![]() |
sraliscie sie o ta lechie a to tacy sami parodysci i przereklamowani kolosi jak my - ogolnie zreszta jak cala ta liga - kto by ta lige nie wygtral i tak skonczy jak 3 hegemonow z poprzedniego sezonu - ruch - lks- puszcza - po prostu dla kazdych po.......ek z tego sezonu 1 ligi - jak i z poprzedniego - NIE DLA PSA KIELBASA , LESZCZYKI
|
Cytat:
Czy to pozytywna dla nas sytuacja? |
"Wszystkie wskaźniki mówiące o atakowaniu w Wiśle są na najwyższym poziomie. Jest tylko kwestia wykorzystania z zimną krwią"
A już zaczynałem sie martwić. |
Cytat:
Ale świadomie chcemy dalej tkwić w tej patologii. |
Drużyna, która jawnie mówi, że walczy o awans obecnie na 15 meczów na 5 zwycięstw!
Rozumiecie? 5! Pogrążą nas wpadki Sobolenki z wielkimi firmami jak Sosnowiec, Głogów, Rzeszów. Ten gośc w drużynie która chce robić awans powinien być wyjebany na już. Jarek chłlopie miej te jaja, chcesz awansu to zmieniaj tego trenera bo to jest dramat. Co do meczu to Baena umie tylko jedno. Puść piłke przed siebie, zamknij oczy i dorzuć. Śmieszne było to jak w końcowce zablokował obronca Lechii mu droge i nie wiedzial co zrobic Remis szanuje, ciezki teren. |
Cytat:
Bo Dudusia człapaka na ławie posadzi? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To, że zszedł Rodado, a Goku grał do końca to dowód na brak pojęcia Sobolewskiego. |
Ja nie jestem teenerem ale Goku na lewym skrzydle to taki se pomysl....
|
Cytat:
Goku powinien grać na swojej nominalnej pozycji, tak jak zawsze grywał: na środku jako ofensywny pomocnik, a nie gdzieś na lewym skrzydle, bo tak sobie wymyślił Sobolewski. Podobnie Olejarka. Alfaro powinien cały czas grać jako lewy pomocnik lub lewoskrzydłowy, bo to jest dla niego optymalna pozycja i tam sobie radzi najlepiej. Villar tylko prawa strona, a nie lewa. Rodado na szpicy, a nie w roli ofensywnego pomocnika. Natomiast Sobczaka w ogóle w tym klubie nie powinno być. Do dziś nie rozumiem, dlaczego Sobolewski uparł się zrobić z Tachiego defensywnego pomocnika, zamiast normalnie wykorzystywać go na środku obrony. Gdyby w minionym sezonie zrobił tam mniej błędów niż Colley czy Łasicki, mielibyśmy awans i bylibyśmy teraz w zupełnie innym miejscu. Zamiast tego mamy autorskie pomysły Sobolewskiego nadające się tylko do kosza i niszczące drużynę. Brawo. |
Bo on rozwija zawodnikow. Teraz juz wiesz :)
|
Sobolewski po prostu dostrzega rzeczy, których zwykli śmiertelnicy nie widzą.
|
Sobol gra va baque, pewnie razem z Jarkiem uknuli taki plan, że w końcu Wisła zacznie wygrywać więc jak zamiesza pozycjami i te wygrane przyjdą, to wtedy udowodni sobie i wszystkim jak się zna na taktyce, na zawodnikach itd.
|
Zastanawia mnie, czy nasze taktyczne ustawienie przy rzutach rożnych (10 naszych na 5-6m i pozostawienie wolnej przestrzeni dla 2-3 przeciwników na 12-15m) to przejaw geniuszu "trenera" czy zwykła niemoc umysłowa sprowadzanych kopaczy. Bo byc może znamy kryterium wg którego kontraktujemy "zawodników"...
|
Odpowiedź jest prosta. 6 naszych kryje przy rogach powietrze, trzech kolejnych kryje zawodników i jak ci kryci zawodnicy wbiegną do przodu to nasi kryjący biegną za nimi i 9 naszych ląduje na 6 metrze a przed szesnastką nie ma nikogo.
To nie żaden przypadek, tylko geniusz naszego sztabu i trenera Sobolewskiego. |
Kikuś Galactico w zimie sprowadzi jeszcze kilku Hiszpanów.
Burdel hiszpański w najlepsze. |
Cytat:
Jakbyśmy mieli trenera to wszystko mogłoby się ułożyć inaczej-lepiej. Ale nie mamy. |
A możecie nie cytować tego debila? Nie po to się włącza ignor, żebyście go wpuszczali tylnymi drzwiami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie wkleilem tabeli przed meczem , to wklajam po
https://i.ibb.co/w4pjwvG/ttt.png jak widać okopalismy sie w środku tabeli |
7 punktów do lidera, 8 (de facto 9) punktów do spadku.
Gratulacje panowie: Królewski, Ramirez, Sobolewski oraz piłkarze. Dokładnie w tej kolejności. |
Cytat:
Jaki mamy z nich pożytek? Jeśli faktycznie sami Hiszpanie uważają że jest ich za dużo w zespole, to nie wiem czemu Markus ciągnie brniesz w swoją retorykę. Te zachwyty nad hiszpańskim wyszkoleniem niczym się nie różnią od zachwytami JK z wysokiego xG. Żadnych punktów bonusowych to nie daje. |
Cytat:
Ale tak, zwalaj na Hiszpanów, za słaby materiał dla naszego geniusza trenerskiego. W końcu "on umie bardzo dużo", a Wy mu przecież wierzycie :D A ja Ci powiem prawdę: przy tym nieudaczniku to nieważne - Polacy, Hiszpanie czy Eskimosi. Grając ciągle po obwodzie od obrońców do skrzydłowych i z powrotem NIKT gola nie strzeli :D Większość strzeliliśmy z kontry, do tego nie trzeba trenera. Liczy się pierwsze podanie po przechwycie i odbiór, a tutaj akurat Hiszpanie błyszczą. Strach pomyśleć co by było jakbyśmy mieli skład Odry i tego bałwana na ławce... Także próba awansu bez trebera nie wypali, co za zaskoczenie - zwłaszcza dla Ciebie i pepe. Tańsi Hiszpanie sami nie wygrywają meczy tak często jak o wiele za drodzy (O CZYM PISAŁEM PRZED SEZONEM), potraciliśmy punkty z większością dołu tabeli - dalej idź w zaparte i nie przyznawaj się do błędu. Jakby byli Polacy, najlepiej młodzi to już by Sobolewski miał ze 12 punktów przewagi nad drugim miejscem :haha: Bezczelnie rżniesz głupa, oj bardzo... |
Cytat:
Rozumiem, że macie teraz używanie ale nawet nie ma jak trenera bronić. A zwłaszcza po tym co wkleiłem do "medialnego" tematu. |
Cytat:
Jaki kryzys, po czym ten kryzys? Mieliśmy jakąś serię zwycięstw, dobrej gry? To nie kryzys, to rezultat. P.S. W temacie meczowym. Nasz bałwan wymyślił krycie półstrefą - część kryje swojego, część wbiega w pole karne z rywalami. Lechia zostawiła piłkarza za linią pola karnego, oczywiście nikt go nie pokrył, wycofali do niego piłkę, oddał strzał. Powinien być gol. Taktyk. |
Cytat:
Nawet nie będę ciągnąć tego wątku, bo Wolfy jak zwykle już dosadnie i konkretnie Ci odpowiedział. Zgadzam się z Nim. Gdyby nie Hiszpanie, Wisła przy Sobolewskim oraz beznadziejnym sztabie legend i oderwanym od rzeczywistości właścicielu broniącym tych trenerskich nieudaczników być może już nawet w minionym sezonie spadłaby znów z ligi! To nie najlepszy element, który obecnie jest w Wiśle, Hiszpanie, stanowi główny problem, lecz najsłabszy, czyli właśnie sztab, beznadziejni polscy zawodnicy i obcokrajowcy Pasiecznego tacy jak Basha. Prościej tego napisać się już nie da. |
Cytat:
Między 5 a 12 kolejką wyglądało, że Sobol wyciągnął wnioski. Zwłaszcza jak się to porównuje do poprzedniego sezonu (też na wykresach). |
Cytat:
|
Jaki kryzys?Ludzie....A potem się dziwimy,że Kobra takie bzdury wygaduje.Jak ma nie wygadywać jak dalej widzi podatny grunt na swoje farmazony
|
Cytat:
W 8 była remis-wpadka z Chrobrym ale mimo remisu nie traciliśmy do 2 miejsca. |
Cytat:
|
My gramy takimi fazami, zarówno w meczu jak i na przestrzeni kilku kolejek. W meczu możemy się przez x minut męczyć żeby nagle zaskoczyć i strzelić kilka bramek, możemy też cały mecz się męczyć i nic nie pokazać, a za tydzień wygrać wysoko z kimś z czołówki czy dołu tabeli, w kolejnym tygodniu znowu nic nie pokazać i zremisować z druzynami ze strefy spadkowej, później możemy zagrać 2-3 lepsze mecze, zdobyć 7 pkt, a później zagrać 3 fatalne mecze i zdobyć 2 pkt oraz strzelić 1 bramkę. Może własnie teraz przyjdzie znowu jakiś lepszy okres i w 3 meczach będzie 7 pkt.
Generalnie umiemy wygrać z każdym i umiemy przegrać z każdym, zagrać lepiej i gorzej z każdym, dla nas się nie liczy czy to drużyna z 1 czy 18 miejsca. Także moja diagnoza jest od x lat ta sama - toksyczna atmosfera w klubie, brak mentalu = sinusoidalna forma, gdzie nie ma żadnych zależności, wygrywa się zo czołówką, traci z dołem, tamten sezon to z kolei ogrywanie każdego z dołu, a przegrywanie z każdym z czołówki. Jednym słowem, tragedia. Z taką drużyną, z taką formą to sobie możemy pomarzyć o czymkolwiek, kisimy się w środku tabeli polskiej I ligi i to mówi samo za siebie. |
Cytat:
Wysokie posiadanie piłki generowanie przez podania między obrońcami nie jest miarodajne. Podobnie jak "groźne ataki" polegające na wbieganiu pod pole karne bez możliwości strzału czy podania. Nie wiem czy to celowe działanie Sobolewskiego, ale gramy pod generowanie statystyk, nie zwycięstwo. |
Cytat:
|
Cytat:
W 5 wyraźnie przegraliśmy z Opolem (tak, w 10), a w 8 zremisowaliśmy u siebie ze słabeuszem, Chrobrym. W najlepszym wypadku okres czterech kolejek 5-8 można określić przeciętnym, a uznanie zanotowanych ówcześnie wyników (1 zwycięstwo z drużyną ówcześnie środka tabeli, 1 remis z wtedy silną drużyną, 1 remis ze słabeuszem wtedy i teraz, 1 przegrana z silną drużyną) za jakąkolwiek oznakę progresu świadczy tylko w jakiej d*pie jesteśmy i jak rozpaczliwie trzeba szukać plusów w drużynie pod wodzą Sobolewskiego. Realnie tak jak napisałem, jedynie w kolejkach 9-12 można było (o ile ktoś patrzył na suche wyniki) szukać światełka nadziei... która równie szybko zgasła w kolejnych meczach. |
Jak wspomnieli poprzednicy, obecna Wisła jest w stanie wygrać, jak i zaliczyć wtopę z każdą drużyną tej ligi (pomijam mecze jak z Arką, gdzie rywal po prostu nie robi absolutnie nic).
Mam nadzieję, że JK już teraz rozrysowuje sobie w kajecie kolejny sezon w I lidze, bo mam nieodparte uczucie, że po prostu nie awansujemy w tym sezonie. Może jakimś cudem doczołgamy się do baraży, gdzie dostaniemy łomot od każdej drużyny, która na ławce ma chociaż pół trenera, który ustawi ją pod nasz "styl". Jedyna nadzieja w tym, że Kiko w zimie znowu wyczaruje kolejnych, solidnych piłkarzy znikąd, którzy siłą rozpędu (jeszcze zanim złapią nasz rytm treningowy) po prostu zrobią różnicę i dadzą nam awans. W żadną długofalową zwyżkę formy, oraz utrzymanie jej na odpowiednim do awansu poziome, z tym sztabem już po prostu nie wierzę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl