![]() |
Ciekawostka: jeśli Wisła jutro przegra, będzie miała na tym etapie I ligi mniej punktów niż Puszcza na tym samym etapie w Ekstraklasie. ŁKS zresztą też. Ruch - dowiemy się za 2 godziny.
|
Zbawiony zostałem. Własnie się dowiedziałem,że mam jutro odpalic rodzinnego obiadowego grilla i nie musze uczestniczyc w spektaklu "Kopiący sie po czole"... :D
|
Oczekuje 0:3 i Sobol wyp....
|
Świnia nas przecweli. Chociaż w tym momencie przecwelil by nas dowolny 1 ligowy klub i pewnie górna połówka 2 ligi również. 0:3 myślę, że na luzaku nam w.......a. Całe szczęście będę w drodze na wakacje i nie będzie możliwości, żeby znowu kibicowska pokusa wzięła górę i żebym odpalił i obejrzał to gówno.
Z plusów to zjebia tylko 1/4 weekendu a nie cały. Trzeba wnioskować do fortuny zeby grali jak najczesciej w niedziele wieczor/poniedziałek. |
Klub na 14 miejscu w I lidze, i co? Cisza, słychać tylko w kółko ciężka praca, ciężka praca ktoś jeszcze daje się nabrać na te frazesy?. W poniedziałek łaskawie się spotkają, ale co łaskę robią? .
|
Widzieliście skład? 3-5-2 z Urygą na środku Ratonem w bramce Baeną i Szotem jako wahadła i Carbo w środku. Jak widać nasz pseudo trener pogubił się i to straszliwie, decydując się na ustawienie i zawodników głębokiej rezerwy.
Co ciekawe nie ma nawet na ławce Sapały. |
Villar nie gra. Kabaret
|
Cytat:
|
Cytat:
4-5-1 bez Villara i Junci z Baena Uryga i Carbo. Caly plan na mecz oparty na tym ze Carbo to lepsza wersja Jamesa xD Junca i Villar nastepni do pozegnania to kumaci zawodnicy i widza co im z trenerem zrobil z forma. |
Sobol rzucił kostką i tak mu wypadło. Co ma zrobić. To nie jego wina.
|
Kolejny mecz i kolejna spartolona setka przez Goku. Qrwa jak on się cofnął. dobrze że był Rodado
|
Cytat:
|
jest jednak niepokój czym treneiro nas zaskoczy przy zmianach...
|
gratulacje dla drużyny za bardzo dobry- czego się nie spodziewałem. fajna reakcja po farfoclu na 1-1. Zdominowaliśmy AGKŚ w środku pola i to było najważniejsze. Ten Carbo fajnie się zapowiada, Duda dziś dobrze, Rodado w polu karnym jak profesor no i wreszcie Goku - nie licząc setki i pechowego słupka bardzo dobrze. Mimo iż wygraliśmy to liczę, że jutro Sobolewski Ramirez i reszta sztabu będzie wspomnieniem,
|
Po tym meczu niestety Sobol zostanie do końca sezonu
|
Ramirez napewno nie, jak widać nowi Hiszpanie też ogarniają
teraz pytanie: co spowodowało taką odmiane gry Wisły ? może Sobol dostał ultimatum i dopuścił do siebie jakichś doradców lepszych od siebie ? |
Wiedziałem, że bedzie taki wynik. Tylko nie chciałem Wam nic mówić :)
|
Gratuluje dla całej drużyny, widać że im ZALEŻAŁO. Mimo wszystko dla Sobola przyjdzie prawdziwy test w piątek.
|
Cytat:
Sobolewski zaryzykował składem, ale się opłaciło, bo widać że niektórzy traktowali 1 skład jak coś pewnego i zaczęli się mocno opierdalać. Jak dla mnie Baena i Carbo mogą grać w kolejnym też w wyjściowym składzie (o ile Baena się wyliże z tą ręką). Ale kluczowe pytanie brzmi: czy to my wspięliśmy się na wyżyny czy raczej Arka zagrała jakby wczoraj przebiegli się do Zakopca i z powrotem? Dowiemy się za tydzień w Legnicy. |
Wszyscy wiedzieli jak dotąd jak się na Nas ustawić, więc dziś mieli problem.
|
Brawo!
Dramatyczny w pierwszej połowie Satrustegui, potykał się, nie przyjmował piłek, podawał do przeciwników. Bardzo sympatycznie wyglądał Carbo. |
Baena raczej będzie pauzował 8-12 tygodni.
|
To że Arka zagrała katastrofalnie - widać po wyniku. Tyle że oni przestali w ogóle grać po pół godziny. Czy to dzięki naszej wspaniałej grze? Wątpię.
Transfery Kiko są jednak bardzo dobre. Carbo - świetny debiut, uspokoił środek pola. Baena - świetny mecz, asysta, szybki, dobra koordynacja. Satrustegui - w odróżnieniu od kryjącego na radar Krzyżanowskiego zamknął tyły. Jedynie Raton wyglądał jak Biegański - przyspawany do linii. Pytanie czy to ich wina czy trenera bramkarzy? Perspektywa wywalenia podziałała chyba na Sobolewskiego otrzeźwiająco, przestał robić sabotujące zmiany, przestał wstawiać zawodników za wiek czy nazwisko, wreszcie weszli najlepiej dysponowani. Pewnie kupił sobie trochę czasu, niedługo okaże się czy to dobrze. Jak mu sodówka znowu walnie i zacznie kombinować z trójką z tyłu, dwójką juniorów na środku etc. to szybko go pożegnamy. Sytuacja w tabeli jest tragiczna. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zapłaciłem 10 PLN za transmisję.
Najlepiej wydane 10 PLN od dłuższego czasu :P |
Cytat:
Bardzo dobry debiut Carbo, zagrał na poziomie dużo lepszym niż zwykle gra Basha czy Sapała. Środek pola wreszcie nie był dziurawy, co przekładało się na zdominowanie Arki. Widać, że ten Hiszpan ma spore możliwości i może być bardzo udanym wzmocnieniem. Na plus również Baena, który pokazał kilka fajnych akcji i dużą szybkość. Bardzo szkoda tej kontuzji ręki. A to ciągle dość młody piłkarz, który umiejętnie prowadzony może przynieść Wiśle spore pieniądze. Rodado najlepszy na boisku, walczył i strzelał. Oby utrzymał tą skuteczność w kolejnych meczach. Goku i Alfaro też lepiej niż w poprzednich kolejkach, mają potencjał dobry kombinacyjnej i na małej przestrzeni, tyle że u nas ciągle nie ma wypracowanych żadnych schematów i mechanizmów, wszystko cały czas zależy tylko od indywidualnej inwencji, więc ponieważ są niezgrani, wiele podań i akcji kończy się stratą. Mile zaskoczył Olejarka. Na minus Eneco i Szot. Obaj pod formą, mnożyli jedynie błędy. Szot trochę rozbawił mnie zachowaniem przy straconym golu: zamiast przynajmniej skakać do górnej piłki, naciskać Czubaka, to po prostu się skulił. Błędy popełnili tu także źle ustawieni Eneco i Uryga. Mecz ten nie zmienia mojego zdania o kompetencjach Sobolewskiego i obecnego sztabu. Wszyscy oni są do zwolnienia, Wisła potrzebuje nowych trenerów, nie potrzebuje zmiany koncepcji kadrowej i nowego dyrektora sportowego. |
Cytat:
Nasi nie zagrali nic, zero, nul, nie potrafili wymienić piłki na połowie rywala, nie potrafili śmiało wchodzić w pole karne, strzelać z dystansu, wchodzić w pojedynki. Sobol musi odejść - przecież wiadomo, że spółdzielnia postanowiła graczami Arki zatrzymać Sobola na posadzie trenera tylko po to, żeby Wisła dalej się nie rozwijała. Nawet Lasyk był dziś dla nas, a przede wszystkim dla Sobola wyjątkowo łaskawy - żadnej głupiej, jak zwykle decyzji. Pozwalał arkowcom się męczyć, a naszym wygrać. Tak trzymać - nie zagraliśmy dobrze, Sobol pomylił się ze składem i ze zmianami - kibice na tym forum wiedzą najlepiej, co jest na treningach i podczas przygotowań. Oni nie mogą się mylić. |
Cytat:
Jak zagrają dobry mecz z Miedzią to pogadamy. Na razie Arka faktycznie wyglądała jak po wirusówce... Przy czym ja nie mam nic przeciwko żeby ten mecz był "przełamaniem". Po prostu w to nie wierzę. Twoja egzaltacja średnio pasuje do naszej sytuacji, rozumiem że po tym wszystkim nie wytrzymałeś ale uważaj żebyś nie musiał z powrotem wciskać korka do szampana. |
Łatwa wygrana, brawo.
Obawiam się tylko żebyśmy nie byli Podbeskidziem z poprzedniego sezonu. |
Cytat:
Jestem daleki od otwierania szampana. A może po prostu lepiej jest chwalić, kiedy można i krytykować, kiedy trzeba? |
Oby po takim meczu wyprali obsrane gacie i zaczęli grać na miarę możliwości także w następnych spotkaniach. Prawdziwa weryfikacja będzie za tydzień, dziś Arka to była jakaś przypadkowa zbieranina kopaczy, którym się nawet przeszkadzać zbytnio nie chciało.
|
https://i.postimg.cc/1tcwydSw-/Media-230827-141426.gif
Ma chłopak pecha! |
Co do Goku , ma koles pecha w wykonczeniu , ale Wy naprawde niewidzicie roznicy miedzy nim a tym bozkiem i oltarzykiem Fernandeza za 1,5-2 mln rocznie ? Koles robi gre, robi to co ma robic ofens pom , jak skutecznoasc wroci i odrobine szczescia to bedzie punktowal w kazdym meczu .....w odroznieniu od Luisa ktory polowe swojej chwaly uzyskal z karnych i strzelal po15 strzalow z kazdej pozycji ......jesli Goku troche przyfartuje to bedzie czlowiek ktorego nie bylo od dawna w Wisle.....poza tym cenie go za gre zespolowa , a nie leb w dol i strzelanie wszystkiego co mozna, wg mnie to dobry rezyser srodka ofensywnego , ktoremu oczywiscie brakuje wsparcia ale daj Bog moze sie dotra zawodnicy , Fernandez byl sam sobie sterem , okretem, i kapitanem okretu ....moze wlasnie dlatego nigdzie kariery nie zrobil ....football to gra zespolowa
|
No i git. Przegrana, niezależnie od trenera, byłaby już tragedią z perspektywy sytuacji w tabeli.
Gdybym miał szukać przyczyny dzisiejszego zwycięstwa, to nie tyle słaba postawa Arki, co to, że postanowili zignorować to, ze inni już odkryli i pokazali jak trzeba z nami grać, mimo wszystko próbując zagrać z nami inaczej. Dzięki temu dali nam szansę grać to, co akurat potrafimy i przekonująco wygrać. |
Wygrana i punkty cieszą. Nawet jeśli przeciwnik grał jakby miał zerową motywacje i umiejętności. Nie takie leszcze nas goliły ostatnio.
Ładne bramki. Dziwny mecz, strzelamy z kontry, strzelamy po SFG, dziwny mecz... Nie zmienia to postaci rzeczy, Sobolewski wraz z całym sztabem musi odejść. I co z tego, że wygra kilka następnych meczów, kiedy nic nie wskazuje na to by później w tych najważniejszych stanął na wysokości zadania. To się nazywa trwała utrata zaufania do efektów jego pracy. |
Nie wyciągam dalekosiężnych wniosków po meczu. Można jednak zakładać, że bardzo pomogło to, iż od pierwszych minut nie musiał grać Basha, Łasicki i Jaroch. Ogólnie ustawienie takiej obrony plus Carbo to chyba najsensowniejsza opcja (zrobiło się mniej statycznie, agresywniej, dynamiczniej). Być może Szot i Eneko Satrústegu nie dają tyle w ofensywie co Junca (wersja w formie) czy Jaroch, ale mimo swoich różnych deficytów, dają więcej w grze obronnej. Oczywiście może to być tylko złudzenie po spotkaniu z przeciwnikiem, któremu nie wyszedł mecz (tego nie wiem), ale na razie chciałbym wierzyć, że dzięki nim nie będziemy aż tak bardzo przeciekali z tyłu. Wkrótce się przekonamy.
|
Mam nadzieję, że Jarocha i Łasickiego nie zobaczę już długo w pierwszym składzie.
|
Ta wygrana zrobi nam więcej krzywdy niż da pożytku....
|
Dokładnie. Sobol zostanie o kilka, kilkanaście kolejek później zwolniony. Szansa na odrobienie strat przepadnie. Jedna jaskółka nie czyni wiosny...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl