 12 z 34 osób biorących udział w zabawie

Jaroo1 26 pkt
Sylwus1988 25/27
Karherop 27
Patryko 20
Watts 27
Sandomingo 25
Wildog 28
BCGorlice 27
Piotrek 1083 26
Wieśniak 842 26
Zasada 27
Gin 27

Teoretycznie wynik 27 pkt jest wykluczony matematycznie, ale +/- 1 pkt to będzie dla wielu i tak bardzo trafne typowanie. O ile wywalczymy te 7 lub 9 pkt w 3 meczach

Patryko 07.05.2024 08:15

Patrząc na kalendarz i na mój typ... nie chcę wygrać w tym konkursie :|

Karherop 07.05.2024 10:30

Zdecydowanie życzę zwycięstwa Wildogowi, choć typuje że to twórca tematu trafi z wynikami w 100%, przynajmniej tymi punktowymi

doktor granat 07.05.2024 10:52

Stawiam w tym momencie na wygraną Panów: Jaroo1 & Piotrek1083 & Wieśniak842.
A w bardziej pesymistycznej wersji (porażka z GKS) na sandomingo.
Mam nadzieję, że gorzej punktowo nie będzie.

Chcę też podkreślić, że KOALIK wykazał się wielką intuicją i jako jedyny wytypował zdobycie PP... :D:D:D Inna sprawa, że nie było tu pytania o PP.

fansorina 07.05.2024 10:59

Ale dorąbałem z tymi 35 punktami, wstyd ������

sandomingo 07.05.2024 11:09

Wszystko wskazuje na to, że mimo mojego pesymistycznego podejścia i tak przeszacuję dorobek drużyny Rude...

To tylko pokazuje, jak fatalna była w wykonaniu Wisły ta wiosna.

krysztal 07.05.2024 11:14

Na swoją obronę powiem,że trafiłem z wynikiem punktowym po 10 kolejkach tylko trener kurczowo trzyma się stołka :D

Karherop 07.05.2024 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1622682)
Wszystko wskazuje na to, że mimo mojego pesymistycznego podejścia i tak przeszacuję dorobek drużyny Rude...

Jeśli pesymiści przeszacowali to co mają powiedzieć "optymisci", ale najzwyczajniej w swiecie większość (wolfy, Markus) się tutaj nie wypowiedziała - a szkoda.

Fajnie byłoby to powtorzyc przed kolejnym sezonem, byle by doszło do niedoszacowania, a nie przeszacowania....

Jaroo1 07.05.2024 21:09

Cytat:

Ja też jestem w szoku, ze tak cienko nam idzie bo typowałem tak raczej na niekorzyść Rude. Myślałem, że po cienkim Sobolu, aż tak chujowo jak jest, być nie może.

Cytat:

Na swoją obronę powiem,że trafiłem z wynikiem punktowym po 10 kolejkach tylko trener kurczowo trzyma się stołka
Gdyby nie dobra gra w PP, to być może Rude by uciekł po tych 10 kolejkach. Tym bardziej po wygranej w pucharze zostanie bo nawet w przypadku braku awansu można grzać się w blasku pucharu, mówić o sukcesie, szykować się do LE i rzekomej gry o awans do ekstraklasy za rok.

Jaroo1 11.05.2024 20:13

Kolejna kolejka i kolejne rozstrzygnięcia w naszej zabawie. Byłem pesymistą ale i tak typowałem optymistycznie, jak na swoje przekonania. Szacun dla Was ultra realisto-pesymiści, że się znacie lepiej ode mnie i typowaliście lepiej. Chociaż i tak się uja znacie bo wątpię w te 25 pkt do których nadal możemy dobić, także większość z Was realisto-pesymistów i tak gówno wie o Wiśle i piłce :D

A no tak se ironizuje z tego w....ienia.

Karherop 11.05.2024 20:17

Pozostało w swoich typach 3 z 34 osób biorących udział w zabawie

Sylwus1988 25/27
Patryko 20
Sandomingo 25

Chciałbym żeby wygrał Sandomingo, ale bliżej jednak wyniku Patryko

Patryko 19.05.2024 11:57

Czyli jak wygram, to dostaję w nagrodę posadę dyrektora sportowego?

sandomingo 19.05.2024 20:02

Już wygrałeś.
Swoją drogą sam fakt że nawet ja przestrzeliłem tak mocno z wynikiem Wisły pokazuje jak tragiczna była ta runda

Jaroo1 19.05.2024 20:26

Ja jak typowałem to z takiego klucza, że gorzej od Sobola ani od swoich zdobyczy pkt w Kostaryce (porównywalna liga do naszej I i porównywalny klub co do potencjału na daną ligę) Rude nie zejdzie. Jak się okazało I liga i patologiczna Wisła brutalnie zweryfikowała analityka. Co klub to gorsze wyniki, co mniejsza przewaga klubu x w danej lidze nad innymi, to wyniki gorsze.

Karherop 20.05.2024 07:41

Patryko, gratulacje.

Rude swoimi 19/42 pkt dokonał wręcz niemożliwego.

Jeszcze w momencie zatrudniania mówiłem, że jeśli już mieli zatrudniać Rude to mogli od razu na starcie sezonu, ale nie w tak kluczowym momencie.

Po prawdzie to gdyby tak było to trwała by właśnie desperacka walka o miejsca 10-14

sandomingo 20.05.2024 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624161)
Patryko, gratulacje.

Rude swoimi 19/42 pkt dokonał wręcz niemożliwego.

Jeszcze w momencie zatrudniania mówiłem, że jeśli już mieli zatrudniać Rude to mogli od razu na starcie sezonu, ale nie w tak kluczowym momencie.

Po prawdzie to gdyby tak było to trwała by właśnie desperacka walka o miejsca 10-14

Jechałem po Sobolence jak po burej suce.
Ale serio, Rude mógłby spuścić Wisłę z 1 ligi. Niebywały kasztan.

wiesniak842 20.05.2024 08:21

Najlepsze kasztany na placu Pigalle. Alfons z Kostaryki. Dziwnie sie to wszystko laczy.

bódyń 20.05.2024 11:25

Rude ma srednia 1.34. Gwarantuje to utrzymanie:)

Jaroo1 20.05.2024 12:15

Ale liczysz średnią wraz z okresem efektu nowej miotły czyli czasu do przerwy reprezentacyjnej. Sobol tez ogólnie miał średnią z 2 sezonów 1,70 coś, dzięki tej serii 7 wygranych pod rząd. A z sezonu tego miał 1,45 bodajże. Tak, tak markus, drozd, wolfy, lesiu, Pan Wielki Trener i Analityk w jednym Albert Rude ma gorszą średnią niż schyłkowy Sobol

Wolfy po meczu z Odrą 2 marca:
Cytat:

Karherop, FraMat, Jaroo1, MaLk - i co pajace? Nadal nie widać różnicy, co? Statystyka punktów z trzech meczy: Sobolewski: 0.33 pkt na mecz Rude: 2 pkt na mecz No nie widać różnicy, ni chuja.
Markus, 2 marca po 3 meczach Rudego:
Cytat:

Można zauważyć, że generalnie wszyscy młodzi prezentują się lepiej niż jesienią i robią jakieś postępy, nie tylko Duda. Krzyżanowski i Kutwa coraz lepiej reagują. Wyjątkiem Olejarka. Praca z Rude i jego zajęcia taktyczne bardzo im służą.
Przepraszam za dygresję. Wracając do tematu.
Rude od momentu po meczach repry. Bilans 2-3-4. 9 meczów 9 pkt. Średnia iście Brzęczkowa ale z EKSTRAKLASY!!! z ekstraklasy gdzie Wisła miała w porównaniu do ligi słaby skład, nie tak wielki budżet jak najlepsi, nie tak duży budżet płacowy jak najlepsi. Wtedy byliśmy średniakiem ekstraklasy. Rude z drużyna w I lidze, z czołową drużyną pod względem budżetu, płac itd dokonał niemożliwego. Średnia 1,0 pkt na mecz. Chwała mu za to bo pisze historie na naszych oczach. Ale wygrana z Termalicą da 1,2 pkt na mecz średnio.

Karherop 20.05.2024 12:54

Excepted points było zapewne z 36. Wszystko można logicznie wytłumaczyć.

Karherop 26.05.2024 21:11

To jeszcze oficjalnie Patryko - gratulujemy, 20 pkt przy 19 faktycznie zdobytych po przez Rude jest niesamowicie trafnym wynikiem. Myślę że nawet AI nie mogłaby takiego wyniku wymyślić. Tobie się udało.

Nikt nie typował tak niewielu punktów, dwie osoby typowaly mniejsza ilośc, ale ze to że Rude odejdzie w trakcie rundy i ktoś jeszcze będzie to ratował, więc nie można tego zaliczyć.

Patryko 26.05.2024 21:19

Pomyliłem się rzeczywiście niewiele, ale niestety nawet 20 zdobytych punktów nie dałoby baraży, które obstawiałem. W tym roku poprzeczka była zawieszona nieco wyżej, a dokładnie o 2 punkty.

Natomiast co do punktu 4 mojego posta myślę, że sprawa jest otwarta i może JK w końcu pójdzie po rozum do głowy i zatrudni kogoś z kwalifikacjami.

Jaroo1 27.05.2024 17:44

Konkurs podsumowali już inni. Gratuluję Patryko. Pytanie 4 czy Rude zostanie jest nadal aktualne ale było ono bardziej w formie zabawy niż jakiegoś obstawiania bo jak wiadomo nawet po takiej klapie Jaro może z bananem na ustach zostawić parodystę.

Myślę, że blisko wygranej mógł być też krysztal gdyby nie PP to pewnie była opcja, że Rude sam stąd wypieprzy po kompromitacji w pierwszych 10 meczach.

Pytania 2-3 zaskoczyły wszystkich. Rude odjebał taką szopkę, której nikt się nie spodziewał a brak chociażby jednej wygranej w 3 ostatnich meczach wyrzucił nas daleko poza top6. Można poczytać typy wszystkich, fajne pokazuje to skalę kompromitacji Rudego, Królewskiego i Wisły bo nikt nie myslał, że pozbywając się Sobola, z klubu lekko zakładając top6, staniemy się w przeciągu 3 miesięcy średniakiej I LIGI!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl