Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   31 kolejka, Wisła Kraków - Termalica Bruk Bet Nieciecza, 12 maj 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10878)

pepe72 11.05.2023 19:15

Konferencja prasowa:
SZPITAL:
Junca - zakończył rehabilitację - obstawiam, że na baraże będzie gotów
Uryga - trenuje na boisku
Ondraszek - out po operacji

Mula jest gotowy do gry

https://youtu.be/uxZrt_BQzPU

FraMat 11.05.2023 19:15

Widzę, że loża szyderców się odrodziła.

Gdybym to ja, na przykład, tak szydził, to kolega powyżej (wolfy) wysyłałby mnie na drugą stronę Błoń.
Zresztą niedawno tak było.
Zmieniło się coś? (oprócz zmiany ról?)

pepe72 11.05.2023 19:18

Colley ma jutro grać.
O k...a!

Karherop 11.05.2023 20:40

A ja się nie zdziwię jak Colley jutro nie zagra i Sobol zrobił typowy blef przed ważnym meczem. Przecież wiadomo że przeciwnik też ogląda konferencje. Kiedy ostatnio powiedział że ktoś zagra od poczatku w danym meczu poza obsada bramki? Nie przypominam sobie.

wolfy 11.05.2023 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1601137)
A ja się nie zdziwię jak Colley jutro nie zagra i Sobol zrobił typowy blef przed ważnym meczem. Przecież wiadomo że przeciwnik też ogląda konferencje. Kiedy ostatnio powiedział że ktoś zagra od poczatku w danym meczu poza obsada bramki? Nie przypominam sobie.

Mam nadzieję że masz rację.
Serio.

Nic nie mam do Colleya (poza myślę uzasadnionym w....em za to co odwala na boisku), ale on za często zawala mecz żeby można było mówić o przypadku. Zwłaszcza że nawet w tych nie zawalonych zdarzają mu się mocno ryzykowne wejścia. Nie jest tak jak twierdzi Sobolewski że jeden mecz mu nie wyszedł. On tak z pięć sabotował. No ale Sobolewski widział też strzały z ŁKSem w drugiej połowie...

Może być tak że Colley zagra na zero, ale ten piłkarz to tykająca bomba zegarowa. Jakby zagrali Szot albo Skrobański to bym mniej się denerwował.

Patryko 11.05.2023 21:01

Raz interwencja kolejki, raz dwie wyprostowane w piszczel na otwarte złamanie, a pensyjki wpadają.

Jaroo1 12.05.2023 09:43

Jak zagra Colley, to kolej na kolejny w........

A tak serio, gościu jest wprost pokraczny, on nawet jak się przy tej stracie bramki przewrócił to jak klocek, leciał na ziemię a nogi miał wyprostowane jakby jakieś pręty metalowe w nich miał i się nie zginały.

Porażka. Zagrał tak, jakby specjalnie w zemście za wcześniejsze siedzenie na ławie, te bramki rywalom dał.

pomeran 12.05.2023 09:55

Sobol jak ma takie poczucie humoru, że chcę na obronie wystawiać Colleya, to powinien pójść dalej.

Niech wrzuci na prawą obronę Szota a na skrzydełko Szywacza. Mógłby jeszcze rzucić na szpicę czeskiego Bombardiera, ale ten akurat (nie no - jak zawsze) nie może grać.

Chciałoby się wygranej.. ale biorąc pod uwagę, że przyjeżdza w miarę ogarnięty rywal i to w przeciwieństwie do nas z trenerem - będą ciężary.

Jakieś 1-2 bo karnym w 99 minucie po bezsensownej ręce Józka.

Jaroo1 12.05.2023 09:59

To może lepiej od 1 minuty dać na boisko Urygę, Kubę, Bashę i reszte ferajny połamanej? :D

pepe72 12.05.2023 10:21

Basha jest wykartkowany

FraMat 12.05.2023 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1601150)
Basha jest wykartkowany

Loża szyderców i tak postawi na Bashę - skoro jest wykartkowany i pojawi się na boisku to automatycznie przegrywany w wyniku walkowera? I o to loży szyderców chodzi
:D

Jaroo1 12.05.2023 12:26

Ważne żeby mógł wyjść Basha na ostatnie mecze, po to w Wiśle jest on, Kuba, Alan i reszta żeby właśnie zaskoczyć w najwazniejszym momencie.

Szneka 12.05.2023 12:51

Obstawiam taki skład:
Biegański- Colley-Tachi Moltenis-Szot Duda-Igbekeme- Fernandez na bokach Młyński i Żyro i na szpicy Rodado
ławka
Broda Niewiadomski Gruszkowski Talar Szywacz Benito Błaszczykowski Mula Cisse

krysztal 12.05.2023 12:53

A gdzie Jaroch,Vilar....

swiety37 12.05.2023 13:51

Ja typuję: Biegański - Gruszkowski, Colley, Moltenis, Jaroch - Villar, Tachi, Igbekeme, Młyński - Fernandez, Rodado.

Szneka 12.05.2023 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1601169)
A gdzie Jaroch,Vilar....

przepraszam. słuszna uwaga Jaroch na prawo za Colleya . Villar pewne że zagra?

aNouc 12.05.2023 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1601060)
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Termalika można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport (piątek, godz. 20:20)

Przypominajka dla tych, którzy będą poza zasięgiem telewizora lub nie posiadają Polsatu Sport. Możecie wykupić dostęp do transmisji wideo z meczu na urządzenia mobilne (telefon, laptop, tablet) za jedyne 10 złotych.

Elendil 12.05.2023 14:18

dla odmiany ja typuje, że dziś wygramy.

Ale żeby nie było tak wesoło, to za tydzień przegramy. Ogólnie, na chwilę obecną, myślę że zakończymy sezon na 4 miejscu.

Jaroo1 12.05.2023 14:23

Dziś się okaże czy mamy już traumę odnośnie meczów ze ścisłą czołówką. Na wyjazdach zawiedliśmy po całej linii, mniejsza o wynik, my w tych meczach po prostu nic nie graliśmy. Dzisiaj ważny mecz ale u siebie.

A może w końcu remis trafimy bo też by było anormalne gdybyśmy wcale w tej rundzie nie zremisowali.

Aczkolwiek obstawiam, że wygramy i przełamiemy tę niemoc z czołówką, chociaż na swoim stadionie przełamiemy.

sevenheaven 12.05.2023 19:19

Dobry wynik w Lecznej dla nas.. Zapewnili sobie utrzymanie, więc z nami będą grać o pietruszkę.. Tylko teraz wygrać dzisiaj!!

Szneka 12.05.2023 19:39

kolejny raz- chu j wie po co -delegowany jest sędzia z extraligi. i po 10 minutach widać, że dramat z nim będzie. Nakładka na Colleyu , 3 faule na Fernandezie , faul na Igbekeme i nie ma gwizdka. Oby sędzia dziś nie wydrukował nic

Stelio 12.05.2023 19:58

Chyba nie będzie potrzeby drukowania bo wygląamy przy potężnych słoniach jak zespół z ligi niżej :D

pomeran 12.05.2023 20:06

Wyglądamy słabo. Ale to co Raczkowski odstawia to kryminał. Czerwo za faul na Jarochu i ze dwie inne żółte a reakcji zero.

gizmowisla 12.05.2023 20:16

https://www.facebook.com/watch/?v=676170735895754

Chorynatrzykolory 12.05.2023 20:35

Co z Mulą, nasi zajebisci fizjo przecież wykonali kawał dobrej roboty Sobol

masada 12.05.2023 20:38

Niezależnie od tego, jak to się skończy odwołanie się od tej kartki dla Fernandeza to konieczność, bo to był kryminał.

Patryko 12.05.2023 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1601181)
kolejny raz- chu j wie po co -delegowany jest sędzia z extraligi. i po 10 minutach widać, że dramat z nim będzie. Nakładka na Colleyu , 3 faule na Fernandezie , faul na Igbekeme i nie ma gwizdka. Oby sędzia dziś nie wydrukował nic

Już nam wykartkował Fernandeza na Podbeskidzie ;) Chłop jest dziś ewidentnie ślepy i pozwala na ostrą grę.

Kris Dee 12.05.2023 21:34

Super napastnik ten Rodado! Mocno presuje i w ogóle.

kolarz90 12.05.2023 21:35

Powinno być 5:1, dobry mecz o dziwo lepszy w drugiej połowie. Sobol z Colleyem zagrał va bank punkt dla niego. Na minus sędzia bez kontroli nad meczem i wykartkowanie Louisa na Bielsko. Widać jak ważne przy ewentualnych barażach będzie granie u siebie

wolfy 12.05.2023 21:37

Najsłabszy na boisku sędzia.

Tym razem dobre zmiany przesądziły o zwycięsywie - chodzi mi o to że zamknęli mecz. Bardzo dobra zmiana Dudy, Gruszkowski mądry faul i gra. Szot ładna akcja ofensywna.
Na chamską grę BBT odpowiedzieliśmy po golu zwalnianiem gry. Brawo.

Fugiel 12.05.2023 21:37

Trener Radosław Sobolewski nagrył czapką Radoslava Latala

wolfy 12.05.2023 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1601192)
Trener Radosław Sobolewski nagrył czapką Radoslava Latala

No już się bez takich, BBT było groźne do końca, my ŁKSem w drugiej połowie nawet nie pierdnęliśmy.
Ale na pewno był to mądrzej zagrany mecz niż w sumie wszystkie w tej rundzie.

Fugiel 12.05.2023 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601194)
No już się bez takich, BBT było groźne do końca, my ŁKSem w drugiej połowie nawet nie pierdnęliśmy.
Ale na pewno był to mądrzej zagrany mecz niż w sumie wszystkie w tej rundzie.

Napisałem to z nadzieją, że złapiesz tę aluzję.:) - natomiast ten mecz powinniśmy skończyć przynajmniej 4-1 i wtedy to samo można by powiedzieć o termalice

Harcownik 12.05.2023 21:45

Statystyki podali 6 fauli Wisły 6 kartek, bodajże koło 20 fauli Bbt pięć kartek. Że nie wspomnę o tym że za skasowanie jarocha nie było nawet żółtej. To kopanie Fernandeza w 90 przez tego samego bodajże parapilkarza (trzy razy w jednym faulu, ostatni raz jak Luis już leżał) i pierwsza żółta. Najgorsza wiadomość to brak Louisa w meczu z podbeskidziem. Patrząc na to jak nam sędziują to nie wierzę że anulują mu żółtko. Aha - sędzia huj. Ktoś tam pisał że Luis ma klapki na oczach i wyleci. No jakby was 90 minut kopano, popychano, bito i tlamszono to ciekawe jak byście zareagowali. Ja bym chyba meczu nie dokończył.

Fugiel 12.05.2023 21:45

Nie do końca rozumiem zachwytów nad Momo, dla mnie lepiej już Sapała zagrał.

James zdecydowanie powinien odpocząć.

wolfy 12.05.2023 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1601199)
Nie do końca rozumiem zachwytów nad Momo, dla mnie lepiej już Sapała zagrał.

James zdecydowanie powinien odpocząć.

Nie no, Momo dobrze zagrał. Trzymał piłkę, dryblował, pressował, miał kilka dobrych podań do przodu. Zagrał znacznie lepiej niż Młyński w najlepszych meczach w rundzie, mimo braku liczb.

Jak na niego to top.

James znowu przydzbanił przy swoim polu karnym.

Vuko 12.05.2023 21:51

Fajnie, że Sapała i Mula wrócili. Będzie można skład w miarę ułożyć na następny mecz.

krzywy 12.05.2023 21:52

Największy kryminał dzisiaj Rodado. Gdybyśmy nie wygrali to tylko i wyłącznie przez niego. Na Podbeskidzie konieczna zmiana taktyki. Tylko czy Sobol da radę?

sevenheaven 12.05.2023 21:53

Nie będę się rozpisywał o meczu, napiszę tylko, że Sapała i Cisse fajne zmiany, chociaż wiem, że nasze czarne złoto powtórzy taki mecz za rok :)

masada 12.05.2023 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601200)
Nie no, Momo dobrze zagrał. Trzymał piłkę, dryblował, pressował, miał kilka dobrych podań do przodu. Zagrał znacznie lepiej niż Młyński w najlepszych meczach w rundzie, mimo braku liczb.

Jak na niego to top.

James znowu przydzbanił przy swoim polu karnym.

Gra Igbekeme u nas doskonale pokazuje dlaczego nie gra w jakiejś sensownej lidze adekwatnej teoretycznie do jego dużych indywidualnych umiejętności piłkarskich. Te powtarzajace sie kretyńskie błędy go wykluczają z gry w dużej piłce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl