![]() |
Cytat:
A tak serio, jakby napisał Karherop: w czym taki Banasik jest lepszy od Sobolewskiego? Poza tym że awansował z pierwszej ligi i szóstym mejscu w Ekstraklasie... |
Katherop ma na razie mindfucka, bo ostatnio wymienił Stal Rzeszów jako pewniaka do spadku.
Ale simeone już się wypowiedział w innym wątku, że mecz mega pechowy, więc podkład pod fikołka już jest :D |
Cytat:
Z nami to i Sandecja potrafiła zremisowac. A Chojniczanka to nawet wygrała. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Machnąć się w najlepszym wypadku o 6 bramek to niezła sztuka |
Cytat:
Dobrze że w końcu sprawdziłeś wynik, jak już obejrzysz też mecz to daj znać. Możemy podyskutować. |
Dajcie spokój, chłopak nie ogarnia rzeczywistości, Sobolball za mocno wszedł.
Co ciekawe wynik który wytypowałem (1:2) zgadza się co do goli ze spalonego :D Generalnie jednak bliżej nam bylo do przegrania tego meczu w ostatniej minucie niż remisu nawet, na szczęście Stal sfrajerzyła. Ludzie się śmiali z Polonii ale to co myśmy tam odwalili (podanie do rywala, dwóch piłkarzy chwilę potem leży na dupie i autostrada do bramki) - nawet nie wiem jak to skomentować. Już się człowiek przyzwyczaił że naszych piłkarzy kładzie na plecy najprostszy zwód, ale dwóch na raz to nowość... |
Cytat:
Ps.Z tym ekspertem to wisz rozumisz,głupia sprawa...Radziłbym sprawdzić w google słowo "ironia" |
Cytat:
Chyba to nie ja mam problem z definicjami pojęć. Jeśli wiesz jak spotkanie wyglądało i nie musisz oglądać meczów to w zasadzie temat wyczerpałes. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiadomo kiedy gramy z Chrobrym? Bo może się przełamie na kimś innym, nie na nas...
|
Patrz jeszcze na Wisle Plock. Mega rozczarowuja.
|
Wisła Płock ma trenera na podobnym poziomie do naszego i stracili w zasadzie wszystkich wartościowych zawodników, mnie ich wyniki zupełnie nie dziwią.
|
Z tymi pieniedzmi powinni spokojnie pozyskac nastepcow. Dlatego jednak rozczarowanie bardzo mocne.
|
7 pkt. straty po 4 meczach. Przecież tego największy pesymista by nie wymyślił:cenzura:
|
Cytat:
|
W całym sezonie mamy 34 mecze. Do zdobycia są 102 punkty. Do bezpośredniego awansu z drugiego miejsca w tamtym sezonie potrzebnych było 62 punkty (Ruch), podobnie było sezon wcześniej (Widzew). Zatem w całym sezonie można stracić 40 punktów. Wisła na razie straciła punktów 7, z czego remis w Łęcznej można było wkalkulować, podobnie jak porażkę w Tychach. Straciliśmy tak naprawdę dwa punkty ze Stalą, których stracić nie powinniśmy. To trzeba nadrobić w jakimś meczu, w którym mogliśmy zakładać porażkę, ot np. wygrać w Legnicy. Mamy jeszcze bufor 33 punktów do możliwego stracenia, czyli 11 porażek i same zwycięstwa. Czy drużyna pod wodzą Sobolewskiego jest w stanie to osiągnąć? Osobiście uważam, że nie.
|
Cytat:
|
To nie chodzi o to co jest matematycznie możliwe, tylko co jest realne do wykonania.
Inaczej to sobie można za 10 kolejek rozkminiac, że druzyna z ostatniego miejsca w tabeli, wskoczy na I, bo przecież jest mozliwość, że wygra 20 razy pod rząd. Patrząc na to co się w Wiśle dzieje, to można dojść do wniosku, że dalej będziemy punkty tracić, dużo punktów i szybko wizja awansu bezpośredniego przestanie być możliwa. |
Cytat:
Zresztą, nie jest problemem że zrobiliśmy tylko 5 pkt z 12 możliwych (choć oczywiście też), ale to co prezentowaliśmy na boisku i z jakimi rywalami się mierzyliśmy (srednia-slaba półka ligowa). Wiele razy w ostatnich latach takie straty innym zespołom udawało się później odrobić, choc nie ma co ukrywać że utrudniało to późniejszy awans. Średnio drużyny które później awansowały do esa zdobywały te ok 7 pkt po 4 kolejkach. |
Ja osobiście już w tym sezonie nie wierzę w awans bo raz ,że nic.nie gramy, dwa że mental znowu jest słaby, jak my na początku sezonu po 4.kolejce mówimy o jakiejś presji piłkarzy to jest to dla mnie już beka totalna..jaka presję mają na początku sezonu? Teraz powinni najbardziej na lajciku grac właśnie. Co więcej myślę, że za rok też nici z awansu będzie, chyba że pojawi się jakiś inwestor- z Królewskim nic już dobrego nas nie czeka.. Jeśli mamy w tym sezonie awansować to.tylko z bezpośrednich dwóch miejsc co będzie mega trudne- w żadne baraze nie wierzę-wtedy dopiero będzie mega presja , której żaden z piłkarzy nie wytrzyma -łącznie z takim trenerem jak Sobol-on to już od pierwszej kolejki w lecznej nie wytrzymuje
|
Cytat:
|
dzisiaj dość ważny dla ostatecznego gnębienia wizerunku Wisły mecz w Rzeszowie
jak wygra Resovia to spadamy na 14 (!) miejsce w lidze jak Lechia (najlepiej po bramkach Fernandeza) to wiadomo... |
same paralityki z tej lidze. Gorzej, że my jesteśmy najgorszym z nich.
|
No i jesteśmy na 14 w miejscu w lidze. Wypadliśmy z TOP30 w Polsce
|
Cytat:
Pozycja po 5 kolejkach to kompromitacja, ale za dużo z niej w kontekście końcowych rozstrzygnięć nie wynika. Pytanie kiedy i z kim (na ławce) się w końcu ogarniemy. |
Cytat:
To że nie z Sobolewskim to raczej pewne, bo to co widzimy to nie kryzys tylko konsekwencja zatrudnienia tego praw.....a. |
System gdzie nawet 6 ekipa w tabeli gra baraze powoduje też to że jakby się zawaliło nawet poł sezonu to i tak można się wygrzebać. Taka iluzja ciągłego grania o coś.
Ale żeby nie było, Wisła przez baraż nie awansuje, chyba że nagle jakiś Myśliwiec czy inny magik zbuduje u nich głowę i ogarnie taktycznie. |
Cytat:
|
niby tylko 5 kolejek, ale już można pewne wnioski wyciągnąć
już teraz moge obstawić że awans bezpośredni został przegrany, może i kiedyś sie ogarniemy, ale w tym czasie czub nam odjedzie Miedź, Tychy, Motor, Odra - wyglądają bardzo pewnie do tego kilka mocnych klubów które aktualnie zawodzą, ale jeśli my liczymy na to ze sie ogarniemy, to tak samo mogą na to liczyć w Płocku, Gdańsku, Bielsku czy Niecieczy |
Żeby nie zaśmiecać transferowego, naszła mnie taka refleksja po niedzielnym meczu z Lechii z Podbeskidziem, że gdyby Wisła Rude wygrała tak mecz to hejterzy dostaliby wylewu.
Pierwsza połowa dla Podbeskidzia. To że Lechia powinna dostać dwa gongi a nie tylko jeden to jeszcze pikuś, ale od straty gola Podbeskidzie zamknęło ją w hokejowym zamku i zmusiło Gdańszczan do rozpaczliwej obrony. Na drugą Lechia wyszła znacznie lepiej zmotywowana, strzeliła gola, zdobyła przewagę - do zmian w Podbeskidziu. Wtedy znowu zrobiło się bardzo gorąco pod bramką Krykuna, któryś z młodych miał dwusetkę ale strzelił jak Duda (w sensie - dokręcił piłkę piza bramkę gdzie nawet strzał z czuba dałby gola). Potem już był atak za atak, z przewagą Lechii. To tak odnośnie "golenia frajerów" które mieli wedle niektórych zaprezentować. Gdyby był remis to nie mieliby prawa narzekać. Oba nasze wygrane mecze na które tak pomstowano tutaj to była absolutna dominacja w porównaniu. |
A jeśli byłyby baraże z Wisłą Płock? Nie jest to takie mega nieprawdopodobne. Kto będzie "musiał" awansować (orlen-orlen)?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież to o czym piszesz @wolfy to wypisz wymaluj mecz Stal - Wisła
Z tym że Lechia wygrała go i tak dużo spokojniej niż my. |
Cytat:
|
Cytat:
@Watts - nie jestem. |
Tychy w ....e, niewiadomo czy się cieszyć czy obawiac Glogowa.
Meczu nie ogladałem ale jak ktos widział to prosze niech napisze jaki ten mecz miał przebieg no bo chyba nie ze Chrobry postawił autobus a mocarny GKS miał problem z jego rozbiciem o dostal 2 konterki.... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl