![]() |
Niech Bieguś jak taki dobry wg niektorych tutaj, pokaże na co go stać i wybroni nam mecz. Jeśli chce wrocic do 1 jedenastki, nie ma lepszej okazji.
|
W naszej sytuacji gdzie regularnie dostajemy mokra szmata w pysk liczę jednak ze nie odpuścimy tak łatwo tego pucharu , szczególnie że nie gramy z potęga ekstraklasy tylko z klubem z tej samej ligi. Jeżeli prezesowi Lechi zależy ponoć bardzo mocno na wygranej to naszemu też powinno zależeć. Rotacja w składzie jest potrzebna oczywiście ale nie wymiana całej 11stki.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co powiedział Sobolewski w pucharze dostanie szansę ktoś nieoczywisty na pozycji młodzieżowca, typuje Tokarczyka, najlepszy nasz strzelec w rezerwach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Lasyk głównym. Wiemy czego się spodziewać :D
@Karherop - Sobolewski brzmiał jak gdyby chodziło o kogoś kto już grał. Tak więc Niewiadomski, Szywacz albo Talar. Biegański też jest chyba młodzieżowcem wg. zasad Esa? |
Dla mnie ten mecz mogą przegrać i 5:0, by w niedzielę wygrały choć z 1:0. Chciałbym zobaczyć rezerwowych, którzy będą zap.......ć, nogi nie odstawiać. Mój typ na ten mecz Biegański-Szot, Łasicki, Colley, Krzyżanowski- Sapała-Baena, Basha, Talar(Szywacz) Olejarka- Sobczak. Na rezerwie przede wszystkim zawodnicy ofensywni z podstawowego składu, żeby mogły podnieść jakość na końcówkę.
|
Cytat:
|
Ktoś wie czy poza polsat box go jest jakiś stream?
|
Badz czy jest ppv?
|
chyba nie ma
|
Jak będzie remis to dogrywka czy od razu karne?
|
bardzo ładnie, fajnie że ktoś w końcu strzela z dystansu
|
Bardzo ładnie, to Kamil Broda gra nogami.:)
|
Kopanina w pierwszej połowie straszna. Sobczak tragedia, fakt że wygrał kluczowy przy bramce pojedynek, Junca tragiczny, Broda wybicia nogami jak niepełnosprawny. Mało widoczny Talar, Alfaro widać, że nie ma z kim pograć. dowieźć te zwycięstwo i tyle.
|
To, co w pierwszej połowie pokazał Broda w grze nogami jasno wyjaśnia, dlaczego Sobolewski ciągle woli stawać na Ratona. W tym wypadku mu się nie dziwię, patrząc na postawę numeru dwa według Łaciaka.
Natomiast Baena może imponować szybkością biegu. Wydaje się zdecydowanie naszym najszybszym zawodnikiem, a być może w ogóle najszybszym piłkarzem całej pierwszej ligi, o największym przyspieszeniu na pierwszych metrach. To ma imponujące. Gdyby dołożył do tego jeszcze inne elementy, byłby gwiazdą... Na razie jednak nie dokłada, ale potencjał ma. |
co za widowisko :)
|
Jakby Fernandez nie strzelił drugiego, to nasze Asiory jeszcze by trzeciego karnego wyczarowały w te pięć doliczonych minut. Ja .......ę zamiast iść do domy to będą grać do jutra.
|
Wreszcie QRWA nasi pokazali jaja. Oby ten mecz był punktem zwrotnym w naszej grze i naszym położeniu. W dogrywkę weszliśmy na pełen qrwie i zabiegaliśmy Lechię.
Brawa dla drużyny. P.S Jak dla mnie mimo błędów to Krzyżanowski lepszy od Junci. |
Cytat:
Długa droga przed nim. Wypadł lepiej w ataku, ale w obronie to była katastrofa. |
Cytat:
|
Cytat:
Za to dla rezerwowych to był solidny sprawdzian. Na plus Olejarka, Talar, Sapała, Broda. Basha słabo. Krzyżanowski dramatycznie w obronie i bardzo dobrze w ataku. Łasickiemu brakuje gry głową. |
Do momentu wejscia od nich tych 4 grajkow i naszych podstawowych to ten mecz to słabizna.
Potem sie zaczęła jazda. Przycisnełi trochę, ale jak nasi już weszli do przodu to i my zaczęliśmy grać Dogrywka to Lechia została zjedzona i wysrana. To jak przygotowani są kondycyjnie to wyszło. Brawo. Wydaje mi się, że mamy lepszy skład niż Lechia. Lechia popełnia błąd taki jaki my popełnialiśmy. Wszystko grane przez Luisa. Krzyzanowski, Olejarka - chlopy koty. Trochę szkoda dogrywki, żeby nie odbiło się to w niedziele. |
Jak będą pokazywać taki charakter w każdym meczu, jak dziś w dogrywce, to będzie pękać 20 tysięcy na każdym meczu. Oby ich to mentalnie podbudowało, naprawdę dziś wrócili z dalekiej podróży i dali z siebie wszystko.
Z minusów: Sobczak to nawet nie jest pół Rodado. Broda super zmysł i refleks, słaba gra nogami. Colley może grać cały mecz zajebiście, a i tak zrobi jakiegoś karnego. |
Broda zasluguje na 1 sklad. Krzyzanowskiemu to jednak w obronie jeszcze dużo do Junci brakuje.
|
Cytat:
Carbo grał od 90min, Alfaro do 72min i na pół gwizdka, a Villar i Rodado od 71min. Jedynie może być problem z bokami obrony, bo raczej Eneko nie będzie jeszcze gotowy, a Szot z Krzyżanowskim trochę pograli. Colley jest czarny, więc nic mu nie będzie;) |
Tragedia byłoby odpaść po dogrywce czy karnych (znowu w pysk dla ich psychiki), ale piłkarze w końcu pokazali prawdziwa walkę i determinację. Nie spodziewałem się takiej dogrywki, po bądź co bądź średnim spotkaniu. Na pewno swoje zrobił Carbo - Pan Pilkarz.. Już nie ma co tęsknić za Igbekeme.
Po takich meczach, nawet z dogrywka szybciej się regeneruje. Uważam tez ze Sobolewski rozsądnie pomieszał składem. Jaroch, Uryga, Ratón, Duda, Goku będą w pełni wypoczęci na niedzielę. Z kolei Baena, Talar, Łasicki Szot, Colley będą do siebie dochodzić tydzien ;) |
Cooley to taka rosyjska ruletka.
Albo wygrywasz albo pogrąża. |
Cytat:
Myślę, że na tą chwilę to najlepszy partner dla Urygi. Alan wprowadza spokój, a Józek jest od napierdalanki. |
Ten drugi kary faktycznie z dupy ale niech się gość nauczy trzymać łapy za plecami w polu karnym, bo takich karnych będzie więcej.
|
Nie da się skakać z rękami za plecami, on tak naprawdę spadał już i chował ręce do siebie, wyciągnął je wyskakując do góry. Z tej byle jakiej powtórki to to wyglądało jakby mu może skrobnęła ta piłka spadając po nadgarstku a potem spadła na buta albo na kolano i odbiła się raczej od nogi niż od ręki. Jak dla mnie fakt że chował ręce i wyskakiwał wskazuje że ułożenie ciała było naturalne, nie było ruchu do piłki, nie było intencji, generalnie przy podwórkowej zasadzie ręka-karny oczywiście tak, natomiast przy tych kryteriach które teraz stosują, to ja bym tu karnego nie dał.
Co do meczu - Baena robi wiatr ale jest bezproduktywny, a do tego nieskuteczny, słabo. Olejarka i Talar pokazali że mają technikę użytkowa i są w stanie trochę pociągnąć do przodu - może coś z tego będzie. Może Olejarka by mógł pograć na lewej na zmiennika za Alfaro albo za Villara, zamiast grać na 10tce gdzie ma konkurencję większą i nie daje rady. Szot chyba najlepszy mecz w Wiśle. Rodado ostatnio przyjmuje i strzela na bardzo małej przestrzeni i bardzo szybko, zrobił nam kilka bramek indywidualnie - dobrze serio to wygląda. Natomiast myślę, że przydałby się drugi napastnik bo z Sobczakiem nie ugramy zbyt wiele - przypomina schyłkowego Ondraszka, zastawi się, odegra technicznie, ale to za mało. W końcu Krzyżanowski - jest tam potencjał, ja w niego wierzę, niech dostaje szanse bo widać umiejętności, a do tego w każdym meczu dochodzi do jakichś sytuacji - jest bardzo produktywny jak na juniora. |
Cytat:
|
Łasicki? Serio. No bez jaj. Juz wolę po stokroć Colleya.
|
Idealny mecz żeby dostać kolejnego lepa w ryj od piłkarzyków. Bardzo się starali, ale jednak Lechia była bardziej chu...
Na plus duet Sapała - Carbo i jako taka gra obronna. Osobne zdanie o Sobczaku. Jakie to jest k. drewno to się w palę nie mieści. |
Zagwozdka pozostaje czemu bramkarz ktory powinien byc nr 3 jest nr 1. Ale coz taki wybor.
nastepny karny glupi Colleya. z niczego. Krzyzanowski ma teraz 3 mecze aby sie uczyc i wgryzc slabego Junce ze skladu. |
Brawo dla idiotów z X za wygwizdanie i pojazd po Fernandezie - klasa.
|
Taki pół na pół mecz. Tam było wszystko. Od dziadostwa do 60 minuty meczu, dziadowskiej gry i składu do tej minuty, po przebudzenie gdy nastąpiły zmiany, lepszą grę a przede wszystkim walkę, widzieliśmy też typowe dla nas frajerskie zmarnowanie swojej pracy, czyli te 2 karne. Karne z dupy, w głupich sytuacjach i zamiast to dowieźć do końca to dogrywa, a mozna też powiedzieć, że gdyby wszedł 1 karny to by się skończyło 1:2.
Także od razu po tym 1:1 do głowy wróciły koszmary, że ja .......e, grali jak nigdy, przegrają jak zawsze. Masakra. Na szczęście nie olali tego meczu, walczyli i można powiedzieć wymęczyli finalnie ten awans. Mecz potwierdził jedynie to co każdy wiedział tzn nie wiem na .... ten Raton został sprowadzony - pewnie żeby Kiko i jego ludzie zarobili na jakichś prowizjach - nie wiem ile zarabia Raton i ile zarabia dobry trener bramkarzy ale podejrzewam, że gdyby nie ściągać Ratona, a jego pensję przeznaczyć na trenera, to moglibyśmy sobie pozwolić na ściągnięcie wysokiej klasy specjalisty od gry w bramce. A mając Brodę i Biegańskiego, to nic więcej niż taki fachowiec nam potrzebne nie było. Oprócz kilku nazwisk, które obecnie ciągną nam grę nie mamy kompletnie nikogo kto mógłby wejść na boisko. Ta 40 osobowa kadra jest tak wąska jeśłi chodzi o pierwszą 11, że pozostaje się jedynie przeżegnać i powiedzieć coście panowie Kiko i Królewskie odjebali. Junca bez formy, można gdzies tam próbować Krzyżanowskiego wprowadzać, może się rozwinie za x miesięcy. I w sumie nic więcej ten mecz nie wyjąsnił i nie pokazał. No może oprócz tego, ze ta liga, Lechia, jest tak samo śmiezna jak nasza obecna Wisła i można tutaj będąc pokrakami na ambicji wygrywać z każdym. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl