Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   1 kolejka, Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 lipca 2023, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10903)

Ogryzek 21.07.2023 12:12

Liczę na wymęczone zwycięstwo. Trzeba punktować od początku.

Tak, wiem - jestem pewnie przesadnym optymistą :)

KOALIK 21.07.2023 15:02

Po fantastycznie wykonanej tytanicznej pracy w wykonaniu braci Błaszczykowskich, wujka Jurka, Jarka Królewicza, Tomka Jażdżyńskiego (nie Jażdżewskiego?) i całej reszty przy wsparciu samych Sociosów wraz z samym królem Pcimia Danielem (pamiętajcie - można wyjechać z Pcimia nawet do Warszawy, ale Pcim w człowieku zostanie na zawsze) wracamy do rozgrywek Ligi Mistrzów po przerwie międzysezonowej.

Wróć, oczywiście do rozgrywek o mistrzostwo Polski wraz z Rakowem, z Legią, z Lechem czy też z Pogonią.

Wróć, też nie.

Oczywiście do rozgrywek pierwszoligowych.

Mam doskonałą wiadomość. Puszczy w tych rozgrywkach nie będzie, obecnego głównego wroga Wisły.

A teraz na poważnie,

Rok temu szokiem był spadek i to taki w przyjacielsko-rodzinnej atmosferze z udziałem brata, wujka w obecności działaczy jedynej słusznej partii z Nowogrodzkiej.

Wydawało się, że Wisła zaora pierwszą ligę i w zasadzie już po rundzie jesiennej będzie miała gigantyczną przewagę.

Było wręcz przeciwnie - liczne kompromitacje, w końcu nastąpiło wywalenie wujka - jednej z najbardziej negatywnych postaci w historii (na równi z Sarapatą i jej ekipą).

Ratunkiem mieli być Hiszpanie pod przewodnictwem wcześniej już sprowadzonego Luisa Fernandeza ps. ,,120 tys. zł".

Jako potwierdzenie mojej tezy od lat głoszonej, że obcokrajowcy zarabiają o wiele więcej niż Polacy, a wobec nich nie ma wymagań, mogą robić co chcą, a jedynymi winnymi są młodzi Polacy, którzy przez dwa lata by nie zarobili tyle co jeden Fernandez w miesiąc.

Niby coś się poprawiło, ale przyszedł mecz z Puszczą, który można określić największym blamażem w całej historii Wisły.

To wszystko znamy.

Dla mnie w dalszym ciągu jest szokiem jak można było doprowadzić Wisłę do obecnego stanu rzeczy.

To jest mistrzostwo.

Winni dalej są w klubie i w najbliższym otoczeniu.

Zero reakcji.

Zabawa w dalszym ciągu na całego.

Samouwielbienie.

Przypomina to hit ostatnich godzin:

https://youtube.com/shorts/mLe4locN-78?feature=share

W takiej luźnej atmosferze przy wódeczce przy udziale ,,samych swoich" doprowadzono do obecnej sytuacji Wisłę.

Z udziałem brata, wujka i ogólnie betonu.

Nie zdziwiłbym się, że przy piosenkach Zenka Martyniuka.

Śmieszne kluby grają w Ekstraklasie. Dwa bez stadionów, kilka bez pieniędzy.

Pewnie Warta, Puszcza, Stal czy Ruch łącznie nie wydają tyle na pensje, co jedna Wisła i to w głównej mierze na obcokrajowców.

Szrot zagraniczny z ostatnich dwóch-trzech lat jest drugą przyczyną obecnego stanu faktycznego z Wisłą.

Sprowadzono kilkudziesięciu turystów z efektem wiadomym.

Dalej jest poklepywanie po plecach, gloryfikacja, uśmiechy.

W wykonaniu tych, którzy dzień po spadku powinni odejść (wraz ze swoim dworem i otoczeniem).

Główni winni zostali, a dołączył do nich symbol czasów Marzenki, czyli Kikuś Galacticos.

Cóż mogę więcej dodać?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ci inwestorzy?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ta Ekstraklasa?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie to odnowienie?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie te puchary?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ten hard reset?

Od czasów pogonienia Cupiała w 2016 r., tzw. ,,sami swoi" doprowadzili Wisłę przez te siedem lat do najgorszego miejsca w historii, do największego kryzysu w poczuciu nietykalności, nieomylności i świętości samego Jakuba XVI.

El'kabat 21.07.2023 15:17

Ja to widzę remisowo... 2:2

Karherop 21.07.2023 23:18

Zaczynamy maraton... Oczekiwania wiadomo jakie są. Balonik się powoli pompuje, ale po cichu liczę że zawodnicy twardo będą stąpać po ziemi i nie będą nikogo lekcewazyc. To 3-0 wywalczone 1.5 miesiąca temu trzeba wymazać z pamięci.

Będę zadowolony tylko ze zwycięstwa, ale nie zdziwi mnie starta punktow. Inauguracje ligowe mają swoje prawa. Paradoksalnie mało zmian w wyjściowej 11 będzie naszym sporym atutem na starcie sezonu i mamy szansę dobrze wystartować.

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2023 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1605995)
Po fantastycznie wykonanej tytanicznej pracy w wykonaniu braci Błaszczykowskich, wujka Jurka, Jarka Królewicza, Tomka Jażdżyńskiego (nie Jażdżewskiego?) i całej reszty przy wsparciu samych Sociosów wraz z samym królem Pcimia Danielem (pamiętajcie - można wyjechać z Pcimia nawet do Warszawy, ale Pcim w człowieku zostanie na zawsze) wracamy do rozgrywek Ligi Mistrzów po przerwie międzysezonowej.

Wróć, oczywiście do rozgrywek o mistrzostwo Polski wraz z Rakowem, z Legią, z Lechem czy też z Pogonią.

Wróć, też nie.

Oczywiście do rozgrywek pierwszoligowych.

Mam doskonałą wiadomość. Puszczy w tych rozgrywkach nie będzie, obecnego głównego wroga Wisły.

A teraz na poważnie,

Rok temu szokiem był spadek i to taki w przyjacielsko-rodzinnej atmosferze z udziałem brata, wujka w obecności działaczy jedynej słusznej partii z Nowogrodzkiej.

Wydawało się, że Wisła zaora pierwszą ligę i w zasadzie już po rundzie jesiennej będzie miała gigantyczną przewagę.

Było wręcz przeciwnie - liczne kompromitacje, w końcu nastąpiło wywalenie wujka - jednej z najbardziej negatywnych postaci w historii (na równi z Sarapatą i jej ekipą).

Ratunkiem mieli być Hiszpanie pod przewodnictwem wcześniej już sprowadzonego Luisa Fernandeza ps. ,,120 tys. zł".

Jako potwierdzenie mojej tezy od lat głoszonej, że obcokrajowcy zarabiają o wiele więcej niż Polacy, a wobec nich nie ma wymagań, mogą robić co chcą, a jedynymi winnymi są młodzi Polacy, którzy przez dwa lata by nie zarobili tyle co jeden Fernandez w miesiąc.

Niby coś się poprawiło, ale przyszedł mecz z Puszczą, który można określić największym blamażem w całej historii Wisły.

To wszystko znamy.

Dla mnie w dalszym ciągu jest szokiem jak można było doprowadzić Wisłę do obecnego stanu rzeczy.

To jest mistrzostwo.

Winni dalej są w klubie i w najbliższym otoczeniu.

Zero reakcji.

Zabawa w dalszym ciągu na całego.

Samouwielbienie.

Przypomina to hit ostatnich godzin:

https://youtube.com/shorts/mLe4locN-78?feature=share

W takiej luźnej atmosferze przy wódeczce przy udziale ,,samych swoich" doprowadzono do obecnej sytuacji Wisłę.

Z udziałem brata, wujka i ogólnie betonu.

Nie zdziwiłbym się, że przy piosenkach Zenka Martyniuka.

Śmieszne kluby grają w Ekstraklasie. Dwa bez stadionów, kilka bez pieniędzy.

Pewnie Warta, Puszcza, Stal czy Ruch łącznie nie wydają tyle na pensje, co jedna Wisła i to w głównej mierze na obcokrajowców.

Szrot zagraniczny z ostatnich dwóch-trzech lat jest drugą przyczyną obecnego stanu faktycznego z Wisłą.

Sprowadzono kilkudziesięciu turystów z efektem wiadomym.

Dalej jest poklepywanie po plecach, gloryfikacja, uśmiechy.

W wykonaniu tych, którzy dzień po spadku powinni odejść (wraz ze swoim dworem i otoczeniem).

Główni winni zostali, a dołączył do nich symbol czasów Marzenki, czyli Kikuś Galacticos.

Cóż mogę więcej dodać?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ci inwestorzy?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ta Ekstraklasa?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie to odnowienie?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie te puchary?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ten hard reset?

Od czasów pogonienia Cupiała w 2016 r., tzw. ,,sami swoi" doprowadzili Wisłę przez te siedem lat do najgorszego miejsca w historii, do największego kryzysu w poczuciu nietykalności, nieomylności i świętości samego Jakuba XVI.

w formie !

skarabeus 22.07.2023 12:40

Biorąc pod uwagę kogo koszulka dostała do gry to jedyną opcją jest zwycięstwo.

Książę Palownik 22.07.2023 15:47

Kurvva, Koalikowi ktoś dał nowy adres forum :D

Skawa Wadowice 22.07.2023 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1606030)
Kurvva, Koalikowi ktoś dał nowy adres forum :D

hahahah XD

Szneka 22.07.2023 16:32

ławkę mam ubogą. Co się stało że etatowi zmiennicy Żyro i Młyński nie są dziś w składzie?

Książę Palownik 22.07.2023 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1606033)
ławkę mam ubogą. Co się stało że etatowi zmiennicy Żyro i Młyński nie są dziś w składzie?

Prawdopodobnie sztab ocenił, że tym razem będziemy potrzebować na zmianę kogoś, kto potrafi przyjąć piłkę i odegrać. To kryterium wykluczyło tych dwóch panów.

Patryko 22.07.2023 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1606033)

Zostali w Myślenicach trzeć chrzan.

Szneka 22.07.2023 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1606035)
Prawdopodobnie sztab ocenił, że tym razem będziemy potrzebować na zmianę kogoś, kto potrafi przyjąć piłkę i odegrać. To kryterium wykluczyło tych dwóch panów.

Wcale za Nimi nie tęsknię a szczególnie za Młyńskim. Gość jest u nas trzeci sezon a zamiast Niego na ławce Baena, który dołączył 3 dni temu. o czymś też to świadczy.

Skawa Wadowice 22.07.2023 18:19

Radosław Sobolewki klask klask

Szneka 22.07.2023 18:21

tragiczny Górnik Łęczna. wygrywamy 2-1 mamy ich na widelcu aż się prosi dać Sobczaka i zagrać dwoma napastnikami aby ich dobić to geniusz trenerski robi zmianę 1 do 1 i zaczyna się obrona Częstochowy.
Sobolewski wypierdalaj

fansorina 22.07.2023 18:27

I nie zmienia się nic w kwestii bronienia stałych fragmentów gry, dramat.

bridgeburner 22.07.2023 18:31

Sobol psuje grę zmianami (Olejarka za Bashe, gdzie Tachi?!)
Tracimy gola po sfg
Nowe nie znałem
I znowu będzie pjerdololo, że graliśmy super tylko ta nieskuteczność

wolfy 22.07.2023 18:34

Remis to więcej niż zasłużyliśmy.
Sobolewski out.

ciacho 22.07.2023 18:36

Brawo drużyna !!! Udało wam się wyszarpać ten jakże cenny remis z zawsze groźną Łęczną. Brawo trener Sobolewski, szczególnie za zmiany i ustawienie drużyny.

Watts 22.07.2023 18:37

nie dziwię się Fernandezowi że wolał iść do pralni pieniędzy niż patrzeć jak kukła w czapce obraca jego trud w gówno. ciekawe ile entuzjazmu i cierpliwości starczy takiemu Goku

Książę Palownik 22.07.2023 18:37

kompromitacja Sobolewskiego.

Mamy 2:1 i zamiast siąść na nich i dobić, to my się w 65 minucie cofamy i robimy obronę Częstochowy, a Łęczna ma centrę w pole karne co 2 minuty.

Było oczywiste jak to się skończy.

To nie są frajerskie bramki, tylko bramki po samobójczej taktyce przyjmowanej na ostatnie 20-30 minut gry.

wolfy 22.07.2023 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1606045)
Brawo drużyna !!! Udało wam się wyszarpać ten jakże cenny remis z zawsze groźną Łęczną. Brawo trener Sobolewski, szczególnie za zmiany i ustawienie drużyny.

Zapomniałeś o stałych fragmentach które są jego i Zająca oczkiem w głowie.

Patryko 22.07.2023 18:39

Bramki ze stałych fragmentów padały, padają i będą padać. Sobolewski wraz ze swoim sztabem pracują w pocie czoła, żeby to stwierdzenie było na czasie.
Nasze zmiany zabiły nam totalnie grę, ale w takim słońcu raczej ciężko, żeby Basha zagrał 90 minut.

tedyy 22.07.2023 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1606042)
Sobol psuje grę zmianami (Olejarka za Bashe, gdzie Tachi?!)
Tracimy gola po sfg
Nowe nie znałem
I znowu będzie pjerdololo, że graliśmy super tylko ta nieskuteczność

czy cofnięcie się po 2 bramce nazywasz super grą nic nie nauczyło Pana Trenera

Jaroo1 22.07.2023 18:43

Cytat:

nie dziwię się Fernandezowi że wolał iść do pralni pieniędzy niż patrzeć jak kukła w czapce obraca jego trud w gówno. ciekawe ile entuzjazmu i cierpliwości starczy takiemu Goku
O tym kiedyś pisałem. Gościu poszedł za lepszą kasę, w nowe, nieznane ale chociaż z nadzieją, że coś się zmieni. A po co miał kolejny sezon się meczyć z paralitykami na boisku i w sztabie trenerskim?

Mecz typowy dla nas, nic nie gramy, coś gramy, mamy akcje, a później kupę w majtkach żeby tylko nie było remisu, po czym kupę w majtkach żeby tylko nie przegrać. Żenada.

Skawa Wadowice 22.07.2023 18:43

Nasz problem lezy w tym ze jest 1 kolejka i sobola nikt nie wyjebie. Musimy czekac do ok 10 kolejki.

Markus 22.07.2023 18:45

To nieprawdopodobne jakiego beznadziejnego trenera mamy. Jakie decyzje on podejmuje? :shock:

Nie dość, że gramy bez środka pola i piłkarzy, którzy umieją pracować w destrukcji, na skrzydłach jest słabo, to jeszcze zmienia jedynego zawodnika, który dzisiaj miał jakieś sensowne odbiory: Dudę, na jeszcze słabszego Gogóła.

Długo zastanawiałem się, czy my mieliśmy jakąś taktykę poza "grajmy do przodu i może jakoś to będzie"?:shock:

Oczywiście znów każdy stały fragment gry to panika i reakcje prowokujące utratę gola.

Tak, z tej mąki chleba nie będzie, ale nie dlatego, że mamy za wielu Hiszpanów, tylko dlatego, że mamy piłkarskiego Szwejka, by nie powiedzieć sabotażystę na ławce.

Nie ma absolutnie żadnego argumentu za tym, by Sobolewski wciąż był trenerem Wisły. W ogóle nie powinien był nigdy nim zostać. Przy nim każda koncepcja i strategia kadrowo-sportowa runie z hukiem.

Kac 22.07.2023 18:48

Dla mnie kolejna kopia tych samych bledow co z Zaglebiem i Puszcza

z Sobolem nie bedzie nawet Top 6 zeby grac w barazach

Kurz 22.07.2023 18:49

Do strzelenia przez nas bramki na 2-1 przeciętne spotkanie. Kopanina z kilkoma obiecującymi akcjami, między innymi bramkowymi.

Potem Sobolewski swoimi zmianami postanowił chyba poddać mecz. Nie trafił z żadną, za to skutecznie rozregulował naszą grę.

Nowych piłkarzy jeszcze nie oceniam, za to chciałbym „docenić” pomysł z Dudą i Bashą w środku pomocy. Obaj nie powinni tam grać. Za nic na świecie nie powinniśmy postawić się w sytuacji, kiedy musimy ich wykorzystywać w innej roli niż zmienników.
Duda to nieporozumienie. Nie był najsłabszy na boisku. Jednak brakuje mu wszystkiego, żeby grać na tak istotnej pozycji (skoro już musimy grać młodzieżowcem, wolałbym bramkarza). Tyle.

Skawa Wadowice 22.07.2023 18:50

Duda jest mlodziezowcem wiec bedzie gral..

Stelio 22.07.2023 18:54

Sobolewski sie niczego nie nauczul od zesslego seszonu? No kto by pomyslal? A no tak, krolewski ktory pogonil made xdddd ktora na 90% wroci z lechia do ekstraklasy a my sie bedziemy tu jebac rpzez dekady. Brawo jaro! Brawo sobol!

Kurz 22.07.2023 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1606059)
Duda jest mlodziezowcem wiec bedzie gral..

Zgadza się. I to fatalna decyzja, że postanowiliśmy, iż 2 młodzieżowców będzie biło się o miejsce właśnie tu.

skarabeus 22.07.2023 18:56

Parodysta na ławce, to parodia jest też na boisku.

Na początku meczu, jak pokazywali parodystę stojącego przy linii i do dwóch-trzech zawodników pokazującego ten sam gest, a następnie, że jest zajebiaszczo to sobie pomyślałem "jakby mieli kogoś zamiast Czarka Pazury wybrać do roli Nikosia Dyzmy no to pasuje idealnie".

JA .......E.

Skawa Wadowice 22.07.2023 18:57

Najlepsza opcja bo gramy 3 w srodku. Nie wyobrazam sobie mlodziezowca bezproduktownyego na skrzydle, ataku czy nie daj boze obronie. Bieganskiemu juz minal wiek w tym sezonie wiec out

wolfy 22.07.2023 18:57

Ale tak serio - czego Wy się spodziewaliście?

Grisza1 22.07.2023 18:58

Czy my przez cały sezon będziemy grać dwoma młodzieżowcami: albo Duda cały mecz, albo Gogół za niego pod koniec spotkania? Czy normalne jest, żeby w momencie skromnego prowadzenia 2:1 i z naciskającym rywalem wprowadzać na boisko na kluczową pozycję młodego zawodnika, który niedawno grał w rezerwach Lecha w 3 lidze? Gdy drugim w środku pola jest też równie młody zawodnik. Czy postawienie na młodych Szota i Szywacza na skrzydle w Gliwicach na zmiany za Mulę i Junkę nic naszego sztabu nie nauczyło?
W poprzednim sezonie do awansu zabrakło dwóch punktów. DWÓCH PUNKTÓW. Dziś w Łęcznej straciliśmy dwa punkty.

wolfy 22.07.2023 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1606066)
Czy my przez cały sezon będziemy grać dwoma młodzieżowcami: albo Duda cały mecz, albo Gogół za niego pod koniec spotkania? Czy normalne jest, żeby w momencie skromnego prowadzenia 2:1 i z naciskającym rywalem wprowadzać na boisko na kluczową pozycję młodego zawodnika, który niedawno grał w rezerwach Lecha w 3 lidze? Gdy drugim w środku pola jest też równie młody zawodnik. Czy postawienie na młodych Szota i Szywacza na skrzydle w Gliwicach na zmiany za Mulę i Junkę nic naszego sztabu nie nauczyło?
W poprzednim sezonie do awansu zabrakło dwóch punktów. DWÓCH PUNKTÓW. Dziś w Łęcznej straciliśmy dwa punkty.

Sobolewski uważa że nie popełnił żadnych błędów w poprzednim sezonie, to czemu ma coś zmieniać?

LucjuszWielki 22.07.2023 19:13

Sobczak to tragedia jakaś, muł, wóz z węglem, typowy wyrobnik na 1 lige, a kiedyś wyrobnicy eklapy byli żałośni. To taka refleksja główna, bo reszta bez zmian. Klasyka. Zamiast na 1:3 Rodado to dostajemy 2:2 z SFG.

Zmiany jakbyśmy wygrywali 1:4... Kolejny mecz Sobola, kolejny w ten sam sposób, sezon minął dalej to samo, nei żebym się łudził, że wyciągnie wnioski,ale... wypadałoby choć raz przetrwać te wrzutki.

Goku fajnie zastąpił Fernandeza, no ale tutaj trzeba trenera.

W sumie z tymi zmianami czy bez to i tak wturlaliby nam bramkę na 2:2 :D Cieszmy się, że nie przegraliśmy w końcówce.

Zaczynamy jak rok temu, tylko na wyjeździe i z bramkami. Jest postęp :D

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2023 20:01

kto robi w 70 minucie potrójną zmiane, jak prowadzi i wyglada to jako - tako ?

Basha rozumiem że zszedł , i tak dlugo ryzykowalismy ze rozsypie sie juz w 1 kolejce

ale jak zobaczylem ze w 70 minucie nastapi zmiana prawie 1/3 w miare spokojnie prowadzącego składu to aż struchlałem...

Drozd 22.07.2023 20:29

Kompromitacja całego sztabu, jak Łęczna zaczęła odważnie grać to byliśmy całkowicie zesrani.

black 22.07.2023 20:40

Który to już raz ten pseudotrener robi to samo czyli prowadzimy i kompromitujące zmiany na obronę wyniku!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl