Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   32 kolejka, Podbeskidzie - Wisła Kraków, 20 maj 2023, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10880)

tomytom 20.05.2023 19:20

Brawo!
Jeszcze dwa zwycięstwa i przy sprzyjających wiatrach: mamy to!

FraMat 20.05.2023 19:21

No dobra, gdzie to teraz zobaczę?

wolfy 20.05.2023 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1601560)
No dobra, gdzie to teraz zobaczę?

Jak masz Polsat Sport to na bank będzie powtórka na którymś kanale.

Szneka 20.05.2023 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601561)

a jak nie mam?

tomytom 20.05.2023 19:32

Na PolsatBoxGo jest około 3h timeshift.
Jak teraz wejdziesz to można przesunąć suwak akurat na początek meczu :-)

FraMat 20.05.2023 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601561)

Dobra, idę czytać, kiedy to powtórzą.
No, ale przynajmniej nie denerwowałem się w czasie meczu

cygan 20.05.2023 19:50

Brawo ARMIA BIALEJ GWIAZDY! zajebisty doping ,zajebista gra WISLALOW ,my to ,jazda z k...mi ! JZS ZAWSZE I WSZEDZIE!!

Vashut 20.05.2023 19:52

Wracam z wyjazdu bylo zajebiscie. Ze 2k Wislakow na trybunie spokojnie trzeci tysiak miedzy bielszczanami

leszekpw 20.05.2023 19:53

Szot, Rodado, super.. Biegański dużo szczęścia, długo takiego fartownego meczu nie powtórzy (i tak uważam, że to słaby bramkarz).
Duda mimo asysty tak sobie, Cisse podobnie przeciętnie, choć i tak lepszy od parodysty Młyńskiego.
Igbekeme lepszy nie będzie, to taki typ gracza, świetne zagrania przeplata głupimi stratami.
Błaszczu dotknął piłki?

Generalnie więcej szczęścia i wynik lepszy niż gra. No, ale niech tak wygrywają do końca. Bo już zdarzała się nie raz lepsza gra a wynik jaki był taki był.

Kibice Wisły, doping, szacun, ekstraklasa!!!

wolfy 20.05.2023 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1601562)
a jak nie mam?

Nie wiem czy IPLa ma pierwszą ligę.

aNouc 20.05.2023 20:12

https://www.instagram.com/reel/CsedkRdg6Mx/

(wideo) rozpierdoI po meczu z udziałem piłkarzy i kibiców Wisły Kraków (vs Podbeskidzie 0-3)

Szneka 20.05.2023 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601568)
Nie wiem czy IPLa ma pierwszą ligę.

ma ale pakiet 40 pln za miesiąc i mecze z odtworzenia :( a za tydzień i dwa obejrzę na żywo

Karherop 20.05.2023 21:03

Jednak te osłabienia w obronie bielszczan okazały się konkretniejsze od braku Fernandeza u nas.

Poza okresami 15-40 min to był świetnie rozegrany taktycznie mecz. Widać że nie rzuciliśmy się na hurra do przodu, tylko pomału wypunktowlismy rywala.

Przypominając sobie pierwszy mecz i dominację PBB w 1 połowie na Reymonta to aż dziw bierze jaka metamorfozę przeszly obie drużyny. Rozjechaliśmy PBB tak naprawdę minimalnym nakładem sił. Bez Luisa, Muii i Junki.

Z trybun zresztą wyglądało to tak jakby to PBB grało na wyjedzie, a nie my. To był zresztą nasz najlepszy wyjazdowy mecz tej rundy.

Brawo sztab i drużyna. W końcu mecz bez większych nerwów.

azor 20.05.2023 22:29

Zrobiliśmy wszystko tak jak trzeba było. Każdy z zawodników wypełnił swoją role, ciężko znaleźć jakieś negatywy poza tymi oczywistymi wynikającymi z gry z rywalem na mniej więcej tym samym poziomie.

PS: wywiad Biletera żenujący, naprawdę niech tem Pan pogodzi sie z rola maskotki przyciągającej sponsorów i zamilknie. Na zawsze.

Arkadiusz.Czerepach 20.05.2023 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1601569)
https://www.instagram.com/reel/CsedkRdg6Mx/

(wideo) rozpierdoI po meczu z udziałem piłkarzy i kibiców Wisły Kraków (vs Podbeskidzie 0-3)

serce rośnie patrząc na team spirit , i nawet jak niegrający rezerwowi w tym biorą udział i jeszcze Fernandez , który spokojnie mógł zostać w domu , a tu prosze jak w dresiku tańczy , może faktycznie zostanie ?

motm Szot

o Biegańskim nawet nie pisze , bo to najlepszy polski bramkarz od czasu Łukasza Fabiańskiego

w sumie fajnie sie sprawdza o Rodado to co pisali na weszło jak go kupiliśmy , że marnuje setki , ale z niczego za to potrafi wyczarować magiczne gole

ten drugi dzisiaj to był czysty Del Piero !

Harcownik 20.05.2023 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1601555)
Mamy trzech MOTM tego meczu:

Szot, Rodado, sedzia.

Kazdy z nich w zasadzie bezbledny.

Pełna zgoda. Da się dobrze sędziować? Da się. Szot wyrasta na gościa od którego będzie się ustalać wyjściowa 11tke. Ciekawe czy w akcji gdzie słabo strzelał Młyński Rodado ustrzelił by trzeciego gola gdyby poszedł sam...

Arkadiusz.Czerepach 20.05.2023 23:09

raczej nie, jemu lepiej wychodzi zrobienie wiatraka z 3 obrońców + strzał z zerowego konta, niż wykończenie patelni... ;)

Jaroo1 21.05.2023 08:50

Cytat:

PS: wywiad Biletera żenujący, naprawdę niech tem Pan pogodzi sie z rola maskotki przyciągającej sponsorów i zamilknie. Na zawsze.
A co Kuba powiedział?

Patryko 21.05.2023 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1601577)
Pełna zgoda. Da się dobrze sędziować? Da się. Szot wyrasta na gościa od którego będzie się ustalać wyjściowa 11tke. Ciekawe czy w akcji gdzie słabo strzelał Młyński Rodado ustrzelił by trzeciego gola gdyby poszedł sam...

Z tym Szotem w pierwszej jedenastce bym się wstrzymał, przy nieuznanej bramce Biliński ograł go jak dziecko.
Oczywiście przychylam się do opinii, że jak już jest na boisku, to daje z siebie wszystko.

Fugiel 21.05.2023 09:28

Trener Radosław Sobolewski nakrył w tym meczu czapką trenera Podbeskidzia. W drugiej połowie skorygował ustawienie i drużyna gości nawet nie pisnęła.

aNouc 21.05.2023 09:45

https://www.youtube.com/watch?v=3KMmdV0UWWw

Skrót & gole z meczu Podbeskidzie 0-3 Wisła

OGIEŃ!!

aNouc 21.05.2023 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1601586)
A co Kuba powiedział?

Yyy.. raczej nic kontrowersyjnego. Słuchałem wywiadu w Polsat Sport po meczu. Tutaj przepisany: https://www.wislaportal.pl/News.html...bardzo_kibicom

AgresywnyChomik 21.05.2023 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1601575)
Zrobiliśmy wszystko tak jak trzeba było. Każdy z zawodników wypełnił swoją role, ciężko znaleźć jakieś negatywy poza tymi oczywistymi wynikającymi z gry z rywalem na mniej więcej tym samym poziomie.

Przeczytałem zalinkowany wywiad i bardzo chciałbym żebys mi pokazał która cześć jest zenująca.

Drozd 21.05.2023 10:06

Może nie żenująca, ale potwierdzająca rozrosłe do granic ego.

Co prawda jestem wspaniały, ale niech będzie, że dobro drużyny jest ważniejsze. Tak w skrócie.

skarabeus 21.05.2023 10:07

I jeszcze bym dodal "dobrze, ze kibice w calej Polsce doceniaja to co zrobilem i osiagnalem no i dziekuje im za to, ze to doceniaja" :D

aNouc 21.05.2023 10:11

Dziennikarz zadając mu pytanie powiedział, że cały stadion mu bił brawo, dając do zrozumienia, że doceniają jego osobę, i jak się z tym czuje..

To co miał odpowiedzieć.

Zresztą, wszystko się zgadza. Jest lubiany i szanowany w całej Polsce. A tym bardziej na piknikowym Podbeskidziu.

wolfy 21.05.2023 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1601593)
Przeczytałem zalinkowany wywiad i bardzo chciałbym żebys mi pokazał która cześć jest zenująca.

Też się zastanawiam po wysłuchaniu wywiadu, ale w sumie przecież jakby powiedział tylko "dzień dobry" to reakcja niektórych oszołomów byłaby taka sama.

Błaszczykowski jest lubiany i szanowany w całej Polsce i Niemczech (głównie Dortmund, ale kibice innych klubów też go poważają jeśli się nie mylę). Co może bardziej rozjuszyć statystycznego internetowego przegrywa?

A że dla pikników na stadionie PBB, w pierwszej lidze wejście Błaszczykowskiego to wydarzenie - dziwi to kogoś?

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2023 11:16

dla mnie troche żenujące było odebranie opaski Łasickiemu

Arked 21.05.2023 11:28

No mi to wyglądało bardziej, że Łasicki sam podbiegł i tą opaskę oddał, ale dobra.

Smok 21.05.2023 11:28

Czepiasz się. To normalna i CZĘSTA sytuacja, że jak wchodzi szanowny kapitan, to mu się oddaje opaskę.
Chociażby w Barcelonie, jak po kontuzji wracał na ogony Busquets.

sandomingo 21.05.2023 11:44

Ale ten wątek o Błaszczykowskim jest żenujący.
1. Całkiem normalny wywiad, bez JAKIEJKOLWIEK kontrowersji
2. To Łasicki podbiegł z opaską
3. JB16 to zawodnik "ponad podziałami", jeden z ostatnich. Legenda reprezentacji. Co dziwnego w tym, że dostał brawa od kibiców PBB?!
Ludzie, lodu.

skarabeus 21.05.2023 11:58

Ponad podziałami �� Piszczek i Lewandowski się z tego śmieją ��

Ja już zawsze będę Kubę postrzegał przez spadek i 1 ligę, bo to w 90 proc jego zasługa:)

wolfy 21.05.2023 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1601611)

Ja już zawsze będę Kubę postrzegał przez spadek i 1 ligę, bo to w 90 proc jego zasługa:)

Bo jesteś frustratem. Tacy jak Ty to niewielki procent całości kibiców. Rzadko jestem w jakiejkolwiek większości ale tutaj akurat dla mnie i 99% kibiców w Polsce Błaszczykowski jest Legendą.

Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.

skarabeus 21.05.2023 12:14

Tak, jestem sfrustrowany, że w wyniku przedkładania własnych (chorych) ambicji i interesu rodziny (nieudacznik prezesem klubu) spadliśmy do 1 ligi i być może w wyniku tego samego pozostaniemy tam kolejny rok.

Drozd 21.05.2023 12:48

Wywiad był po prostu w jego stylu, żadnego zaskoczenia. Przekazanie opaski to standard. Oklaski po powrocie po dwuletniej kontuzji to też standard.

Natomiast to, że jesteśmy tu gdzie jesteśmy to nie wina ufoludków, ani pechowej kontuzji piłkarza właściciela. Dlatego przy całym szacunku dla dokonań z boiska. Reszta jego działalności oby nie przeszła do legendy.

Patryko 21.05.2023 12:52

Dalibyście już spokój. Kariera Kuby już dogorywa, będę więcej niż zdziwiony, jeśli nie zawiesi butów na kołku w lecie. Wątpię, że szczytem jego ambicji jest granie ogonów, bo całe mecze są już raczej poza jego zasięgiem.
Popełnił dużo błędów (razem z Królewskim i Jażdżyńskim), ale tego, co osiągnął w piłce, nikt mu nie zabierze.

Drozd 21.05.2023 13:02

Problem w tym, że nie do końca razem...

Piknik1906 21.05.2023 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1601614)
Tak, jestem sfrustrowany, że w wyniku przedkładania własnych (chorych) ambicji i interesu rodziny (nieudacznik prezesem klubu) spadliśmy do 1 ligi i być może w wyniku tego samego pozostaniemy tam kolejny rok.

Wydaje się, że taka dyskusja nie ma sensu. Ludzie co do zasady nie rozumieją skąd się bierze inflacja, nie ogarniają prostych zależności biznesowo/ekonomicznych. Co dopiero zrozumieć dlaczego ich klub jest w takiej sytuacji, a nie innej. (Pomijam już, że większość jest przekonana, że obecna sytuacja jest dobra a złe czasy już minęły i można o nich powoli zapominać).

Większość będzie traktowała JB16 jako piłkarza, byłego kapitana reprezentacji itp. Dla nich wszystko jest OK, jest bohaterem bo wraca na boisko i chyba nie ma sensu się z tym kłócić. Co więcej im te jednoznacznie negatywne opinie o ich idolach sprawiają autentyczną przykrość.

Szerszy kontekst jest dla tych, którzy głębiej wchodzą w niuanse i przede wszystkim mają wiedzę i umiejętności aby to ogarnąć. Dla przykładu wymieniasz opinie z użytkownikiem @wolfy, który ostatnio błysnął przekonaniem, że za kontuzjowanych piłkarzy kontrakty płaci ZUS. Myślisz, że on może wyłapać bardziej skomplikowane związki przyczynowo-skutkowe? ;)

PS1. Wcale nie jestem przekonany, czy to wchodzenie w niuanse ma sens. Ja tam się lepiej czułem jak nie miałem tego policzonego i zajmowałem się wyłącznie tym kto dobrze potrafi piłkę kopnąć.

PS2. Wydaje mi się, że na pewno nie zostaniemy w I lidze. Albo awans (wg mnie 80/90%) albo armagedon. Chyba, że rzeczywiście ktoś z walizkami pieniędzy czeka w progu, ale to chyba coraz mniej prawdopodobne.

PS3. I apropos powyższego - udało się dopytać czy był pełny stacjonarny audyt w klubie robiony?

tomytom 21.05.2023 13:13

Skoro dla niektórych frustratów naszym największym problem jest normalny (pytanie/standardowa odpowiedź) 3 minutowy wywiad to znaczy, że ogólnie JEST SUPER i zostaje się CIESZYĆ :-)

Teraz czekam jak Kuba strzeli bramkę i po tym pokaże jakiekolwiek oznaki radości - "internety oszaleją":-)

doktor granat 21.05.2023 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1601611)

To 2 różne historie, a tą o kulisach spadku pewnie mało kto zna i nikogo nie obchodzi poza nami. Ogólny odbiór społeczny to: przeszło 100 meczów w reprezentacji, w tym sporo udanych, w przeszłości waleczny, ambitny zawodnik z dobrymi umiejętnościami, me 2016, ładna kariera w borussi itp., a do tego dramatyczna historia osobista. Biorąc to pod uwagę tj. fajne i normalne zachowanie publiki wobec zasłużonego gracza.
No a ja mam nadzieję, że w nowym sezonie już nie będzie grał w Wiśle bo w kadrze powinni być zdrowi goście no i że ktoś mądrzejszy (kto zatrudni do roboty ludzi, którzy się na niej znają, a nie brata, wujka, kolegę i tą starą torbę do pisania bzdurnych peanów) odkupi jego akcje dzięki czemu Wisła wejdzie na drogę progresu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl